Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Sanjarko

#18751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

cyprus wrote: 21/03/2022 11:51 :lol:

Bjež ba...
nisam mislio na tebe, znamo se, nego na veliko Srbe i Hrvate i sl., jbte uvijek Bosnje krive, i svi ugrozeni osim istih/nas, to je moj rahmetli stari govorio, imali i ko da drugi nije ugrozen ovdje, a da samo muslimani na slova [m/M] nisu ugrozeni
tutku

#18752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

cyprus wrote: 21/03/2022 06:42
tutku wrote: 21/03/2022 00:38

Kakva tacno pizdarija moze izaci? Ja cu ti onda objasniti kakva moze izaci usvajanjem izbornog zakona po zelji hdz.
Kao prvo, ja ne govorim o željama HDZ-a, nego o pristupu Dine Konakovića, koji je jedini konstruktivan i iskren, među svim akterima... Jedini koji je pokazao da zna i ima muda i ići dalje od populizma... Ne smatram da treba HDZ-u dati sve što traži, niti mislim da je Dino spreman da im da sve...

Kao drugo, kakva pizdarija može izać... Pa evo, ja iskreno ne vidim kako bi se to izbori zaista mogli provesti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, ukoliko se ipak HNS odluči definitivno za bojkot... Dodikove retorike se ne bojim, jer bez obzira na blagost međunarodne zajednice prema njemu, mislim da je jasno da bi u slučaju povlačenja konkretnijih poteza u svrhu secesije ipak bilo odlučnije reakcije... Međutim, u ovom slučaju, ne bih bih baš rekao da bi međunarodna zajednica bila tako odlučna... Pa će onda bit kuknjava - Evropa kurva i tako to...

Kao treće, još se jednom vidi koliki je zajeb bilo ovo sve sa Željkom Komšićem... Osvjedočeni grobar građanskog koncepta... Sada se već može reći - štetočina na nivou Harisa Silajdžića... A zbog čega - isključivo zbog odbrane vlastite fotelje...
Dino Konakovic je pokazao da je iskren, sto je po njega u politickom smislu lose jer je ujedno time i pokazao kako o IZ i politici ovog nivoa nema pojma. Naravno, to je moguce i razumjeti pretpostavimo li da se covjek ozbiljnije nije bavio niti jednom relevantnom disciplinom u zivotu, ili da pojednostavim, nije procitao pet ozbiljnih knjiga. Naravno, to njega ne diskredituje u potpunosti, pa ja i dalje smatram da on ima znacajnih kvaliteta u odredjenim segmentima i moze biti vrlo dobro iskoristen i koristan u politici na nizim nivoima.

Tvoj pristup je rezultat klasicnog ubijanja u mozak bh. gradjana koji prihvataju mentalitet porazenog, i to je vrlo opasno. Evo kako, izbori kada se odrede odlukom CIK-a ce se morati provesti, sve drugo bi bilo ili antidrzavno djelovanje (primjerice nasilni pokusaji sprjecavanja provedbe na odredjenim mjestima) ili prihvatljivi bojkot kao normalna pojava u demokratijama (HDZ bojkot, imaju svako pravo na takvo sto). Ovo sto govorim potvrdjuju stavovi OHR i Ambasadora USA. Sta misli Angelina Eichhorst ili Zoran Milanovic je apsolutno nebitno.

Medjutim, ne vidim zasto bi mi zbog necije kurcobolje trebali sada prihvatati prijedloge koji ce ovu napacenu drzavu totalno staviti u knock out. Naravno, prihvaticemo takve prijedloge ili ako smo: 1) naivni i neupuceni (scenarij Dino Konakovic), 2) bezmudi i korumpirani.

