Mariella wrote: ↑21/03/2022 08:38
Chmoljo wrote: ↑20/03/2022 21:17
Pa kakva je to logika, sad da ja kažem, žene su kurve. Pa me, naravno, napadnete, a ja kažem, a što je to uvrjedljivo za one koje se bave prostitucijom?
A ovo drugo, kako sam reko, trend je jasan. I ne znam kakva se čuda očekuju od društva kao što je naše koje u svakom jebenom drugom segmentu kaska za tom skandinavijom. Usudio bih se reći da smo npr. u tom pogledu bliže njima, nego u masi drugih.
I mislim da je kritika kontraproduktivna tamo gdje su trendovi pozitivni. Kao da galamiš na dijete da brže odraste.
Jesam ja napisala "Svi muskarci su grozni ocevi" negdje? Ja koliko se sjecam nisam, ako jesam uputi me gdje. Tako da ti poredjenje nema smisla.
Kao da galamis na dijete? Nemoj mi reci da uporedjujes odrasle ljude sa djecom.
I trend kvaliteta zivota na cijeloj planeti zemlji u je pozitivan u skoro svemu, ako ne u svemu, znaci ni o cemu se ne smije diskutovati jer nam je bolje nego sto je bilo prije 100 godina.
Opalila si generalnu primjedbu da je očevima imanje i neimanje djece niži prioritet od izbora strane na terminu malog fudbala.
Karikiram, ali si tu muškarca, oca, pomnožila sa nulom. Biologija je takva da ja neću nositi, rađati i dojiti, ali otprilike se tu negdje i završava naša razlika u odgoju i dizanju djece.
U konkretno mom slučaju je jedina razlika što ga žena kupa, a ja uspavljujem. A i to nije zakucano, nego više jer je dijete tako naviklo. I to je to. Od oblačenja, presvlačenja, davanja lijekova, pranja guzice, pa do onog što dijete vidi: spremanja, vožnje auta, odvođenja u vrtić, šetnje, parka... Pa do odgoja, upozoravanja, usmjeravanja, ruženja. Ni za jedno ne može reći ovo radi tata, ono radi mama, jer nema razlike.
I ti sad dođeši kažeš, pfff jes tebi teško odlučiti hoš imat il nemat.
Jok eto tebi je.
Dakle, nisi rekla to što mislila da si rekla, nego uradila nešto drugo. I objasnio sam ti sad šta.
Kao da galamis na dijete? Nemoj mi reci da uporedjujes odrasle ljude sa djecom.
Neću, jer nisi shvatila šta sam napisao, a to je da je ta podjela roditeljskih dužnosti proces koji ide nabolje. A ako je proces, treba mu vremena. Jer neki bi otac i htio, ali neće da ga sredina ne označi kao papučara, papka, pičku. Ali kad vidi da od deset 7 to radi, počeće i on.
Dakle, proces, treba vremena. Kao i djetetu da odraste. Da sazrije.
I trend kvaliteta zivota na cijeloj planeti zemlji u je pozitivan u skoro svemu, ako ne u svemu, znaci ni o cemu se ne smije diskutovati jer nam je bolje nego sto je bilo prije 100 godina.
Pa diskutuj, nemoj kritikovati zašto nešto nije još, radije diskutuj kako da prije dođe tamo.
Kako rekoh, dijete, kao i procesi traže i vrijeme i trud, i stalnom kritikom i pored napretka se pojavi kontraefekat.