Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KraljicaIzJajca

#7151 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by KraljicaIzJajca »

archi_a wrote: 10/04/2022 14:39 Lažovčina stara. :-)
Evo odgovora, kako čović i dodik opstaju na političkoj sceni uprkos svim nebulozama koje su normalnom ljudskom umu nenormalne.
Pa imaju svoje sljedbenike. Lako je manipulisati sljedbenicima sa ovakvom "logikom i percepcijom". :pisnuo:
Uozbilji se :D

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htm
Droog

#7152 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Droog »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 14:48
archi_a wrote: 10/04/2022 14:39 Lažovčina stara. :-)
Evo odgovora, kako čović i dodik opstaju na političkoj sceni uprkos svim nebulozama koje su normalnom ljudskom umu nenormalne.
Pa imaju svoje sljedbenike. Lako je manipulisati sljedbenicima sa ovakvom "logikom i percepcijom". :pisnuo:
Uozbilji se :D

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htm

Nasilno mjenjanja granica BiH nema.
To ne samo da su rekle glavne baje iz NATO (stoltenberg, onaj njegov zamjenik Rumun je isto ponovio kod Senada), nego ti piše i u Dejtonskog sporazumu da moraju reagovati ako dodje do belaja.

Mada nama ne treba niko da gine za nas u slučaju kakvog napada komšija. Samo daj oružje, napravi kokice i gledaj.

To sto si se nasadila na glavu da nas ubjedis u nesto drugo, tvoj problem.
GOLDZEN

#7153 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

Ne znam zašto se svađate sa debilima koji nikad nisu doprinijeli ništa konkretno ovoj temi. Pusti budalu i haj zdra'o
KraljicaIzJajca

#7154 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Droog wrote: 10/04/2022 15:07

To ne samo da su rekle glavne baje iz NATO (stoltenberg, onaj njegov zamjenik Rumun je isto ponovio kod Senada), nego ti piše i u Dejtonskog sporazumu da moraju reagovati ako dodje do belaja.

Mada nama ne treba niko da gine za nas u slučaju kakvog napada komšija. Samo daj oružje, napravi kokice i gledaj.

Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.

Pa neče nitko drugi ginuti za BiH, pa ni NATO, o tome pišem.

Ne, ne moraju reagirati oružanim sudjelovanjem, niti su to potvrdili, osim diplomatskim putem.

Tko bi išao dobrovoljno u rat? Samo prisilinom regrutacijom je moguče.
Droog

#7155 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Droog »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 15:13

Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.

Ne, ne moraju reagirati oružanim sudjelovanjem, niti su to potvrdili, osim diplomatskim putem.

Proguglaj, sve ti piše. Ugovori koje smo potpisali mi i Ukri nisu ni blizu slični.
Imaš i Berlinski pored Dejtona.

Sto se tice ovog tvog drugog dijela...
Ja prvi evo. Vjeruj mi da nisam jedini. Kakva prisilna regrutacija kad četalji ili ustaše krenu? Da me neko, pazi sad, tjera da štitim svoju familiju i grad?
Kako bona ne kontas da ja nemam gdje drugo? Gdje ću? Ti možda možeš u SR ili Hr. Ja niti mogu niti želim.
KraljicaIzJajca

#7156 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Droog wrote: 10/04/2022 15:19

Proguglaj, sve ti piše. Ugovori koje smo potpisali mi i Ukri nisu ni blizu slični.

Ja prvi evo. Vjeruj mi da nisam jedini. Kakva prisilna regrutacija kad četalji ili ustaše krenu? Da me neko, pazi sad, tjera da štitim svoju familiju i grad?
Kako bona ne kontas da ja nemam gdje drugo? Gdje ću? Ti možda možeš u SR ili Hr. Ja niti mogu niti želim.
Pa o tome pišem, nigdje nema NATO potpisane izjave o sudjeluvanju u ratu u državi koja nije NATO članica.

Partnerstvo sa NATO je prisutno kod mnogih država, a iste nisu članice, ali suradnja postoji, nije to rezervirano posebno za BiH.

Ugovori su pisani diplomatski dogovori o granicama BiH, ali to nije uopće dio moje debate.

archie me danas pokušava uvjeriti da če BiH braniti NATO članice svojim ljudstvom i oružjem. :-)

Da možeš možda bi poželio da ne budeš topovsko meso.
Last edited by KraljicaIzJajca on 10/04/2022 15:27, edited 1 time in total.
Droog

#7157 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Droog »

I jos nesto. Fascinira me kako kako su četalji u hibridno ratovanje uključili sve, pa čak i ove majmune koji šire paranoju da se eto, kao, niko neće za BiH boriti.

Samo imam pitanje.
Jeste li vi ljudi normalni?

Pa polomili ste zube 92-95 kad ste bili 100x jaci.