Ovo sto se desilo sa Zeljkom Komsicem pokazuje da nije bilo zajeb, boriti se za drustvo 1 covjek 1 glas u drzavi kao sto je BiH je izrazito tesko i dugotrajna je borba, no jedino je prihvatljivo. Sve drugo bi bila kapitulacija i prihvatanje teze o dogovoru naroda ili drzavi kao cjelini tri trecine razlicitih etnija.
MUNAFIK

#18753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Idemedosumom wrote: 21/03/2022 12:10
MUNAFIK wrote: 21/03/2022 11:54 Ja fakat ne mogu da skintam i dalje sta je to Dino uradio i sta to tako strasno tamo pise?
Nijedan od ovih sto trube na temi, nije maltene ni pokusao dati odgovor na ovo pitanje. Od Hakiza, pileta do dr. kucke, niko.
Najjaci argument su neki lajkovi po twitteru :lol:

Ja nemam problem sa tim da kazem da je neko nesto pogrijesio, ako jeste, i ako jeste ne vidim opste razlog da radi neke manje greske neko ' zavrsava politicku karijeru'kako to ovdje sad pisu za Dinu.

Pa.ako je to nesto tako strasno radi cega se gasi NIP i radi crga kifla propada onda bi trebalo bas lahko objasnito sta je to kifla uradio?
BHCluster

#18754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 21/03/2022 12:07 Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.
I što je najvažnije mnogo tih stranaka su imali pro BiH politiku.
I onda dođe majorizacija i propadoše sve pro BiH politike kod Hrvata.

Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
Vidim da jos ima parmaka koji vjeruju u te UZP parole. :zzzz: Politika HDZ-a je ostala ne promjenjena radi podsjete sam Covic je rekao "mi želimo da ove privremene odluke i rješenja oko Ustava upravo iskoristiti kao oružje da u konačnici dobijemo svoj entitet, svoju federalnu jedinicu, a kako će se zvati to je manji problem. Bitno je da ona ima izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast, to je osnova svega."
zagor_te_nej

#18755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zagor_te_nej »

Styling wrote: 21/03/2022 11:34
Nista niie potpisano, a malo je falilio. Bakir je pristao bio na elektroski nacin izbora predsjednistva. Covic samo nije htio malo da popusit oko Doma naroda. Sve bi dobio sto je trazio.

Sta vam je kakav Dino. Da je Covic pristao, vidjeli bi kakvu je izdaju Bakir bio pripremio. Ali su ga pristisli iz probosnskih stranaka pa nije smio pristati na elektore bez Doma naroda. Ne strunite i spinujte vise.
suština svega.
drug_profi

#18756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 21/03/2022 12:44
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:07 Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.

Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
Vidim da jos ima parmaka koji vjeruju u te UZP parole. :zzzz: Politika HDZ-a je ostala ne promjenjena radi podsjete sam Covic je rekao "mi želimo da ove privremene odluke i rješenja oko Ustava upravo iskoristiti kao oružje da u konačnici dobijemo svoj entitet, svoju federalnu jedinicu, a kako će se zvati to je manji problem. Bitno je da ona ima izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast, to je osnova svega."
Pa kad ima parmaka koji ne kontaju da je tom UZP zivot udahnula Bošnjačka hegemonija i da bi bez nje imali Zubaka ili Raguža kao najekstremnije, onda je bezveze uopšte diskutovati.
vee-jay

#18757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 21/03/2022 12:35 Znači Rusi sve krivi?
Ja ne znam da li pratis politiku u EU.
Ali sve gore navedene stranke dobivaju ogromne donacija iz Rusije - preko otvorenih i skrivenih kanala.
To svi znaju.
Ako nisi do sada znao, eto sad i ti znas.

Eno u Americi sada Hilary dizu u status ikone, jer je ona to unaprijed govorila.
Dok je prosjecni Amerikanac glasao za covjeka, koji je otvoreno od Putina pravio ikonu.

Dakle da odgovorim: ma jok, Komsic je kriv.
drug_profi

#18758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

U redu znaci Rusi su krivi, da razjasnimo tvoj stav.
Sanjarko

#18759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

vee-jay wrote: 21/03/2022 12:53
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:35 Znači Rusi sve krivi?
Ja ne znam da li pratis politiku u EU.
Ali sve gore navedene stranke dobivaju ogromne donacija iz Rusije - preko otvorenih i skrivenih kanala.
To svi znaju.
Ako nisi do sada znao, eto sad i ti znas.

Eno u Americi sada Hilary dizu u status ikone, jer je ona to unaprijed govorila.
Dok je prosjecni Amerikanac glasao za covjeka, koji je otvoreno od Putina pravio ikonu.

