Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Hakiz

#19251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

vee-jay wrote: 28/03/2022 15:35
Styling wrote: 28/03/2022 06:54

A, sta je to Dino uradio? Kakvu gresku je napravio? Drvite na covjeka a ne mozete dato objasnjenje o cemu se radi. Slabo su vas brifovali. Samo slijedi mantru iz Centrale, nema veze sto je neistinito. Idu mubarek dani, ali za ostanak na vlasti SDA svaki gibet i izmisljotina su dozvoljeni. Allah vam pamet dao.
Ne znam za druge, ali ja sam napisao sta je mene manje vise razocaralo (a nije trebalo, jer sam trebao da znam):

A to je da NiP - nista drugacije od SDA i HDZa - vidi BiH u kojoj "konstitutivni" narodi imaju suverenitet iznad drzave.
Jedini razlog zasto je IZ propao je taj sto --- NEMA povjerenja izmedju tih stranaka --- a NE sto su im vidjenja i koncepti BiH razlicita.

Moze on govorit o tome, kako "neka gradjanska BiH nije moguca jer nema dovoljno ruku".
Ali to je na nivou tipa --- "ionako necemo pobjediti na prvenstvu, zasto se uopste truditi".
Dakle u najmanju ruku -- to je tek jedan veoma veoma jednostavan i prilicno poglup argument.

Posto znamo da Konakovic nije glup --- to bi znacilo da se on samo trazi argumente za ono sto je on dogovorio -- ali posto ne postoje normalni argumenti, on jedino moze naci glupe argumente.
Mislim, sve su isti argumenti koje vec 30 godina gledamo i slusamo od SDA --- sve je ISTA prica tipa "mi kao pucamo a oni se kao brane".

To je u sustini tako dosadno i umaravajuce --- da ce upravo takve gluposti pomoci u odvracanju ljudi da izadju na izbore.

Na drugu stranu ... ocigledno je da je u Bosnjaka jos uvijek vecina glasaca koji na isti nacin razmisljaju kao SDA i NiP (ili HDZ i stranke iz RSa) ... i to je - da budem iskren - za mene puno razocaravajuce nego cinjenica da te politicke partije imaju isti pogled na BiH.
Stvar je u tome da su i Bošnjaci, isto kao i Hrvati i Srbi, za podjelu, Prelomili. Samo se nadaju da će NiP biti manje lopovski od SDA. Zato može Dino gvoriti o legitimnom predstavljanju, konstitutivnosti itd, to Bošnjaku ne smeta. Smeta mu što ga kradu.

Sve je u parama.

I to ne bi bio problem da nije onih nekoliko stotina hiljada mrtvih i nekoliko miliona izbjeglih. Za šta su oni ginuli onda, mogli smo se lepo podeliti 1992.

Meni zbog njih nije dovoljno samo da me ne kradu. Koliko god dugo da traje i da je teško boriti se, neću nikada glasati niti poštovati partiju kojoj su legitimnost, konstitutivnost i slično prihvatljivi.

Sreća ili nesreća, ipak, kakav god da je, sa svim manama koje ima, postoji NS.
mo-town

#19252 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Styling wrote: 28/03/2022 13:24
mo-town wrote: 28/03/2022 13:00
Pisao sam vec pa da ponovim. Nema tu ko sta koga da brifira niti bilo sta da se izmislja. Nije daleko YouTube. Nije Dino jednom ponovio anti ustavnu izjavu da "......Bosnjaci ne trebaju Hrvatima birati clana Predsjednistva". To jednostavno nije u skladu sa Ustavom BiH clan V te presudi US BiH iz 2000. Ko ne razumije posljedice takvih izjava na moguce izmjene karaktera drzave, ne treba da se bavi politikom.
A sto se SDA tice, to ni dodati ni oduzeti nista od onoga sto sam do sada o njima govorio - vece stete u politici na probosanskoj strani nije bilo, mada je zestoka konkurencija (ukljucujuci i Kiflu).
Ko ne razumije posljedice toga sto Bosnjaci svojim glasovima biraju Zeljka Komsica u Predsjednistvo neka se osvrne oko sebe i pogleda u kakvoj smo blokadi vec tri i po godine.
Zbog tog glasanja za Komsica su Cvjetkovic-Macek, Stojadinovic-Pavelic, Milosevic-Tudjman (tj. Karadzic-Boban i sada Dodik-Covic) dijelili Bosnu. Sjecas li se ti nesretnice tzv. "hrvatske samouprave"? Vjerovatno zbog glasanja za Komsica, je li tako?
drug_profi

#19253 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa samo budala bije bitke koje ne moze dobiti.
Prvo shvatis koji je cilj dostizan, pa njemu stremis i za njega se boris.

