Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A golemo se postavlja pitanje gdje je Ukrajinska artiljerija i sto im treba dodatna pa od prvog dana rata gledamo tu artiljeriju kako gruha i przi Ruse. Ukrajina je ogromna zemlja, front je velik, a Ukrajinci su se izgleda nameracili da ih ugaze do kraja, zato nek samo salju
Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?
Humanitarci jbg.
Maksimalno cuvaju civile i civilne ciljeve. Da nije tako, danas bi londonski Times izlazio na ruskom.
A zasto bi unistavali nesto sto vrijedi jako puno para, i sto im je cilj da zauzmu i okupiraju? Zasto bi unistavali zeljeznice koje im trebaju za logistiku njihove vojske?
NATO je 1999. vodio rat sa ciljem da unisti vojne sposobnosti Srbije. Rusija vodi rat sa ciljem da okupira i aneksira teritoriju Ukrajine, zajedno sa njenim resursima.
Nespin wrote: ↑29/04/2022 18:44
Ma ovo je ili neka glupa zajebancija ili ložiona za Ruse u fazonu "vidi šta hoće da nam urade".
Najbitnija je poruka da Kinezi vec smatraju Rusiju propalom drzavom.
A karta je puna mokrih snova.
Mada bi mozda nesto slicno moralo da se izvede u slucaju da zaprijeti mogucnost gubitka nadzora nad nuklearnim projektilima. NATO i Kina bi morali desantima osigurati lokacije projektila.
Ruski varvari i zlikovci gađaju i kijevska groblja balističkim raketama
Groblje u Kijevu, Ukrajina, uništeno brutalnim ruskim granatiranjem
Snimke drona prikazuju srceparajuću situaciju na groblju Miske - Kijev, koje je pogođeno i oštećeno
ruskim zračnim balističkim napadima na Kijev, glavni grad Ukrajine.
MONSTRUOZNO !!!
Last edited by loudness on 29/04/2022 23:04, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2022 19:19
Halali sumire, kradem ti fol
Bub čivija, kapetan
Poginuo krajem februara, ako sam dobro razumio. Sahrana tek danas. Uzrok pogibije nije poznat. Navodno saobracajna nesreca.
Ovo su ona tijela koja ukrajinci nude porodicama da ih preuzmu, garant.
Evo ipak u upotrebi su i modifikovani DJI Mavic 3 dronovi.
Ne znam koje bombe koriste, ali možda čak na bazi aceton peroxoda ili TATP - triaceton triperoxide.
Dostupan a lagan, taman za male dronove.
geralt wrote: ↑29/04/2022 22:46
A zasto bi unistavali nesto sto vrijedi jako puno para, i sto im je cilj da zauzmu i okupiraju? Zasto bi unistavali zeljeznice koje im trebaju za logistiku njihove vojske?
NATO je 1999. vodio rat sa ciljem da unisti vojne sposobnosti Srbije. Rusija vodi rat sa ciljem da okupira i aneksira teritoriju Ukrajine, zajedno sa njenim resursima.
Par tocaka sto bi rekao Milanovic pod dejstvom opijata:
· Samo cjelovita Ukrajina dolazi u obzir - od Krima se nije odustalo sada vise nego ikad, dakle nikakvi pregovori o Krimu pod Rusijom ne dolaze u obzir
· Ruska teritorija je legitimna meta za vazdusna i kopnena djelovanja
· Ruska vojska sada vec raspolaze sa ogranicenom kolicinom teskog oklopa, bar na teritoriji Ukrajine
· Masovna mobilizacija muskaraca na dalekom istoku Rusije
· Dodatna izolacija za Koningsberg
Rusi mogu prijetiti nuklearkama ali zaboravljaju da ce Ameri i Evropljani imati tu informaciju prije i nego sami Ruski operateri. Informacija je najbitnija, ponekad je skupa ali ponekad je i jeftina, niko ne moze prismrditi Britanskoj obavjestajnoj sluzbi, a naravno i Americkoj. Ponekad i Evropljani znaju ubosti nesto ali vecinom to i podjele i sa Rusima.
