Ukrajina

90minut

#95076 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

drug_profi wrote: 22/06/2022 00:20
90minut wrote: 21/06/2022 23:23 Ide, ide živi bili pa vidjeli...

Zašto kazem zivi bili jer se sigurno nece desiti ništa preko noci rat ce potrajati jos pun kurac vremena, a to o cemu ja pricam se nece desiti još dosta godina.

Samo na kraju ce to sve biti Rusija.
To je neminovno kao što je neminovno da ce sutra svanuti.

Za nadati se jedino da im mogu ogaditi život do te mjere da ne pomisle na nastavak.

Iako tog nastavka nece biti jer se rusi useru na pomen OTAN-a.
Da vidimo ovu vratolomiju.
- Bice na kraju Rusija, neminovno kao sto je novi dan neminovan. Ali nece za godinu vec za 10-20-50 nekad tamo. Ali bice Rusija. Tacka
- onda ide mozda i nece jer ce im Zapad ogaditi rat za sva vremena.

Care mali, nisi vjerovao da trava ostecuje mozak?
@bloo

I ovaj vrijeđa isto plus izmišlja jer nisam nikad pisao o bilo kakvim biljkama i narkoticima. :roll:

Valjda starost pa odma na prvu izmšljaju " eh mlad je mora biti narkoman " kao što rekoh molim te riješi jer u pravilima ponašanja se mora poslati na smirivanje.

Pravilo brojki moj dobri komunisto kao što je pravilo brojki da mi sami nikad necemo ukinuti republiku srpsku i da ce uvijek postojati jer ima potporu iz srbije.

Rusiji ne puše zapad za vratom osim što šalje oružje da produži rat jednog dana to ce oruzje prestati dolaziti, a pravilo brojki kaže da je to kraj za ukrajince.
Nema tu puno polemike to je jasno kao 2+2.
drug_profi

#95077 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Prizivaj ti banove, ne bi li neko izgubio zivce sa tobom.
A najprije ces ti radi trolanja teme.

Mi i Ukrajina smo usporedivi po tome sto nam je neprijatelj isti mrak.
A neuporedivi po znacenju za Evropu, Ameriku i Zapadni svijet.

Ukrajina hoce biti predziđe zapada, uKrajina Evrope.
I dobice sve sto im treba dokle god budu spremni da se bore.
karanana

#95078 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ja se manje-vise slazem sa 90min a nisam narkoman. da li to znaci da smo mi pro rusi i da navijamo za ruse kao ovaj radikal palma ili ovaj emigrazione ne znam ni ja koja je njegova ideologija neka sovjetska crvena zastava srp i cekic......? ne, ja navijam za ukre, cini mi se i narkos 90ka.
ali jedno je realnost a drugo navijanje i na zalost realnost je takva da se rusi ne mogu poraziti kad zapnu.
Last edited by karanana on 22/06/2022 00:48, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#95079 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Na osnovu cega zakljucujes da ce jednog dana oruzje prestati dolaziti?
drug_profi

#95080 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

karanana wrote: 22/06/2022 00:47 ja se manje-vise slazem sa 90min a nisam narkoman. da li to znaci da smo mi pro rusi i da navijamo za ruse kao ovaj radikal palma ili ovaj emigrazione ne znam ni ja koja je njegova ideologija neka sovjetska crvena zastava srp i cekic......? ne, ja navijam za ukre, cini mi se i narkos 90ka.
ali jedno je realnost a drugo navijanje i je na zalost realnost je takva da se rusi ne mogu poraziti kad zapnu.
Rusi se ne mogu poraziti?
:-)
Sve sto se moze ubiti, moze se i poraziti.
90minut

#95081 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

Nikakvog tu trollanja nema vrijeđaš konstantno doduše hajde i ja sam tebi nešto malo napisao ti si i ok onaj iz dijaspore po pravilima mora biti odstranjen prvenstveno zbog izmišljanja.

Ukrajina je gotova samo je pitanje koliko ce ojaditi ruse i koliko ce zapad produziti ovaj sukob poznavajuci zapad još par mjeseci ce oni ovo finansirati i zavrnuce pipu.
Da ne pricam o gasu hihi to ce tek biti haos.

