SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto bi ovaj delegat bio smjesten u ustanovu?
Malo se ne zna kontrolisati, pa odmah na trosak drzave da zdere, sere i da mu neko drugi posteljinu zateze?
Ocito je funkcionalan za zivot i nema sta da radi u ustanovi bilo kojeg tipa kada moze sam. Ne znam u kojoj drzavi to moze i ako on ne zeli, a sumnjam da zeli, ne znam kako ga mozete smjestiti, a da ne prekrsite osnovna ljudska prava.
Drugo, ako nije bas ciste glave, to mu ne daje za pravo da se izivljava i traumira ljude oko sebe. Ako niste znali, u ustanovama postoji kucni red. Pa ako oni umanjenih mentalnih mogucnosti, vise i od ovog Lens Armstronga mogu to postovati, sta je njegov problem?
Siguran sam da zna da je ono sto radi pogresno, samo je gurao dok nije naletio na prvu prepreku.
I dobro je da je dobio po usima, jer kako vozi, bilo je pitanje vremena da ce neko dijete pokupiti. A onda bih volio da cujem argumente o njegovom zbrinjavanju u ustanovu socijalne zastite.
Malo se ne zna kontrolisati, pa odmah na trosak drzave da zdere, sere i da mu neko drugi posteljinu zateze?
Ocito je funkcionalan za zivot i nema sta da radi u ustanovi bilo kojeg tipa kada moze sam. Ne znam u kojoj drzavi to moze i ako on ne zeli, a sumnjam da zeli, ne znam kako ga mozete smjestiti, a da ne prekrsite osnovna ljudska prava.
Drugo, ako nije bas ciste glave, to mu ne daje za pravo da se izivljava i traumira ljude oko sebe. Ako niste znali, u ustanovama postoji kucni red. Pa ako oni umanjenih mentalnih mogucnosti, vise i od ovog Lens Armstronga mogu to postovati, sta je njegov problem?
Siguran sam da zna da je ono sto radi pogresno, samo je gurao dok nije naletio na prvu prepreku.
I dobro je da je dobio po usima, jer kako vozi, bilo je pitanje vremena da ce neko dijete pokupiti. A onda bih volio da cujem argumente o njegovom zbrinjavanju u ustanovu socijalne zastite.
- preselio na ahiret
#55477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je provalio da nije ciste glave i da je za ustanovu i sta je doticni do sad uradio da bi ga smjestili među ludake?
Raja prica gluposti,momak ima malo frljav pogled i odmah lud
Raja prica gluposti,momak ima malo frljav pogled i odmah lud
- drug_profi
#55478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jesu li mu sad ispravili pogled ili treba jos seansi?
-
PM72
#55479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lijepi Jozo Andžić
i njegova vaspitna palica
-
mirza_15
#55480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako sam dobro shvatio situaciju, auto je udario pješaka na Stupu, izlaz sa Stupske na Kurta Schorka. Bila je hitna, ako sam dobro vidio pješak je nepomično ležao. Malo neko auto stoji malo ispred, policija.... Ja prošao sa autom tuda. Nadam se da nije ništa ozbiljno.
- Chmoljo
-
no_sikiriki
#55482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Djelovao si mi kao jedan od racionalnijih forumaša.Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 19:50 Zasto bi ovaj delegat bio smjesten u ustanovu?
Na osnovu čega ti zaključuješ da je on OK i da se samo ne zna kontrolisati i da je funkcionalan za život? Što zna voziti bicikl?
Jeste, treba ih (mentalno poremećene osobe) sve izlemati i pobiti. Jagomir je zapravo nagrada, ne zaslužuju mentalni bolesnici da se neko brine o njima, to je sve ološ i gamad koja je namjerno takva, znaju oni da je to što rade pogrešno, i opet to rade, kreteni jedni.
Jesi li ti ikad u životu imao dodira sa mentalno poremećenom osobom, u bilo kojem obimu? I ne, ne mislim na nekoga sa Down Sindromom, gdje se odmah vidi, nego ovako s nekim poput njega, ili nekim drugim ko priča sa sobom, ili nekim trećim ko se samozadovoljava u javnosti? Jer da jesi, teško da bi napisao ovakve stvari. Pogotovo ovo boldirano - jer svako normalan zna da se mentalna bolest ne rezonuje i ne objašnjava, jer te osobe se ne mogu smatrati odgovornim za svoje postupke, neuračunljivi su. I naravno da im nije mjesto na ulici, to stoji.
Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
- Chmoljo
#55483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto ima biciklo od nekoliko stotina maraka, nije gladan, nije zedan, a izgleda da nije ni prljav. Evidentno da su mu zadovoljene osnovne zivotne potrebe.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:14
Djelovao si mi kao jedan od racionalnijih forumaša.
Na osnovu čega ti zaključuješ da je on OK i da se samo ne zna kontrolisati i da je funkcionalan za život? Što zna voziti bicikl?
To nisam rekao i sada radis istu stvar koja ti smeta kod oponenata na temi o feminizmu.Jeste, treba ih (mentalno poremećene osobe) sve izlemati i pobiti. Jagomir je zapravo nagrada, ne zaslužuju mentalni bolesnici da se neko brine o njima, to je sve ološ i gamad koja je namjerno takva, znaju oni da je to što rade pogrešno, i opet to rade, kreteni jedni.
Na osnovu cega si ti njega oprala od svake odgovornosti? Ima li papir? Ili pricas napamet? Ako je zbog par njegovih klipova, tupavije izjave imaju sasvim normalni likovi i likuse.Jesi li ti ikad u životu imao dodira sa mentalno poremećenom osobom, u bilo kojem obimu? I ne, ne mislim na nekoga sa Down Sindromom, gdje se odmah vidi, nego ovako s nekim poput njega, ili nekim drugim ko priča sa sobom, ili nekim trećim ko se samozadovoljava u javnosti? Jer da jesi, teško da bi napisao ovakve stvari. Pogotovo ovo boldirano - jer svako normalan zna da se mentalna bolest ne rezonuje i ne objašnjava, jer te osobe se ne mogu smatrati odgovornim za svoje postupke, neuračunljivi su. I naravno da im nije mjesto na ulici, to stoji.
Na osnovu cega da ga "drzava" zatvori? Znas li ko se uopste zatvara u takve ustanove?Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
Ja sam dzubre jer cijenim da je dobio zasluzeni degenek, ali si ti moralna vertikala koja bi ga zatvorila na neodredjeno protiv njegove volje.
Normala.
- preselio na ahiret
#55484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:14 Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
bas volis djete nema sta
- nivla
#55485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad je dijete, clan porodice u pitanju, ne znam kad bih stao sa degenekom, ovi sto su ljutina drzavu mozda i nemaju djecu pa mogu tako napisati
- drug_profi
#55486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da reMiziramo, što je isko - to je našo...
-
mirza_15
#55487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je bilo prije 19:00. Možda čak i 18:30. Policija još uvijek radi uviđaj. Kese rasute po cesti... Nije dobar znakmirza_15 wrote: ↑13/03/2022 20:03 Ako sam dobro shvatio situaciju, auto je udario pješaka na Stupu, izlaz sa Stupske na Kurta Schorka. Bila je hitna, ako sam dobro vidio pješak je nepomično ležao. Malo neko auto stoji malo ispred, policija.... Ja prošao sa autom tuda. Nadam se da nije ništa ozbiljno.
- preselio na ahiret
#55488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje to tacno?mirza_15 wrote: ↑13/03/2022 20:35Ovo je bilo prije 19:00. Možda čak i 18:30. Policija još uvijek radi uviđaj. Kese rasute po cesti... Nije dobar znakmirza_15 wrote: ↑13/03/2022 20:03 Ako sam dobro shvatio situaciju, auto je udario pješaka na Stupu, izlaz sa Stupske na Kurta Schorka. Bila je hitna, ako sam dobro vidio pješak je nepomično ležao. Malo neko auto stoji malo ispred, policija.... Ja prošao sa autom tuda. Nadam se da nije ništa ozbiljno.
-
no_sikiriki
#55489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je, ja sam "moralna vertikala" (koja ne voli svoje dijete, kako reče ovaj sa ahireta).Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 20:23Zato sto ima biciklo od nekoliko stotina maraka, nije gladan, nije zedan, a izgleda da nije ni prljav. Evidentno da su mu zadovoljene osnovne zivotne potrebe.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:14
Djelovao si mi kao jedan od racionalnijih forumaša.
To nisam rekao i sada radis istu stvar koja ti smeta kod oponenata na temi o feminizmu.Jeste, treba ih (mentalno poremećene osobe) sve izlemati i pobiti. Jagomir je zapravo nagrada, ne zaslužuju mentalni bolesnici da se neko brine o njima, to je sve ološ i gamad koja je namjerno takva, znaju oni da je to što rade pogrešno, i opet to rade, kreteni jedni.
