Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Super Zaha

#55826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Super Zaha »

Nema Vlaha kod Bosanaca :)
pemanapemani

#55827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Imamo presude domaćih i međunarodnih sudova, od SF do Zornić. Da li imamo neki prijedlog kako provesti te odluke?
Zašto te presude nismo proveli kao primjer u kantonima u kojima je to provodivo?
Zašto se nije 12 godina iskorištavala prednost 2-1 u Predsjedništvu?
Zašto tih 2-1 nije rezultiralo lobističkom mrežom za građansku BiH?
Zašto se 1998., apelacijom za konstitutivnost nije osporavalo ime manjeg entiteta?
Zašto se nije iskoristilo 15 milijardi maraka koje je zla Europa dala većinom mrskim Bošnjacima islamske vjeroispovjesti u BiH?

Sve je super, sve je za pet kad si muško i voliš uvijek iskoristitit islamofobiju kao argument. :)

Republika Kosovo, 90% stanovnika islamske vjeroispovjesti. Susjed Albanija više od 50% stanovnika islamske vjeroispovjesti. Albanci zborili "konstitutivnost" u Makedoniji, a u građanskoj Crnoj Gori odlučuju o vlasti.

Zla kršćanska EU je natjerala SDA da uvijek izaberu Hrvate iz HDZ u DN, umjesto Hrvata iz SDP i NS, te podebljaju sa kadrovima SNSD.

Komšić se 12 godina grčevito bori u Predsjedništvu. Naučio engleski, napravio mrežu lobista za građansku BiH, vješto i maksimalno iskoristio potpis Nebojše Radmanovića za NATO put. U pauzi u tih 12 godina Predsjedništva, štrajkovao glasom u Parlamentu BiH i tako se borio za građansku Bosnu i Hercegovinu.

Sve se probalo, ali islamofobična EU neće građansku BiH i gotovo :-)
BHCluster

#55828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

“Bosanci” ponovo u akciji. :lol:
Pandakonda

#55829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Login77777 wrote: 24/07/2022 00:46
Pandakonda wrote: 24/07/2022 00:39 Jedino je Naša Stranka imala konkretan prijedlog zakona međutim on je odma oboren jer im je Palmer rekao da mu se sviđa prijedlog i da smatra da je najbolji, ali da ga ne moze stavljati na sto ako mu NS ne moze garantovati ruke koje ce glasati za to. Ovo je Predrag Kojovic potvrdio na jednom od gostovanja.
Ovo nema nikakve logike. Prijedlog koji je NS ponudio bi bio prihvacen od svi bh stranaka. Znaci kao HDZ prijedlog koji ima podrsku jedino od HNS.
I nema sanse da HDZ prijedlog ima vise ruka koje ce podrzati. Da ima ne bi morao Kristijan, prijatelj Plenkovica to nametati.
Ali stvar je da nisu sve stranke prihvatile to. Sabina Cudic je licno kontaktirala Izetbgovica sa ciljem da SDA stane iza njihovog prijedloga na sta je njoj izetbegovic odgovorio "nije vrijeme za ovakve eksperimente" i odbio da podrzi to :-)

Tako da najveca stranka ti je u startu to odbila. HDZov prijedlog je uslovno receno imao najvise sansi jer su se Konakovic i Radoncic isprsili kao "umjereni" pregovaraci koji su spremni na kompromis i nije im bila frka da podrze HDZ prijedlog uz neke izmjene jer su oni od starta govorili kako oni toboze razumiju hrvatsko pitanje u BiH i zele sto prije to rijesiti. Ono sto je jos bitno ovdje dodati, a Konakovic je to potvrdio, jeste da je MZ pravila pritisak na SDA koja je u Mostaru de facto pristala i podrzala legitimno predstavljanje sto je po automatizmu izbilo dosta građanskih rjesenja i vjerovatno je zbog toga vise bio uvazen prijedlog HDZ jer su prozivali SDA da se drze mostarskog sporazuma.
nles wrote: 24/07/2022 00:45
Pandakonda wrote: 24/07/2022 00:39