Rusi i da pregaze Ukrajinu u roku 2 dana opet ne bi mogli dalje zbog OTAN teritorije jedino ako misliš da onaj artikal broj 5 jel ne važi ništa?
jeza u ledja

#95082 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 22/06/2022 00:47 ja se manje-vise slazem sa 90min a nisam narkoman. da li to znaci da smo mi pro rusi i da navijamo za ruse kao ovaj radikal palma ili ovaj emigrazione ne znam ni ja koja je njegova ideologija neka sovjetska crvena zastava srp i cekic......? ne, ja navijam za ukre, cini mi se i narkos 90ka.
ali jedno je realnost a drugo navijanje i na zalost realnost je takva da se rusi ne mogu poraziti kad zapnu.
Pitaj to afganistanske mudzahedine.

I one koji su im slali oruzje.
GandalfSivi

#95083 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Sve sto leti nekad padne!!!
90minut

#95084 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

Emigrazione voli isti klub kao ja, al' on je klasicni provokator koji uleti svaku sedmicu jednom i baca bombe.

S druge strane ja sam lik kojem se mogu naci postovi da su rusi kroz historiju uvijek karina borci bili samo što nikad nisu štedili pješadiju.
Nikad im nije bio problem broj mrtvih po tome su poznati.

Dakle vracamo se na ono što pišem pravilo brojki nuklearka je tu sve okolo Kijeva ce to biti rusko pitanje je dana samo eh sad ostaje jedino da se nadamo komplet mi svi da ce ubrzo Putin crknuti i da nakon njegove smrti ce se stvoriti adekvatan prostor za neke koji ce spustiti loptu..

I vratiti se na teritoriju Krima recimo i ove polaže do februara jel jer Krim nikad nece biti više ukrajina.
jeza u ledja

#95085 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 22/06/2022 00:51 Nikakvog tu trollanja nema vrijeđaš konstantno doduše hajde i ja sam tebi nešto malo napisao ti si i ok onaj iz dijaspore po pravilima mora biti odstranjen prvenstveno zbog izmišljanja.

Ukrajina je gotova samo je pitanje koliko ce ojaditi ruse i koliko ce zapad produziti ovaj sukob poznavajuci zapad još par mjeseci ce oni ovo finansirati i zavrnuce pipu.

Rusi i da pregaze Ukrajinu u roku 2 dana opet ne bi mogli dalje zbog OTAN teritorije jedino ako misliš da onaj artikal broj 5 jel ne važi ništa?
Rusi pred vratima Kijeva, kazu kolone Rusa dolaze. Ukrajina gotova. :oops:

Oh wait.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#95086 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

SSSR je bio jaci od danasnje Rusije, pa ih se slomilo u Afganistanu. Ameri gurali oruzje mudzahedinima 10 godina.
Isti scenarij se moze i sada ponoviti.
90minut

#95087 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

jeza u ledja wrote: 22/06/2022 00:55
90minut wrote: 22/06/2022 00:51 Nikakvog tu trollanja nema vrijeđaš konstantno doduše hajde i ja sam tebi nešto malo napisao ti si i ok onaj iz dijaspore po pravilima mora biti odstranjen prvenstveno zbog izmišljanja.

Rusi pred vratima Kijeva, kazu kolone Rusa dolaze. Ukrajina gotova. :oops:

Oh wait.
Al' nemaš ništa od navijanja brate ja bi volio da dođu ukrajinci da padaju granate po Moskvi da gori cijela, al' je realnost i cinjenjica da se to nece desiti i da se osvojena teritorija nece povratiti..

Jedino može biti gore da ih ukrajinci potisnu i onda ide masovna mobilizacija i piši gotovo.

Al' ja ovo sve pišem pod predpostavkom da ce zapad u nekom momentu prestati slati oružje ne bi sretnijeg od mene bilo da ginu kao mravi rusi mjesecima i mjesecima još zbog zapadnog oruzja..
Ne znam jel vidjecemo sta buducnost nosi.
drug_profi

#95088 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ne znam kako tebi nije jasno da Ukrajinci odlucju kad je kraj rata.
jeza u ledja

#95089 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Pa ti pises kao da pada Kijev. Donbas i Krim je druga prica.

Zapad nece prestati slati oruzje pa makar potrajalo 10 godina. Ovo im je sjelo ko kec na 11.
90minut

#95090 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

jeza u ledja wrote: 22/06/2022 01:02 Pa ti pises kao da pada Kijev. Donbas i Krim je druga prica.

Zapad nece prestati slati oruzje pa makar potrajalo 10 godina. Ovo im je sjelo ko kec na 11.
Eh onda nema zime za njih.

