Ukrajina

TomANDJerry

#80176 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:10
animus wrote: 25/04/2022 00:20

Da li bi ovo isto pisao i 1941. godine dok Hitler unistava Evropu i svijet, čitave narode zatvara u logore itd. Isto ovako bi tražio da se čuje druga strana?
Mislim da nebi a situacija je dosta slična. Samo je ovaj put zapadni svijet jedinstveno reagovao. Ovaj put na vrijeme da se zaustavi fašizam.
Prvo, ova Rusija nije Hitler ... jesu zlocinci na razne nacine, ali poredjenje sa Hitlerom je pretjerivanje.

I ne govorim ja nista protiv reakcije zapada, cak je kritikujem kao nedovoljnu - pogotovo ku****sku Njemacku ili Francusku.

Ali zapadni svijet mora istovremeno da brani civilizaciju i slobodu, i bori se protiv zla. Ako i sami postanu cenzura i jednoumlje poput Rusije, Kine, Srbije --- tko je na kraju pobjedio?
drug_profi

#80177 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:12
Vedoo wrote: 25/04/2022 01:09

E svašta.
Niko ovdje ne navija. Doduše, navija da se rusko zlo obuzda kako se iste ideje i želje ne bi pokušale sprovoditi u djelu u BiH. Mi navijamo za mir u BiH, nisi glup da shvatiš kako je to povezano.
Ja navijam za mir i slobodu u BiH ... ako dobijem mir, ali ce me lokalni SDAovci staviti u zatvor zbog misljenja ... ne treba mi ni ovo prvo.

A cenzura na internetu je pocetak cenzure sta sutra smijem reci u kaficu i na ulici.
Pregonis vala...
Ovdje smo svi na strani Ukrajine iz prostog razloga jer imaju istu zlocinacku namjeru protiv sebe kao i onu koja nama o glavi radi. Direktno su povezane.
Drugim rijecima UKRAJINCI VODE NAS RAT!
I tu nemas sta biti objektivan, politicki korektan i sl.
toska

#80178 Re: Ukrajina

Post by toska »

drug_profi wrote: 25/04/2022 01:02
toska wrote: 25/04/2022 00:56 Dobra, vrijedi ponoviti:

Šta kažu balijanderi zeleni, Pedja četnik?
Čovjek ne može biti jasniji. Ni Bakir nije ovako direktan.
naravno, Peđa radi odličan posao za BiH, nije najjasnije šta neke Bošnjake navodi na prozivanje istog sa raznim epitetima, doduše opcija gluposti uvijek ostaje.
TomANDJerry

#80179 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

drug_profi wrote: 25/04/2022 01:17

Ja navijam za mir i slobodu u BiH ... ako dobijem mir, ali ce me lokalni SDAovci staviti u zatvor zbog misljenja ... ne treba mi ni ovo prvo.

A cenzura na internetu je pocetak cenzure sta sutra smijem reci u kaficu i na ulici.
Pregonis vala...
Ovdje smo svi na strani Ukrajine iz prostog razloga jer imaju istu zlocinacku namjeru protiv sebe kao i onu koja nama o glavi radi. Direktno su povezane.
Ja razumijem sta vi govorite, ali vi ne razumijete sta ja govorim.

I ja sam na strani Ukrajine 100%, i to jos od 2014te.
Ali Ukrajina treba da brani civilizaciju i neke vrijednosti, kao sto i brani.
Cenzura ili propaganda na pro-ukrajinskoj strani nicemu ne sluzi ... cak suprotno.
Ovdje ne govorim o navijanju kada se raznese ruski tenk ili slicno, nego govorim o tome da treba dati priliku i drugoj strani da kaze svoje misljenje ... pogotovo sto je ono najcesce toliko jadno, da je samo-sebi protiv-argument.
Leopard_SA