Ja stvarno ne znam kako to nije logicno ? Pa sazvana je pregovaracka konferencija gdje se treba pricati o rjesenjima a jedna strana uopste nije dosla sa prijedlozima. I sta onda treba MZ da radi ? Da oni sami lupaju nesto pa sta upali upali ? SDA kao najveca stranka u tom bloku je obrukala i sebe i bosnjake i građansku ideju jer su dosli sa doslovno 0 rjesenja, i jedino je Konakovic pokusao kao spasit obraz kad je krenuo lupati ideju da se doda cetvrti clan predsjednistva iz reda ostalih.

I to ne da tada nije bilo prijedloga, nego kroz citav period koji je vodio do neuma, probosanska strana je izgledala izgubljno bez ikakvog kompasa sta treba raditi. Pola ih hoce da pregovara, pola ih nece iz principa dok ne ugase dodikovo divljanje koje je tad bilo aktulelno. Jedino je Naša Stranka imala konkretan prijedlog zakona međutim on je odma oboren jer im je Palmer rekao da mu se sviđa prijedlog i da smatra da je najbolji, ali da ga ne moze stavljati na sto ako mu NS ne moze garantovati ruke koje ce glasati za to. Ovo je Predrag Kojovic potvrdio na jednom od gostovanja.

Koliko god je istina gorka mora se reci. HNS je u ovaj citav proces dosao spreman sa jednom idejom iza koje su stale sve te njihove stranke i kao takvi ce sigurno biti ozbiljnije shvaćeni kao sagovornici.

Koliko god bilo gorko, mora se reci: jebem familiju svakom politicaru koji ode u neke kafanske kuloare da pregovara o sudbini BiH.
Ako ode sa nekim prijedlogom, jebem mu familiju dva puta.
Kada ce jebenim glupim Mujama postati jasno: o sudbini BiH se smije pregovarati SAMO u institucijama BiH.
Pa kad bi dragi Allah, Jehova, Jahve ili ko god dosao i trazio od nas da u krcmama pregovaramo o sudbini zemlje ciji opstanak = opstanak Bosnjaka.
Gledajuci sastav parlamenta, MZ je doslovno i pregovarala sa citavom institucijom (plus minus jedna dvije stranke koje su nebitne) jer su svi bili ukljuceni. Da se ne lazemo naivno je ocekivati da ce se ovakvi pregovori odrzavati uzivo da neko gleda u parlamentu jer je cilj postici sto bolji dogovor bez pritiska javnosti. Tako je bilo i u ratu, tako su i izrael/palestina pregovarali, i tako ce uvijek biti. Pa eto Makedoncima nisu dali ni da procitaju Francusku rezoluciju nego im je samo dato da glasaju :-)
pemanapemani

#55830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 24/07/2022 01:22 “Bosanci” ponovo u akciji. :lol:
Pa se moraju aktivirati "Bošnjaci" u odbrani BiH od Bosanaca. :-)

Nego, šta se uradilo za građansku BiH za 16 godina u Predsjedništvu i čime je rezultirao četverogodišnji štrajk šutnjom?

Mislim da sam legitiman postavljač pitanja, kao što je Komšić legitimno pohvalio mostarski sporazum, jer sam od 16, 12 godina podržavao najvećeg borca za građansku BiH.
Prerlazilo se preko preko ZDK Hrvata iz SDP i NS kao preko plitke vode, jer bilo je bitno 2-1 u Predsjedništvu.

Jebi ga, odgovor je težak, ali nadasve lako dokučiv, islamofobija. :-)
BHCluster

#55831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 24/07/2022 01:37
BHCluster wrote: 24/07/2022 01:22 “Bosanci” ponovo u akciji. :lol:

Nego, šta se uradilo za građansku BiH za 16 godina u Predsjedništvu i čime je rezultirao četverogodišnji štrajk šutnjom?