BiH kao građanske nema, ni sad ni bogapitaj do kad.
Ako hocemo da je IKAKO ima da bi ta građanska nekad dobila šansu, moramo naći način da prvo postane funkcionalna.
Jebote jel ovo atomska fizika?
drug_profi

#19254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 28/03/2022 15:54

Ko ne razumije posljedice toga sto Bosnjaci svojim glasovima biraju Zeljka Komsica u Predsjednistvo neka se osvrne oko sebe i pogleda u kakvoj smo blokadi vec tri i po godine.
Zbog tog glasanja za Komsica su Cvjetkovic-Macek, Stojadinovic-Pavelic, Milosevic-Tudjman (tj. Karadzic-Boban i sada Dodik-Covic) dijelili Bosnu. Sjecas li se ti nesretnice tzv. "hrvatske samouprave"? Vjerovatno zbog glasanja za Komsica, je li tako?
Nakon Hrvatske samouprave HDZ je pao na najnize grane kod biraca.
Hakiz

#19255 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Dok su Prlić, Kordić i UZP kompanija bili legitimni predstavnici Hrvatskog naroda, gdje je bio Komšić?

Malo se ljudima pobrkaju uzrok i posljedica, ne zamjeri im.
mo-town

#19256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Škobo Habu wrote: 28/03/2022 13:10
mo-town wrote: 28/03/2022 13:00
Pisao sam vec pa da ponovim. Nema tu ko sta koga da brifira niti bilo sta da se izmislja. Nije daleko YouTube. Nije Dino jednom ponovio anti ustavnu izjavu da "......Bosnjaci ne trebaju Hrvatima birati clana Predsjednistva". To jednostavno nije u skladu sa Ustavom BiH clan V te presudi US BiH iz 2000. Ko ne razumije posljedice takvih izjava na moguce izmjene karaktera drzave, ne treba da se bavi politikom.
A sto se SDA tice, to ni dodati ni oduzeti nista od onoga sto sam do sada o njima govorio - vece stete u politici na probosanskoj strani nije bilo, mada je zestoka konkurencija (ukljucujuci i Kiflu).
:lol:

Čuj anti-ustavnu izjavu? Sjo Željkovih titića, oni bi da se odmah hapsi i trpa na Goli Otok zbog jedne takve izjave!? :-)

Ako je zakon anti-ustavan zašto se, pobogu, toliko pregovara o njemu i zašto su uključeni toliki eksperti iz EU po pitanju njegovih riješenja?

I oni ga ruše?

Sve go pravni ekspert kojim je Komšić dao diplomu da brane njegovo pravo na fotelju do smrti. :lol:
Kakvo hapsenje i Goli otok? Tebi su vile u glavu prijatelju.
HDZ forsira i lobira za svoje interese. Strani su kao i uvijek ukljuceni jer se domaci akteri niokocega ne mogu dogovoriti.
Sve sto bosanske stranke trebaju uciniti je da odbiju antiustavne prijedloge.
mo-town

#19257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Hakiz wrote: 28/03/2022 15:58
Dok su Prlić, Kordić i UZP kompanija bili legitimni predstavnici Hrvatskog naroda, gdje je bio Komšić?

Malo se ljudima pobrkaju uzrok i posljedica, ne zamjeri im.
Ne zamjeram naravno. Trudim se da pojasnim.
mo-town

#19258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 28/03/2022 15:56
Nisu vise dobijali 70-80% glasova onih koji izlaze na izbore nego 69-79%?
drug_profi

#19259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 28/03/2022 16:02
drug_profi wrote: 28/03/2022 15:56

Dobili su 45% sadašnjih glasova, na mnogo veci ukupan broj glasova za hrvatske stranke nego sto ih ima danas. Pa racunaj kako hoces.
CIK izvjestaji su dostupni.
mo-town

#19260 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 28/03/2022 16:03
mo-town wrote: 28/03/2022 16:02
Dobili su 45% sadašnjih glasova, na mnogo veci ukupan broj glasova za hrvatske stranke nego sto ih ima danas. Pa racunaj kako hoces.
Ja i? Nisu bili u vlasti?
drug_profi

