Znam kako je bjezati od nasilnika i zlostavljaca, tako da postovanje ne bi izgubio. Bez obzira na fizicke karakteristikr.Chmoljo wrote: ↑10/06/2022 12:14ovo je bilo u polušaljivom tonu. već sam imao situaciju sa agresivnim ženskicama, pa sam primjenio taktiku držanja ruku. no pravo da ti kažem, u slučaju opetovanog udaranja po glavi, ili šamaranja, ne mogu garantovati da ne bih vratio. pogotovo što nasilnik (namjerno neću da napišem žensko, jer je ista situacija i kod muškog nasilnika) kada vidi da ne uzvraćaš, zna postati agresivniji.hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 11:09
E ovo me iznenadilo od tebe.
Ali „bruku“ zrtve mozemo opet i uvijek tematizirati, a ona je proizvod ustaljenih predrasuda i uloga. I nema razlika kako vidimo, kod spolova.
Pa postavljam pitanje zasto bruka? Zasto ne svladati nasilnika ma kojem spolu pripadao/la? Statistike kazu da su vecina zlostavljaca - muskarci, ali to niposto ne znaci da zlostavljaci nisu i zene. Sa cega treba, slazem se, skinuti stigmu „bruke“.
razumio bih i bježao bih i ja od fizički jačeg ženska, ali to bi stvarno rijetkost bila. ali da bježiš od žene upola lakše od tebe i za glavu kraće... pa da si ne znam koliko mutav, ipak si pizda i jašta je nego bruka.
nemoj da mi kažeš da bi imala poštovanja prema takvim muškarcima? ok, možda bi se sažalila, možda bi pokušala razumjeti, ali poštovanje? sumnjam.
Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#25226 Re: Danasnji "feminizam"
- konoplja
#25227 Re: Danasnji "feminizam"
Felicia Sonmez terminated by The Washington Post after Twitter dispute
Felicia Sonmez, a reporter on the national staff at The Washington Post whose criticism of colleagues and the newspaper on social media in recent days drew widespread attention, was dismissed by the paper Thursday, according to a termination letter.
https://www.washingtonpost.com/lifestyl ... gton-post/
Meta
Felicia Sonmez, a reporter on the national staff at The Washington Post whose criticism of colleagues and the newspaper on social media in recent days drew widespread attention, was dismissed by the paper Thursday, according to a termination letter.
Meta
Last edited by konoplja on 10/06/2022 12:24, edited 1 time in total.
- Snake Eyes
#25228 Re: Danasnji "feminizam"
Dok drzis ruke jednom je jos glavom zalozis i to je to.Chmoljo wrote: ↑10/06/2022 12:14ovo je bilo u polušaljivom tonu. već sam imao situaciju sa agresivnim ženskicama, pa sam primjenio taktiku držanja ruku. no pravo da ti kažem, u slučaju opetovanog udaranja po glavi, ili šamaranja, ne mogu garantovati da ne bih vratio. pogotovo što nasilnik (namjerno neću da napišem žensko, jer je ista situacija i kod muškog nasilnika) kada vidi da ne uzvraćaš, zna postati agresivniji.hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 11:09
E ovo me iznenadilo od tebe.
Ali „bruku“ zrtve mozemo opet i uvijek tematizirati, a ona je proizvod ustaljenih predrasuda i uloga. I nema razlika kako vidimo, kod spolova.
Pa postavljam pitanje zasto bruka? Zasto ne svladati nasilnika ma kojem spolu pripadao/la? Statistike kazu da su vecina zlostavljaca - muskarci, ali to niposto ne znaci da zlostavljaci nisu i zene. Sa cega treba, slazem se, skinuti stigmu „bruke“.
razumio bih i bježao bih i ja od fizički jačeg ženska, ali to bi stvarno rijetkost bila. ali da bježiš od žene upola lakše od tebe i za glavu kraće... pa da si ne znam koliko mutav, ipak si pizda i jašta je nego bruka.
nemoj da mi kažeš da bi imala poštovanja prema takvim muškarcima? ok, možda bi se sažalila, možda bi pokušala razumjeti, ali poštovanje? sumnjam.