Dakle da odgovorim: ma jok, Komsic je kriv.
nije Ljiljan, nego Bosnje
BHCluster

#18760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 21/03/2022 12:49
BHCluster wrote: 21/03/2022 12:44

Pa kad ima parmaka koji ne kontaju da je tom UZP zivot udahnula Bošnjačka hegemonija i da bi bez nje imali Zubaka ili Raguža kao najekstremnije, onda je bezveze uopšte diskutovati.
A zaboravio si sve ostale asove UZP politike, sto li pobogu neide narativu koji pokusavas provuci? Sjecas li se Mladena Misica i njegove famozne "Ko god misli drugacije od nas treba ga ubit!" pa onog kviska Jelavica sto je uz blagoslov hrvatskog naroda pokrenuo tzv "hrvatsku samoupravu" itd... a Hrvata nikad manje u Bosni i Hercegovini! Ide im dobro? Naravno sve Bosnjaci krivi?!
mistek

#18761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mistek »

Najjači je stav "Izbora mora biti, ne može HDZ onemogućiti." :D Isto neki paralelni univerzum, a ne Bosna i Hercegovina. Kako se misle provesti izbori u mjestima s hrvatskom većinom? Evo, da ne znam ti kakva uredba dođe. I nije to samo HDZ, nego kao što neko reče, prvi put apsolutno SVAKI Hrvat u mjestima gdje su većina ima isti stav po pitanju ovoga. I kako onda? Provest će se izbori tamo gdje može? Super, ali to vam je opet skok samim sebi u usta i pokazatelj koliko država ne postoji ili koliko smo sve bliži trećem. Jer, vidjeli bi da je vlast Sarajeva nad Širokim Brijegom, Livnom ili Stocem jednaka kao vlast nad vodama Barencovog mora.
drug_profi

#18762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 21/03/2022 13:00
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:49

A zaboravio si sve ostale asove UZP politike, sto li pobogu neide narativu koji pokusavas provuci? Sjecas li se Mladena Misica i njegove famozne "Ko god misli drugacije od nas treba ga ubit!" pa onog kviska Jelavica sto je uz blagoslov hrvatskog naroda pokrenuo tzv "hrvatsku samoupravu" itd... a Hrvata nikad manje u Bosni i Hercegovini! Ide im dobro? Naravno sve Bosnjaci krivi?!
Izvlačiš marginalce koji su pecali glasove po HDZ bazenu.
2006 je bilo duplo manje takvih nego danas.
Ali Rusi su za to krivi.
BHCluster

#18763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 21/03/2022 13:02
BHCluster wrote: 21/03/2022 13:00

Ali Rusi su za to krivi.
Marginalce koji su odlucivali o zivotu i smrti obicnih ljudi kad je bilo najteze, doduse van Sarajeva pa koda se nije ni desilo jeli tako nekako? Medjuti Bosnjaci krivi kao sto se moze vidjeti!
drug_profi

#18764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 21/03/2022 13:09
drug_profi wrote: 21/03/2022 13:02

Ali Rusi su za to krivi.
Marginalce koji su odlucivali o zivotu i smrti obicnih ljudi kad je bilo najteze, doduse van Sarajeva pa koda se nije ni desilo jeli tako nekako? Medjuti Bosnjaci krivi kao sto se moze vidjeti!
2006 bilo najteže? De ba skoncentriši se malo.
noviforumas

#18765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Ti vjerovatno krivis Ukrajinu za rusku agresiju, jer su usudili da se priblize zapadu. Ista logika.
jefff

#18766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

e sad niko nije glaso za NiP, sad niko nije pojo govno, niko ne smrdi, to se samo cini.
BHCluster

#18767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 21/03/2022 13:11
BHCluster wrote: 21/03/2022 13:09

Vidim da nisi u stanju da prati napisano, medjutim ovdje si i sam napisao istinu da 2006. nije bila uopste kako si tvrdio ranije i sva ona tvoja prica o "majorizaciji" je zapravo suplja prica. :thumbup:
drug_profi

#18768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 21/03/2022 13:15
drug_profi wrote: 21/03/2022 13:11

