daddy-kool wrote: ↑25/02/2022 11:00
lajkujMe wrote: ↑25/02/2022 10:55
Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?
Meni akcija strasno lici na 02.05.1992 i napad na predsjednistvo.
Unaprijed Ubacene diverzantske grupe, vojnici u laznim Ukrajinskim uniformama i uzetim Ukrajinskim oklopom.
Mislim da Rusi pokusavaju da ubiju Zelenskog i clanove vlade malim diverzantskim grupicama ovo uopste nije glavni napad.
Glavnina Ruske vojske je i dalje 10km od Kieva i vode se borbe tamo.
Ako Ukrajinci skontaju da je ovo zapravo takav napad i uspiju odbiti napad kao mi 1992 onda ce Kiev ostati pod kontrolom.
Mozda zato i nema otpora jer Ukrajinci misle da su to njihovi i ne znaju sta se tacno desava jer su im u poledjini.
Ako uspiju unistiti tu specijalnu akciju Rusi ce morati doci s vojskom da vode borbe po gradu sto izgleda pokusavaju da sprijece.
Nista jos nije gotovo i od ove bitke zavisi sta ce sutra da se desi. Ne smiju da panice.
Ako dohvate predsjednika tu je kraj.
Ovo me previse podsjeca na 02.05
Ako bi to bilo tačno onda je to velika kocka sa ruske strane, jer u slučaju neuspjeha moglo bi se sve okrenuti.
Rusi se kockaju citav dan jucer, vecina napada na strateska mjesta su bila padobranska diverzantska takvi napadi su enormno rizicni jer te jedinice su automatski odsjecenw od logistike i podrske, odsjecenw od pojacanja a jos u limitiranom su broju s lakim naoruzanjem.
Zato su i na aerodromu popusili, osvojili su ga iznenada ali kad su se Ukrajinci reorganizovali i odbili dodatna pojacanja masakrirali su the Ruske padobrance.
Tako s obzirom na jucer uopste me ne cudi ovo.
A nije toliko rizik ako te boli briga za svoje vojnike u malom planu.
Bolje poslati 200 diverzanata da izginu u pokusaju neutralizacije vodstva nego 2000 u ulicnim borbama