Vidi fakat, halali. A ja ludila.
The alerts system can detect seismic activity in the area using the built-in accelerometers in active Android smartphones. Device notifications can then provide early warning alerts for when an earthquake is detected
Vidi fakat, halali. A ja ludila.
pa bolje je u okvir vrata ali koja su ugradjena u nosivi zid, stepeniste i to ispod kosine (to je ono gdje su gazista) ili lezeca kada...stol i nije bas neka zastita, jer ako dodje do rusenja prvo padaju medjuspratne (horizontalne) konstrukcije, tj. plafoni, pa onda zidovi (vertiklane ispune nosecih konstrukcija)...i sad zamisli ti ispod stola i padne plafon i zid za njim, polomi i stol i tebe ispod stola, a ako si u okviru vrata, ispod kosine stepenica il u kadi, tesko da ce se nosiva greda, kosa ploca srusiti, a kad si u kadi, sve sto padne kada ce pofino preuzeti opterecenje i silinu udarca pale konstrukcije i dobro te zastititiGusar-from-Riga wrote: ↑22/04/2022 23:55Sto poredStrucnjaci koliko znam savjetuju ispod stola i ispod stokova. Ovo izlazenje napolju rizicnije, bolje u podrum ko je u zgradi nego napolje da cigle padaju. Ko je u kuci negdje na livadu
![]()
jel sjeverac ili jugovinavjeshalica wrote: ↑23/04/2022 00:02Ma nema ovdje ali je tako specificno se osjetilo prvo kao jak propuh pa to ljuljanje koje je podugo trajaloMu_mala Mu wrote: ↑22/04/2022 23:52
ako je kliziste, vrlo lako moze i da dodje do klizanja...budi oprezan/a![]()
Jasnoisx wrote: ↑22/04/2022 23:59Jest tebi ako si u Sarajevu. Ko je u okolini Stoca, nije.mirza_15 wrote: ↑22/04/2022 23:54 Fascinantno je da je obavijest stigla nekoliko sekundi prije zemljotresa. Razumijem moderne tehnologije, to mi je struka, ali i dalje je fakat nevjerovatno. Da Google zaprimi informaciju, obradi je i smisleno sa svim potrebnim informacijama proslijedi tačno lokacijski zainteresovanim...
pa scucuri se na kontra stranu
Nemam pojma, slab Internet pa sve štopa. U mene Bogu hvala nema nikakve vidljive štete ali javljaju da neki u gradu nemaju struje.
mislis cuo se zvuk kao da je propuh?vjeshalica wrote: ↑23/04/2022 00:02Ma nema ovdje ali je tako specificno se osjetilo prvo kao jak propuh pa to ljuljanje koje je podugo trajaloMu_mala Mu wrote: ↑22/04/2022 23:52
ako je kliziste, vrlo lako moze i da dodje do klizanja...budi oprezan/a![]()
Jeza me uhvati kad pročita ovo... Gdje si ti pa se tako osjetilo?vjeshalica wrote: ↑22/04/2022 23:45 Nisam kuci vec u selendri nema dalje kad se u brdu ljulja ko da tlo se smiče nizbrdo strasno nesto
Ma ne bojim ga se, bukvalno sam pisao ovdje dok je još uvijek trajao i inače bih stajao negdje na pragu i čekao da prođe. Ali je neugodan osjećaj, tačno kontaš da ne možeš ama baš ništa učiniti osim čekati da prođe.darius_maximus wrote: ↑22/04/2022 23:59Meni opet nikad nije bilo jasno zašto se ljudi boje zemljotresa.
Desi se ili ne desi. Apsolutno ništa nije u tvojim rukama.
Zašto se onda brinuti? Može me i meteorit pogoditi.
Potresu treba vremena da doputuje, evo čitam da se valovi prostiru kroz zemlju nekih 5-8 km/s. Ako detektuje pokrete u Stocu koji odgovaraju jačini 5M, a ti sjediš u Zenici 150 kilometara sjevernije, može ti javiti prije nego što stvarno dođe do tebe.
Fakat, skoro ništa s terena još, gdje su im suradnici s terena majku mu.kamberovica polje wrote: ↑23/04/2022 00:09 Ima li kakvih informacija o šteti u epicentru?
Ja portala i kurca.![]()
Pa taman je odgoda bila jedno 5 sekundi. To je onda to.
Nemaju vec se plaše zemljotresa više nego drugi, al' namjerno lože raju jer im je to hrana da i drugi paničare isto koliko oni panicare.