Vidim da nisi u stanju da prati napisano, medjutim ovdje si i sam napisao istinu da 2006. nije bila uopste kako si tvrdio ranije i sva ona tvoja prica o "majorizaciji" je zapravo suplja prica. :thumbup:
E :lol: je8o ti svoju logiku.
Ima ime za to.
BHCluster

#18769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 21/03/2022 13:23
BHCluster wrote: 21/03/2022 13:15

E :lol: je8o ti svoju logiku.
Ima ime za to.
:zzzz:
BHCluster

#18770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

Sta kaze Konakovic da je on sutio na Izetbegoviceve umotvorine dok je Zvizdic spasavao... :lol:
video

#18771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

BHCluster wrote: 21/03/2022 13:29 Sta kaze Konakovic da je on sutio na Izetbegoviceve umotvorine dok je Zvizdic spasavao... :lol:
On nikako da se presabere i usuti jedno vrijeme. Samo se vise i vise uvaljuje u zivo blato.
Nikako da prizna samom sebi da je popusio foru na visoj politici.
Odi covjece desetak dana negdje u izolaciju, negdje na vikendicu, u sumu, presaberi se vise jer se ovako samo oduzimas. Hajde sto ti vec i stranku srozavas za sobom.
Last edited by video on 21/03/2022 13:35, edited 1 time in total.
palermo

#18772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

MUNAFIK wrote: 21/03/2022 12:43
Idemedosumom wrote: 21/03/2022 12:10

Nijedan od ovih sto trube na temi, nije maltene ni pokusao dati odgovor na ovo pitanje. Od Hakiza, pileta do dr. kucke, niko.
Najjaci argument su neki lajkovi po twitteru :lol:

Ja nemam problem sa tim da kazem da je neko nesto pogrijesio, ako jeste, i ako jeste ne vidim opste razlog da radi neke manje greske neko ' zavrsava politicku karijeru'kako to ovdje sad pisu za Dinu.

Pa.ako je to nesto tako strasno radi cega se gasi NIP i radi crga kifla propada onda bi trebalo bas lahko objasnito sta je to kifla uradio?
Glupo je govoriti o kraju Dine KOnakovića i kraju NiP-a.....glasači će na kraju presuditi gdje mjesto i Dine i NiP-a.....

Ja mogu sa svoje strane reći da mi se čini da bi se NiP trebao zapitati šta je uopšte njihova politika.......jedina premisa na kojoj su dosada plovili je bila anti-SDA....to više nije dovoljno, a ni previše probitačno.....
Konkretni

#18773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Konkretni »

BHCluster wrote: 21/03/2022 13:29 Sta kaze Konakovic da je on sutio na Izetbegoviceve umotvorine dok je Zvizdic spasavao... :lol:
Jadni Kifla :lol: Još će reći da mu je Bakir hakovao profile na fb i twitteru i pisao gluposti.
Login77777

#18774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Ali zasto se nije odma islo na tri entiteta kad su vec pravili entitete. Primjer tri kantona, ni jedan ne moze nositi ime prema tom vecinskom narodu i svaka ima svoje finansije, policiju, ceste itd.
Odluke donose vecinom glasova tog kantona i to je to.
Svi bi imali opoziciju na kantonu i fer stanje.
Manjine na tim kantonima imaju prava veta i to na odluke po toj manjini. Kultura, jezik itd a ne kladionice.
Znaci niko drugom ne moze biti kriv za lose stanje u tom kantonu.
Nema niko pravo da se odvaja iz BiH i to je to.
A na drzavnom nivou odluke da se donose vecinom glasova. Prikljucak nato-u itd.

Siguran sam da bi bilo svima bolje jer nema prostora da krivi one druge za lose stanje na kantonu.
Nema slucaja Komsic, Sulic, Opsenica itd.
internazionale

#18775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

Dužnost svakog odraslog Bošnjaka je borba do smrti protiv sda mentaliteta.
Na istoj ravni kao i borba protiv četnika i ustaša i mrzitelja BiH.

Da pojasnim do kraja, sda mentalitet je identičan sdp mentalitetu samo su oba zakamuflirani zelenom i crvenom bojom.
Post Reply