Stvar je u tome da su i Bošnjaci, isto kao i Hrvati i Srbi, za podjelu, Prelomili. Samo se nadaju da će NiP biti manje lopovski od SDA. Zato može Dino gvoriti o legitimnom predstavljanju, konstitutivnosti itd, to Bošnjaku ne smeta. Smeta mu što ga kradu.vee-jay wrote: ↑28/03/2022 15:35Ne znam za druge, ali ja sam napisao sta je mene manje vise razocaralo (a nije trebalo, jer sam trebao da znam):Styling wrote: ↑28/03/2022 06:54
A, sta je to Dino uradio? Kakvu gresku je napravio? Drvite na covjeka a ne mozete dato objasnjenje o cemu se radi. Slabo su vas brifovali. Samo slijedi mantru iz Centrale, nema veze sto je neistinito. Idu mubarek dani, ali za ostanak na vlasti SDA svaki gibet i izmisljotina su dozvoljeni. Allah vam pamet dao.
A to je da NiP - nista drugacije od SDA i HDZa - vidi BiH u kojoj "konstitutivni" narodi imaju suverenitet iznad drzave.
Jedini razlog zasto je IZ propao je taj sto --- NEMA povjerenja izmedju tih stranaka --- a NE sto su im vidjenja i koncepti BiH razlicita.
Moze on govorit o tome, kako "neka gradjanska BiH nije moguca jer nema dovoljno ruku".
Ali to je na nivou tipa --- "ionako necemo pobjediti na prvenstvu, zasto se uopste truditi".
Dakle u najmanju ruku -- to je tek jedan veoma veoma jednostavan i prilicno poglup argument.
Posto znamo da Konakovic nije glup --- to bi znacilo da se on samo trazi argumente za ono sto je on dogovorio -- ali posto ne postoje normalni argumenti, on jedino moze naci glupe argumente.
Mislim, sve su isti argumenti koje vec 30 godina gledamo i slusamo od SDA --- sve je ISTA prica tipa "mi kao pucamo a oni se kao brane".
To je u sustini tako dosadno i umaravajuce --- da ce upravo takve gluposti pomoci u odvracanju ljudi da izadju na izbore.
Na drugu stranu ... ocigledno je da je u Bosnjaka jos uvijek vecina glasaca koji na isti nacin razmisljaju kao SDA i NiP (ili HDZ i stranke iz RSa) ... i to je - da budem iskren - za mene puno razocaravajuce nego cinjenica da te politicke partije imaju isti pogled na BiH.
Sve je u parama.
I to ne bi bio problem da nije onih nekoliko stotina hiljada mrtvih i nekoliko miliona izbjeglih. Za šta su oni ginuli onda, mogli smo se lepo podeliti 1992.
Meni zbog njih nije dovoljno samo da me ne kradu. Koliko god dugo da traje i da je teško boriti se, neću nikada glasati niti poštovati partiju kojoj su legitimnost, konstitutivnost i slično prihvatljivi.
Sreća ili nesreća, ipak, kakav god da je, sa svim manama koje ima, postoji NS.