Ukrajina

karanana

#80201 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Navodno gori naftna deponija/terminal ali i vojno skladiste par kilometara dalje.
Johny12

#80202 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

exliberal-ex wrote: 25/04/2022 03:26
Chmoljo wrote: 25/04/2022 01:09

Al ga ti siljis jebo te zivot.

Sta bolan 9/11, sta lupas, Kanade ti?
Kad sam rekao ako nisi sa.nama onda.si protiv...Jel se sjecas kako su ameri promjenili French fries to freedom fries jer francuzi nisu htjeli.sa njima.da napadnu.Irak. Sad otkazuju cajkovskog u koncertima...ruski sportasi se istjeruju samo sto su rusi da nenabrajam dalje. Mislim kakve.veze ima Starbuck sa vanjskom politikom...na to sam mislio ,ta auto cenzura/medijska histerija je ista kao I onda. Mada.sad ima dosta ljudi koji se opiru.tome (nemislim na tucker I feel ekipu) ali ne time da podrzavaju ruse nego.sto.govore.protiv te politike....
Ja te npr kontam i tvoju poantu.

No sto ti ne kontas je da smo suoceni sa takvim zlom da su mjere kojih se ti zgrazavas manji problem.

Putin mora da padne, koja god cijena, kontas?
Mrljavi

#80203 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Opet neko pusio gdje nije trebao. PUSENJE UBIJA!!!

Rafinerija i vojna baza, Brijansk u Rusiji..
SanskiBiser

#80204 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

auu ovo sinhronizovana diverzija izgleda na dvije odvojene lokacije istovremeno. :-)
emirolini

#80205 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

The Druzhba pipeline is the world's longest oil pipeline and one of the biggest oil pipeline networks in the world. It carries oil 4,000 kilometres from the eastern part of European Russia to Ukraine, Belarus, Poland, Hungary, Slovakia, the Czech Republic, Austria and Germany
Je li ovo pogodjeno?

Divno je sta god da je, vjerovatno zbog oluje, ne vidi se na snimku ali puse jak vjetar…
SanskiBiser

#80206 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Deložacija Orka, trckaraju kao mravi kad ih sa RAID naspricas, izginuse drzeci formaciju i polozaj, ako ce sta obiljeziti ovaj rat to su mali komercijalni dronovi i korekcija artiljerijske vatre.
Spoiler
Show
lajkujMe

#80207 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Najvjerovatnije diverzije unutar Rusije.
Ko sta niko ne zna znacemo poslije rata.
U svakom slucaju Ukrajinci imaju dalekometne diverzione Piromane tipa Ivan 2000.
Čitalac

#80208 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Sa najnovijim paketom, ukupna vojna pomoć SAD-a Ukrajini od početka ruske agresije do sada iznosi 3,7 milijardi dolara. Moskva je danas i zvanično, preko ambasadora, zatražila od SAD-a da prekine sa isporukama oružja Kijevu.
Austin and Blinken announced a total of $713 million in foreign military financing for Ukraine and 15 allied and partner countries; some $322 million is earmarked for Kyiv. The remainder will be split among NATO members and other nations that have provided Ukraine with critical military supplies since the war with Russia began, officials said.

Such financing is different from previous US military assistance for Ukraine. It is not a donation of drawn-down US Defense Department stockpiles, but rather cash that countries can use to purchase supplies that they might need.

The new money, along with the sale of $165 million in non-US made ammunition that is compatible with Soviet-era weapons the Ukrainians use, brings the total amount of American military assistance to Ukraine to $3.7 billion since the invasion, officials said.
Grean

#80209 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Rat - dan 60; Rat i za Vaskrs

b92.rs
Doslo je do iznenadnog pomijeranja u komsiluku, na sesdeseti dan specijalna operacija je prerasla u rat na b92.
Mrljavi

#80210 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Nespin

#80211 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:35, edited 1 time in total.
drndalo

#80212 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Johny12 wrote: 25/04/2022 05:31
exliberal-ex wrote: 25/04/2022 03:26

Kad sam rekao ako nisi sa.nama onda.si protiv...Jel se sjecas kako su ameri promjenili French fries to freedom fries jer francuzi nisu htjeli.sa njima.da napadnu.Irak. Sad otkazuju cajkovskog u koncertima...ruski sportasi se istjeruju samo sto su rusi da nenabrajam dalje. Mislim kakve.veze ima Starbuck sa vanjskom politikom...na to sam mislio ,ta auto cenzura/medijska histerija je ista kao I onda. Mada.sad ima dosta ljudi koji se opiru.tome (nemislim na tucker I feel ekipu) ali ne time da podrzavaju ruse nego.sto.govore.protiv te politike....
Ja te npr kontam i tvoju poantu.

No sto ti ne kontas je da smo suoceni sa takvim zlom da su mjere kojih se ti zgrazavas manji problem.

