Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Project Lucian

#25201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Chmoljo wrote: 10/06/2022 02:28
piupiu wrote: 10/06/2022 02:17

A Milka Planinc? Doduše, ona je bila predsjednica vlade na federalnom nivou. :D
A zeljka cvijanovic? I premijerka i predsjednica.

:)

Ili je premalo njezna da bude zena?
Ja mislim da je njen pronoun "IT" :D
Hakiz

#25202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 10/06/2022 02:32
Snake Eyes wrote: 09/06/2022 22:05 A dobro, ti da si samohrana majka, da li bi upisala kcer u skolu za zavarivaca? Jako prljav, opasan i smdrljiv posao. Zasto bi otac to zelio svojoj kceri? Realno, neprirodno mi je da se zena interesuje za tu struku.
Niko se ne interesuje za tu struku. Sve će to robotizacija riješiti, pa ćemo se rahat klati za ostatak. :D

Posebno se na tvoj post odnosi dio koji počinje od dvadesete minute.

Pa kaže žena da je na Columbia univerzitetu organizovano takmičenje. Napravili su ugovore sa greškama. Grupa advokata je pronašla 88 % grešaka, dok je AI, kompjuter, pronašao 92 %. Ali to nije najgore. Najgore je to što je advokatima za tih 88 % grešaka trebalo 90 minuta. Kompjuteru, da pronađe 92 % grešaka u ugovorima, trebale su 22 sekunde.

Ostaće malo, veoma malo poslova koje će obavljati ljudi. Pogotovo u kratkoročnom ili srednjeročnom periodu nakon što AI preuzme ne samo intelektualne, nego i puno kreativnih poslova. Koje već danas preuzima. A ljudi će biti sve više.

Tada ni feminizam neće biti borba za ravnopravnost, nego borba da se umjesto muškarca dođe to tog rijetkog posla. Počet ćemo se ubijati zbog poslova. I unutar i između spolova.
Project Lucian

#25203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

S4mpion wrote: 21/04/2015 17:37 Baš kao što je opisano u prvom postu:

Kad žena udara, sve je OK. Kad muškarac udara, onda ništa nije OK.

Selektivna pravda.
Sad kad te dežurne feministkinje proglase funkcionalno nepismenim.
:lol: :lol: :lol:
vjeshalica

#25204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 10/06/2022 01:08
Project Lucian wrote: 09/06/2022 23:32
Smiješno je da neko kritikuje žene zato što ih nema više u tradicionalno muškim zanimanjima, žene to mogu raditi bez problema one samo ne žele to rade danas. U drugom svjetskom ratu žene su bile te koje su radile većinom u fabrikama i na istoku i na zapadu, jer su muškarci naravno bili u ratu. Ali se slažem radi jednakopravnosti da bi trebale više da se pojavljuju u tradicionalno muškim zanimanjima ali to one jednostavno neće, rađe će se boriti za kancelarijske poslove jer su žene jel to njima dolikuje, đeš to da žena odvrće šaraf nedo bog. Može se reći da su cinične.
Hajde šaraf.

Nego, keramičarka. Vreća ljepila 25 kg, pakovanje pločica oko 20 kg, barataj sa tim, pa kada treba razbijati stare pločice onda može birati hoće li čelić-bušilicom da joj se poslije tresu ruke cijeli dan i budu umrtvljene od vibracija, ili će sjekirom, macolom i majzlom da joj komadi pločica lete okolo i zabijaju se u kožu.

I to prije nego što počne savijati leđa cijeli dan da zalijepi nove pločice. Itd.

A onda se čudi čovjek što li se u primjerima feminističke borbe spominje koliko ima žena a koliko muškaraca na rukovodećim pozicijama, političkim manještenjima itd.

