SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

no_sikiriki

#55501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 13/03/2022 21:22
no_sikiriki wrote: 13/03/2022 20:42
Tako je, ja sam "moralna vertikala" (koja ne voli svoje dijete, kako reče ovaj sa ahireta).
FYI imala sam kroz život sasvim dovoljno kontakta sa osobama sa mentalnim poremećajima, koji su imali zadovoljene sve osnovne potrebe. Neki čak i poslove. I kod nekih se nije ni moglo vidjeti na prvu da "nisu svi svoji".
Da, ja bih mentalno neuračunljivu osobu zatvorila protiv njegove volje radi dobrobiti zajednice.
Over and out, uživajte i lemajte i dalje, sigurno će svi debili doći pameti.
Lupis glupost i onda over&out, sve sto nije po volji, odmah drzava kriva, a niko da se zapita je li neato moze tako uopste - po zakonu, po ustavu, po bruci konvencija koje smo potpisali, a na koje se poziva ko u samoposluzi - kad sta zatreba.

Dakle, da ponovimo - u ustanove se smjestaju oni koji se ne mogu brinuti o sebi, koji su opasni po sebe i okolinu, gdje je jedino rjesenje oduzeti mu poslovnu sposobnost i mimo njegove volje ga strpati u defacto zatvor.

Dakle, lik ovakav kakav je, bezobrazan jeste, ali nije toliko da mu se oduzme temeljno ljudsko pravo zato sto se ti osjecas ugrozenom ili zato sto je po tebi bolje da je u bukvalno ludnici nego da je zbog svog dobra popio par vaspitnih samara.

Ali ne, radije ga strpaj, da njene mile oci ne gledaju kako ga marisu. Bez ikakvog realnog dokaza da je lik za takve ustanove.

Da guram rijeci u usta ko sto si ti maloprije, mogao bih te uporediti sa njemicom iz cetrdesetih koja je prijavljivala cigane da se vode u logor jer joj smrde pred dvoristem.
Pa dobro, neću onda over and out, ako ćemo već ulaziti u taj famozni "ad hominem" kako rado kažu forumaši, onda da kažem i ja šta ja smatram, a to je da si ti pokazao elementarno nepoznavanje mentalne bolesti i svega što ide uz to, i to za mene predstavlja glupost. :)

Ostali tvrde da je opasan po okolinu, pa po tvom vlastitom pravilu bi trebao onda biti smješten u neku ustanovu.
Ako je samo bezobrazan/smarač kako sad tvrdiš, je li to opravdanje za degenek? Jer ja bih onda vjerovatno isprebijala pola forumaša na ovom forumu. :lol: Ako je tvoj odgovor "da" na ovo pitanje, onda da, jesam moralna vertikala i ponosim se time.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 13/03/2022 21:43 Pa dobro, neću onda over and out, ako ćemo već ulaziti u taj famozni "ad hominem" kako rado kažu forumaši, onda da kažem i ja šta ja smatram, a to je da si ti pokazao elementarno nepoznavanje mentalne bolesti i svega što ide uz to, i to za mene predstavlja glupost. :)

Ostali tvrde da je opasan po okolinu, pa po tvom vlastitom pravilu bi trebao onda biti smješten u neku ustanovu.
Ako je samo bezobrazan/smarač kako sad tvrdiš, je li to opravdanje za degenek? Jer ja bih onda vjerovatno isprebijala pola forumaša na ovom forumu. :lol: Ako je tvoj odgovor "da" na ovo pitanje, onda da, jesam moralna vertikala i ponosim se time.
Da, lupas gluposti. Prva si pocela sa ad hominem argumentacijom jer si se razgoropadila na ljude koji nisu za drasticne mjere poput oduzimanja slobode kretanja.

Opasan po okolinu toliko da ide u zatvor, odnosno ludnicu i smarac po forumu. To su te kategorije, dakle.

I?

To je to?

Treceg nema? Nista izmedju? Moze biti, ipak ti poznajes mentalne bolesti.

Evo, kad poznajes, predoci nam put da ga smjestis. Jesi li poduzela osnovni neki korak? Tipa prijavila ga centru za socijalni rad?