#80180 Re: Ukrajina

Post by Leopard_SA »

toska wrote: 25/04/2022 01:18
drug_profi wrote: 25/04/2022 01:02

Šta kažu balijanderi zeleni, Pedja četnik?
Čovjek ne može biti jasniji. Ni Bakir nije ovako direktan.
naravno, Peđa radi odličan posao za BiH, nije najjasnije šta neke Bošnjake navodi na prozivanje istog sa raznim epitetima, doduše opcija gluposti uvijek ostaje.
Botovi i osobe koje se slijepo vode pricom svojoh politickih kandidata.
Oni koji zapravo pogledaju malo siru sliku shvataju koliko je Kojovic do sada uradio.
Ljudi kod nas politicare gledaju striktno kroz prizmu njihovog politickog uvjerenja pa kada politicar s cijim se stavovima ne slazu kaze nesto sto je zapravo i interes tih ljudi, oni ce kontrirati.
I sam se ne slazem sa Kojovicem u dosta stvari i gledajuci politicku orijentaciju, nisam ni blizu stavovima Kojovica i Nase Stranke, primjetim i sam da je on vise uradio na promociji mojih interesa nego predstavnici politickih opcija koji imaju stavove slicnije mojima.
A_A_AKCIJA

#80181 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Major suncokretio u Khersonu.

I još zapovjednik u jedinici Smerch VBR-ova. Najpoganiji rod ruske vojske, koji ravnaju gradove.

I njih je nešta poklopilo na kraju, aferim.

Last edited by A_A_AKCIJA on 25/04/2022 01:26, edited 1 time in total.
toska

#80182 Re: Ukrajina

Post by toska »

TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:10

Da li bi ovo isto pisao i 1941. godine dok Hitler unistava Evropu i svijet, čitave narode zatvara u logore itd. Isto ovako bi tražio da se čuje druga strana?
Mislim da nebi a situacija je dosta slična. Samo je ovaj put zapadni svijet jedinstveno reagovao. Ovaj put na vrijeme da se zaustavi fašizam.
Prvo, ova Rusija nije Hitler ... jesu zlocinci na razne nacine, ali poredjenje sa Hitlerom je pretjerivanje.

I ne govorim ja nista protiv reakcije zapada, cak je kritikujem - pogotovo ku****sku Njemacku ili Francusku.

Ali zapadni svijet mora istovremeno da brani civilizaciju i slobodu, i bori se protiv zla. Ako i sami postanu cenzura i jednoumlje poput Rusije, Kine, Srbije --- tko je na kraju pobjedio?
za sada nije Hitler i sukob je uglavnom lokalnog karaktera, ali tako su započinjali i svi veliki ratovi,
dovoljan je jedan lik sa jakom vojskom iza sebe i kompleksom Mesije da sve ode u mp3

bolje spriječiti nego liječiti
drug_profi

#80183 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:22 nego govorim o tome da treba dati priliku i drugoj strani da kaze svoje misljenje ...
ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

Riječ je o našem zajedničkom neprijatelju.
Zašto te zanima njihovo mišljenje?
Zašto te briga šta neprijatelj ima da ti kaže? Zar ti ne govori djelima svaki dan?
Zašto te zanima da čuješ poneku istinu upakovanu u laži!?
mene ne zanima koliko je ukrajinaca poginulo. Mene zanima da vidim iskasapljene ruse, kabriolet tenkove, spaljene kosture kraj oborenih letjelica....
Ne zelim da vidim i cujem za mrtve junake koji brane svoju kucu, porodicu... a znam da ih ima itekako.
A_A_AKCIJA

#80184 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

drug_profi wrote: 25/04/2022 01:25
TomANDJerry wrote: 25/04/2022 01:22 nego govorim o tome da treba dati priliku i drugoj strani da kaze svoje misljenje ...
ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

mene ne zanima koliko je ukrajinaca poginulo. Mene zanima da vidim iskasapljene ruse, kabriolet tenkove, spaljene kosture kraj oborenih letjelica....
Ne zelim da vidim i cujem za mrtve junake koji brane svoju kucu, porodicu... a znam da ih ima itekako.
Potpis, ogromni :thumbup:

Kada god sam pokušao da im dam šansu, samo sam se pokajao zbog gubitka vremena, živaca i ličnog mira.