#19261 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 28/03/2022 16:06
drug_profi wrote: 28/03/2022 16:03

Ne znam sta hoces uopste.
Bilo je moguce formirati vlast bez njih, a ti sad vidi ko im je i te 2006 godine pruzio ruku i dao pozicije.
mirza_15

#19262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ima opcija. Izabereš hrvatske članove u DN iz BPK, KS, ZDK, TK, SBK i USK. Nakon što ih izabereš napraviš FBiH funkcionalnom na način da se Hrvati ama baš ništa ne pitaju. Koje su moguće posljedice ovakvog postupanja? Kako će se ponašati kantoni gdje su Hrvati većina? Kojim metodama i resursima ćeš zavesti red ako krenu, a što je izvjesno u slučaju takvog raspleta situacije, u nekakvu autonomiju? Kako će se akteri iz međunarodne zajednice postaviti u tom slučaju? Nije pitanje samo ruku. Pitanje je u tome da se dio građana ove države, a koji je vecinski u nekim kantonima, neće složiti sa gubitkom instrumenata koje sada imaju. Uz apsolutnu podršku ideji građanske BiH treba razumjeti i da se ta manjina stanovništva zaista boji da bi u slučaju građanske BiH bili marginalizirani. Zašto bi oni dobrovoljno pristali da padnu pod vlast izrazite većine u FBiH? Da bi razumjeli jedni druge trebamo se staviti u kožu onih drugih. Oni se toga zaista boje. Sa druge strane, probosanska strana se boji aspiracija i težnji susjednih zemalja, među njima i Hrvatske. "Herceg-Bosno srce ponosno" se pjeva u toj državi nakon sportskih pobjeda. Preko 50% stanovništva je zgurano na 23% teritorije. Oko 85% civilnih žrtava je među tim stanovništvom i nad tim stanovništvom je počinjen genocid. To stanovništvo vidi stvarnu prijetnju od daljne getoizacije i podjele države. Treba naći mjeru svemu tome kako bi se odnosi relaksirali i tu svi nešto moraju dati. Jedini put koji ja vidim je garancija Hrvatima da će birati svoje predstavnike u DN (kao što mu i samo ime kaže, ovdje su zastupljeni narodi), ali i smanjenje ovlasti tog doma na način da se ne može blokirati nešto što nije stvarni nacionalni interese i time blokirati svaki zakon, federaciju i volju apsolutne većine izraženu kroz drugi dom. U isto vrijeme raditi na jačanju VN u RS kako bi se i tamo efikasno zaštitila prava Bošnjaka i Hrvata. A nekada možda i sazrijemo za totalno brisanje nacinionalnog i iz Ustava i iz izbornog zakona. U modernim državama i Ustav i zakoni štite pojedinca, a ne nacionalne skupine. Do tada treba tražiti realna rješenja kako bi krenuli naprijed i u pravcu EU.
Last edited by mirza_15 on 28/03/2022 16:11, edited 1 time in total.
vee-jay

#19263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

so da mahnem @drug_profi i da se zajedno prisjetimo ovoga:
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:07 Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.
I što je najvažnije mnogo tih stranaka su imali pro BiH politiku.
I onda dođe majorizacija i propadoše sve pro BiH politike kod Hrvata.

Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
vee-jay wrote: 21/03/2022 12:31 Pa valjada bi nam sada kada imamo rat u Evropi barem moralo biti jasno.

Orban, PiS, Lega Nord, AfD, Le Pen/Zemmour, Vucic/Dodik, HDZ -- sve stranke koje tijesno rade sa Rusijom po ruskom principu stvaranja svoga "nacionalnog svijeta" i svi sa svojim malim destrukivnim nacionalnim interesima, koje vode ka unistenju EUa (sto je primarni cilj Rusije).

Nema Komsic sa time nikakve veze.
Da nije Komsic - izabralo bi se nesto drugo.

Destruktivna politika nacionalizma bazira citavu svoju ideologiju na postojanju NEPRIJATELJA.

Nacionalizam ako hoce da zivi - mora imati neprijatelja.

Dodiku i RSu je to = Musliman Izetbegovic i njegova radikalna SDA
HDZu = Komsic

Naravno da Komsic koristi poziciju HDZ neprijatelja u svoju korist.

Ali nije istina da je Komsic napravio ovaj danasnji HDZ.

