Ja volim samo maminu (sa slike).
Lijepa je i tvoja.
Uzmi komad mamineeee.
Ja volim samo maminu (sa slike).
Ljudi su čestitali Bajram. Na jedan sasvim običan i uobičajen način.Snake Eyes wrote: ↑02/05/2022 19:21Pa dobro, ja sam iznio neko uporiste, kome ima smisla nek prihvati, kome nema moze makar da razmisli pa nek odbaci.no_sikiriki wrote: ↑02/05/2022 18:28
Mene nisi pretjerano "dotakao" sa komentarom, iako sam se iznenadila da neko može da napiše takvo nešto na ovoj temi, jer sam agnostik. Ali kad ljudi na temi čestitaju Bajram, misliš li ti da je "fino" onako odgovoriti? Čak i da si u pravu, iako nisi?
Znam ja da je ovo forum i da je lakše svašta pisati, nego nekome uživo reći, ali brate, nekima stvarno treba ugraditi neki dobar filter. Ne mora se podijeliti baš sve što misliš/smatraš/ti padne na pamet.
Slazem se , zato sam i rekla da mi znaci tvoja čestitka
Ma on posti, samo to jos je zna.
+1hadzinicasa wrote: ↑02/05/2022 17:35Novotarija je Bajram Mubarek Olsun sa sve Serif…Snake Eyes wrote: ↑02/05/2022 17:20
Znam da nije, ima neka slicna skracenica, na to me podsjetilo, sta cu, razumi me...
Btw. Bajram barecola ili barecula ne znaci nista. Vise cijenim kada mi neko kaze sretan ti Bajram.
Uvijek se govorilo Bajrambarecola.
Moja majka rahmetli je umrla prije 10 godina u 107 godini, svaki vakat klanjala, i svaki ramazab ispostila u po’ Logavine i Sarajeva i nikad joj se drukcije nije cestitao Bajram osim s Bajrambarecola i u onom vaktu.
Nisam ni cula za Bajram Serif Mubarek Olsun do iza 93 kad su dosli „pravi“ muslimani… pa nama nepravim da objasne vjeru…
Zao mi sto tebi nista to ne znaci, meni je sve ono sto sam ja. A ne bi ti trebalo nista ne znaciti jer se nijet pika i ono sto je u srcu…
Nije tema ni vrijeme, postujem svacije obicaje zafrkavamo se oko hrane i to, al‘ pretjera ga ti vala. Cuj nista mu ne znaci. Dobro. Tebi na dusu.
Plavi chesterfield (stari).last mohicans wrote: ↑02/05/2022 20:13Ma on posti, samo to jos je zna.Šuti,ne kazuj mu! @bloo sta ovo dimiš?
Ako ga imate.skafiskafsnjak wrote: ↑02/05/2022 20:37 @Bloo to "od srca" je najbitnije
I od Hercegovaca je od srca![]()
Ja sve pokusavam ostati pribran, ne reagovati burno na ovaj mubarec danBloo wrote: ↑02/05/2022 20:39Ako ga imate.skafiskafsnjak wrote: ↑02/05/2022 20:37 @Bloo to "od srca" je najbitnije
I od Hercegovaca je od srca![]()
umjesto srca nekad bude smotuljak bijelih carapa i znak mercedesa
Ovo je potpuno tacno.skafiskafsnjak wrote: ↑02/05/2022 20:43Ja sve pokusavam ostati pribran, ne reagovati burno na ovaj mubarec dan![]()
Hercegovci su ljudi velikog srca i dobrog humora.
Dovoljno je samo cuti naglasak i poprave ti dan![]()
U pravu ste vi oboje donekle s tim sto je Hadzinica fulala ovo sa Turcima jer fakat nije to to. Sta je Bosna i sekularno Sarajevo, a sta je islam za pojedinca, veliko je pitanje. Uglavnom mir svima i cestitam vam Bajram oboma, sve najljepse vam zelim i sretan Bajram za Bloo, da bude baklave ova dva-tri dana i da je ostane i nakon toga pa da je imas ponijeti na pos'ohadzinicasa wrote: ↑02/05/2022 17:58Ovo je Bosna i sekularno Sarajevo. Ne Saudijska Arabija ili Turska, ma koliko mi ih nasilu priblizavali, nama je uvijek bio blizi Bec.Snake Eyes wrote: ↑02/05/2022 17:48
Halali mi, cestitka ima tradicionalno znacenje, jezicko nema. Barecola je vjerovatno deformacija od rijeci berekeh ili bereket.