Mislim da sam legitiman postavljač pitanja, kao što je Komšić legitimno pohvalio mostarski sporazum, jer sam od 16, 12 godina podržavao najvećeg borca za građansku BiH.
Prerlazilo se preko preko ZDK Hrvata iz SDP i NS kao preko plitke vode, jer bilo je bitno 2-1 u Predsjedništvu.

:lol: Kad sec“gradjani” pitaju sta se uradilo za gradjansku Bosnu i Hercegovinu. Cuj 16 godina u presjednistvu, zar nije 66? Zaboravljas da je Komsic 2 ta mandata prove kao clan SDP, shodno tome i njegova politika. Njegov 3 mandat je solidan. Znam smeta tako i treba da bude. Sto se tice koalicije sa sdO tu mu je stranka zasluzeno platila visoku cijenu. Samo mi nije jasno zasto je SDP izgubio glasove? Kako to da trojka nije u stanju da kapitalizira na sve te greske jos kad se u obzir uzme jedan kapitalc poput tebe. Cim vam se spomenu muslimani odmaH ko ofureni iskacete. Milina vas gledati.
Lex77

#55832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Mene samo zanima zašto?
Zašto je Bakir isporučio Čoviću treći entitet koji će se vjerojatno za koju godinu pripojiti Hrvatskoj?
Toliko ljudi je poginulo u Mostaru da bi EU čestitala Hrvatskoj dan neovisnosti sa slikom starog mosta.
Pandakonda

#55833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Lex77 wrote: 24/07/2022 02:06 Mene samo zanima zašto?
Zašto je Bakir isporučio Čoviću treći entitet koji će se vjerojatno za koju godinu pripojiti Hrvatskoj?
Toliko ljudi je poginulo u Mostaru da bi EU čestitala Hrvatskoj dan neovisnosti sa slikom starog mosta.
Zato sto Bakir zeli da suvereno vlada jednim dijelom drzave i da sebe zacementira kao vođom jednog naroda. On bi sad potpisao takvo uređenje ako mu to garantuje da ce on biti glavni baja jednim dijelom BiH. Treceg entiteta nece biti, niti se moze bilo sta pripojiti hrvatskoj jer je hrvatska u eu. Pa pobogu ljudi eu je oborila bila plan srbije za razmjenom teritorija sa kosovom i odma je ekspresno uhapsila vođu pobune u španiji a neki ovdje pricaju kako ce podrzati seperatizam :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 24/07/2022 02:05
pemanapemani wrote: 24/07/2022 01:37

:lol: Kad sec“gradjani” pitaju sta se uradilo za gradjansku Bosnu i Hercegovinu. Cuj 16 godina u presjednistvu, zar nije 66? Zaboravljas da je Komsic 2 ta mandata prove kao clan SDP, shodno tome i njegova politika. Njegov 3 mandat je solidan. Znam smeta tako i treba da bude. Sto se tice koalicije sa sdO tu mu je stranka zasluzeno platila visoku cijenu. Samo mi nije jasno zasto je SDP izgubio glasove? Kako to da trojka nije u stanju da kapitalizira na sve te greske jos kad se u obzir uzme jedan kapitalc poput tebe. Cim vam se spomenu muslimani odmaH ko ofureni iskacete. Milina vas gledati.
normalno da je milina sa sigurne udaljenosti.

tako i ja vulkane gledam.
saimidin

#55835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Jel se meni cini ili su bosnjaci da su bas htjeli, mogli do sada bez ikakvih problema izabrati 6 opsenica/fejzica u dnfbih

Pravo pitanje je zasto nisu, kad su vec tako zli I samo zele da majoriziraju :-)

Dobro istina trebalo bi izabrati mnogo vise opsenica/fejzica u skupstine kantona, ali nekome sa zlim planom majorizacije hrvata to je lako I uzivao bi u tome

Jel ko pravio matematiku kako bi sada bilo izbrati 8, onako kako sam ja shvatio predlozene izmjene moze 7, ali za presjednika treba 8 I iz toga za vladu I sve bitno

