90minut wrote: ↑23/04/2022 00:16
Trappist wrote: ↑23/04/2022 00:13
Takvi garant imaju tonu brasna i 100 litara ulja u podrumu.
Nemaju vec se plaše zemljotresa više nego drugi, al' namjerno lože raju jer im je to hrana da i drugi paničare isto koliko oni panicare.
Svake godine se pojavi neko ko voli prat druge na ruke i uvijek napišu isto mogao bi sad jos jaci...
Evo ja sam napisao da se bojim još jačeg a niti me hrani panika niti imam tone brašna u podrumu.
Jednostavno sam svjestan da je potres jedna od najnepredvidljivijih prirodnih pojava.
A ono malo što sam mogao primjetiti dosad je da se potresi (pogotovo jači) nikada ne javljaju sami.
Pa evo čak vam i na emsc izbacuje upozorenje da se u narednim satima/danima moze ocekivati jos pokoji potres.
To je realno za ovekivati.
A ne pisem to da netko ne bi spavao (ko ja) nego da ljudi poduzmu mjere predostroznosti ako imaju mogucnost.
Ako vidis da si u pozencijalno losoj kuci ili ostecenoj, a imas priliku prenociti kod nekoga gdje je sigurnije - učini to.
Po meni je neodgovorno i paničariti ali i uljuljkavati ljude u lažni osjecaj sigurnosti.
Nema sigurnosti kod potresa. Apsolutno je sve nepredvidivo. I gdje ce udariti i kada i koliko jako i hoce li uopce.
Zato pokusavam bez panike skrenuti pozornost da ljudi nadju sigurno mjesto za prenociti ako ne daj Boze bude jos koji