Ukrajina
- GAU8
#80226 Re: Ukrajina
Ovo sa prugom mi pomalo lici na obicni odron zemlje ili kliziste....
Naravno, moze biti izazvano eksplozivom postavljenim na pravo mjesto
Naravno, moze biti izazvano eksplozivom postavljenim na pravo mjesto
-
lajkujMe
#80227 Re: Ukrajina
Meni lici na eksploziju.
Inace
Dok Skladiste/naftovod gori vidi se druga eksplozija desno.
Izgleda kao eksplozija pa onda zapaljenje nafte
-
toska
#80228 Re: Ukrajina
prva rečenica bi mogla biti tačna, ali ne iz navedenih razloga već što svakim danom rata Rusija sve više tone u ratno stanje.GAU8 wrote: ↑25/04/2022 08:47 Svakim danom rata je Putin na dobitku, jer ljudi oguglaju.
Imam utisak, da se svijet navikava, zaboravlja, ignorise... Nakon sto popusti prvi sok, uspostavi se "novo normalno"
Na tu kartu igra Putin. I u tom aspektu za sada ima uspjeha.
Trebalo je, ali jos nije kasno, sa svom silom ici u sto brze vojno okoncanje sukoba. Nema drugog rjesenja koje je dobro.
ljudi se navikavaju na vanrednu situaciju u svim segmentima života, a počelo je kao neka tamo daleka spec operacija koja ih se ne dotiče.
to svakako nije poželjna posljedica jer je vjerovatnije nacionalna homogenizacija od pobune
-
Bosnianwarrior22
#80229 Re: Ukrajina
Da se danas zavrsi rat, sta vi mislite dal bi Rusi stvarno aneksirali osvojemu teritoriju ili bi ipak pristali na nesto slicno u BIH sa entitetima? Nekako mi nije realno sto se pise da bi aneksirali jer niko nebi priznao i to bi dovelo do dugorocnih sankcija i veceg siromastva, a u Donbasu su prosjecne plate bile prosle godine oko 130€ pa ne znam kako bi narod pristao da budu jos manje nakon aneksije.
-
lajkujMe
#80230 Re: Ukrajina
Inace ovakve vijesti ignorisem, ali cisto da znate Kursk je juzno od Bryansk.
Jos 2 drona to odgovara Bayraktar borbenoj grupi.
1 obiljezava metu, drugi dejstvuje.
Sto bi moglo znaciti da je udar Bryansk zapravo djelo Bayraktara
Sta ono Kiki kaze, Bayraktari su smece
- jednonogi_Jack
#80231 Re: Ukrajina
Kao da se čuje neki projektil.
-
TomANDJerry
#80232 Re: Ukrajina
Prvo ce reci da ce se odrzati neki pregovori koji bi u buducnosti trebali rijesiti to pitanje. Naravno, nece imati nikakvu stvarno zelju za tim niti ce pregovora biti.Bosnianwarrior22 wrote: ↑25/04/2022 09:24 Da se danas zavrsi rat, sta vi mislite dal bi Rusi stvarno aneksirali osvojemu teritoriju ili bi ipak pristali na nesto slicno u BIH sa entitetima? Nekako mi nije realno sto se pise da bi aneksirali jer niko nebi priznao i to bi dovelo do dugorocnih sankcija i veceg siromastva, a u Donbasu su prosjecne plate bile prosle godine oko 130€ pa ne znam kako bi narod pristao da budu jos manje nakon aneksije.
Onda ce nakon par mjeseci/godina jednostavno reci "eto vidite da samo dali šansu diplomatiji i pregovorima, ali druga strana nije zeljela. Sada moramo misliti o stanovnistvu koje tamo zivi, zato organizujemo nimalo namješten referendum da narod odluci".
Ukratko, aneksija --- ali ne odmah, da mogu domacem stanovnistvu prodati pricu kako ovo ipak nije rat zbog teritorijalnog osvajanja.
-
Ermin ZM
- drug_profi
#80234 Re: Ukrajina
Na ovom donjem snimku se vidi neki odsjaj u noci preko sijena, kao da je nesto preletilo prije eksplozije.
Mogla je Tochka dobaciti bez problema.
A S400?
Pa treba znati sa kim imaš posla. Sa vojskom koja je ista kao i JNA. Gledaš gdje ćeš zaspati da ti smjena prođe.