I ja se čudim zašto nema primjera keramičarki. Nikako da skontam...
Rad sa masinama koje vibriraju i galame ostavljaju posljedice na muskarce i zene u smislu zdravlja i ne mogu se izbjeci jer je to profesionalno oboljenje. Zena keramicarki nema, bar ja ne znam za takve, ali kako si ispricao za muskarce na koncu ispada da svih 100 keramicara valja, a u stvarnosti valjaju mozda 2. Mozda birate posao keramicara ali da li proizvodi se dobar zanatlija, e to necete da pominjete. Nego prica o kvantitetu a ne o kvalitetu.Skoro u svakom poslu zanatskom specificnom je tako. Mozda neko kaze da nije neka pamet zalijepiti plocice ali tu pricu moze da zabije u dupe.
piupiu

#25205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Hakiz wrote: 10/06/2022 03:09
piupiu wrote: 10/06/2022 02:32

Niko se ne interesuje za tu struku. Sve će to robotizacija riješiti, pa ćemo se rahat klati za ostatak. :D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Am2mo7BhQrQ[youtube]

Posebno se na tvoj post odnosi dio koji počinje od dvadesete minute.

Pa kaže žena da je na Columbia univerzitetu organizovano takmičenje. Napravili su ugovore sa greškama. Grupa advokata je pronašla 88 % grešaka, dok je AI, kompjuter, pronašao 92 %. Ali to nije najgore. Najgore je to što je advokatima za tih 88 % grešaka trebalo 90 minuta. Kompjuteru, da pronađe 92 % grešaka u ugovorima, trebale su 22 sekunde.

Ostaće malo, veoma malo poslova koje će obavljati ljudi. Pogotovo u kratkoročnom ili srednjeročnom periodu nakon što AI preuzme ne samo intelektualne, nego i puno kreativnih poslova. Koje već danas preuzima. A ljudi će biti sve više.

Tada ni feminizam neće biti borba za ravnopravnost, nego borba da se umjesto muškarca dođe to tog rijetkog posla. Počet ćemo se ubijati zbog poslova. I unutar i između spolova.
Svako odumiranje jednih poslova ide sa stvaranjem nekih novih. Haj' ovi roboti što zavaruju, kopaju, poslužuju... manje više. To s automatizacijom pješačkih poslova - čitaj, sortiraj, nalazi informacije... nije uopšte loše. Problem je sistem vs klima vs održiva ekonomija vs broj ljudi na planeti vs potrebne inovacije i investicije da se stvore nove industrije i radna mjesta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Selektivna pravda.
ova je situacija tako... uh kako se ne bi volio naći u njoj. i ti, a i svi oko tebe znaju da je možeš zakucati u beton, ali brdo stvari ti ne da da to i napraviš: odgoj, ne želiš marisati slabijeg, ne želiš marisati žensko, ne želiš etiketu nekoga ko mariše žensko...

pitanje za žene, čime obuzdati agresivno žensko? pretpostavljam da šamar ne dolazi u obzir, al peper sprej? poluga i lagano polijeganje na beton dok ne dođu organi reda?

bježanje ne dolazi u obzir. dovoljna bruka što vide to ljudi okolo, bježanjem se uglavnom taj broj ljudi eksponencijalno povećava...
Chmoljo

#25207 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

vjeshalica wrote: 10/06/2022 08:09

Rad sa masinama koje vibriraju i galame ostavljaju posljedice na muskarce i zene u smislu zdravlja i ne mogu se izbjeci jer je to profesionalno oboljenje. Zena keramicarki nema, bar ja ne znam za takve, ali kako si ispricao za muskarce na koncu ispada da svih 100 keramicara valja, a u stvarnosti valjaju mozda 2. Mozda birate posao keramicara ali da li proizvodi se dobar zanatlija, e to necete da pominjete. Nego prica o kvantitetu a ne o kvalitetu.Skoro u svakom poslu zanatskom specificnom je tako. Mozda neko kaze da nije neka pamet zalijepiti plocice ali tu pricu moze da zabije u dupe.
pamet nije, ali vještina jeste.
nles

#25208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by nles »

piupiu wrote: 10/06/2022 02:50
Chmoljo wrote: 10/06/2022 02:28

A zeljka cvijanovic? I premijerka i predsjednica.

