Mariella wrote: ↑21/03/2022 15:01
Chmoljo wrote: ↑21/03/2022 11:27
Opalila si generalnu primjedbu da je očevima imanje i neimanje djece niži prioritet od izbora strane na terminu malog fudbala. Karikiram.
Karikiras i to bas, jer mi stavljas rijeci u usta, da ne kazem lazes. Citiram sebe: "Ja smatram da je jedan muskarac jednako sposoban kao i zena za svaki aspekt odgajanja djeteta"
Chmoljo wrote: ↑21/03/2022 11:27
I ti sad dođeši kažeš, pfff jes tebi teško odlučiti hoš imat il nemat.
Ovo jesam rekla (i nije apsolutno isto kao tvoja prvobirna tvrdnja), i ponovit cu opet, jer smatram da je istina, a ti ako se ne slazes boze moj. Muskarcu je odluka imanja djeteta laksa, prvo ne mora ga nositi 9 mjeseci, ne mora proci kroz porodjaj, ne mora ga dojiti. Njegovo fizicko tijelo, hormoni, potencijalno ugrozavanje fizickog i psihicog zdravlja se ne dovodi u pitanje. Odgoja smo se isto tako vec dotakli, a to je da bez obzira na sve drustvo i dalje od majke ocekuje vise nego od oca. Ni za to nisam rekla da su muskarci krivi ali tako jeste.
Ti si se nasao uvrijedjenim i izmisljas i dodjeljujes mi neku svoju verziju price.
ne izmišljam ništa, nego citiram napisano i samo napisano.
banalizarala si ulogu očeva u odgoju. shvatam, ponijelo te. ja ti sasvim pristojno napisao da je generalizacija i da nije ok. ali ti ne možeš priznati da si preletila, jer, valjda će ti kruna sa glave spasti.
i nisi napisala da je lakše, nego
P.P.S. kad muskarci pocnu pametovat oko radjanja djece lose mi bude, vama je imati ili nemati djecu uzasno tezak izbor nema sta

pa sam ja rekao: lakše je roditi nego odgajati cijeli život.
pa onda je dalje otišlo.
pa sad štiklaš malo pomalo i vadiš, umjesto da kažeš: znaš, jebiga, u pravu si.
pa me sad interesuje i koga boli kurac šta se "očekuje"? zašto uopšte zamaranje sa očekivanjima? očekivalo se i da mi žena na svijet donese sedmanče. očekuje se od nas i drugo. očekuje se svašta nešto, ali ja se ne zamaram glupostima, kao i većina ostalih, koje pominjem.
a na koncu, ako društvo, kao što kažeš, očekuje veći angažman od žene oko odgoja djeteta, a mnogo i forumaša i forumašica, možda neko i nebinaran, ustvrdili su da ima dosta očeva koji se brinu o djetetu, onda je red da im za to daš za pravo da nisu konformisti i da za ljubav svog djeteta i žene rade stvari unatoč očekivanju društva od njih.
što tvoju gornju izjavu čini još bezveznijom.
a da sam uvrijeđen, nisam. samo ako ću ići u smjeru naprednih razmišljanja u pogledu uloge žene u društvu, to ne znači da moram umanjivati muškarca. nema potrebe ukopavati muškarca da bi stajali rame uz rame sa ženama.