Autoput prave da lakše kovcezi idu nazad.
Droog

#7158 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Droog »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 15:26
Droog wrote: 10/04/2022 15:19

Pa o tome pišem, nigdje nema NATO potpisane izjave o sudjeluvanju u ratu u državi koja nije NATO članica.

Partnerstvo sa NATO je prisutno kod mnogih država, a iste nisu članice, ali suradnja postoji, nije to rezervirano posebno za BiH.

Ugovori su pisani diplomatski dogovori o granicama BiH, ali to nije uopće dio moje debate.

archie me danas pokušava uvjeriti da če BiH braniti NATO članice svojim ljudstvom i oružjem. :-)

Proguglaj.
https://ba.n1info.com/vijesti/kozljak-n ... eritoriju/

Al eto ako ne vjeruješ njemu, proguglaj bona, nije skupo.

Usput pogledaj I izjavu

Imaš izvora I dokaza koliko hoćeš a ti po svom i dalje
quoter

#7159 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by quoter »

Koja je svrha ovih EUFOR vojnika u BiH, da li bi se razbježali sa prvim metkom ili bi ipak ginuli?

NATO je garant Dejtonskog sporazuma, svaki napad na BiH bi bio kršenje istog!
anelsol

#7160 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by anelsol »

Neko spomenu demografiju, pa da priupitam ove velikosrbe na temi, sa kojim ljudstvom misle pokrivati liniju od Bijeljine do Trebinja ako krenu ka secesiji. Za dva dana bi potrošili zalihe malokalibarske municije što su sakrili 95 godine. Ne treba nam nikakav NATO da bi zastitili teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ovi sto planiraju i mastaju o secesiji haman imaju pogrešne informacije ko Putin pred invaziju na Ukrainu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#7161 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Str0nz »

Vucic u duhu srpske mitomanije laze neprekidno, Cini mi se da od 19-20 govori kako Srbija samo sto nije nabavila Bayraktare, na kraju se zadovoljijo sa nekim slabijim Kineskim dronovima. Koliko ja znam vecina vojne tehnologije u Srbiji je iz Rusije a svi nabavljaci te tehnike po svijetu imaju istu kritiku, nema rezervni djelova. Uopste nemaju dovoljno te industrije i kada se jednom nesto pokvari to je u sustini kraj, a cesto se kvari jer je masa djelova slabog kvaliteta napravljeno u kineskim fabrikama ili kod njih improvizirano, da se ustedi trosak, da vise ostane oligarhima za mega yahte.

I ta kritika je od drzava koji samo vjezbaju a nisu u ratu za razliku od Rusije sada, a svima je jasno kako prolazi njihov MTS u Ukrajini = metalni graveyard/scrapyard. i to od njih naprave oni koji na papiru koriste "inferiornu zastarjelu zapadnu vojnu tehnologiju". Vjerovatnoca da ce Vucic ovaj put dobiti Bajru je skoro nepostojuca, ne radi se ovdje samo o Bosnjacima/BIH nego i Albancima/Kosovo, Sandzak i CG. I ako saradzuju mnogo blize Turska i Srbija od svih ostali nabrojani to bi ipak bio korak predaleko iz geostrateski razloga, prije ce biti da neki drugi od nabrojani imaju Bajraktare a ne Srbija.
KraljicaIzJajca

#7162 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Droog wrote: 10/04/2022 15:34
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 15:26

Proguglaj.
https://ba.n1info.com/vijesti/kozljak-n ... eritoriju/

Al eto ako ne vjeruješ njemu, proguglaj bona, nije skupo.

Usput pogledaj I izjavu

Imaš izvora I dokaza koliko hoćeš a ti po svom i dalje
Ja o pišem o ovome :

https://rusi.org/explore-our-research/p ... est-bosnia

Vi tvrdite da bi isti sudjelovali u aktivnom vojnom sukobu ako je država napadnuta, ali to NATO uopće ne tvrdi.

Oni imaju drugačiju ulogu u zaštiti BiH. Tvrdnja covjeka sa linka je zato netočna, a čovjek na video to nije ni potvrdio. :)
Tesnjak_91

#7163 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tesnjak_91 »

Evo dobrovoljno bih se prvi javio da idem braniti domovinu, i uvjeren sam da nas ima još mnogo. To što ti i tebi slični koji ovu državu ne vidite i ne priznajete kao svoju pokušavate proturiti neku priču kako bi većina pobjegla prvom prilikom slobodno okači mačku o rep.

