Uozbilji se
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htm
KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 14:48Uozbilji se
Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.Droog wrote: ↑10/04/2022 15:07KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 14:48
Uozbilji se
Nasilno mjenjanja granica BiH nema.
To ne samo da su rekle glavne baje iz NATO (stoltenberg, onaj njegov zamjenik Rumun je isto ponovio kod Senada), nego ti piše i u Dejtonskog sporazumu da moraju reagovati ako dodje do belaja.
Mada nama ne treba niko da gine za nas u slučaju kakvog napada komšija. Samo daj oružje, napravi kokice i gledaj.
To sto si se nasadila na glavu da nas ubjedis u nesto drugo, tvoj problem.
Proguglaj, sve ti piše. Ugovori koje smo potpisali mi i Ukri nisu ni blizu slični.KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 15:13Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.Droog wrote: ↑10/04/2022 15:07
To ne samo da su rekle glavne baje iz NATO (stoltenberg, onaj njegov zamjenik Rumun je isto ponovio kod Senada), nego ti piše i u Dejtonskog sporazumu da moraju reagovati ako dodje do belaja.
Mada nama ne treba niko da gine za nas u slučaju kakvog napada komšija. Samo daj oružje, napravi kokice i gledaj.
Pa neče nitko drugi ginuti za BiH, pa ni NATO, o tome pišem.
Ne, ne moraju reagirati oružanim sudjelovanjem, niti su to potvrdili, osim diplomatskim putem.
Tko bi išao dobrovoljno u rat? Samo prisilinom regrutacijom je moguče.
Pa o tome pišem, nigdje nema NATO potpisane izjave o sudjeluvanju u ratu u državi koja nije NATO članica.Droog wrote: ↑10/04/2022 15:19Proguglaj, sve ti piše. Ugovori koje smo potpisali mi i Ukri nisu ni blizu slični.KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 15:13
Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.
Ne, ne moraju reagirati oružanim sudjelovanjem, niti su to potvrdili, osim diplomatskim putem.
Imaš i Berlinski pored Dejtona.
Sto se tice ovog tvog drugog dijela...
Ja prvi evo. Vjeruj mi da nisam jedini. Kakva prisilna regrutacija kad četalji ili ustaše krenu? Da me neko, pazi sad, tjera da štitim svoju familiju i grad?
Kako bona ne kontas da ja nemam gdje drugo? Gdje ću? Ti možda možeš u SR ili Hr. Ja niti mogu niti želim.
Proguglaj.KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 15:26Pa o tome pišem, nigdje nema NATO potpisane izjave o sudjeluvanju u ratu u državi koja nije NATO članica.Droog wrote: ↑10/04/2022 15:19
Proguglaj, sve ti piše. Ugovori koje smo potpisali mi i Ukri nisu ni blizu slični.
Imaš i Berlinski pored Dejtona.
Sto se tice ovog tvog drugog dijela...
Ja prvi evo. Vjeruj mi da nisam jedini. Kakva prisilna regrutacija kad četalji ili ustaše krenu? Da me neko, pazi sad, tjera da štitim svoju familiju i grad?
Kako bona ne kontas da ja nemam gdje drugo? Gdje ću? Ti možda možeš u SR ili Hr. Ja niti mogu niti želim.
Partnerstvo sa NATO je prisutno kod mnogih država, a iste nisu članice, ali suradnja postoji, nije to rezervirano posebno za BiH.
Ugovori su pisani diplomatski dogovori o granicama BiH, ali to nije uopće dio moje debate.
archie me danas pokušava uvjeriti da če BiH braniti NATO članice svojim ljudstvom i oružjem.
Da možeš možda bi poželio da ne budeš topovsko meso.
Ja o pišem o ovome :Droog wrote: ↑10/04/2022 15:34Proguglaj.KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 15:26
Pa o tome pišem, nigdje nema NATO potpisane izjave o sudjeluvanju u ratu u državi koja nije NATO članica.
Partnerstvo sa NATO je prisutno kod mnogih država, a iste nisu članice, ali suradnja postoji, nije to rezervirano posebno za BiH.
Ugovori su pisani diplomatski dogovori o granicama BiH, ali to nije uopće dio moje debate.
archie me danas pokušava uvjeriti da če BiH braniti NATO članice svojim ljudstvom i oružjem.
Da možeš možda bi poželio da ne budeš topovsko meso.
https://ba.n1info.com/vijesti/kozljak-n ... eritoriju/
Al eto ako ne vjeruješ njemu, proguglaj bona, nije skupo.
Usput pogledaj I izjavu
Imaš izvora I dokaza koliko hoćeš a ti po svom i dalje
Evo dobrovoljno bih se prvi javio da idem braniti domovinu, i uvjeren sam da nas ima još mnogo. To što ti i tebi slični koji ovu državu ne vidite i ne priznajete kao svoju pokušavate proturiti neku priču kako bi većina pobjegla prvom prilikom slobodno okači mačku o rep.KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 15:13Debata je danas o nepostoječoj oružanoj zaštiti NATO članica ako zapuca u BiH, kaošto se d3šava u Ukrajini.Droog wrote: ↑10/04/2022 15:07
ih imam ja jos haman 40 god do penzije (ako bude tad bilo penzijaKraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 14:25Tebe penzionera če na prvu liniju fronta.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑10/04/2022 14:21
ma buraz sta se raspravljas sa njom, pusti je
ovako se ona kaci sa ljudima na svima temama, dosadjuje i propitkuje
i to tako 10tak godina sa razlicitm nickovima
samo ignore dosadu dosadnu
ti samo nastavi sa svojim doprinosom temi![]()
ima nas i nestranackih patriota![]()
![]()
Pa na osnovu cega NATO vojnici u BiH i NATO avioni na bh. nebu. Rade na crno?KraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 12:23 BiH ne bi bila zaštičena, jer nije NATO članica.
Vidi Ukrajinu, bila bi u identičnom položaju.
Ako je Vucic to najavio onda je stvar gotova. To je to. Ali samo ako je Vucic najavio.Škobo Habu wrote: ↑10/04/2022 12:46 Turska će prodati Srbiji dronove tipa "bayraktar", Vučić je to jučer najavio na press konferenciji.
ti samo pricas o nato-u. a daytonski ugovor ? amerika je garant istog, i zaduzena je za ocuvanje istogKraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 12:35
Molim te, postavi mi dokaz Ugovora da bi bila zaštičena u oružanom sukobu?
Ajde malo prostudiraj
Dajtonski nije Mojsijev zakon zapisan u kamenu.Dimu1927 wrote: ↑10/04/2022 17:45ti samo pricas o nato-u. a daytonski ugovor ? amerika je garant istog, i zaduzena je za ocuvanje istogKraljicaIzJajca wrote: ↑10/04/2022 12:35
Molim te, postavi mi dokaz Ugovora da bi bila zaštičena u oružanom sukobu?