Na osnovu cega si ti njega oprala od svake odgovornosti? Ima li papir? Ili pricas napamet? Ako je zbog par njegovih klipova, tupavije izjave imaju sasvim normalni likovi i likuse.Jesi li ti ikad u životu imao dodira sa mentalno poremećenom osobom, u bilo kojem obimu? I ne, ne mislim na nekoga sa Down Sindromom, gdje se odmah vidi, nego ovako s nekim poput njega, ili nekim drugim ko priča sa sobom, ili nekim trećim ko se samozadovoljava u javnosti? Jer da jesi, teško da bi napisao ovakve stvari. Pogotovo ovo boldirano - jer svako normalan zna da se mentalna bolest ne rezonuje i ne objašnjava, jer te osobe se ne mogu smatrati odgovornim za svoje postupke, neuračunljivi su. I naravno da im nije mjesto na ulici, to stoji.
Na osnovu cega da ga "drzava" zatvori? Znas li ko se uopste zatvara u takve ustanove?Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
Ja sam dzubre jer cijenim da je dobio zasluzeni degenek, ali si ti moralna vertikala koja bi ga zatvorila na neodredjeno protiv njegove volje.
Normala.
FYI imala sam kroz život sasvim dovoljno kontakta sa osobama sa mentalnim poremećajima, koji su imali zadovoljene sve osnovne potrebe. Neki čak i poslove. I kod nekih se nije ni moglo vidjeti na prvu da "nisu svi svoji".
Da, ja bih mentalno neuračunljivu osobu zatvorila protiv njegove volje radi dobrobiti zajednice.
Over and out, uživajte i lemajte i dalje, sigurno će svi debili doći pameti.
- zla_kraljica
#55490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel ovo onaj sto se dere i vristi kad prilazi biciklom? Vecinom su mu na meti zenski spol i osobe sa djecomzigson wrote: ↑13/03/2022 17:49Ma ne, kafu mu napraviti i usput popusiti k...
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/72 ... i-policiju
Jel vam poznat?![]()
-
mirza_15
#55491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kada ideš sa Ilidže prema gradu glavnom ulicom, skreneš desno kod Gazprom pumpe (ulaziš u Stupsku ulicu) i nastaviš pravo i na raskrsnici sa cestom koja vodi sa Stupske petlje prema Dobrinji se to desilo, ali u traci iz pravca Dobrinje.
Raskrsnica Stupska i Kurta Schorka
Last edited by mirza_15 on 13/03/2022 20:55, edited 1 time in total.
- preselio na ahiret
#55492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha pravo je lud cim samo psuje zenama
Ona ga jos brani i nebi mu nista kad bi joj udario djete nego bi drzavu okrivila sto normalnog covjeka ne smjestise u ludaru
kakvih talenata sve ovde ima jebo pink
Ona ga jos brani i nebi mu nista kad bi joj udario djete nego bi drzavu okrivila sto normalnog covjeka ne smjestise u ludaru
kakvih talenata sve ovde ima jebo pink
- preselio na ahiret
#55493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hvalamirza_15 wrote: ↑13/03/2022 20:54Kada ideš sa Ilidže prema gradu glavnom ulicom, skreneš desno kod Gazprom pumpe (ulaziš u Stupsku ulicu) i nastaviš pravo i na raskrsnici sa cestom koja vodi sa Stupske petlje prema Dobrinji se to desilo, ali u traci iz pravca Dobrinje.
Raskrsnica Stupska i Kurta Schorka
- Logovan
#55494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znači bilo je pitanje vremena kada će neko ovoga nalupati. Prebrzo vozi, pišti, galami, probija se kroz gomilu ljudi u Ferhadiji, itd.zigson wrote: ↑13/03/2022 17:49Ma ne, kafu mu napraviti i usput popusiti k...
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/72 ... i-policiju
Jel vam poznat?![]()
Zna li se provjereno da li je on mentalno poremećena osoba ili je to reklo par forumaša i odmah je to tako i ne može biti drugačije?