Nema tu druge strane. Ima samo gomile i gomile laži, zla, apologetike i želje da mene, moje porodice, mog grada, države... nema. Šta god sam provjerio iz njihovih izvora je bilo sranje, laž, manipulacija, propaganda, govor mržnje, teorija zavjere...

Neću da pušim bilo čiju priču koja začas preleti bez imalo empatije preko klanja, silovanja, sakaćenja djece, uništavanja gradova, da mi krene objašnjavati o ekonomiji, plinu, NATO prijetnji Rusima...

Zato, što više suncokreta, do mirnijega svijeta.
Svaki razvaljeni ruski tenk je jedna potopljena iluzija ruskog i srpskog sveta.

Slava Ukraini!
toska

#80185 Re: Ukrajina

Post by toska »

Ili jednostavno, samo činjenice:
zbog tog "drugog mišljenja" za 2 mjeseca imamo 50k mrtvih i 5 miliona raseljenih, ekonomski gubici ogromni.

sa kojim pravom? interesna zona?
A_A_AKCIJA

#80186 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Ma samo je ovakav dijalog moguć:

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#80187 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 25/04/2022 01:17

Pregonis vala...
Rusi su izgubili pravo da drze mikrofon i da neko pazljivo slusa njihovo misljenje onog trenutka kada su najnevjernije tome uvidjele da njima taj mikrofon koristi samo i iskljucivo za sirenje lazi i propagande.

Svaki postupak Vladimira Putina od njegovog ustolicenja bio je u smjeru u kojem se nalazi danas u punom naletu: milom ilisilom sirenja imperija.

Neko mu je u medjuvremenu trebao javiti da je sirenje drzave u stilu Dzingis Kana prestalo biti in vec neko vrijeme i da bi prosirio svoj uticaj, da je svijetu potrebno i ponuditi nesto osim nafte i plina.

U tom smislu svaki govor, javni nastup, svaka objavljena vijest bila je u sluzbi podjarmljivanja svega sto je mogao i u tom smislu NJIHOVO MISLJENJE VRIJEDI GOLI KURAC.

Usput su, organizovanim sirenjem propagande sa sobom navukli razne idiote i poluidiote koji ljuljaju politicke scene demokratskih drzava, ali vidimo da oni sa gramom mozga ipak kontaju da je vrag odnio salu i dizu guzice i biraju normalnije predstavnike.

Jedino su Madjari ostali dosljedni svom kretenluku. Nesto slicno nama.

Dakle, nego sta nego cenzura. Pravo na izrazavanje misljenja nije neograniceno i ne mogu ga konzumirati bez ikakve obaveze.

I Bushova administracija je lagala o oruzju za masovno unistenje, pa su WASPovci sokirano gledali kako im mulat postaje predsjednik.
quoter

#80188 Re: Ukrajina

Post by quoter »

+18

Čečeni negdje zatrpani ruševinama, bezbeli Mariupolj.
Spoiler
Show
A_A_AKCIJA

#80189 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Samo ovaj dijalog razumiju.

Šteta je što drugi ginu za njih, ali to je pokazatelj šta čeka porobljene u tom sistemu.

Edit, evo ovaj video iznad sa nakamaranim Čečenima.
Chmoljo

#80190 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

quoter wrote: 25/04/2022 01:45 +18

Čečeni negdje zatrpani ruševinama, bezbeli Mariupolj.
Spoiler
Show
Ovo epizoda: semafor uzvraca udarac?
luckylaka

#80191 Re: Ukrajina

Post by luckylaka »

ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

Zašto te briga šta neprijatelj ima da ti kaže? Zar ti ne govori djelima svaki dan?
Zasto mi onda nasim tv kucama dajemo medijski prostor da nam svoju pamet prosipaju sto kakvi BiH neprijatelji poput abdica,vucica,dodika i slicnih debila.Odjebi to.
quoter

#80192 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Brjansk, Rusija. Blizu granice sa Ukrajinom i Bjelorusijom. Nekoliko eksplozija, nepoznat razlog.