Putin mora da padne, koja god cijena, kontas?
On je u Kanadi, njemu je (zbog Quebec-a pretpostavljam) puno veci problem French fries od toga da li ce morati umjesto Kanadskog $ stekati Rublju... Sit je gladnom rijetko vjerovao, pa dotle ide i ova Slavensko-Pravoslavna genetska solidarnost... Nekada su ljudi iz cistog ubjedjenja isli u Spaniju da se bore protiv Franka i fasizma, a da sa Spanijom nisu imali nista zajednicko, koliko ni kartu na zidu...

Principijelan covjek bi sve svoje iz Kanade ponio u zlatu i bilo kakvim putem stigao do Rusije, da je odbrani od zlih Ukrajinskih napada u Moskvi... Kao i pravo na French fries u Moskvi... :thumbup:

A sitnosicardjijsko pljeskanje koljacu, s pitanjem:”Majstore, jestel za kaficu?” bi ostavio zabrinutima za cijenu plina u Italiji, i Belgiji...
lajkujMe

#80213 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nespin wrote: 25/04/2022 08:21 https://istraga.ba/rusi-opet-lazno-optu ... -povecati/

Moguće je da ima četnika koji ratuju u Donbasu na strani Rusije. I slažem se - treba to sve pobiti, Rusi, imate našu saglasnost. :thumbup:
S ovim od nase drzave treba da stigne odgovor.

Ime prezime mjesto rodjenja i Jedinica u kojoj sluze unutar DNR/LNR i jasno upozorenje.
Onog momenta kad se vrate u BIH sljedi optuzba za sudjelovanje u ratnim dejstvima u stranoj vojsci.
I raspisivanje medjunarodnih potjernica.
I uz to Nota Rusiji zbog sudjelovanja nasih drzavljana u Agresiji na Ukrajinu.

Najbolji odgovor sto se kaze.

Rusi i Ruska drzava sve vise lice na teroristicke organizacije u smislu da nemaju zelje za razgovorima i dogovorima nego iskljucivo sila i teror nad narodima i drzavama.
U skladu s tim ponasati se prima njima kao i prema svakom drugim teroristom.
Nema pregovora
Nema slabo nego samo jako s njima
I ciljano unistavanje njihovih kapaciteta u nasem slucaju medijskih dezinformacija i hibridnog ratovanja.

Znam da nasa drzava ne moze protjerati ambasadora bez dignute ruke Milorada Dodika.
Ali znate sta mozemo?
OSA/SIPA da obiljeze Ruske "ostale diplomate" kao opasnost za sigurnosti suverinitet BIH.
Automatski ide ukaz o protjerivanju kojeg ne mora Mile da potpise.
Da OSA/SIPA hoce imaju instrumente da protjeraju bar 2/3 diplomatskog osoblja iz Ruske ambasade.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#80214 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

SanskiBiser wrote: 24/04/2022 18:15

Pas Jack-Russel terijer Patron, kojeg koristi ukrajinska jedinica za uklanjanje neeksplodiranih bojevih sredstava i mina dobija svoju postansku marku uskoro.

Image

Locirao je oko 90 neeksplodiranih projektila i mina u podrucju Cernihiva.
Prelijep cuko.

Zelim mu dug zivot od srca. :-D
lajkujMe

#80215 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Inace u Bryansku nije samo ostecen ** No links ** nafte kako civilni tako i vojni.
Nego i naftovod prema Njemackoj :lol:

Bup nema nafte za Njemce :lol

Izgleda da je to rad Tochke
Sta li onaj S400 radi koji navodno stiti od svih Balastickih napada :lol:

I nevjerujem da je false flag, Ruski mediji sute o ovome.
Da hoce false flag Rusi bi gadjali visespratnicu u Belgorodu i pobili oko 100 svojih i razglasili na svim medijima o tome.

Udarati na sopstvenu naftnu infrastruktura koja je prijeko potrebna za vojsku bi bila glupost stoljeca.
Last edited by lajkujMe on 25/04/2022 08:46, edited 3 times in total.
jednonogi_Jack

#80216 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Usaglašavanje daljne strategije.
Zelenski je rekao da dok su god pune crkve, on se ne boji za Ukrajinu.
To je glavna strategija.
drug_profi

#80217 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Korisničkoime wrote: 25/04/2022 03:35
Pratimo tok rata u Ukrajini u tok rata spadaju i lose vijesti.
Korisničkoime wrote: 25/04/2022 03:41
Uostalom tacne informacije nikada ne skode, uvijek je bolje znati istinu pa makar bila i ruzna nego biti u lijepom mraku
Niko ne spori potrebu za vjerodostojnom informacijom, ali ovdje se podmecu propagandne lazi kao pravo na slobodu misljenja.