Mudro her smit, to je predpostavljam I razlog sto sada zeli nametmuti 8 :evil:
guruguru95

#55836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Zamoliću vas da se prestanemo nadmudrivati i podjebavati bar na jedan dan. Danas je 30 godina od masakra u logoru Keraterm. Jedan od najstrašnijih i najmonstruoznijih zločina tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Budite ljudi, ipak je svima nama ovo jedina domovina. Hvala :thumbup: :bih:
BHCluster

#55837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 24/07/2022 02:47
BHCluster wrote: 24/07/2022 02:05

normalno da je milina sa sigurne udaljenosti.

tako i ja vulkane gledam.
Dobro uvjezban odgovor, medjutim nema ocekivanog efekta. Da li ti barem bude lakse?
nles

#55838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Pandakonda wrote: 24/07/2022 01:24

Koliko god bilo gorko, mora se reci: jebem familiju svakom politicaru koji ode u neke kafanske kuloare da pregovara o sudbini BiH.
Kada ce jebenim glupim Mujama postati jasno: o sudbini BiH se smije pregovarati SAMO u institucijama BiH.
Pa kad bi dragi Allah, Jehova, Jahve ili ko god dosao i trazio od nas da u krcmama pregovaramo o sudbini zemlje ciji opstanak = opstanak Bosnjaka.
Gledajuci sastav parlamenta, MZ je doslovno i pregovarala sa citavom institucijom (plus minus jedna dvije stranke koje su nebitne) jer su svi bili ukljuceni. Da se ne lazemo naivno je ocekivati da ce se ovakvi pregovori odrzavati uzivo da neko gleda u parlamentu jer je cilj postici sto bolji dogovor bez pritiska javnosti. Tako je bilo i u ratu, tako su i izrael/palestina pregovarali, i tako ce uvijek biti. Pa eto Makedoncima nisu dali ni da procitaju Francusku rezoluciju nego im je samo dato da glasaju :-)
Pregovarala je sa mojim njonjom.
U Neum su otisli Faaahro i Dino. Prvi je vec poznat kao politicar "for hire", a drugi je valjda pokusavao da postane ljubimac USA.
Jesam li nekog zaboravio?
Dok su pregovori bili u Sarajevu, svi su ucestvovali i Muje su imale prijedlog, koji je HDZ odbio, a strance je bolio kurac, you remember?
Zato, ziv bio, ne prodaji mi demagogiju.
Prpa.ba

#55839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Zato sto su nam trenutne politicke opcije lose i nikakve, najbolje je da se predamo i onemogucimo nekoj nasoj buducoj generaciji da se izbori za bolji status. Gasi mjesalicu, motaj kablove, zbog zamjerke A ili B ili C na nasu trenutnu garnituru ne zasluzujemo da postojimo.

Ive i Jovani su bolji od nas pa neka oni krcme.

Pajel.
MuaDib

#55840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Medijska hajka i halabuka na Schmidt-a je bila dovoljna da Komšić i SDA u potpunosti eutaniziraju trojku i da osiguraju još 4 godine Fadila Novalića. A sve je ovo uradilo paraobavještajno podzemlje i pardržavne strukture SDA. Opozicija mora ponuditi rješenje i preuzet odgovornost, a ne podilaziti propagandi kakva ih izjednačava sa SDA.

Ne brani se građanska država spašavanjem delegata, jer delegatski sistem je duboko antidemokratski i ne crpi direktni legitimitet iz naroda. Braneći delegatski sistem Evropi pokazuju da ne žele prihvatiti evropske vrijednosti i da brane delegate jer su oni izvor političke moći koja se stiče političkom trgovinom i etničkim inžinjeringom a ne izborom građana.

Opozicija mora naći zamjenu istog i to ponuditi i reći Scmidtu da traže da izmjena entitetskih Ustava i izbornog zakona ide u smjeru direktnog izbora saziva Doma naroda. A ne braniti model koji su isposlovali SDA i HDZ.