Imas neki dokaz da pripada toj kategoriji?

Osim smatranja, dakako. Mislim ovdje govorimo o konkretnom slucaju, ne, recimo o Isakovicu koji je zaklo mater.
Dimu1927

#55503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

mirza_15 wrote: 13/03/2022 20:54

Kada ideš sa Ilidže prema gradu glavnom ulicom, skreneš desno kod Gazprom pumpe (ulaziš u Stupsku ulicu) i nastaviš pravo i na raskrsnici sa cestom koja vodi sa Stupske petlje prema Dobrinji se to desilo, ali u traci iz pravca Dobrinje.

Raskrsnica Stupska i Kurta Schorka

inace uzasna raskrsnica, a po mraku je jos gore, pjesacki prelaz slabo iscrtan i u totalnom mraku, naravno vec mjesecima niko ne mjenja/popravlja javnu rasvjetu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#55504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Chmoljo wrote: 13/03/2022 18:03
zigson wrote: 13/03/2022 17:49

Ma ne, kafu mu napraviti i usput popusiti k... :-)

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/72 ... i-policiju
Jel vam poznat? :lol:
Onaj hajvan sa pistaljkom i reflektorom na biciklu?

Vjerujem u to da je zena hodala sa djetetom po stazi. To da joj je "rekao" da se skloni mozda on vjeruje, pa mu nije jasno sto su ga uzeli likovi mlatiti.

Iz cista mira.

:lol:
Po biciklu i odjeći, a i stasom, ovo nije pištać iz Ferhadije, ne liči mi na njega.
Baš jučer prošao pored njega kod vječne vatre.
preselio na ahiret

#55505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by preselio na ahiret »

konektovan wrote: 13/03/2022 21:53

Vjerujem u to da je zena hodala sa djetetom po stazi. To da joj je "rekao" da se skloni mozda on vjeruje, pa mu nije jasno sto su ga uzeli likovi mlatiti.

Iz cista mira.

Po biciklu i odjeći, a i stasom, ovo nije pištać iz Ferhadije, ne liči mi na njega.
Jeste on je napisali su mu ime i prezime,hamer...
noviclan

#55506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Jeste hamer je u pitanju hamer lillehammer
konektovan

#55507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

preselio na ahiret wrote: 13/03/2022 21:55

E čuj hamer.... :lol:
preselio na ahiret

#55508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

konektovan wrote: 13/03/2022 21:57

https://www.instagram.com/hamer.prsc/
last mohicans

#55509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ispod slika piše Hamed, u a tekstu Hamer. Očito se nafuro da ja hammer. Ne znam jeste li primjetili lik je iz Cazina. Čime se bavi, sta radi,Boga pitaj.
Dimu1927

#55510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Hamer se zaista zove, u tekstu je pogresno napisano ime
no_sikiriki

#55511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 13/03/2022 21:52
no_sikiriki wrote: 13/03/2022 21:43 Pa dobro, neću onda over and out, ako ćemo već ulaziti u taj famozni "ad hominem" kako rado kažu forumaši, onda da kažem i ja šta ja smatram, a to je da si ti pokazao elementarno nepoznavanje mentalne bolesti i svega što ide uz to, i to za mene predstavlja glupost. :)

Da, lupas gluposti. Prva si pocela sa ad hominem argumentacijom jer si se razgoropadila na ljude koji nisu za drasticne mjere poput oduzimanja slobode kretanja.

Opasan po okolinu toliko da ide u zatvor, odnosno ludnicu i smarac po forumu. To su te kategorije, dakle.

I?

To je to?

Treceg nema? Nista izmedju? Moze biti, ipak ti poznajes mentalne bolesti.

Evo, kad poznajes, predoci nam put da ga smjestis. Jesi li poduzela osnovni neki korak? Tipa prijavila ga centru za socijalni rad?

Imas neki dokaz da pripada toj kategoriji?