Edit: Gori skladište nafte.
Last edited by quoter on 25/04/2022 02:03, edited 1 time in total.
quoter

#80193 Re: Ukrajina

Post by quoter »

...
karanana

#80194 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Nemarstvo cuvara. Bacio neugaseni opusak tamo gdje nije smio

Ovo je oko 120km od granice. Sumnjam da su vrtoleti. Koliki je domet onog veceg i naprednijeg switchbladea? Ili ekipe na zemlji.
glockov kolac

#80195 Re: Ukrajina

Post by glockov kolac »

Ma britanski SAS garant :D
Korisničkoime

#80196 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

drug_profi wrote: 25/04/2022 00:33

U ovako ociglednoj stvari, nemas dileme koja strana je prava.
Nisu Ukrajnici silovali, ubijali vezane civile, rusili Ruske gradove pa da im treba ovakva odmazda.
Ovo je samo plod bolesne ambicije jednog iskompleksiranog smrtnika da postane besmrtan.
I hoce. kao i Hitler, Staljin....
Uopste niste procitali sta je @TomANDJerry napisao.
Usput covjek je u pravu 100%.
Pratimo tok rata u Ukrajini u tok rata spadaju i lose vijesti.
Korisničkoime

#80197 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

KAKO BI ZNALI KO JE KO.
Benefiti slobode govora su i u tome da znas skim djelis svoj zivotni prostor. Inace bivas neugodno iznenadjen kao mi 92 kad su prve komsije zapucale po nama a mi ko bekani u cudu ni dvije puske nemamo da se odbranimo.
Uostalom tacne informacije nikada ne skode, uvijek je bolje znati istinu pa makar bila i ruzna nego biti u lijepom mraku
Chmoljo

#80198 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

exliberal-ex wrote: 25/04/2022 03:26
Chmoljo wrote: 25/04/2022 01:09

Al ga ti siljis jebo te zivot.

Sta bolan 9/11, sta lupas, Kanade ti?
Kad sam rekao ako nisi sa.nama onda.si protiv...Jel se sjecas kako su ameri promjenili French fries to freedom fries jer francuzi nisu htjeli.sa njima.da napadnu.Irak. Sad otkazuju cajkovskog u koncertima...ruski sportasi se istjeruju samo sto su rusi da nenabrajam dalje. Mislim kakve.veze ima Starbuck sa vanjskom politikom...na to sam mislio ,ta auto cenzura/medijska histerija je ista kao I onda. Mada.sad ima dosta ljudi koji se opiru.tome (nemislim na tucker I feel ekipu) ali ne time da podrzavaju ruse nego.sto.govore.protiv te politike....
sjećam se vrlo dobro. ustvari bio na poprilično velikim protestima pred USA ambasadom zbog rata u Iraku.

Rusi sada jedu poparu koju su sami zamijesili. da je pretjerano, jeste. ali kome je padalo na pamet spašavati Kenigsberg kada je osvetnička Crvena armija naletila?

nikome.

ili da budemo na lokalu: koliko to Hrvata žali što nije opstala Srpska Krajina?

zaisko si, eto ti ga. očekivati da će reakcija na Buču, Mariupolj ili Donjeck biti strogo kontrolisana i odmjerena je budalaština. ljudi su emotivni, reaguju emotivno, pretjerano. ali svakako da nije bez povoda.