:)

Ili je premalo njezna da bude zena?
Ona mu ga dodje nešto kao onaj Dmitri Medvedev. Nije stvarna. :oops: :D
Ona ti je kao onaj rucnik, koji Svabe poloze na lezaljku da im cuva mjesto.
auspuhc

#25209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by auspuhc »

Chmoljo wrote: 10/06/2022 09:45

Selektivna pravda.
ova je situacija tako... uh kako se ne bi volio naći u njoj. i ti, a i svi oko tebe znaju da je možeš zakucati u beton, ali brdo stvari ti ne da da to i napraviš: odgoj, ne želiš marisati slabijeg, ne želiš marisati žensko, ne želiš etiketu nekoga ko mariše žensko...

pitanje za žene, čime obuzdati agresivno žensko? pretpostavljam da šamar ne dolazi u obzir, al peper sprej? poluga i lagano polijeganje na beton dok ne dođu organi reda?

bježanje ne dolazi u obzir. dovoljna bruka što vide to ljudi okolo, bježanjem se uglavnom taj broj ljudi eksponencijalno povećava...
Drugacije se gleda jer niko ne ocekuje da bi zena mogla ozbiljnije fizicki povrijediti muskarca. Sreca pa su zene fizicki slabije jer su emocionalno dosta nestabilne i vjerujem da bi bilo svega. Ovako im ostaje psihicko zlostavljanje u kojem su "jace" od muskaraca.

A kako obuzdati agresivno zensko? Pa dovoljno je da joj uzmes ruke i pricuvas je.
Niemand

#25210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Al peper sprej :D :lol:
Snake Eyes

#25211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

U tom slucaju koristim samo Dildo-Jitsu.

Mentalni teror je gori.
hadzinicasa

#25212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Selektivna pravda.

E ovo me iznenadilo od tebe.
Ali „bruku“ zrtve mozemo opet i uvijek tematizirati, a ona je proizvod ustaljenih predrasuda i uloga. I nema razlika kako vidimo, kod spolova.

Pa postavljam pitanje zasto bruka? Zasto ne svladati nasilnika ma kojem spolu pripadao/la? Statistike kazu da su vecina zlostavljaca - muskarci, ali to niposto ne znaci da zlostavljaci nisu i zene. Sa cega treba, slazem se, skinuti stigmu „bruke“.
Niemand

#25213 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Nema ravnopravnosti kod samaranja, dok ti objasnis sta je bilo, a i ko ce ti vjerovati. Sve i da imas snimljeno, dzaba, ljudi ce pametovati kako nisi trebo taman da te ova udarila deset puta do tad.

Zene samar spucaju i za teske gluposti i to je drustveno prihvatljivo, nikom nista.

Mislim da je pametnije u takvim situacijama prvo pokusati staviti neku vrstu "lose oznake" na doticnu osobu, tipa, glasno reci-ama ukrala si mi novcanik! ili nesto slicno. Nuzna laz, al bi onda i okolina trebala malo popustiti ako je recimo odgurnes jace od sebe i pocnes prijetiti policijom, a svako njeno-meni vices da sam ukrala i lazes i daljnje divljanje ce samo dodatno ubijediti ljude da je to tek svadja sa budalom.

Mislim, sta drugo da covjek uradi. Ne znam, jbg.
Snake Eyes

#25214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Samo se brzinski glasno deklarises kao trans osoba rijecima: Lako ti je mene zenu udarati! E onda je nogama izgazis, onako ravnopravno, da se feministice ne uvrijede.
no_sikiriki

#25215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Pitanje za muškarce: Jeste li bili u situaciji da vas (neka) žena/djevojka udara? Ili neki muškarac/momak blizak vam? (ne pika se kad ste imali 5 godina i mati vas pitala koju ćete šipku ili kaiš)
Niemand

#25216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Tell the world, Johnny, tell them!
John Cleese

#25217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Chmoljo wrote: 10/06/2022 09:45 čime obuzdati agresivno žensko?
https://www.youtube.com/watch?v=NCOcNbC7EK8&t=951s :D
no_sikiriki