- preselio na ahiret
#55495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko ovde provalio da ga ne tuku jer ga vjerovatno licno poznaje,đe ce lud covjek vozit biciklom stotine kilometara, po drugim gradovima,zagino bi 100%
- Logovan
#55496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam da ti ne bi osjećala potrebu da ga tučeš. Sumnjam da bi uopšte znala ko je u pitanju u tom trenutku od silnog bijesa, što je logično obzirom da ti je udario dijete.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:14 Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
- basicm
#55497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka cast za premlacivanje govneta na biciklu, i za cuvanje svoje imovine od pljackasa.
-
no_sikiriki
#55498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Očito nisi čitao sve komentare, jer sam rekla da me lik izuzetno nervira i da su mi se dešavali direktni susreti s njim, gdje mi je prepadao dijete od 4 godine. I napisala sam da u tom trenutku bih ga naravno najradije opalila.Logovan wrote: ↑13/03/2022 21:04Sumnjam da ti ne bi osjećala potrebu da ga tučeš. Sumnjam da bi uopšte znala ko je u pitanju u tom trenutku od silnog bijesa, što je logično obzirom da ti je udario dijete.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:14 Meni da satre dijete sutra, ne bih osjećala potrebu da ga tučem i bijem, nego bih bila bijesna na državu koja je dopustila da on takav bude vani i radi to što radi.
Ali s obzirom da smatram da se radi o vidno mentalno poremećenoj osobi, onda svoj bijes usmjeravam tamo gdje smatram da mu je mjesto, a to je prema ovoj shitty državi, koja ne radi ništa da se takve osobe sklone sa ulice. Ne tako što će ih neko nalemati, nego institucionalno.
Ali eto, s obzirom da na ovoj temi samo jedan forumaš i ja mislimo da je poremećen, a svi ostali da nije, onda logično da mora da je većina u pravu.
- Chmoljo
#55499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lupis glupost i onda over&out, sve sto nije po volji, odmah drzava kriva, a niko da se zapita je li neato moze tako uopste - po zakonu, po ustavu, po bruci konvencija koje smo potpisali, a na koje se poziva ko u samoposluzi - kad sta zatreba.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 20:42
Tako je, ja sam "moralna vertikala" (koja ne voli svoje dijete, kako reče ovaj sa ahireta).
FYI imala sam kroz život sasvim dovoljno kontakta sa osobama sa mentalnim poremećajima, koji su imali zadovoljene sve osnovne potrebe. Neki čak i poslove. I kod nekih se nije ni moglo vidjeti na prvu da "nisu svi svoji".
Da, ja bih mentalno neuračunljivu osobu zatvorila protiv njegove volje radi dobrobiti zajednice.
Over and out, uživajte i lemajte i dalje, sigurno će svi debili doći pameti.
Dakle, da ponovimo - u ustanove se smjestaju oni koji se ne mogu brinuti o sebi, koji su opasni po sebe i okolinu, gdje je jedino rjesenje oduzeti mu poslovnu sposobnost i mimo njegove volje ga strpati u defacto zatvor.
Dakle, lik ovakav kakav je, bezobrazan jeste, ali nije toliko da mu se oduzme temeljno ljudsko pravo zato sto se ti osjecas ugrozenom ili zato sto je po tebi bolje da je u bukvalno ludnici nego da je zbog svog dobra popio par vaspitnih samara.
Ali ne, radije ga strpaj, da njene mile oci ne gledaju kako ga marisu. Bez ikakvog realnog dokaza da je lik za takve ustanove.
Da guram rijeci u usta ko sto si ti maloprije, mogao bih te uporediti sa njemicom iz cetrdesetih koja je prijavljivala cigane da se vode u logor jer joj smrde pred dvoristem.
- Chmoljo
#55500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S obzirom da ti smatras da se radi o poremecenoj osobi, de nam onda daj dijagnozu da utvrdimo do kojeg stepena on predstavlja ooasnost po sebe i okolinu da bi ga smjestila u zatvor.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 21:12 Ali s obzirom da smatram da se radi o vidno mentalno poremećenoj osobi, onda svoj bijes usmjeravam tamo gdje smatram da mu je mjesto, a to je prema ovoj shitty državi, koja ne radi ništa da se takve osobe sklone sa ulice. Ne tako što će ih neko nalemati, nego institucionalno.
Ali eto, s obzirom da na ovoj temi samo jedan forumaš i ja mislimo da je poremećen, a svi ostali da nije, onda logično da mora da je većina u pravu.
Ili je standardno, smatras, fuj drzava, ja dobra vi ostali govna. Dokaz. Jebo dokaz. Ti smatras.