- drug_profi
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#80236 Re: Ukrajina
jedna od drazih igrica
- drug_profi
#80237 Re: Ukrajina
Ko da je slusao? Ukrajina je slusala. Narocito nakon 2014.TomANDJerry wrote: ↑25/04/2022 09:19Da su malo bolje slušali šta neprijatelj ima da kaze, DA SU BAŠ SLUŠALI --- još prije 15 godina su mogli znati šta se sprema, i vec tada krenuti slati oruzje koje su do prije 4 mjeseca odbijali.drug_profi wrote: ↑25/04/2022 01:25
ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?
Riječ je o našem zajedničkom neprijatelju.
Zašto te zanima njihovo mišljenje?
Zašto te briga šta neprijatelj ima da ti kaže? Zar ti ne govori djelima svaki dan?
Zašto te zanima da čuješ poneku istinu upakovanu u laži!?
mene ne zanima koliko je ukrajinaca poginulo. Mene zanima da vidim iskasapljene ruse, kabriolet tenkove, spaljene kosture kraj oborenih letjelica....
Ne zelim da vidim i cujem za mrtve junake koji brane svoju kucu, porodicu... a znam da ih ima itekako.
Covjek je bukvalno prije 15 godina najavljivao ono što se danas dešava, samo što je bilo na jedno uho udje->na drugo izadje ... sada se i to zeli izbaciti i ne slusati uopste.
Poznavati mišljenje neprijatelja i onoga tko je protiv tebe je prvi korak u tome da ga pobjediš.
Od 24.februara 2022. oruzje jasno govori sve sto te zanima o misljenju neprijatelja.
-
lajkujMe
#80239 Re: Ukrajina
Meni upada u oci da bacaju Flares iznad Donjetska.
Flares su jedino efektivne protiv Toplotno navodjenih raketa.
Tipa Stinger, Piorun ili OSA.
Koji su svi kratkodometni i Donjetsk je dovoljno daleko da su izvan dometa tih raketa. Bar centar grada.
A slabo ljudi znaju da se borbe zapravo vode u predgradjima Donjetska.
Sto je Bucha i Irpin Kijevu tako je Marinka Donjetska Bucha.
I Orci nikako ne mogu da sklone Ukrajince iz tog grada
Dodje ti otprilike kao Otes-Stup udaljenost
-
saimidin
#80240 Re: Ukrajina
Tamo je slabo ko I ostao da nije proorkovski, ukrajince ce pocistiti I vec ciste, a orci apsolutno ne brigaju sta misli bilo ko tamoTomANDJerry wrote: ↑25/04/2022 09:33Prvo ce reci da ce se odrzati neki pregovori koji bi u buducnosti trebali rijesiti to pitanje. Naravno, nece imati nikakvu stvarno zelju za tim niti ce pregovora biti.Bosnianwarrior22 wrote: ↑25/04/2022 09:24 Da se danas zavrsi rat, sta vi mislite dal bi Rusi stvarno aneksirali osvojemu teritoriju ili bi ipak pristali na nesto slicno u BIH sa entitetima? Nekako mi nije realno sto se pise da bi aneksirali jer niko nebi priznao i to bi dovelo do dugorocnih sankcija i veceg siromastva, a u Donbasu su prosjecne plate bile prosle godine oko 130€ pa ne znam kako bi narod pristao da budu jos manje nakon aneksije.
Onda ce nakon par mjeseci/godina jednostavno reci "eto vidite da samo dali šansu diplomatiji i pregovorima, ali druga strana nije zeljela. Sada moramo misliti o stanovnistvu koje tamo zivi, zato organizujemo nimalo namješten referendum da narod odluci".
Ukratko, aneksija --- ali ne odmah, da mogu domacem stanovnistvu prodati pricu kako ovo ipak nije rat zbog teritorijalnog osvajanja.
Jedini nacin da se to sprijeci je poraz orka, a za to isporuke oruzja kasne par godina, zahvaljujuci merkel, a I ostalim zapadnim mekuscima
Ja sam bio sumnjiv na one price koliko je stetna bila merkel, ali sada to postaje jasno, baba je usrala, pa to dvije amerike ne mogu pocistiti, granici sa izdajom, treba bar neku istragu pokrenuti, nek nema mira, ili nek bjezi putinu, kao sreder
-
lajkujMe
#80241 Re: Ukrajina
Jedna mala predpostavka, nazalost nije lijepa.
Sudeci po desavanjima na frontu u zadnja 3 do 5 dana.
Lokacije Ruskih napada, uspjeha i prijavljenih nakupljanja Ruskih snaga.