porediti amerikance i ruse jednostavno nije moguće, jer se propagandni napor jedne administracije morao napregnuti do pucanja da bi opravdao neke stvari. i naravno, jedva je uspijevao. posljedice su ostale, ali nikada se nije glava u pijesak zabijala i drugi mandat je došao na jedvite jade. i to govorimo o invaziji na zemlje koje jesu imale zločinačke režime. Sadam je bio zločinac. Talibani su zločinci.

u Rusiji imamo situaciju da je cijela zemlja svakim danom sve više odvojena od realnosti. bio je dovoljan Putinov pismeni rad da se krene u sveopštu invaziju, ne birajući mete, ravnajući surovo zemlju sa kojom imaju vrlo blisku prošlost i vrlo bliske veze. šta bi bilo da su krenuli u invaziju na neku zemlju sa kojom nemaju nikakvih dodirnih tačaka?

a već sam prije pisao: Rusi jednostavno ne žele dijalog i razumiju samo jezik sile. svaku demokratsku tekovinu su zloupotrijebili i za ovih skoro 25 godina Putinove vlasti sve je bilo podređeno širenju imperija. prividna saradnja je bila samo u svrhu čekanja pogodnog momenta za ostvarenje tog cilja.

organizovane armije botova su šiljile godinama svoju propagandu uz sponzorstvo države. sada kad im se sve obija o glavu, kada se odražava tamo i gdje ne bi trebalo, pa

ko ih jebe.

iskali su. dobili su.

žali bože onog normalnog svijeta što je protestvovao.
hatemondays

#80199 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

Korisničkoime wrote: 25/04/2022 03:41

ZAŠTO?
ZAŠTO?
ZAŠTO?

KAKO BI ZNALI KO JE KO.
Benefiti slobode govora su i u tome da znas skim djelis svoj zivotni prostor. Inace bivas neugodno iznenadjen kao mi 92 kad su prve komsije zapucale po nama a mi ko bekani u cudu ni dvije puske nemamo da se odbranimo.
Uostalom tacne informacije nikada ne skode, uvijek je bolje znati istinu pa makar bila i ruzna nego biti u lijepom mraku
Kao neko ko je osjetio cetnike sa one a i nase strane sve ovo me podsjeca na nas rat. Dakle iz vlastitog iskustva ne mozes ocekivati da uzmes u obzir stav strane ili onih koji brane istu zbog koje sam proveo 6 mjeseca zarobljen a potom ostatak rata sa puskom sa druge strane boreci se protiv istih. Usput su mi pobili pola familije u zivoj lomaci u Pionirskoj. Da ponovim dok disem dzaba krecite , ovo sto se radi u Ukrajini je isto sranje samo su ovu sretniji imaju boljeg lidera, sve su mobilisali, prijatelji salju oruzje.Kad smo mi gologuzi uspjeli odbraniti ovo malo jada odbranice i ovi svoju drzavu. Kako me podsjeca pljackanje po Ukrajini na moju Grbavicu , bradate spodobe sa kakvom strascu su se pljackale kuce I stanovi a usput od zivota razdvajali nevini. Ovi trecesmjenasi i ovi sto ih brane, istina ostaje a lazima mogu svoj usrani pakash obrisati.
breba

#80200 Re: Ukrajina

Post by breba »

sime_cipol wrote: 25/04/2022 04:04
Korisničkoime wrote: 25/04/2022 03:35

Uopste niste procitali sta je @TomANDJerry napisao.
Usput covjek je u pravu 100%.
Pratimo tok rata u Ukrajini u tok rata spadaju i lose vijesti.
Loše vijesti treba slušati
Propagandu treba sasjeći.
Ne zanimaju me Hitlerova, Staljinova, Pol Potova, Karadziceva, Putinova opravdanja za rat i ubijanja nevinih ljudi.
Ne zanima me cetnikovanje na bilo kojem dijelu foruma, makar bio i sport. Dakle, zatrati takvu pricu u sjemenu, a ne korijenu.
Banuje se @sumirprimus a ovdje ČETNICI malo malo orgijaju i izrazavaju zabrinutost.
:bih:
Post Reply