Nema potrebe ni pisati više znacemo sve za 4, 5 mjeseci koliko je zapad na njihovoj strani..

Još kad udari zima..

auuuh... :roll: :D
karanana

#95091 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ne moze se porediti afganistan sa ukrajinom. ciljevi jednostavno nisu bili isti. a jedna stvar koja mene pomalo razocarava ali ja i bila za ocekivat u ovakvoj etnickoj i geografskoj postavci ukrajine je ta da otpora u okupiranim dijelovima haman pa i nema. mudzahedini su ispod svakog kamena izlazili i derali po rusima, a ovo sto uzmu u ukrajini je stabilnije od lavova.
toska

#95092 Re: Ukrajina

Post by toska »

Ukrajinci su odavno položili sve testove, a nije da se sumnjalo prije 24. februara pa i kasnije.

treba ih izvuči iz ovog WW2 stila ratovanja i žrtava, a to bi bilo masovnom dostavom pametne municije, kamikaza dronova i sl.
Ameri i UK imaju šta treba samo je pitanje brojeva i naravno volje, nadajmo se da su pokrenuli trake.

svaka tehnološki zaostalija vojska biće poražena bez obzira na brojeve opreme i ljudi.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#95093 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

karanana wrote: 22/06/2022 01:15 ne moze se porediti afganistan sa ukrajinom. ciljevi jednostavno nisu bili isti. a jedna stvar koja mene pomalo razocarava ali ja i bila za ocekivat u ovakvoj etnickoj i geografskoj postavci ukrajine je ta da otpora u okupiranim dijelovima haman pa i nema. mudzahedini su ispod svakog kamena izlazili i derali po rusima, a ovo sto uzmu u ukrajini je stabilnije od lavova.
Polako, tek je 4 mjeseca. Dok se celije organizuju, komunikacija, kome mozes vjerovati, kome ne. Pa autobomba, pa pogine gradonačelnik, pa policajac. Nije to jednostavno.
Sociolog

#95094 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Mudjahedini..drugaciji pogledi na svijet...evo izbacise i Amere iz Afganistana..

Konfiguracija terena u onim vrletima i planinama Afganistana im omogucuje vjecno ratovanje.

Nazalost..Ukrajina skoro cijela ravnic..europski ljudi.

Sumnjam da bi oni mogli 10tak godina bili gerila.
Mozda ovi iz Galicije
zilog

#95095 Re: Ukrajina

Post by zilog »

karanana wrote: 22/06/2022 00:30 ti koji su anti rusi su otisli. ostali su oni koji su za ruse ili kojima je svejedno tako da je u takvoj okolini nemoguce napraviti bilo kakav prevrat iznutra. isto kao krim i okupirani dijelovi donbasa iz 2014. niko se ne buni ko je ostao.

i neka niko ne spominje kijevsku avanturu da me kontradiktira.
Ova gore teza o antirusima i prorusima u Ukrajini se raspala jos prve hefte agresije, kada je izostalo bacanje cvijeca na Zloslobodioce i prosipanje suza radosnica na ramenima bacuski... :roll:

Nakon toga je onaj divljak u Kremlju, okrenuo curak i poceo ravnati. Ljudi nemaju bas previse izbora i za plavo zuto se pocela gubiti glava.
Sto se tice civija i okupacione vlasti, uvijek ce se ucijeniti i kupiti pokoji papak, ali nema govora da su oni sto su ostali "prorusi" i po kom osnovu. Ne moramo se previse upinjati da to zamislimo. Nisu Bosnjaci, koji su ostali u BL i na koji nacin bili prosrbi, a jos su imali drugacija imena. Nisu svi oni koji danas nosaju bijele trake po Prijedoru izbjegli u toku rata, a sigurno nisu prosrbi... :roll:

Zasto ne spominjati kijevsku avanturu? Da to rusi nisu odigrali kao diverziju? :mrgreen:
geoxx

#95096 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Niko ovdje nije Ukrajinac da se plaho brine da li ce Ukrajina vratiti okupirani terotorij. Ono, zaboli me.
Sa neke ljudske strane, nama koji nismo Ukrajinci, kljucno je da Rusija iz rata izadje slabija nego sto je bila kad je usla u rat.