Komsic nema nikakve veza sa tim, on ga samo koristi sa sebe -- i dozovljava da bude iskoristen od HDZa za svoju politiku.
Ali da ponovim: da nema Komsica, HDZ bi nasao nesto drugo, trece, peto.
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:35 Znači Rusi sve krivi?
vee-jay wrote: 21/03/2022 12:53 Ja ne znam da li pratis politiku u EU.
Ali sve gore navedene stranke dobivaju ogromne donacija iz Rusije - preko otvorenih i skrivenih kanala.
To svi znaju.
Ako nisi do sada znao, eto sad i ti znas.

Eno u Americi sada Hilary dizu u status ikone, jer je ona to unaprijed govorila.
Dok je prosjecni Amerikanac glasao za covjeka, koji je otvoreno od Putina pravio ikonu.

Dakle da odgovorim: ma jok, Komsic je kriv.
drug_profi wrote: 21/03/2022 12:55 U redu znaci Rusi su krivi, da razjasnimo tvoj stav.
vee-jay wrote: 21/03/2022 14:25 Ne psuje mi se na portalu.
drug_profi wrote: 21/03/2022 14:27 Tesko je kad ti se rusi prividjaju posvuda.
Tako su se i meni bubasvabe prividjale.
pa hebo mene, ja sam tek neki glupi ekonomista.
ali sta kaze covjek koji se time danonocno bavi?

👇

ali i pored ovoga --- 100% sam ujveren da ces ti i dalje po svome.
vee-jay

#19264 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 28/03/2022 15:55 Pa samo budala bije bitke koje ne moze dobiti.

Ako hocemo da je IKAKO ima da bi ta građanska nekad dobila šansu, moramo naći način da prvo postane funkcionalna.
Ima ljudi na forumu koji nisu Hrvat u Hercegovini // Bosnjak u trokutu // Srbin iz RSa.

Je li tako tesko to razumjeti?

Je li to atomska fizika.

Za tebe = JESTE.
mo-town

#19265 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 28/03/2022 16:08
mo-town wrote: 28/03/2022 16:06
Ne znam sta hoces uopste.
Bilo je moguce formirati vlast bez njih, a ti sad vidi ko im je i te 2006 godine pruzio ruku i dao pozicije.
Pa SDA naravno. Ko bi drugi (Dino ocito ima tu ambiciju ali nema mogucnosti).
mo-town

#19266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

vee-jay wrote: 28/03/2022 16:17
drug_profi wrote: 28/03/2022 15:55 Pa samo budala bije bitke koje ne moze dobiti.

Ima ljudi na forumu koji nisu Hrvat u Hercegovini // Bosnjak u trokutu // Srbin iz RSa.

Je li to atomska fizika.

Za tebe = JESTE.
Jedini razlog zasto BiH nije funkcionlna su instrumenti blokade u rukama stranaka koje inace nemaju demokratski kapacitet i imaju vlasit u rukama daleko iznad onoga sto dobijaju na izborima. Malo li je pa treba dati jos tako da demokratskim vecinom upravlja manjina (situacija u politickom sistemu poznata kao aparthejd)?
vee-jay

#19267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

mo-town wrote: 28/03/2022 16:22
vee-jay wrote: 28/03/2022 16:17

Je li to atomska fizika.

Za tebe = JESTE.
Jedini razlog zasto BiH nije funkcionlna su instrumenti blokade u rukama stranaka koje inace nemaju demokratski kapacitet i imaju vlasit u rukama daleko iznad onoga sto dobijaju na izborima. Malo li je pa treba dati jos tako da demokratskim vecinom upravlja manjina (situacija u politickom sistemu poznata kao aparthejd)?
Da, i onda postavis covjeku video u kojem Covic sponzorima govori da je to upravo nacin na koji on hoce da napravi treci entitet.

I onda ti on odgovori: Komsic je kriv za to.

I kako onda dalje ako je Komsic kriv za to sto su HR+SR preko Covica i Dodika u talu kupovanja i preprodaje ruskih energenata -- preko BiH -- dok Izetbegovica sve vrijeme malo cjenjuju, malo isplacuju.

Ali ne, Komsic je kriv za to.

....

A ja nekako samo kontam -- da Dino i Zvizdic sve moguce o gore spomenutoj kombinaciji sve znaju -- i da samo razmisljaju na koji nacin oni u nju da se uvale i da izbace Izetbegovica.
mo-town

#19268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

vee-jay wrote: 28/03/2022 16:37
mo-town wrote: 28/03/2022 16:22
Da, i onda postavis covjeku video u kojem Covic sponzorima govori da je to upravo nacin na koji on hoce da napravi treci entitet.