Da je usvojena tako, prihvatam, ja je ne volim, nekako mi je oduvijek bila simbol slijepog sledjenja, ono kada se niko ne zapita zasto nesto radi. Ok, tako se 107 godina radilo, sta je tek sa 1400 godina Islama. Halali mi jos jednom, i ti a i drugi ako jos nekog pogodi, moje misljenje je bezvrijedno, slobodno tako gledaj.
Nemoj mi molim te sukati sa 1400 godina naspram mojih 107 a to je samo sto ja pamtim. Kako rekoh ne uci me vjeri, ziv bio.
Ovo sto ti govoris je nametnuto i slijepo slijedjenje SDAovskog ulizivackpg i poltronskog bratimljenja s Turcima i Arapima, rasprodavanja zemlje, obraza i rijeci, zanemarujuci i pljujuci po svom narodu i visestoljetnoj tradiciji kako prakticiranja islama tako i suzivota s komsijama. U prvim safovima kitnjasto bajram serif mubarek olsun sa sve bajramlukom za reklamu dok dido u mesnici na veresiju kupuje komadic mesa za goste. Ne za sebe.
Zato je Bajrambarecola vrijednije i vise znaci od svakog drugog jer je nase. Tradicionalno poteklo s nasih prostora od naseg malog skromnog covjeka koji je pitom i dobrodusan. I zato cu ga braniti dok sam ziva. Svoju tradiciju. Znaci to bajrambarecola sve!!!
Halalim ti jer ne znas. A mislis da znas. To je tuga.
Ono brato ili nidje vezeSnake Eyes wrote: ↑02/05/2022 20:47Ovo je potpuno tacno.skafiskafsnjak wrote: ↑02/05/2022 20:43
Ja sve pokusavam ostati pribran, ne reagovati burno na ovaj mubarec dan![]()
Hercegovci su ljudi velikog srca i dobrog humora.
Dovoljno je samo cuti naglasak i poprave ti dan![]()
Gospoda majka je nekad znala napravit po dvije tepsije. Sad se ostarilo, sve poskupilo, nas je manje...pa jedna tepsija.Piaty wrote: ↑02/05/2022 20:50
U pravu ste vi oboje donekle s tim sto je Hadzinica fulala ovo sa Turcima jer fakat nije to to. Sta je Bosna i sekularno Sarajevo, a sta je islam za pojedinca, veliko je pitanje. Uglavnom mir svima i cestitam vam Bajram oboma, sve najljepse vam zelim i sretan Bajram za Bloo, da bude baklave ova dva-tri dana i da je ostane i nakon toga pa da je imas ponijeti na pos'o
Lijepo.Bloo wrote: ↑02/05/2022 20:56Gospoda majka je nekad znala napravit po dvije tepsije. Sad se ostarilo, sve poskupilo, nas je manje...pa jedna tepsija.Piaty wrote: ↑02/05/2022 20:50
U pravu ste vi oboje donekle s tim sto je Hadzinica fulala ovo sa Turcima jer fakat nije to to. Sta je Bosna i sekularno Sarajevo, a sta je islam za pojedinca, veliko je pitanje. Uglavnom mir svima i cestitam vam Bajram oboma, sve najljepse vam zelim i sretan Bajram za Bloo, da bude baklave ova dva-tri dana i da je ostane i nakon toga pa da je imas ponijeti na pos'o
Ja se odreknem.svojih baklava i odnesem ljudima koji ne slave a vole baklavu jer mi je beze nositi prijateljima koji su muslimani jer oni vec imaju baklavu. Ovako obradujem druge. A meni bolje jer mi ne skace insulin.![]()