To ide po planu.
Rusija se bori za geopoliticki polozaj supersile. To je glavni i jedini cilj ruske invazije. Kakvi Luhanski i pm.
To se postize poklapanjem drzava i instaliranjem svog utjecaja - diplomatijom ili silom. Rusi idu silom, ali se to postize demonstracijom sile. Uzimanje dva sela za mjesec dana to nije. I zato vrijeme ne radi za Ruse i zato je vremenski okvir u ovom ratu toliko bitan. To je iscrprljivanje ruske moci, koje se ne ogleda toliko u gubitku ljudstva i tehnike ili sankcijama, koliko u gore navedenom.

Ovaj rat treba prije svega prestati gledati kao borbu dvije ravnopravne drzave koje se krve za teritorij.
zilog

#95097 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Sociolog wrote: 22/06/2022 01:23 Mudjahedini..drugaciji pogledi na svijet...evo izbacise i Amere iz Afganistana..

Konfiguracija terena u onim vrletima i planinama Afganistana im omogucuje vjecno ratovanje.

Nazalost..Ukrajina skoro cijela ravnic..europski ljudi.

Sumnjam da bi oni mogli 10tak godina bili gerila.
Mozda ovi iz Galicije
A Salas u malom ritu? A Zima u Jakobsfeldu? :lol:
Nisu ni poljski partizani samo Tatrama setali... :roll:
Istina, tesko je u onoj ravnici sakriti brigadu, ali zasto bi bio problem manjim grupama praviti haos po ruskoj pozadini. Ili Rusi djeluju kao svemoguci SkyNet?
kluz franjo

#95098 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Ne kontam čemu nervoza dragi ljudi. Pa forum je generalno pun likova sa očiglednim dijagnozama.
Tako i na ovom pdf-u. Dođu tri kretena i razbucaju priču.
Dakle samo činjenično i samim tim opušteno.
Ruska "veličanstvena" armada ga puši evo puna 4 mjeseca.
Danas drže manje teritorija nego prije tri mjeseca.
Tri sedmice im treba da uz puno angažovanje svih vojnih kapaciteta zauzmu tri sela u Donbasu. U istom periodu izgube 4 u Kersonskoj oblasti.
Ni poslije 4 mjeseca nisu u stanju uspostaviti kontrolu neba.
Po okupiranom jugu im partizani rokaju instalirane zvaničnike, a na istoku im lociraju skladišta za artiljerijsko djelovanje.
Ruska strana ne može uvesti novije i modernije sisteme, dok ih ukrajinska svakim danom ima sve više.

Ruski agresori i njihovi forumski fanovi, poput ovog ljubitelja metoda mladića sa ribom u avataru, se tako povremeno ovdje pojave da istresu svoje frustracije. OK. Ali to ne mijenja činjenično stanje.
I ruska agresija i oni ga puše. U "stalnoj i redovnoj rotaciji" što bi rekao jedan forumski analitičar.
jeza u ledja

#95099 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 22/06/2022 01:03
jeza u ledja wrote: 22/06/2022 01:02 Pa ti pises kao da pada Kijev. Donbas i Krim je druga prica.

Eh onda nema zime za njih.

Nema potrebe ni pisati više znacemo sve za 4, 5 mjeseci koliko je zapad na njihovoj strani..

Još kad udari zima..

auuuh... :roll: :D
Pa ti si napisao da je to kljucno.
karanana

#95100 Re: Ukrajina

Post by karanana »

rusi nisu usli u afganistan s namjerom da ga pripoje rusiji ili da proglase neke republike ruske.
sta su oni imali zajednicko sa afganistancima? apsolutno nista osim komunisticke ideologije koju su neki afganistanci podrzavali ali kad je bilo vaganje religija/komunizam, tu su se zajebali kad su poceli braniti nege religijske stvari i nastala revolucija. i kao rusi usli sa spec operacijom da pomognu komunisticku vladu i pusili ga 10 godina, izgubili 20 hiljada vojnika a ubili 2 miliona afganistanaca. i kad je padao komunizam u rusiji izasli iz afganistana. ista prica i sa amerima, probali fol nesto promijeniti i ocigledno je da ne mogu ni jedni ni drugi i cao.

a sa ukrajinom, oni namjeravaju da uzmu ukrajinu sebi iz raznoraznih izmisljenih ili neizmisljenih razloga etnije, istorije, pa eto i dolaska nato-a sto je najmanji problem. puno su motiviraniji za ukrajinom.
Post Reply