Druga stvar ljudi ne shvataju koliko je šuplja priča o nejednakoj vrijednosti glasa, jer upravo su Bošnjaci najviše zakinuti, kada se uzme omjer stanovnika i broja mandata u svim izbornim jedinicama gdje su Bošnjaci u većini. Tako da ti u Sarajevu za ulazak u Parlament BiH treba cca 30 000 glasova a u Zenici cca 20 000 glasova.Ali to nije bitno jer "smo naši". Što se zna kome odnese prevagu na izborima.

Stoga opozicija mora djelovati proaktivno i demaskirati sva nedemokratska i nebulozna izborna pravila, a ne se hvatati jednog, jer se tad ne razlikuje od onih koji su i izmislili pravila kojima se umanjuje vrijednost glasa na svim nivoima.
L u c i f e r

#55841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by L u c i f e r »

Rahat (manje-vise) patnja, nastavlja se... :eh:

Ceracemo se jos :bih:
Last edited by L u c i f e r on 24/07/2022 10:05, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#55842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Nije niko nikog eutanizirao, odlicno je da je uspostavljen zajednicki minimum i crvene linije iza kojih nijedna probosanska stranka nece ici, naravno izuzimajuci politicku organizaciju SBB koja je tu da ponudi alternativna tumacenja stvarnosti.

Trojka i SDA-DF ce se sukobljavati na pitanjima koja su unutrasnja politika, a spoljna politika prema Zagrebu i Beogradu bi uvijek trebala biti zajednicka.Tako istovremeno, za razliku od manjinskih separatistickih grupa, imamo politicki pluralizam, bez straha od izdaje. :thumbup:
Gandalf

#55843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

L u c i f e r wrote: 24/07/2022 10:04 Rahat (manje-vise) patnja, nastavlja se... :eh:

Ceracemo se jos :bih:
To je to
dembele

#55844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dembele »

Lex77 wrote: 24/07/2022 02:06 Mene samo zanima zašto?
Bakir je cijeli rat proveo u trezoru i njegova percepcija rata je ista kao i u nekoga ko je rođen 2001. godine.
Jedno šminkersko šepurenje u ratnoj uniformi na Baščaršiji u društvu svog oca i ostale pratnje je jedina Bakirova veza sa ratom.
I sada očekivati od jednog takvog trezoraša, da ima empatiju prema braniocima BiH i svima onima koji su dali svoje živote je više nego smiješno.
Zato ne trebamo da se čudimo što je Bakir ujebao tužbu protiv Srbije, što rastura državu u ništa manjoj mjeri od Dodika i Čovića i što im je prepustio sve poluge moći, jer njemu država i narod nikada nisu bili važni.

Jer da to nije slučaj onda ne bi imali nebulozne izjave tipa da narod ne može biti važniji od stranke i da narod ne prati stranku i kako neke općine po SDA mjerilima vrijede 10 puta više od drugih.

Stranka je postala kriminalni tenderaški kartel i njena jedina svrha je uhljebljenje vlastitih kadrova i pljačkanje onoga što još nije došlo na red.
Lex77

#55845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

nles wrote: 24/07/2022 00:45
Pandakonda wrote: 24/07/2022 00:39

Ja stvarno ne znam kako to nije logicno ? Pa sazvana je pregovaracka konferencija gdje se treba pricati o rjesenjima a jedna strana uopste nije dosla sa prijedlozima. I sta onda treba MZ da radi ? Da oni sami lupaju nesto pa sta upali upali ? SDA kao najveca stranka u tom bloku je obrukala i sebe i bosnjake i građansku ideju jer su dosli sa doslovno 0 rjesenja, i jedino je Konakovic pokusao kao spasit obraz kad je krenuo lupati ideju da se doda cetvrti clan predsjednistva iz reda ostalih.