I onda ti on odgovori: Komsic je kriv za to.

I kako onda dalje ako je Komsic kriv za to sto su HR+SR preko Covica i Dodika u talu kupovanja i preprodaje ruskih energenata -- preko BiH -- dok Izetbegovica sve vrijeme malo cjenjuju, malo isplacuju.

Ali ne, Komsic je kriv za to.

....

A ja nekako samo kontam -- da Dino i Zvizdic sve moguce o gore spomenutoj kombinaciji sve znaju -- i da samo razmisljaju na koji nacin oni u nju da se uvale i da izbace Izetbegovica.
NIP = SDA 2.0
Idemedosumom

#19269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

mirza_15 wrote: 28/03/2022 16:10 Ima opcija. Izabereš hrvatske članove u DN iz BPK, KS, ZDK, TK, SBK i USK. Nakon što ih izabereš napraviš FBiH funkcionalnom na način da se Hrvati ama baš ništa ne pitaju. Koje su moguće posljedice ovakvog postupanja? Kako će se ponašati kantoni gdje su Hrvati većina? Kojim metodama i resursima ćeš zavesti red ako krenu, a što je izvjesno u slučaju takvog raspleta situacije, u nekakvu autonomiju? Kako će se akteri iz međunarodne zajednice postaviti u tom slučaju? Nije pitanje samo ruku. Pitanje je u tome da se dio građana ove države, a koji je vecinski u nekim kantonima, neće složiti sa gubitkom instrumenata koje sada imaju. Uz apsolutnu podršku ideji građanske BiH treba razumjeti i da se ta manjina stanovništva zaista boji da bi u slučaju građanske BiH bili marginalizirani. Zašto bi oni dobrovoljno pristali da padnu pod vlast izrazite većine u FBiH? Da bi razumjeli jedni druge trebamo se staviti u kožu onih drugih. Oni se toga zaista boje. Sa druge strane, probosanska strana se boji aspiracija i težnji susjednih zemalja, među njima i Hrvatske. "Herceg-Bosno srce ponosno" se pjeva u toj državi nakon sportskih pobjeda. Preko 50% stanovništva je zgurano na 23% teritorije. Oko 85% civilnih žrtava je među tim stanovništvom i nad tim stanovništvom je počinjen genocid. To stanovništvo vidi stvarnu prijetnju od daljne getoizacije i podjele države. Treba naći mjeru svemu tome kako bi se odnosi relaksirali i tu svi nešto moraju dati. Jedini put koji ja vidim je garancija Hrvatima da će birati svoje predstavnike u DN (kao što mu i samo ime kaže, ovdje su zastupljeni narodi), ali i smanjenje ovlasti tog doma na način da se ne može blokirati nešto što nije stvarni nacionalni interese i time blokirati svaki zakon, federaciju i volju apsolutne većine izraženu kroz drugi dom. U isto vrijeme raditi na jačanju VN u RS kako bi se i tamo efikasno zaštitila prava Bošnjaka i Hrvata. A nekada možda i sazrijemo za totalno brisanje nacinionalnog i iz Ustava i iz izbornog zakona. U modernim državama i Ustav i zakoni štite pojedinca, a ne nacionalne skupine. Do tada treba tražiti realna rješenja kako bi krenuli naprijed i u pravcu EU.
Vrhunski post :thumbup:

Treba ovo na svakoj stranici ove teme zalijepiti :izet:
Styling

#19270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Kakve veze ime jedno s drugim, nesretnice? Sto vise azeljka u Predsjednistvu, to vise treceg u Hrvata.
Styling