NA ruskom programu Rusija 1 voditeljica emisije 60 minuta Olga Skabejeva i Aleksej Žuravljov, zastupnik Dume, razgovarali su o tome koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu.
"Jedan Sarmat i to je to - Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam", rekao je Žuravljevov, prenosi portal Pravda.
Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, "nitko neće preživjeti, nitko neće ostati na planetu".
"Nikad ne reci nikad", odgovorio je Žuravljevov.
"Počet ćemo ispočetka", komentirala je Skabejeva. Navela je da je vrijeme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi, a do Londona 202 sekunde.
Iskljuciti iz civilizovanog svijeta, pa neka se jebu sa bjelorusijom, srbijom i sirijom.
NA ruskom programu Rusija 1 voditeljica emisije 60 minuta Olga Skabejeva i Aleksej Žuravljov, zastupnik Dume, razgovarali su o tome koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu.
"Jedan Sarmat i to je to - Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam", rekao je Žuravljevov, prenosi portal Pravda.
Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, "nitko neće preživjeti, nitko neće ostati na planetu".
"Počet ćemo ispočetka", komentirala je Skabejeva. Navela je da je vrijeme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi, a do Londona 202 sekunde.
Iskljuciti iz civilizovanog svijeta, pa neka se jebu sa bjelorusijom, srbijom i sirijom.
Ponovo cu napisati, ovo su strateski partneri EU i Angele Merkel ... ovo gore ... sto govore kako treba cijelu planetu uništiti, jer oni na celu sa KGB agentom idu u raj .... to su ljudi s kojima je Merkel i ekipa potpisivali sporazume i cijim eurima su kupljene granate koje danas padaju Ukrajincima na glavu.
Ali vjerujem da od koristenja nuklearkih nema nista, NATO ih 100% sigurno nece prvi iskoristiti --- a koliko god druga strana glumila nekakve ludjake, i njima je zivot njih i vlastite djece vazniji od neke Ukrajine.
Jos kad bi samo imali muda da to urade. Obicne pickice koje samo laju. Ovo treba drzat pod visevjekovnim sankcijama. Vratiti to u kameno doba.
Ratni zločinac iz Višegrada VELJKO PLANINČIĆ, koji se godinama skrivao u majčici Rusiji više ne dijeli vazduh sa nama! Navodno je to posljedica "tumora" koji se razvio za 4 dana
Ja sam bliže opciji da je "suncokretio" u Ukrajini prilikom nabavke nove veš mašine
Jel' vama malo glupo ovo sto u bobu sve govore koliko oruzja daju ukrajini. Ne znam kakva je taktika da prepadnu ruse ili sta, ali bolje da sute i odjednom se pojavi f16 i bum
Rob_Atl wrote: ↑30/04/2022 00:31
Jel' vama malo glupo ovo sto u bobu sve govore koliko oruzja daju ukrajini. Ne znam kakva je taktika da prepadnu ruse ili sta, ali bolje da sute i odjednom se pojavi f16 i bum
f16 ili nesto takvo se nece pojaviti ja mislim.
A razlog zasto govore jeste najvjerovatnije da kazu poslat cemo x, a onda posalju 3x ... tako da se na ratištu ne moze prebrojati koliko stvarno toga ima, i ako ih neko optuzi da salju oruzje tipa "aha, evo nasli smo Javelin" --- jednostavno mogu odgovoriti "mi smo i najavili da cemo poslati 3000 Javelina" ... a ustvari su poslali 6.000 i nemoguce je na terenu prebrojati.
To je realna i fer taktika ja mislim, NATO otvoreno govori šta radi --- ali su vjerovatno malo slabi u tom brojanju, par hiljada gore-dole
jeza u ledja wrote: ↑30/04/2022 03:33
Danas gledam nesto Ruse, kazu da imaju nuklearno oruzje. Ne znam, mozda nije bas puno poznato. Ali eto cisto da znate.
Rob_Atl wrote: ↑30/04/2022 00:31
Pa mislim bas da je dobro ovo sto rade jer time ubijaju moral genocidasima jer sigurno i do njih stizu informacije sta otprilike dolazi