BIH uopće ne treba NATO da je brani od prijetnje zvane Srbija, Hrvatsku kao NATO članicu neću ni spominjati. Isto ko da se radi o svjetskoj sili, a ne balkanskoj ruskoj qrvici :-)

Slične ideje nisu prošle devedesetih, sa puno drugačijim odnosom snaga i puno drugačijim stanjem na terenu, a kao prošlo bi sada. How yes no. :D

I evo, zbilja mi nije jasno šta radiš na ovoj temi konstantno? Smeta te naoružavanje OS BIH? Smetaju te obuke i napredak njenih kadrova? U čemu je problem? Nemoj se bolan bojati, BIH nije dosad nikog napala, uvijek je bila multietnička država u kojoj su svi bili i još uvijek jesu prihvaćeni, za razliku od susjeda i komšija. :bih:
Tvrtko II Kotromanić

#7164 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 14:25
Tvrtko II Kotromanić wrote: 10/04/2022 14:21

ma buraz sta se raspravljas sa njom, pusti je
ovako se ona kaci sa ljudima na svima temama, dosadjuje i propitkuje
i to tako 10tak godina sa razlicitm nickovima
samo ignore dosadu dosadnu

ti samo nastavi sa svojim doprinosom temi :thumbup: :bih:

ima nas i nestranackih patriota :)
Tebe penzionera če na prvu liniju fronta. :mrgreen:
ih imam ja jos haman 40 god do penzije (ako bude tad bilo penzija :-) )
plavi_E

#7165 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 12:23 BiH ne bi bila zaštičena, jer nije NATO članica.

Vidi Ukrajinu, bila bi u identičnom položaju.
Pa na osnovu cega NATO vojnici u BiH i NATO avioni na bh. nebu. Rade na crno?

I ne radi se o zastiti BiH nego zastiti interesa samog NATO saveza. Kao sto Kina i Rusija ne naoruzavaju Srbiju zbog Srbije nego da mogu iskoristiti Srbiju za svoje interese tj. kad im bude trebalo sranje u Evropi da skrenu paznju sa drugih desavanja.
plavi_E

#7166 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Cijelo vrijeme ide pitanje ima li ko da brani BiH ali se uvijek polazi od toga da je spremnost onih koji bi trebali napasti BiH ogromna. Kao da sva omladina iz Zagreba i Beograda samo sanja kako ostaviti kosti u bosanskim sumama i hercegovackom krsu.
:-)
plavi_E

#7167 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Škobo Habu wrote: 10/04/2022 12:46 Turska će prodati Srbiji dronove tipa "bayraktar", Vučić je to jučer najavio na press konferenciji.
Ako je Vucic to najavio onda je stvar gotova. To je to. Ali samo ako je Vucic najavio.
plavi_E

#7168 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 16:08 Oni imaju drugačiju ulogu u zaštiti BiH.
Kakvu?
Dimu1927

#7169 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Dimu1927 »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 12:35

Molim te, postavi mi dokaz Ugovora da bi bila zaštičena u oružanom sukobu? :)

ti samo pricas o nato-u. a daytonski ugovor ? amerika je garant istog, i zaduzena je za ocuvanje istog
archi_a

#7170 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Image

Rečeno, NAKO. :mrgreen: 🇧🇦
Tesnjak_91

#7171 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tesnjak_91 »

archi_a wrote: 10/04/2022 17:45 Image

De šta on zna šta govori, valjda ova jajce zna bolje šta i kako NATO treba i mora.

Mada suština je da protiv ovih potencijalnih agresora nama NATO ne treba (nije na odmet naravno), i tu sva priča treba da završi.
KraljicaIzJajca

#7172 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

archi_a wrote: 10/04/2022 17:45 Image

Ajde malo prostudiraj :-D

https://rusi.org/explore-our-research/p ... st-bosnia/

Nevjerovatna je činjenica kako si tako loše informiran. :-)
KraljicaIzJajca

#7173 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Dimu1927 wrote: 10/04/2022 17:45
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 12:35

Molim te, postavi mi dokaz Ugovora da bi bila zaštičena u oružanom sukobu? :)

ti samo pricas o nato-u. a daytonski ugovor ? amerika je garant istog, i zaduzena je za ocuvanje istog
Dajtonski nije Mojsijev zakon zapisan u kamenu. :)

Vidiš da i EU i NATO sa Ukrajinom upravo razmišljaju o razvoju nove strategije, doslovno, nemaju trenutno nikakakv plan, osim da imaju plan isplanirati. :)
KraljicaIzJajca

#7174 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

plavi_E wrote: 10/04/2022 17:42
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 16:08 Oni imaju drugačiju ulogu u zaštiti BiH.
Kakvu?
https://rusi.org/explore-our-research/p ... st-bosnia/

:)
archi_a

#7175 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Samo ti studiraj, studentice. Takva percepcija, rezon.... Spoznaja kao lijek. Nekad umjesto lijeka, daju lažni lijek-placebo. Ako će ti biti lakše, nekim ljudima čak i placebo efekat pomogne. :lol:
Post Reply