Koje sam skinuo s ove mape ali sam obiljezio strelicama otprilike napredak, najjace borbe i reportirana mjesta okupljanja stice se dojam da Rusima nije glavni cilj napast direktno Donjetsku oblast.
Sva mjesta napredovanja Rusa zapravo nisu ni toliko fokusirani na Donjetsku oblast. Pogledajte mapu.

Meni se cini kao da pokusavaju da uzmu Krivi Rih, Zaporozje, Dnjepr i Kharkiv.
Udari na Zaporozje su mi bili cudni bas su navalili na toj lokaciji oko Kharkiva i Izuma idu vise prema Zapadu nego prema jugu.
Ima malo i logike, Donjetsk je jedna ogromna tvrdjava, 8 godina se Ukrajinci tu Ukopavaju, dok Centralna Ukrajina i nije tako ukopana.
Sirok front koji vi udario u pozadinu bi efektivno unistio Ukrajinsku armiju.
Koje sam skinuo s ove mape ali sam obiljezio strelicama otprilike napredak, najjace borbe i reportirana mjesta okupljanja stice se dojam da Rusima nije glavni cilj napast direktno Donjetsku oblast.
Sva mjesta napredovanja Rusa zapravo nisu ni toliko fokusirani na Donjetsku oblast. Pogledajte mapu.

Udari na Zaporozje su mi bili cudni bas su navalili na toj lokaciji oko Kharkiva i Izuma idu vise prema Zapadu nego prema jugu.
Ima malo i logike, Donjetsk je jedna ogromna tvrdjava, 8 godina se Ukrajinci tu Ukopavaju, dok Centralna Ukrajina i nije tako ukopana.
Last edited by lajkujMe on 25/04/2022 10:17, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#80242 Re: Ukrajina
pita se i ibreti Tom Cooper jutros
Hm… well, we’ve seen lots of…. ‘unusual’, and few absurd things in this war already. For example, I wonder if any of Serbs so fiercely pro-Putin have realised they’re thus supportive for Chechens and Hezbollah invading and destroying a country (predominantly) populated by Orthodox Christians…?
- Nespin
-
zilog
-
lajkujMe
#80245 Re: Ukrajina
Stugna tim se zali da ne vrijedi trositi Stugnu na smece.
Skuplja pita od tepsije, taman odustali kaf se ukaza TOS1 odmah radost
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#80246 Re: Ukrajina
Nije to nikakva pretpostavka, to je stara sovjetska taktika iz WW2.Široki front, udaraj bokove i zaokruzuj glavne snage, to je i hitler radio pri napadu na SSSR.Nisu odustali od guranja željeza i mesa.lajkujMe wrote: ↑25/04/2022 10:15 Jedna mala predpostavka, nazalost nije lijepa.
Krivi Rih, Zaporozje, Dnjepr i Kharkiv. To su im trenutni ciljevi da bi kasnije nastavili prema Odesi, Kijevu, Sumiu itd.Krenes u rat da "denacifikujes kompletnu drzavu" i onda kao klepis samo dio.Malo mačku teleća glOva.
- janje_
#80247 Re: Ukrajina
ovo je bilo davno, ima mjesec.. opuco je dvije stugne i fulio buratino..
edit: sad citam ovaj tred, ovaj brko sa videa je haman zagino nekad poslije.
Last edited by janje_ on 25/04/2022 11:09, edited 1 time in total.
-
zigzag
#80248 Re: Ukrajina
sinoć je bio pijan, sad je jutro nakon pijanstva. Još gore.
- geralt
#80249 Re: Ukrajina
Samo foe, i sto vise suncokreta.

- geralt
#80250 Re: Ukrajina
Samoodbrana za zene na ukrajinski nacin:

For 51-year-old Natalia Anoshina, the idea that she might want to know how to handle a rifle was one she had never considered. But after hearing about the atrocities in Bucha, when her 18-year-old daughter suggested they sign up, she agreed. “It’s a nightmare, it’s just horrific. My mind can’t process this information, this dread,” she says of the events outside Kyiv.
Dressed in a grey hoodie, jeans and purple Crocs, Natalia watches while her daughter, Anya, lies propped up on her elbows on the shooting range, and cocks the air rifle tucked into her shoulder to load it with a pellet. “It makes you look at things with a different perspective,” she says. “These are the things that lead you to some unexpected decisions. Now, anything could help you, like this shooting course.”
Hamchuk, a former colonel in the Ukrainian army, is more forthright. “Taking into consideration what is happening around Kyiv, I think everyone should hold a gun and defend our country,” he says, disassembling the Kalashnikov with a clatter.