Ramazan samo što nije

Već u četvrtak, 11.08. prva mubarek-večer!
Lejletul Regaib!
I eto i 5.oktobra, prvog dana ramazana

Moderator: Bloo
jel mozemo na klopu i mi sto ne slavimo ili bi pokvarili mozda omladinu pa bolje ne ?
imas pravo sto se kvarenja tice, ali eto ima ih u svim religijama koji se drze: cuvaj se svoga jer ce te oni kad tad pokvariti - onako sektaski.avicena wrote:Bujrum! Ako je neko podlo¾an kvarenju (tvoja formulacija), on æe se pokvariti i bez tvog uticaja. Znaèi, bujrum, ko zna mo¾da se ti popravi¹!
Znaš šta, šejtan, sotona je vrlo lukav. Vjerujući to znaju. Ne preza od toga da i ljude koristi u toj svojoj misiji (....minel džineti ve nas) pa opreza nikad dosta.orbit wrote:imas pravo sto se kvarenja tice, ali eto ima ih u svim religijama koji se drze: cuvaj se svoga jer ce te oni kad tad pokvariti - onako sektaski.avicena wrote:Bujrum! Ako je neko podložan kvarenju (tvoja formulacija), on će se pokvariti i bez tvog uticaja. Znači, bujrum, ko zna možda se ti popraviš!
samo bi ja bez pepsija - ako moze
moze i sarajevskiavicena wrote:Zna¹ ¹ta, ¹ejtan, sotona je vrlo lukav. Vjerujuæi to znaju. Ne preza od toga da i ljude koristi u toj svojoj misiji (....minel d¾ineti ve nas) pa opreza nikad dosta.
Mo¾el' mineralna? Tuzlanski kiseljak.
Jeste jači svakako, ali Bog nikoga ne tjera silom da ga poštuje. Želim reći da ne treba zanemariti šejtanovu lukavštinu koja nema veze sa Božijom svemoći.ma vjerujuci bi trebali znaci da je valjda njihov bog u koga vjeruju jaci od sotone, pa ce ih zastititi...
pa da ti si skinuo s te stranice i na ovoj slici pise IFTAR - iftar5:avicena wrote:Ne znam ¹ta si ti ovo na¹ao, ja govorim o IFTARU.
edit: Èini mi se da si pomije¹ao ove fotografije.
.......ceuln.usj.edu.lb/imag/actus/iftar9.jpg
Postoji jedan lijep običaj da se na te zajedničke iftare pozivaju i osobe koje nisu muslimani, poznanici i prijatelji....da podijele sa nama taj lijepi trenutak i ugođaj.....sjećaš se onog iftara u Banja Luci oko kojeg se bila digla prašina.....ja sam prisustvovao iftarima koje su za nas muslimane spremili nemuslimani što se isto može nazvati lijepom gestom....zbog toga i govorimo o posebnom duhovnom stanju u Ramazanu...orbit wrote:
nego jesu ovo libanonke - nisu lose...
To ti nisu slike sa iftaraorbit wrote:imas pravo sto se kvarenja tice, ali eto ima ih u svim religijama koji se drze: cuvaj se svoga jer ce te oni kad tad pokvariti - onako sektaski.avicena wrote:Bujrum! Ako je neko podložan kvarenju (tvoja formulacija), on će se pokvariti i bez tvog uticaja. Znači, bujrum, ko zna možda se ti popraviš!
samo bi ja bez pepsija - ako moze
a ako su i ovo slike s ramazana, ne sumnjam da bi me popravio:
OBRISATO !||||| wrote:Mislim da su ove slike sto je postavio "orbit" neprimjerene ovoj temi, bilo bi dobro da se izbrsu, jer im mjesto nije ni sekunde. orbit malo vise postovanja prema ovoj temi, ako nemas nista pametno reci postupci su ti grozni, ovo je daleko od pameti.
APELUJEM da se slike(golotinja) izbrise.....
selamorbit wrote:ja kad vidim one gore libanonke, meni odmah lakse u dusi...bjacinjo wrote:trijumf duse nad prohtjevima tijela
mislim da bi se i safet slozio (ok mozda ne javno)