Last edited by Snake Eyes on 10/06/2022 12:24, edited 1 time in total.
-
Niemand
#25229 Re: Danasnji "feminizam"

-
no_sikiriki
#25230 Re: Danasnji "feminizam"
Koji je bio povod, na koji si je način isprovocirao?auspuhc wrote: ↑10/06/2022 12:12Dobio sam samar od jedne u srednoj skoli. Nisam joj uzvratio. Ali da mi se danas to dogodi sigurno bi. Jer, ravnopravnost...no_sikiriki wrote: ↑10/06/2022 11:35 Pitanje za muškarce: Jeste li bili u situaciji da vas (neka) žena/djevojka udara? Ili neki muškarac/momak blizak vam? (ne pika se kad ste imali 5 godina i mati vas pitala koju ćete šipku ili kaiš)
- medvjed23
#25231 Re: Danasnji "feminizam"
Nepotrebno komplikujete sasvim jednostavnu stvar. Sve što je potrebno je jasna komunikacija.

- Snake Eyes
#25233 Re: Danasnji "feminizam"
Rekao joj da nikada ne bi uzvratio udarac zeni. A STO ne bi i fis.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25234 Re: Danasnji "feminizam"
ti na svaku imaš spreman video, jel de?
-
no_sikiriki
-
John Cleese
#25236 Re: Danasnji "feminizam"
- Snake Eyes
#25237 Re: Danasnji "feminizam"
Nema sta lakse na dunjaluku nego isprovocirati feministicu. Doslovno je dovoljno samo da razgovarate, naci ce ti da si nesto pogrijesio, da si je potcijenio, ponizio...e pa da si jos toliki.
- Chmoljo
#25238 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 12:20
Znam kako je bjezati od nasilnika i zlostavljaca, tako da postovanje ne bi izgubio. Bez obzira na fizicke karakteristikr.
jednostavno mislim da muškarci ne trebaju biti sline. ne moraju biti ni macho tipovi, uopšte to ne potenciram, niti mislim da sam i sam jedan od ludo hrabrih, ali bar mrvu dostojanstva. bar.
shvatam i da postoje psihopate, koje hirurški precizno osobu dovedu do toga da ona nema nikakvo samopoštovanje i da misli da je kriva za sve, ali opet to je proces. ne desi se preko noći.
- Chmoljo
#25239 Re: Danasnji "feminizam"
htio prethodno da ti napišem "aj jbs
al me strah kakav ćeš video onda postaviti
- Chmoljo
#25240 Re: Danasnji "feminizam"
Amin, ja Rabbi...konoplja wrote: ↑10/06/2022 12:21 Felicia Sonmez terminated by The Washington Post after Twitter dispute
Meta![]()
- auspuhc
#25241 Re: Danasnji "feminizam"
Ovakve agresije se u pravilu desavaju kod parova u ljubavnoj vezi. A kako zenama nisu privlacni manji i slabiji muskarci od njih ne nailazimo na situacije da je potrebno uskociti muskarcu u pomoc.
Sada iz ovoga proizlazi pitanje za feministice. Zasto uvijek birate snaznije i krupnije muskarce od sebe ako zastupate jednakost izmedju spolova?
Sada iz ovoga proizlazi pitanje za feministice. Zasto uvijek birate snaznije i krupnije muskarce od sebe ako zastupate jednakost izmedju spolova?
-
John Cleese
#25242 Re: Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#25243 Re: Danasnji "feminizam"
Pobjegnes dostojanstvenoChmoljo wrote: ↑10/06/2022 12:40hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 12:20
Znam kako je bjezati od nasilnika i zlostavljaca, tako da postovanje ne bi izgubio. Bez obzira na fizicke karakteristikr.![]()
jednostavno mislim da muškarci ne trebaju biti sline. ne moraju biti ni macho tipovi, uopšte to ne potenciram, niti mislim da sam i sam jedan od ludo hrabrih, ali bar mrvu dostojanstva. bar.
shvatam i da postoje psihopate, koje hirurški precizno osobu dovedu do toga da ona nema nikakvo samopoštovanje i da misli da je kriva za sve, ali opet to je proces. ne desi se preko noći.
