Ukrajina

emmir1

#81851 Re: Ukrajina

Post by emmir1 »

jeza u ledja wrote: 30/04/2022 04:20 Kazu imate lijepe zemlje tamo, bila bi steta da im se nesto desi.

Rusija je apsolutno svjesna upotrebe nuklearnog oružja.

Posljedica bi bila da bi u minuti sa desetina lokacija poletilo stotine nuklearnih raketa prema Rusiji
jeza u ledja

#81852 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

emmir1 wrote: 30/04/2022 04:41
jeza u ledja wrote: 30/04/2022 04:20 Kazu imate lijepe zemlje tamo, bila bi steta da im se nesto desi.

Rusija je apsolutno svjesna upotrebe nuklearnog oružja.

Posljedica bi bila da bi u minuti sa desetina lokacija poletilo stotine nuklearnih raketa prema Rusiji
Znamo mi da su oni toga svjesni, ali oni misle da nas mogu uvjeriti da nisu, ili da su suvise ludi pa im je to svejedno.

Taktika ne znate vi koliko sam ja lud.

Rus nikad bolje nije zivio, ali eto bacice sve i dozivjeti nuklearnu apokalipsu radi denacifikacije Ukrajine. :oops:

Ma…problem je u tome sto ne odlucuje prosjecan Rus, vec mali broj ljudi, koji mozda imaju drukcije prioritete u zivotu, ili znaju da je njima licno svakako odzvonilo.

Samo spominjanje nuklearki (haman pa skoro svaki dan), ma koliko pateticno bilo, je neozbiljno i opasno, bez obzira je li to glupava propaganda ili besmislena prijetnja Zapadu. Ruski vojni arsenal i ponasanje njihovih institucija (od predsjednika pa nadalje) jednostavno nisu na istom nivou. Fejk njuz i teorije zavjere su tamo toliko uvrijezeni da cini se ni u samom vrhu ne znaju sta je stvarnost a sta laz.
chupacabra

#81853 Re: Ukrajina

Post by chupacabra »

Rob_Atl wrote: 30/04/2022 00:31 Jel' vama malo glupo ovo sto u bobu sve govore koliko oruzja daju ukrajini. Ne znam kakva je taktika da prepadnu ruse ili sta, ali bolje da sute i odjednom se pojavi f16 i bum :D
Psihološki rat. Znaju svi u NATO zemljama (pogotovu Ameri) i Rusi da su stvarne cifre poslanog naoružanja 5 puta veće od objavljenih. To je ono, htjeli ste rat a sad će vam Uncle Sam dati rat. I put u kameno doba.
duh_sa_sjekirom

#81854 Re: Ukrajina

Post by duh_sa_sjekirom »

Boli kurko Ruje za izolacijom i sankcijama...Kad se u Sjevernoj Koreji može onako lijepo i ugodno živjeti pod sankcijama, može i u Rusiji...
:D
Ommadawn

#81855 Re: Ukrajina

Post by Ommadawn »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/04/2022 06:55 Boli kurko Ruje za izolacijom i sankcijama...Kad se u Sjevernoj Koreji može onako lijepo i ugodno živjeti pod sankcijama, može i u Rusiji...
Problem je što Rus zna i za gore i za bolje. A ne ide mu se u gore, ma koliko god dio njih mahnit bio.
Rusi nisu glup narod.

Sjeverna Koreja generacijama ne zna za bolje pa ih zato manje više libo kiki.
duh_sa_sjekirom

#81856 Re: Ukrajina

Post by duh_sa_sjekirom »

Ommadawn wrote: 30/04/2022 07:05
duh_sa_sjekirom wrote: 30/04/2022 06:55 Boli kurko Ruje za izolacijom i sankcijama...Kad se u Sjevernoj Koreji može onako lijepo i ugodno živjeti pod sankcijama, može i u Rusiji...
Problem je što Rus zna i za gore i za bolje. A ne ide mu se u gore, ma koliko god dio njih mahnit bio.
Rusi nisu glup narod.