Osim smatranja, dakako. Mislim ovdje govorimo o konkretnom slucaju, ne, recimo o Isakovicu koji je zaklo mater.
Ne vidim svrhu daljnje rasprave s tobom, jer očito ne smatraš da je lik poremećen, i tražiš dokaze za to, za koje znaš da ti ja ne mogu dati preko foruma. Imala sam dovoljno bliskih susreta s njim da sam zaključila da "nije dobar u glavi". Tebi možda to nije dovoljno kao dokaz, meni jeste. I nemoj mi sada reći da nisi nikad vidio nekoga u životu i zaključio da ta osoba nije OK u glavi? Jer kod njega čak nije ni teško skontati, vidno je.
Ne moraš nikoga ubiti da bi bio dokazano poremećen.
Upravo kod tebe je sve crno ili bijelo kad je mentalna bolest u pitanju, ili si totalno lud (nemoguće da imaš bicikl, nisi prljav itd. itd.) ili si normalan, nema ništa između.

I ne, nisam poduzela nikakve korake, jer znam kako ova država funkcioniše. Iz ličnog, "milog" iskustva. To što je meni neko stavio bombu u dvorište, nije bilo relevantno za ovu državu da počinitelja krivično progoni, pa što bi nekog mentalno poremećenog lika na biciklu koji "još nije nikoga udario, ali eto zviždi i smara žene i djecu"...
noviclan

#55512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Mc hammer, sledge hammer Tko ce mu ga znati hamer ljuti krajisnik prosic ili kratko i jasno
konektovan

#55513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

preselio na ahiret wrote: 13/03/2022 21:57

https://www.instagram.com/hamer.prsc/
Ipak je to taj....jučer vidjeni pištać.
E pa, svaka ćas momcima koji su ga opomenuli, :mrgreen: iako sam totalno protiv nasilja.
last mohicans

#55514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sudeci po statusima, nije bas skroz u vugla ili je baš bezobrazan do kraja. Da je nepismen, to je očito, ali evo misli da je pismen po pitanju saobracaja te u ovom opisu "prijeti" pješacima.
Image
preselio na ahiret

#55515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Đukela,eto neko se ne moze slucajno naci na stazi on ce gazit :lol:
vjeshalica

#55516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Hamer Prošić je kriminalac koji se sakriva iza te nekakve dijagnoze ili budalarije u glavusi. Svaki upucen policajac to zna. Njegovi okviri djelovanja su siri od divljanluka na biciklu po gradu.
Baltazar_khan

#55517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

Iz cista mira.

Jeste sto posto. Vidjam ga ja na biciklistickoj stazi kod bivse americke ambasade prema ciglanama. Bas se neki dan izderao na jednu zenu koja je hodala stazom. Odvratan je, zasluženo je konačno dobio po pičci!
last mohicans

#55518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Pogledajte kakve on reflektore na biciklo stavlja, da maltretira sve oko sebe.
Image
Last edited by last mohicans on 13/03/2022 22:17, edited 1 time in total.
zlajci

#55519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zlajci »

ili je teski troler ili nije dobar s glavom, a prije ovo drugo. Nece na dobro, ili ce on napravit njesra i pokupit neko dijete ili ce dobit zescu fasungu.
Bloo
Globalna šefica

#55520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

last mohicans wrote: 13/03/2022 22:07 Sudeci po statusima, nije bas skroz u vugla ili je baš bezobrazan do kraja. Da je nepismen, to je očito, ali evo misli da je pismen po pitanju saobracaja te u ovom opisu "prijeti" pješacima.
Iz Cazina, vozac busa?
Logovan