Salu na stranu, nije bruka nikome pobjeci od zlostavljaca, bez obzira u kojem obliku ili formi dosao. Eno i Johnny je bjezao od fizicki slabijeg zlostavljaca poslije svadja, pa ne mislimo manje o njemu, naprotiv. Ima vise dostojanstva u tome nego da (kad) je uzvratio istom mjerom.
-
no_sikiriki
#25244 Re: Danasnji "feminizam"
Da možemo da kmečimo kad nas istuku. Jer ako su manji/slabiji od nas, ne mogu da nas tuku, a where's the fun in that?auspuhc wrote: ↑10/06/2022 12:45 Ovakve agresije se u pravilu desavaju kod parova u ljubavnoj vezi. A kako zenama nisu privlacni manji i slabiji muskarci od njih ne nailazimo na situacije da je potrebno uskociti muskarcu u pomoc.
A ima i onoga, ko će nam nositi kauče, frižidere...
- Chmoljo
#25245 Re: Danasnji "feminizam"
pa dobro, ja sam to bježanje stavio u tačno određeni kontekst. ovo njegovo je u tom kontekstu bilo kao da je krenuo bježati, pa se okrenuo, pa ju je onda savio u perec i imobilizarao dok ne dođu organi gonjenja.hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 12:48Pobjegnes dostojanstvenoChmoljo wrote: ↑10/06/2022 12:40
![]()
shvatam i da postoje psihopate, koje hirurški precizno osobu dovedu do toga da ona nema nikakvo samopoštovanje i da misli da je kriva za sve, ali opet to je proces. ne desi se preko noći.![]()
Salu na stranu, nije bruka nikome pobjeci od zlostavljaca, bez obzira u kojem obliku ili formi dosao. Eno i Johnny je bjezao od fizicki slabijeg zlostavljaca poslije svadja, pa ne mislimo manje o njemu, naprotiv. Ima vise dostojanstva u tome nego da (kad) je uzvratio istom mjerom.
-
Niemand
#25246 Re: Danasnji "feminizam"
Trebalo je samo tih nekih par godina da johnny svijetu objasni da nije on zlostavljac, nista strasno.
- Chmoljo
-
Niemand
#25248 Re: Danasnji "feminizam"
I to dostojanstvo uz vjestu pricu i laganje vrlo lako postane hladnokrvnost.
- auspuhc
#25249 Re: Danasnji "feminizam"
Iskoristavanje muskaraca mi ne zvuci u skladu sa feministickim principima.no_sikiriki wrote: ↑10/06/2022 12:50Da možemo da kmečimo kad nas istuku. Jer ako su manji/slabiji od nas, ne mogu da nas tuku, a where's the fun in that?auspuhc wrote: ↑10/06/2022 12:45 Ovakve agresije se u pravilu desavaju kod parova u ljubavnoj vezi. A kako zenama nisu privlacni manji i slabiji muskarci od njih ne nailazimo na situacije da je potrebno uskociti muskarcu u pomoc.
A ima i onoga, ko će nam nositi kauče, frižidere...
- hadzinicasa
#25250 Re: Danasnji "feminizam"
Ma referirala sam se na to kako je bjezao u sobu ili u toalet za vrijeme svadjaChmoljo wrote: ↑10/06/2022 12:56pa dobro, ja sam to bježanje stavio u tačno određeni kontekst. ovo njegovo je u tom kontekstu bilo kao da je krenuo bježati, pa se okrenuo, pa ju je onda savio u perec i imobilizarao dok ne dođu organi gonjenja.hadzinicasa wrote: ↑10/06/2022 12:48
Pobjegnes dostojanstveno![]()
![]()
Elem okrenuti se i otici pa cak i ako bjezis je za mene najdostojanstveniji nacin nosenja sa zlostavljacem.
Ili/i traziti pomoc.
Ima razlicitih vrsta odbrane. Ovo je samo jedan od njih. Verbalne zlostavljace i provokatore castim sutnjom