Sve ima svoju cijenu...Ako ostvare ono što su naumili u Ukrajini, ni teži život ni sankcije ni izolacija neće im teško pasti...
Ommadawn

#81857 Re: Ukrajina

Post by Ommadawn »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/04/2022 07:24
Ommadawn wrote: 30/04/2022 07:05

Rusi nisu glup narod.

Sve ima svoju cijenu...Ako ostvare ono što su naumili u Ukrajini, ni teži život ni sankcije ni izolacija neće im teško pasti...
Ja znam da dobar dio Rusa uopšte nije ni za Putina ni za rat u Ukrajini.
Ovo im samo donosi negativne ocjene u svijetu. Još uvijek se oni dobro sjećaju života za vrijeme Sovjetskog Saveza i niko takvoj ili
sličnoj izolaciji ne teži.

S druge strane ni ovog Zelenskog ne mogu smisliti.
GAU8

#81858 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

exliberal-ex wrote: 29/04/2022 21:46
Kyuss wrote: 29/04/2022 20:32

Agresorska naklapanja

Edit. vjerovatno sve selili i slikali na nekoliko lokacija da mogu podastrijet putleru
Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.

Neki dan slusam jednog tipa koji kaze da su rusi imali oko 21 hiljadu u gubitcima ( sto poginuli sto ranjeni) dok je za ukrajinu iznjeo podatak da se krece oko 17-18 hiljada.
Sad se postavlja pitanje kolike su ukrajinske rezeve u ljudstvu, koliko brzo se popunjavaju i koja im je obucenost.

Drugo pitanje ako rusi nisu unistili ukrajinsku artiljeriju i oklopne jednice zasto je ukrajini potrebno da trazi pomoc od zapada da im salje to?
Da traze visoko sofisticiranu opremu ja bih razumjeo ali haubica i tenk...nekontam gdje je njihova oprema?

Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?
Ne mogu i ne smiju
SanskiBiser

#81859 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

A sto ne stavise jednu liniju do Ankare ono da pada pravo na tvorinicu TB2 da nam se Kiki obraduje :kiss: :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#81860 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

detroit-mercy wrote: 29/04/2022 18:03
lajkujMe wrote: 29/04/2022 17:25 Kineska drzavna televizija CCTV1 objavila ovu mapu

Cisto da znate da je CCTV1 produzena ruka Kineske Komunisticke partije.
Sto znaci da imate djelomicni uvid u njihove planove.
I vrlo vrlo rado bi Kinezi rascerupali Rusiju.
Njima treba prostora a historijski gledaju na dobar komad Rusije kao svoje.

Oni itekako podrzavaju poraz Rusije, samo sto zbog geopolitickih razloga to ne zele da javno kazu.
Ali cinjenica je da Kina potajno sabotira Rusiju i vrlo rado ce ucestvovati u dijeljenju ako do toga dodje.
Kad sam ja onom Chelly-u govorio da za Rusiju veca opasnost dolazi od najvece zemlje sa kojom granici nego od tamo neke prekookenaske zemlje :skoljka: ali on kao i dosta njih je vjerovao u novi svjestki poredak koji ce predvoditi Rusija i Kina :-). Cio Sibir haman pa kosooki, a komsija ti zajeban i hoce da on postane glavni igrac u soru. Kina ce njih ko piton, pomalo stezat i kad skontaju a oni bez daha.
+ 1 :lol:
Tananarive

#81861 Re: Ukrajina

Post by Tananarive »

GAU8 wrote: 29/04/2022 15:41
studiorum_tuzlaensis wrote: 29/04/2022 15:26 Vjerovatno GPSom vođen dron. Uneseš koordinate i pošalješ ga neprijatelju.