#19271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 28/03/2022 16:10 Ima opcija. Izabereš hrvatske članove u DN iz BPK, KS, ZDK, TK, SBK i USK. Nakon što ih izabereš napraviš FBiH funkcionalnom na način da se Hrvati ama baš ništa ne pitaju. Koje su moguće posljedice ovakvog postupanja? Kako će se ponašati kantoni gdje su Hrvati većina? Kojim metodama i resursima ćeš zavesti red ako krenu, a što je izvjesno u slučaju takvog raspleta situacije, u nekakvu autonomiju? Kako će se akteri iz međunarodne zajednice postaviti u tom slučaju? Nije pitanje samo ruku. Pitanje je u tome da se dio građana ove države, a koji je vecinski u nekim kantonima, neće složiti sa gubitkom instrumenata koje sada imaju. Uz apsolutnu podršku ideji građanske BiH treba razumjeti i da se ta manjina stanovništva zaista boji da bi u slučaju građanske BiH bili marginalizirani. Zašto bi oni dobrovoljno pristali da padnu pod vlast izrazite većine u FBiH? Da bi razumjeli jedni druge trebamo se staviti u kožu onih drugih. Oni se toga zaista boje. Sa druge strane, probosanska strana se boji aspiracija i težnji susjednih zemalja, među njima i Hrvatske. "Herceg-Bosno srce ponosno" se pjeva u toj državi nakon sportskih pobjeda. Preko 50% stanovništva je zgurano na 23% teritorije. Oko 85% civilnih žrtava je među tim stanovništvom i nad tim stanovništvom je počinjen genocid. To stanovništvo vidi stvarnu prijetnju od daljne getoizacije i podjele države. Treba naći mjeru svemu tome kako bi se odnosi relaksirali i tu svi nešto moraju dati. Jedini put koji ja vidim je garancija Hrvatima da će birati svoje predstavnike u DN (kao što mu i samo ime kaže, ovdje su zastupljeni narodi), ali i smanjenje ovlasti tog doma na način da se ne može blokirati nešto što nije stvarni nacionalni interese i time blokirati svaki zakon, federaciju i volju apsolutne većine izraženu kroz drugi dom. U isto vrijeme raditi na jačanju VN u RS kako bi se i tamo efikasno zaštitila prava Bošnjaka i Hrvata. A nekada možda i sazrijemo za totalno brisanje nacinionalnog i iz Ustava i iz izbornog zakona. U modernim državama i Ustav i zakoni štite pojedinca, a ne nacionalne skupine. Do tada treba tražiti realna rješenja kako bi krenuli naprijed i u pravcu EU.
Kao sto NIP i predlaze :thumbup:
mo-town

#19272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mo-town »

Styling wrote: 28/03/2022 17:10
Kakve veze ime jedno s drugim, nesretnice? Sto vise azeljka u Predsjednistvu, to vise treceg u Hrvata.
Naravno da ima. Nisi slijep kod ociju. Ko je treci u Hrvata? Raguz? Cvitanovic? U cemu je razlika u odnosu na Covica?
Škobo Habu

#19273 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

mo-town wrote: 28/03/2022 15:51
Niko ovlasti spominjao nije. Bitna je definicija. Ako oni u Predsjednistu predstavljaju konstitutivne narode onda su implicite ti narodi suvereni. Iduci korak je definiranje teritorija na kojem su suvereni a zatim rastakanje drzave u uniju drzava. Slusaj sta govori Covic (tajno) i Karamatic (javno jer Covic za sada ne smije).
Najveći paradox Željka Komšića jeste u tome što je izabran za člana Presjedništva iz reda hrvatskog naroda a konstantno plaši one koji su ga izabrali Hrvatima.

Nije bitno da li se radi o Čoviću, Karamatiću, Plenkoviću, Mlakiću ili Franji Šarčeviću, poenta je u tome da je kontraproduktivan.

A Konaković je poentirao upravo to - ne preglasavanjem Hrvata nametati im predstavnike. Tačka. Ne vidim ništa sporno u tome.
Da tebi Hrvati biraju predstavnika do sad bi već nekog ubio.
Point.

#19274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 28/03/2022 14:17
Point. wrote: 28/03/2022 14:09

U predsjedništvu nisu tu da predstavljaju jedan od naroda nego cijelu državu iz reda hrvatskog naroda u ovom slučaju. To pod jedan.

Pod dva, to što HNS želi a Dino podržava je nejednakost glasova. I daljne zapišavanje teritorije po etničkoj osnovi. To je jel fer i Dini i njegovim sljedbenicima, vjerujem.
Realno gledajući, pojma ti nema šta je Konaković htio kazati.

Bitno je zanositi Bakirova i Željkova muda u krivini.
Jok eto ti znaš.

Bitno je zanositi Dinina muda u krivini.
Škobo Habu

#19275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 28/03/2022 18:15
Jok eto ti znaš.

Bitno je zanositi Dinina muda u krivini.
Naravno da znam, jer si ti sa ovom državom vezan samo putem foruma.

Da ti je nešto značila ne bi dao petama vjetra.
Post Reply