Bloo wrote: ↑10/06/2022 15:21
Ah, zaboravih na nju.

Nekako smo ja i Riddler bili u fazonu da zena koja je sposobna i hoce, da moze. Zaboraivli smo ove iz kategorije podobnih (naša Le Penovka).
Što se tiče fizičkog izgleda gospođe Željke, moram primjetiti da uglavnom muškarci imaju potrebu da daju takve komentare. Ona, Majkić...Žene nekako ne komentaripu na isti način javne ličnosti. Teme na taj fazon tipa o voditeljicama su jedan od primjera. Pokušaji da zaživi tema gdje bi žene slično komentarisale nije uspio. Nije da žene ne smatraju da je neki političar ružan ili zgodan, ali primjećujem da mali broj forumašica komentariše političare i političarke na način na koji to rade forumaši kada pričaju o političarkama. Od gabor, Željko...do može me imat, vidi sisa itd...
Željka C. nije lijepa i zgodna žena. Ona je obična, svakodnevna žena. Nije instagramuša, nije miss RS-a. Obična žena. Odbojna mi je iz drugih razloga.
A kada dođe do fizičkog izgleda, nekako političare i političarke ne posmatram kao seksualne objekte ili generalno da su ljudska bića na taj način (zgodno, seksi, poželjno itd.).
Interesantno bi bilo prostudirati da li političarke dobijaju manje glasova od glasača zbog te vrste objektivizacije. Da li glasačice ne vjeruju političarkama zbog nekog vjekovnog kondicioniranja da je politika "muški posao", te da je političar na nekoj bitnoj funkciji npr. predsjednik,. premijer u suštini eho očinske figure (da brine, da obezbjedi, da vodi - @piupiu thoughts?).
I ne, nije mi Haris Siladzic nikad bio zgodan.
mislim da taj stav prema Majkićki ili Cvijanovićki je najviše zbog njihovih politika, odnosno njihovog djelovanja. da Dušanka pismena žena, inteligentna, elokventna, stručnjak u svom poslu, da joj izjave počesto nisu blatantno širenje mržnje, uopšte ne vjerujem da bi komentari bili takvi.
Cenićka nije nimalo lijepa ili hajd da kažem, nije vala privlačnija od Majkićke i Željke, pa joj se generalno ne dijele takvi komentari, a eto pripada srpskom narodu i bila je SDS.
sjećaš se Sare Pejlin? fizički dosta privlačnija od navedenih, al negativnih komentara nije manjkalo upravo zbog onoga što radi.
što se tiče objektivizacije, nekad te teme postanu neugodne i za prolaznike, jer pročitaš neki komentar i pred očima vidiš zapuhanu ocvalu drtinu kako gologuz navlači kožicu dok mu golo dupe škripi na kožnoj stolici.

(ako me pitaš otkud inspiracija, bio jedan otužni film, komedija, sa De Nirom i takvom scenom, za svaki slučaj da naglasim

), ali mislim da nema toliko veze sa društvom i društvenim konstruktima, feminizmom i patrijarhatom nego čistom biologijom, gdje se internet smatra više privatnim nego javnim prostorom, pa onda i neke stvari koje ljudi trebaju zadržati za sebe ipak ne zadrže za sebe
a što se tiče glasanja, sasvim sigurno da ima inercije gdje je viđenje da je politika dominantno muška. gdje se ženama ne vjeruje previše, gdje su alapače, i gdje imaju pametnijeg posla nego da se bave državnim stvarima. i gdje su starije žene vrlo kritične naspram njih.
ali moram reći i da mi je ženska solidarnost nešto poput Nessija.

i da nikad žena neće postati lider bez da zadobije povjerenje ogromnog broja muškaraca, tako da žena pokupi glasove žena i da to bude neki faktor koji bi mogao biti prevaga... ne, nikad
i inače, mislim da je Segmedina Srna žena koja je npr. na SDPovim listama uzimala ubjedljivo najviše preferencijalnih glasova i generalno je imala mnogo takvih glasova i u odnosu na ostale kandidate iz drugih stranaka. sumnjam da je za nju iko ikad rekao: mrš u kuhinju, iz mnogo razloga.