Ovo je strahota za psihu. Što se tiče same eksplozije, geleri su ti koji ubijaju a ne sama eksplozija..
Dovoljno je jak i eksploziv, da svi ovi unutar 3-4 metra definitivno nisu vise "svi svoji" bar narednih 7 dana...

Sok-talas nije za zanemariti
poginulog ostave zločinci, dok ranjenog a akobogda i teško ranjenog moraju barem još dvojica i više izvlačiti a zatim ga moraju liječiti itd.. što je značajan trošak
tako da bolje što više teško ranjenih i invalida među gadovima iz rusije....
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#81862 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

lajkujMe wrote: 29/04/2022 18:59 :lol: :lol:

U Kiseljovki (regija Herson) došlo je do pucnjave između kadirovaca i vojske Ruske Federacije burjatske nacionalnosti. U noćnom incidentu zabilježeno je više od 50 učesnika sa svake strane. Za sada se ne zna tačan broj ranjenih i mrtvih. 🤡 https://t.co/N3NXncvUte

:lol: :lol:
Razvalice njih kadirovci iznutra. :lol:
GAU8

#81863 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/04/2022 08:00
lajkujMe wrote: 29/04/2022 18:59 :lol: :lol:

:lol: :lol:
Orke se poklale međusobno. Šta je tu neobično.
EME91

#81864 Re: Ukrajina

Post by EME91 »

Zamislite jednu veliku svjetsku silu koja u par sedmica 3-4 puta zaprijeti upotrebom nuklearnog oruzija.
Zamislite tu jad i tu slabost rezima.

Jos pritom ta ista sila nije napadnuta pa da mora prijetnjom razaranja svijeta da se brani, nego je ista agresor na medjunarodno priznatu drzavu.

Mislim da su u najmanju ruku dani Rusije kao svjetskog igraca prosli. Sumnjam da ce Cerkezi, Cecenci, Dagestanci, Turci htjeti jos dugo zivjeti u takvoj drzavi.

S druge strane prativsi rat u Siriji shvatio sam da je i pored masovnih vojnih gubitaka sirijska armija opstala. Rijec je o stotinu hiljada poginulih vojnika.

Trenutno je Rusija na nekih 23000 poginulih i vjerovatno isto toliko ranjenih. Da se ista izbaci iz igre nece biti presudan samo taj faktor. Mislim da ce sankcije biti efikasnije, ali sankcije u 100% procentu na sve ruske sektore privrede.
jednonogi_Jack

#81865 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

GAU8 wrote: 30/04/2022 08:05
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/04/2022 08:00

Orke se poklale međusobno. Šta je tu neobično.
Meni više privuklo pažnju gdje su se međusobno pokokali. Kiselivka je po zadnjem izvješću trebala biti pod Ukrajinskom kontrolom. :-?
Kaligrafija

#81866 Re: Ukrajina

Post by Kaligrafija »

Kurir objavio, neki srpski reporter isao u Mariuopolj, snimak sa ruske strane, rijetko za vidjeti...snimano 28 aprila...Snimio pola minute na nekoj koti pored zeljezare, koju Rusi zovu "skelet", kao najjebenija linija...Drago mi vidjeti da su Ukrajinci jos zivi i da odgovaraju na napade...Podsjeti me na hladnjacu na Stupu i na citav dio linije oko Nedjarica i Stupa u ratu...Jebeno...

Tananarive

#81867 Re: Ukrajina

Post by Tananarive »

exliberal-ex wrote: 29/04/2022 21:46
Kyuss wrote: 29/04/2022 20:32

Agresorska naklapanja

Edit. vjerovatno sve selili i slikali na nekoliko lokacija da mogu podastrijet putleru
Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.

Neki dan slusam jednog tipa koji kaze da su rusi imali oko 21 hiljadu u gubitcima ( sto poginuli sto ranjeni) dok je za ukrajinu iznjeo podatak da se krece oko 17-18 hiljada.
Sad se postavlja pitanje kolike su ukrajinske rezeve u ljudstvu, koliko brzo se popunjavaju i koja im je obucenost.

