Ratna braća iz azova..hronika odbrane herojskog mariupola. Link u tvitu
U inat dusmanima
Svaka mu cast sto je izvukao zenu i dijete. Nazalost, na drustvenim mrezama je postavljao mnogo slika sa nacistickom simbolikom sto sada isplivava... nadam se da ce biti razmijenjen i vratiti se svome djetetu. To sto je rizikovao da izvuce zenu i dijete pokazuje da je covjek.
Je l ovo TOS?
Kolika je vjerovatnoća da su ovo ustvari ruski gubici koje na ovaj način priznaju?Kyuss wrote: ↑29/04/2022 20:32Agresorska naklapanjaUkupno je do sada ruska vojska uništila 640 ukrajinskih dronova, 142 aviona, 112 helikoptera, 279 raketnih lansera, 2.646 tenkova i drugih oklopnih vozila, 305 višecevnih raketnih bacača, kao i 2.475 jedinica specijalne motorizovane tehnike.
Edit. vjerovatno sve selili i slikali na nekoliko lokacija da mogu podastrijet putleru
Da.
evo gledam spec ovog t30, ima sva moguća čudesa, ali čini se da Ukrajinci znaju šta rade, nije baš za vojske:Bobi wrote: ↑29/04/2022 16:47Ma više tereta mogu nositi, oni DJI agro dronovi te cijene po 20 litara tecnosti za oprašivanje podignu a cini mi se da su manji od ovog.
30 litara
https://www.dji.com/t30

Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.Kyuss wrote: ↑29/04/2022 20:32Agresorska naklapanjaUkupno je do sada ruska vojska uništila 640 ukrajinskih dronova, 142 aviona, 112 helikoptera, 279 raketnih lansera, 2.646 tenkova i drugih oklopnih vozila, 305 višecevnih raketnih bacača, kao i 2.475 jedinica specijalne motorizovane tehnike.
Edit. vjerovatno sve selili i slikali na nekoliko lokacija da mogu podastrijet putleru
Jees. Tos1a, sa 24 rakete..
Ne stima to sto ti polazis od premise da barbari s sa istoka prate bilo lakvu logiku i razum. Ponasaju se ko obicna horda iz starog vijeka. Otuda i svi odgovori na tvoje nelogicnosti, lijepo je zivjeti u uredjenoj drzavi i sistemu a kukati za ovakvim budalestinama.exliberal-ex wrote: ↑29/04/2022 21:46Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.
Neki dan slusam jednog tipa koji kaze da su rusi imali oko 21 hiljadu u gubitcima ( sto poginuli sto ranjeni) dok je za ukrajinu iznjeo podatak da se krece oko 17-18 hiljada.
Sad se postavlja pitanje kolike su ukrajinske rezeve u ljudstvu, koliko brzo se popunjavaju i koja im je obucenost.
Drugo pitanje ako rusi nisu unistili ukrajinsku artiljeriju i oklopne jednice zasto je ukrajini potrebno da trazi pomoc od zapada da im salje to?
Da traze visoko sofisticiranu opremu ja bih razumjeo ali haubica i tenk...nekontam gdje je njihova oprema?
Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?
Ili se pokazuje da nije sve kao sto se prica...da je rusija pokrenula opsti rat sta bi bilo prvo ...srokaj komunikacije i elektomrezu.sumirprimus wrote: ↑29/04/2022 21:50Ne stima to sto ti polazis od premise da barbari s sa istoka prate bilo lakvu logiku i razum. Ponasaju se ko obicna horda iz starog vijeka. Otuda i svi odgovori na tvoje nelogicnosti, lijepo je zivjeti u uredjenoj drzavi i sistemu a kukati za ovakvim budalestinama.exliberal-ex wrote: ↑29/04/2022 21:46
Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.
Neki dan slusam jednog tipa koji kaze da su rusi imali oko 21 hiljadu u gubitcima ( sto poginuli sto ranjeni) dok je za ukrajinu iznjeo podatak da se krece oko 17-18 hiljada.
Sad se postavlja pitanje kolike su ukrajinske rezeve u ljudstvu, koliko brzo se popunjavaju i koja im je obucenost.
Drugo pitanje ako rusi nisu unistili ukrajinsku artiljeriju i oklopne jednice zasto je ukrajini potrebno da trazi pomoc od zapada da im salje to?
Da traze visoko sofisticiranu opremu ja bih razumjeo ali haubica i tenk...nekontam gdje je njihova oprema?
Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?