#25218 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Joj Niemand, ti si tako komicna i dramaticna, da si mi na kraju postala simpaticna/draga. :mrgreen:
John Cleese

#25219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Project Lucian wrote: 10/06/2022 03:48

Selektivna pravda.
Sad kad te dežurne feministkinje proglase funkcionalno nepismenim.
:lol: :lol: :lol:
Kad nisu prije sedam godina, nece ni sad :D

A ti nauci vec jednom sta to znaci, ne provaljuj se vise :|
auspuhc

#25220 Re: Danasnji "feminizam"

Post by auspuhc »

no_sikiriki wrote: 10/06/2022 11:35 Pitanje za muškarce: Jeste li bili u situaciji da vas (neka) žena/djevojka udara? Ili neki muškarac/momak blizak vam? (ne pika se kad ste imali 5 godina i mati vas pitala koju ćete šipku ili kaiš)
Dobio sam samar od jedne u srednoj skoli. Nisam joj uzvratio. Ali da mi se danas to dogodi sigurno bi. Jer, ravnopravnost...
Chmoljo

#25221 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 10/06/2022 11:09

E ovo me iznenadilo od tebe.
Ali „bruku“ zrtve mozemo opet i uvijek tematizirati, a ona je proizvod ustaljenih predrasuda i uloga. I nema razlika kako vidimo, kod spolova.

Pa postavljam pitanje zasto bruka? Zasto ne svladati nasilnika ma kojem spolu pripadao/la? Statistike kazu da su vecina zlostavljaca - muskarci, ali to niposto ne znaci da zlostavljaci nisu i zene. Sa cega treba, slazem se, skinuti stigmu „bruke“.
ovo je bilo u polušaljivom tonu. već sam imao situaciju sa agresivnim ženskicama, pa sam primjenio taktiku držanja ruku. no pravo da ti kažem, u slučaju opetovanog udaranja po glavi, ili šamaranja, ne mogu garantovati da ne bih vratio. pogotovo što nasilnik (namjerno neću da napišem žensko, jer je ista situacija i kod muškog nasilnika) kada vidi da ne uzvraćaš, zna postati agresivniji.

razumio bih i bježao bih i ja od fizički jačeg ženska, ali to bi stvarno rijetkost bila. ali da bježiš od žene upola lakše od tebe i za glavu kraće... pa da si ne znam koliko mutav, ipak si pizda i jašta je nego bruka.

nemoj da mi kažeš da bi imala poštovanja prema takvim muškarcima? ok, možda bi se sažalila, možda bi pokušala razumjeti, ali poštovanje? sumnjam.
Niemand

#25222 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

no_sikiriki wrote: 10/06/2022 12:10 Joj Niemand, ti si tako komicna i dramaticna, da si mi na kraju postala simpaticna/draga. :mrgreen:
Ne daj se zavarati, you know that I'm no good.
Project Lucian

#25223 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Niemand wrote: 10/06/2022 11:19
Zene samar spucaju i za teske gluposti i to je drustveno prihvatljivo, nikom nista.
Još jedna od privilegija o kojima sam govorio a koje direktno utiču na neravnopravnost spolova. Mislim da je došlo vrijeme da se neke zakonske odrednice preispitaju te reformom dovedu na nivo vremena u kojem živimo. Svima će nam biti lakše i jednostavnije.
no_sikiriki

#25224 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Niemand wrote: 10/06/2022 12:16
no_sikiriki wrote: 10/06/2022 12:10 Joj Niemand, ti si tako komicna i dramaticna, da si mi na kraju postala simpaticna/draga. :mrgreen:
Ne daj se zavarati, you know that I'm no good.
Ma jesi, nisam ja iz Jajca da tako mislim. :mrgreen:
John Cleese

#25225 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Chmoljo wrote: 10/06/2022 12:14 razumio bih i bježao bih i ja od fizički jačeg ženska, ali to bi stvarno rijetkost bila. ali da bježiš od žene upola lakše od tebe i za glavu kraće...
https://www.youtube.com/watch?v=umOs1WLBkuo :D :lol:
Post Reply