Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ali, ako ste u modernoj gradnji - nema sekiracije.
znam, al nisam htjela napisati da ne stvaram paniku
u svemu ovome je dobro sto su bili kombinirani vertikalni i horizontalni talasi i sto su nam nosive konstrukcije objekata od AB
Ma oni sto ce izaci ispred zgrade ce svakako izaci. Njima ne treba nista govoriti.
Ma treba samo otvoreno govoriti. Nema potreba nista sakrivati. Za zemljotres se sprema prije zemljotresa. U trenutku zemljotresa i poslije je kasno.
Last edited by Haris.ba on 22/04/2022 23:40, edited 1 time in total.
Kal El wrote: ↑22/04/2022 23:35
Ja mislim da dobiju samo ljudi na Android 12 ako se ne varam?
Nije samo Android 12.
Ima smisla da za nešto ovako ozbiljno hoće da uključe što više telefona i generacija Androida.
Znači ovo je bukvalno telefonima detektovano.
Sad sam još više fasciniran.
U suštini, Google koristi senzore u telefonima da pokuša otkriti zemljotres kad se počne dešavati i onda javlja svim uređajima da dolazi zemljotres.
Cilj im je da pokušaju barem nekoliko sekundi dati ljudima da se spreme.
Velkoski wrote: ↑22/04/2022 23:09
obično ih ne osjetim, al' ovaj me izljulj'o
Ovaj je i mene što kazes obicno ne osjetimo uopšte..
Al' samo to ljuljo nešto malo nije bilo tumbanja recimo 4,5 je bio onaj gore nakon onog u Albaniji a on je tumbao par sekundi dobro ovaj nije..
Ne znam kad citam šta piše raja i koliko panicari cini se da je ova zgrada baš dobra il pretjeruju nema druge..
Šta mislite da li brze putuje informacija preko interneta ili zemljotres od epicentra. Zato ste i dobili info neposredno prije. Zemljotres se ne moze predvidjeti.
Kal El wrote: ↑22/04/2022 23:35
Ja mislim da dobiju samo ljudi na Android 12 ako se ne varam?
Nije samo Android 12.
Ima smisla da za nešto ovako ozbiljno hoće da uključe što više telefona i generacija Androida.
Znači ovo je bukvalno telefonima detektovano.
Sad sam još više fasciniran.
U suštini, Google koristi senzore u telefonima da pokuša otkriti zemljotres kad se počne dešavati i onda javlja svim uređajima da dolazi zemljotres.
Cilj im je da pokušaju barem nekoliko sekundi dati ljudima da se spreme.
Svaka čast...
Sad sam baš googlao, meni valjda Lokacija uključena bila, inače mi je vazda isključeno, imate opciju u Settings>Location>Earthquake alerts.
Al stvarno svaka čast Google, samo što sam pročitao
Casual's wrote: ↑22/04/2022 23:35
Kako je ovo Google skontao? Cini se da mi u FBiH nemamo uopste seizmograf nego podatke prikupljaju iz RS. Ovi hladno najavili zemljotres minut ranije.
escobar__ wrote: ↑22/04/2022 23:38
Ta notifikacija nije novost i Google to radi još od 2020. godine. Impresivna tehnologija ali ne predviđa ništa već prikuplja i dijeli podatke u realnom vremenu.
zippoo87 wrote: ↑22/04/2022 23:40
Za notifikaciju vam je morala biti ukljucena lokacija ,da bi je dobili.
Takodjer vrlo vjerovatno noviji android,mozda zadnje 2 verzije.
Evo ja sa prijateljom pisem,on dobio notifikaciju a ja nisam ali kod njega upaljena lokacija,kod mene ugasena.
escobar__ wrote: ↑22/04/2022 23:38
Ta notifikacija nije novost i Google to radi još od 2020. godine. Impresivna tehnologija ali ne predviđa ništa već prikuplja i dijeli podatke u realnom vremenu.
Casual's wrote: ↑22/04/2022 23:35
Kako je ovo Google skontao? Cini se da mi u FBiH nemamo uopste seizmograf nego podatke prikupljaju iz RS. Ovi hladno najavili zemljotres minut ranije.
Naravno da imamo seizmograf i to i hidrometeorološkom zavodu.
A meni nije došla notifikacija, bilo mi je isključeno ovo, tako da sam tek sad vidjela da ovo postoji.
Sve earthquake stranice kao izvor uzimaju zavod iz RS.
_Reds_ wrote: ↑22/04/2022 23:41
Šta mislite da li brze putuje informacija preko interneta ili zemljotres od epicentra. Zato ste i dobili info neposredno prije. Zemljotres se ne moze predvidjeti.
zippoo87 wrote: ↑22/04/2022 23:40
Za notifikaciju vam je morala biti ukljucena lokacija ,da bi je dobili.
Takodjer vrlo vjerovatno noviji android,mozda zadnje 2 verzije.
Evo ja sa prijateljom pisem,on dobio notifikaciju a ja nisam ali kod njega upaljena lokacija,kod mene ugasena.
Meni je uključena i opet nisam dobio.
Onda jedino da nisi iskljucio tu opciju,jer se moRe iskljuciti...sada sam provjeravao.
Idi u opcije pa lokacija pa tu imas ovu opciju za zemljotres,provjeri je li ukljucena