I to ne da tada nije bilo prijedloga, nego kroz citav period koji je vodio do neuma, probosanska strana je izgledala izgubljno bez ikakvog kompasa sta treba raditi. Pola ih hoce da pregovara, pola ih nece iz principa dok ne ugase dodikovo divljanje koje je tad bilo aktulelno. Jedino je Naša Stranka imala konkretan prijedlog zakona međutim on je odma oboren jer im je Palmer rekao da mu se sviđa prijedlog i da smatra da je najbolji, ali da ga ne moze stavljati na sto ako mu NS ne moze garantovati ruke koje ce glasati za to. Ovo je Predrag Kojovic potvrdio na jednom od gostovanja.

Koliko god je istina gorka mora se reci. HNS je u ovaj citav proces dosao spreman sa jednom idejom iza koje su stale sve te njihove stranke i kao takvi ce sigurno biti ozbiljnije shvaćeni kao sagovornici.

Potpisujem. Kafanski dogovori su nas doveli do ove situacije.
Pandakonda

#55846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

nles wrote: 24/07/2022 09:22
Pandakonda wrote: 24/07/2022 01:24

Pregovarala je sa mojim njonjom.
U Neum su otisli Faaahro i Dino. Prvi je vec poznat kao politicar "for hire", a drugi je valjda pokusavao da postane ljubimac USA.
Jesam li nekog zaboravio?
Dok su pregovori bili u Sarajevu, svi su ucestvovali i Muje su imale prijedlog, koji je HDZ odbio, a strance je bolio kurac, you remember?
Zato, ziv bio, ne prodaji mi demagogiju.
Pa ne moze MZ puskom nekoga natjerati da ucestvuje :-) SDP i NS su samo htjeli pregovarati pod uslovom da se prvo neutralizira Dodik, NES nije htio pregovarati jer ponuđena rjesenja nisu bila za citavu BiH nego samo za federaciju. Gledajuci parlament BiH ostaju samo ove stranke koje su vec otisle u Neum.

Strance nije bolio kurac nego su stranci realno sagledali situaciju i rekli su NS-u ako nemate ruke mi ovo ne mozemo staviti kao prijedlog. HNS ne samo da je imao prijedlog i svoje ruke, imali su SBB i NiP koji su bili spremni na ustupke plus SDA koja je potpisala u mostaru legitimno predstavljanje naroda. Znaci imali su ih na osnovu cega vuci za ruku.

Al naravno lakse je pricati o Mujama i o nekim zaverama bre protiv bosnjackog naroda umjesto da se realno sagleda situacija gdje se napravila greska :-) Opet kazem, retorika sve slicnija srpskoj, mi sami protiv svih, citav zapad protiv nas, cerat cemo se :bih:
Lex77

#55847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Pa to je već netko iz SDP-a rekao. Da su Šćepo i Kifla otišli tamo jer su dva člana SDA rekla da nece imati posla s tim.
skafiskafsnjak

#55848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Licemjerna govna

HNS pisao međunarodnoj zajednici: Zabrinuti smo zbog mogućnosti nasilja i ekstremizma
http://www.klix.ba/clanak/220724035
mishic

#55849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Zanimljivo, tužibabe uvijek okrive drugog za ono što sami rade. Sjeća li se neko kako ih je gospodin Stjuart opiao u Hagu?
Doslovno je rekao: "Ustanovili smo da svaka dojava koju smo dobili od HVO-a Vitez o kršenju primirja od strane ARBIH je bila lažna. Ono što bi sami činili pripisivali su Armiji.
donnie_darko

#55850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

mishic wrote: 24/07/2022 14:44 Zanimljivo, tužibabe uvijek okrive drugog za ono što sami rade. Sjeća li se neko kako ih je gospodin Stjuart opiao u Hagu?
Doslovno je rekao: "Ustanovili smo da svaka dojava koju smo dobili od HVO-a Vitez o kršenju primirja od strane ARBIH je bila lažna. Ono što bi sami činili pripisivali su Armiji.
Pa i sada evo koriste istu taktiku.. Osudjuju prizivanje potencijalnih "incidenata" a do prije 15 dana najavljivali blokadu provodjenja izbora na teritoriji gdje vlada hdz i govorili kako nece biti odgovorni za bilo kone incidente zbog toga :izet:
Locked