Pogotovo nam ne treba neprijatelj objasnjavat sto je napao, rusio, silovao, ubijao civile... ZAŠTO BI IKOG TO ZANIMALO?
Vedoo

#80218 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

A_A_AKCIJA wrote: 25/04/2022 01:33
drug_profi wrote: 25/04/2022 01:25

ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

Riječ je o našem zajedničkom neprijatelju.
Zašto te zanima njihovo mišljenje?
Zašto te zanima da čuješ poneku istinu upakovanu u laži!?
mene ne zanima koliko je ukrajinaca poginulo. Mene zanima da vidim iskasapljene ruse, kabriolet tenkove, spaljene kosture kraj oborenih letjelica....
Ne zelim da vidim i cujem za mrtve junake koji brane svoju kucu, porodicu... a znam da ih ima itekako.
Potpis, ogromni :thumbup:

Kada god sam pokušao da im dam šansu, samo sam se pokajao zbog gubitka vremena, živaca i ličnog mira.

Nema tu druge strane. Ima samo gomile i gomile laži, zla, apologetike i želje da mene, moje porodice, mog grada, države... nema. Šta god sam provjerio iz njihovih izvora je bilo sranje, laž, manipulacija, propaganda, govor mržnje, teorija zavjere...

Neću da pušim bilo čiju priču koja začas preleti bez imalo empatije preko klanja, silovanja, sakaćenja djece, uništavanja gradova, da mi krene objašnjavati o ekonomiji, plinu, NATO prijetnji Rusima...

Zato, što više suncokreta, do mirnijega svijeta.
Svaki razvaljeni ruski tenk je jedna potopljena iluzija ruskog i srpskog sveta.

Slava Ukraini!
+1 Da ne trošim tastaturu, potpisujem do riječi.
GAU8

#80219 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Svakim danom rata je Putin na dobitku, jer ljudi oguglaju.

Imam utisak, da se svijet navikava, zaboravlja, ignorise... Nakon sto popusti prvi sok, uspostavi se "novo normalno"

Na tu kartu igra Putin. I u tom aspektu za sada ima uspjeha.

Trebalo je, ali jos nije kasno, sa svom silom ici u sto brze vojno okoncanje sukoba. Nema drugog rjesenja koje je dobro.
drug_profi

#80220 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Mrljavi wrote: 25/04/2022 05:48 Rafinerija i vojna baza, Brijansk u Rusiji..
Ovaj Brijansk dođe na pola puta između Moskve i Kijeva, možda čak bliže Moskvi. Dolazi vatra bliže guyici čini se.
lajkujMe

#80221 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ne znam vise ni koji put je pogodjen :lol:

Inace poslije jucerasnje ofanzive kod Kersona Ruske trupe koje su napustile polozaje su se povukli na taj aerodrom.

Kerson je sve vise ugrozen ali s druge strane Rusi se pripremaju za napad na Krivi Rih.
lajkujMe

#80222 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Vrlo zanimljiva konstrukcija Ukrajinaca.
Na Buggy vozilo montirali ATGM Fagot.
Brz mobilan i ubojit s udaljenosti.

lajkujMe

#80223 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kersonci pokusavaju da pobjegnu prema Ukrajini prije "referenduma"

lajkujMe

#80224 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nije samo naftovod i skladiste nastradalo
Glavna pruga preko koje se dostavlja oruzje i logistika prema Belgorodu takodjer unistena

Inace, preko noci desilo se 5 dalekometnih napada na Zeljeznicku infrastrukturu u Lievu, centralnoj Ukrajini i na Istoku izgleda da je Rusima prekipilo i pokusavaju zaustaviti dotur oruzja sa zapada na istok.

Malo smjeha

TomANDJerry

#80225 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

drug_profi wrote: 25/04/2022 01:25
TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:22 nego govorim o tome da treba dati priliku i drugoj strani da kaze svoje misljenje ...
ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

Riječ je o našem zajedničkom neprijatelju.
Zašto te zanima njihovo mišljenje?
Zašto te briga šta neprijatelj ima da ti kaže? Zar ti ne govori djelima svaki dan?
Zašto te zanima da čuješ poneku istinu upakovanu u laži!?
mene ne zanima koliko je ukrajinaca poginulo. Mene zanima da vidim iskasapljene ruse, kabriolet tenkove, spaljene kosture kraj oborenih letjelica....
Ne zelim da vidim i cujem za mrtve junake koji brane svoju kucu, porodicu... a znam da ih ima itekako.
Da su malo bolje slušali šta neprijatelj ima da kaze, DA SU BAŠ SLUŠALI --- još prije 15 godina su mogli znati šta se sprema, i vec tada krenuti slati oruzje koje su do prije 4 mjeseca odbijali.
Covjek je bukvalno prije 15 godina najavljivao ono što se danas dešava, samo što je bilo na jedno uho udje->na drugo izadje ... sada se i to zeli izbaciti i ne slusati uopste.

Poznavati mišljenje neprijatelja i onoga tko je protiv tebe je prvi korak u tome da ga pobjediš.
Post Reply