#55521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

no_sikiriki wrote: 13/03/2022 21:12
Logovan wrote: 13/03/2022 21:04
Sumnjam da ti ne bi osjećala potrebu da ga tučeš. Sumnjam da bi uopšte znala ko je u pitanju u tom trenutku od silnog bijesa, što je logično obzirom da ti je udario dijete.
Očito nisi čitao sve komentare, jer sam rekla da me lik izuzetno nervira i da su mi se dešavali direktni susreti s njim, gdje mi je prepadao dijete od 4 godine. I napisala sam da u tom trenutku bih ga naravno najradije opalila.
Ali s obzirom da smatram da se radi o vidno mentalno poremećenoj osobi, onda svoj bijes usmjeravam tamo gdje smatram da mu je mjesto, a to je prema ovoj shitty državi, koja ne radi ništa da se takve osobe sklone sa ulice. Ne tako što će ih neko nalemati, nego institucionalno.
Ali eto, s obzirom da na ovoj temi samo jedan forumaš i ja mislimo da je poremećen, a svi ostali da nije, onda logično da mora da je većina u pravu.
Rekoh ti da sumnjam da bi znala ko je u pitanju ako se šta desi. Eto udari ti dijete taman ćeš ti tada znati ko je i šta je.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#55522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Bolje da s vremena na vrijeme dobije degenek nego da od lijekova u Jagomiru postane biljka.
drug_profi

#55523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pa fasunga je vec pocela, a vala ima jos raje sto ga rado ceka.
A ima frajer šesto čulo. Taman se napenale da ga docekaju, a on prodje drugom stranom.
Logovan

#55524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 13/03/2022 22:07 Sudeci po statusima, nije bas skroz u vugla ili je baš bezobrazan do kraja. Da je nepismen, to je očito, ali evo misli da je pismen po pitanju saobracaja te u ovom opisu "prijeti" pješacima.
Image
E čuj praviš javni red i mir
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 13/03/2022 22:04Ne vidim svrhu daljnje rasprave s tobom, jer očito ne smatraš da je lik poremećen, i tražiš dokaze za to, za koje znaš da ti ja ne mogu dati preko foruma. Imala sam dovoljno bliskih susreta s njim da sam zaključila da "nije dobar u glavi". Tebi možda to nije dovoljno kao dokaz, meni jeste. I nemoj mi sada reći da nisi nikad vidio nekoga u životu i zaključio da ta osoba nije OK u glavi? Jer kod njega čak nije ni teško skontati, vidno je.
Ne moraš nikoga ubiti da bi bio dokazano poremećen.
Upravo kod tebe je sve crno ili bijelo kad je mentalna bolest u pitanju, ili si totalno lud (nemoguće da imaš bicikl, nisi prljav itd. itd.) ili si normalan, nema ništa između.
gađaš, ali nikako da pogodiš.

ja ne smatram ništa, jer ne, nisam imao tako blizak kontakt sa njim. ti kažeš jesi, i smatraš (a šta drugo), da nije dobar u glavi. ok, recimo i da jesi u pravu. opet mi nisi dala razlog da se smjesti u ustanovu. to da "nije dobar u glavi" ne može biti razlog institucionalizacije ljudske osobe i tu ti radiš ono za šta mene optužuješ: gledaš stvari crno-bijelo.

nije svaka mentalna bolest ista i neće zbog svake biti agresivan ili problematičan. ovo što on radi, radi masa balavaca sporadično, pa im niko ne govori da su opasni toliko da ih se treba staviti iza rešetaka.
I ne, nisam poduzela nikakve korake, jer znam kako ova država funkcioniše. Iz ličnog, "milog" iskustva. To što je meni neko stavio bombu u dvorište, nije bilo relevantno za ovu državu da počinitelja krivično progoni, pa što bi nekog mentalno poremećenog lika na biciklu koji "još nije nikoga udario, ali eto zviždi i smara žene i djecu"...
pa bi ga ti preventivno zatvorila da ne vidi ni sunca ni mjeseca. ali mi smo grozni što nemamo saosjećanja za osobe sa mentalnim bolestima.

mislim, čitaš li ti sebe?

da ne govorim o tome da "država" nije jedinstvena imaginarna sila koja prožima svaku birokratsku pojavu i da se ne može poistovjećivati taj tvoj slučaj, sa nekim drugim. pogotovo onim zbog kojeg prigovaraš, a nisi poduzela ništa zbog iskustva sa nečim desetim.

no, vjerujem da bi te svakako skinuli sa dnevnog reda, jer nudiš jedno veliko ništa.

lažem, smatranje. to si ponudila.

ukratko, nekoliko vaspitnih će mu vjerovatno više valjati od tvog saosjećanja sa osobama koje imaju mentalne probleme.
Post Reply