Drugo pitanje ako rusi nisu unistili ukrajinsku artiljeriju i oklopne jednice zasto je ukrajini potrebno da trazi pomoc od zapada da im salje to?
Da traze visoko sofisticiranu opremu ja bih razumjeo ali haubica i tenk...nekontam gdje je njihova oprema?

Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?
evo ga opet malo se smiri potrbuši se ko dodo mu idol, pa smišlja oko čega da izrazi zabrinutost, na tvoju žalost ameri daju 33 milijarde i ruje imaju da ga flautaju, druga svjetska sila ga kvalitetno glaba već mjesecima a ti idalje bacaj drkice na trobojčare..... :izet:
Tananarive

#81868 Re: Ukrajina

Post by Tananarive »

exliberal-ex wrote: 29/04/2022 21:54
sumirprimus wrote: 29/04/2022 21:50
Ne stima to sto ti polazis od premise da barbari s sa istoka prate bilo lakvu logiku i razum. Ponasaju se ko obicna horda iz starog vijeka. Otuda i svi odgovori na tvoje nelogicnosti, lijepo je zivjeti u uredjenoj drzavi i sistemu a kukati za ovakvim budalestinama.
Ili se pokazuje da nije sve kao sto se prica...da je rusija pokrenula opsti rat sta bi bilo prvo ...srokaj komunikacije i elektomrezu.
Kad je nato udarao po srbiji sta su prvo srokali, elektro distribuciju i poste pa onda po putnim komunikacijama jel tako?

Nego opet pitam koji su gubitci ukrajinske vojske kad traze haubice od zapada a imali su ih na stotine
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_e ... und_Forces
jel' ti žao što ruje nisu srokali Ukrajince ko nato četnike :kiss:
Mrljavi

#81869 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ko je mogao zamisliti da ce treci mjesec rata ukrajinska artiljerija apsolutno parirati ruskoj :D
Samo salji, svaka pogodila Rusa u glavu :thumbup:
lajkujMe

#81870 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nothing to see here samo jedna Ruska elektrana na krajnjem istoku gori. Sve je to ok

Last edited by lajkujMe on 30/04/2022 09:13, edited 1 time in total.
Jeremija_Lesina

#81871 Re: Ukrajina

Post by Jeremija_Lesina »

Ako narodi Evrope trebaju stajati u redu i čekati novu agresiju i genocid: sad Ukrajina, pa onda Moldavija, pa Balkan, baltičke zemlje, istočna Evropa....nastavi niz, a sve pod prijetnjom nuklearnog rata, onda... jebiga. Prije ili kasnije doći će red na sviju, zaigraće mečka denacifikacije pred svačijim vratima.

​Doći će iz guzice u glavu i kalkulantskoj Evropi, ako već nije. Ovom zlu se mora stati ukraj, u protivnom svijet čeka mračna sudbina, ništa bolja od nuklearnog holokausta.

Mrljavi

#81872 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ako pogledas drugog, drugu pogledat cu ja
sve sto mozes ti, mogu i ja :lol:
Mrljavi

#81873 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Poklopili ruske haubice, cekamo video, nadam se da je ovo rezultat novih igrackica, da su vec na terenu. :thumbup:

BMP2, komada 2, al' oba puta nista posadi

BMP3, komada 2

Last edited by Mrljavi on 30/04/2022 09:37, edited 1 time in total.
Mrljavi

#81874 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Spoiler
Show
Image
Nije za spoiler, al' znam da neke visoko moralne forumase bas jako zaboli razbijen nos zarobljenih agresora, pa eto, da se ne uvrijede.
lajkujMe

#81875 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

I Ukrajinci ih koriste kao leteci MLRS :lol:

Joj da hoce dobiti prave helikoptere da ne moraju ovo raditi :lol:
Post Reply