Zato sto u Kijevu nisu nikad ni okusili rat, a zemlja im godinama u ratu, evo po ovim snimcima jos uvijek odbijaju prihvatiti da je stiglo i kod njih, ne zele da vide tenkove setaju okolo....mozda je i bolje tako, samo da sto manje ljudi nastradaKolorista55 wrote: ↑25/02/2022 10:42tamo su pravi borci, s njima će se rusi dobro izjebat
ovo u Kijevu su kokošari
Ukrajina
- emigrazione
#40051 Re: Ukrajina
- Satrap_Darije
#40052 Re: Ukrajina
To što ruski vojnici prolaze u oklopu po Ukrajini nije ništa novo.zigubigule wrote: ↑25/02/2022 10:45 Razumijem da je zivot na prvom mjestu ali ne razumijem ovoliki manjak zelje da se pruzi otpor.. ne govorim o profi vojnicima koji se pakleno biju od jucer jos.
Ako je ovako, onda je i svijet, podijeli ga na tri drzave, Kinu, Rusiju i Ameriku i nek svi spuste gace, teritorije ne trebaju uopste.
Imali su mornaričku bazu na Sevastopolu dok je isti bio dio Ukrajine. Morali su je nekako snabdijevati.
-
Kolorista55
#40053 Re: Ukrajina
šuplja oko ulaska/ne ulaska u NATO je za glupaneTananarive wrote: ↑25/02/2022 10:44a dokle putler mora ići u evropu da se "odmakne" od nato-aTesla Edison wrote: ↑25/02/2022 07:46
Al stani, zar to nije glavni ruski zahtjev? NATO da bude što dalje od granica Rusije?
Šta kada Putin anektira Ukrajinu? Šta ćemo sa zemljama koje su graniče sa bivšim Ukrajinom, a sada Rusijom, a iste su NATO-u?
Misliš da će Putin na to gledati blagonaklono?
Dajte ba ljudi, uključite malo mozak, niste djeca majka mu stara.![]()
pa baltičke zemlje su bliže Moskvi nego Ukrajina

-
sumirprimus
-
daddy-kool
-
pijo_zoljo
#40056 Re: Ukrajina
ma meni je samo to pokazatelj koliko se zapravo nespremno, i ne znam, nije mi jasno...
kako ba ovo vako, hodaju ti neprijatelji pod prozorom, tenkovi drž nedaj
ti se vozikaš u autu, još s maskom....
tamo na onim trgovima raja šeta....
- -Chesterfield-
#40057 Re: Ukrajina
Nije mi jasno kako je živ ostao?
-
sumirprimus
#40058 Re: Ukrajina
Zbog ukrajinske krize UEFA je oduzela Rusiji finale Lige prvaka
polako ali sigurno sve je skuplja cijena invazije i okupacije ukrajine
polako ali sigurno sve je skuplja cijena invazije i okupacije ukrajine
- zigubigule
#40059 Re: Ukrajina
Da hoce ova govna Kadirova zajedno sa njim najebat da valja. Nema vecih govana placenickih i potkupljenih od njih. Jebu te 500 godina i ti im predvodis vanguard.. picke jedne!
-
katakomba
#40060 Re: Ukrajina
je li moguce da su ovi rusi po kijevu od ranije tu a ne da su se probili juce
ono neka peta kolona ili nazovite kako zelite
posto je pola ukrajinaca za rusiju moguce da su i neke jedinice u gradu na ruskoj strani i vozaju tenkove i sl
ono neka peta kolona ili nazovite kako zelite
posto je pola ukrajinaca za rusiju moguce da su i neke jedinice u gradu na ruskoj strani i vozaju tenkove i sl
-
sumirprimus
#40061 Re: Ukrajina
sada turci javljaju clash je njihov
upotreba tb2 dronova na rusima u kersonu opa opa
cijena je sve veca
upotreba tb2 dronova na rusima u kersonu opa opa
cijena je sve veca
-
boshniak
#40062 Re: Ukrajina
Ukrajinci izgleda i sami više jedva čekaju da rusi završe posao, umjesto puškama oni ruske trupe snimaju mobitelima iz zgrada. Ovo je copy/paste talibankog ulaska u Kabul, samo malo civilizovaniji.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- tandmand
#40064 Re: Ukrajina
Ovo je izgleda drugačiji rat od svih prije. Ogromna zemlja, ogroman grad ... prolaziš između zgrada kako hoćeš, možeš i u civilnom autu.manuchao91 wrote: ↑25/02/2022 10:00 Usli su u predgradje Kijeva
Sad krece urbano ratovanje ulica po ulica
I najmudrija Ruska taktika, niko ne dira civile, tako da nema motiva za otpor.
Cilj nije okupacija, ko bi toliko ljudi i toliku zemlju držao na uzdi, prošla su ta vremena, to košta.
Rusi vjerovatno misle napraviti rasulo u vlasti i vojsci, te napraviti drugu Bjelorusiju.
- video
#40065 Re: Ukrajina
Jadno je sve ovo.
Zemlja od 40M stanovnika(odbij pola nek su rusi i oni petokolonasi)da dopusti ovakvo setanje po svojoj zemlji, tj. Glavnom gradu koji sam ima nekoliko miliona, nije bolje ni zasluzila. Pa ni jebene mol. koktee ne bacaju.
Mozda su neki htjeli i cvjece da bacaju na iste.
8 godina pripreme, dobili ono sto smo mi onomad samo mogli sanjati da dobijemo i onda se ovi vozikaju oklopnjacima po gradu.
Ma bjeZ ba
Zemlja od 40M stanovnika(odbij pola nek su rusi i oni petokolonasi)da dopusti ovakvo setanje po svojoj zemlji, tj. Glavnom gradu koji sam ima nekoliko miliona, nije bolje ni zasluzila. Pa ni jebene mol. koktee ne bacaju.
Mozda su neki htjeli i cvjece da bacaju na iste.
8 godina pripreme, dobili ono sto smo mi onomad samo mogli sanjati da dobijemo i onda se ovi vozikaju oklopnjacima po gradu.
Ma bjeZ ba
-
lajkujMe
#40066 Re: Ukrajina
Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?
Meni akcija strasno lici na 02.05.1992 i napad na predsjednistvo.
Unaprijed Ubacene diverzantske grupe, vojnici u laznim Ukrajinskim uniformama i uzetim Ukrajinskim oklopom.
Mislim da Rusi pokusavaju da ubiju Zelenskog i clanove vlade malim diverzantskim grupicama ovo uopste nije glavni napad.
Glavnina Ruske vojske je i dalje 10km od Kieva i vode se borbe tamo.
Ako Ukrajinci skontaju da je ovo zapravo takav napad i uspiju odbiti napad kao mi 1992 onda ce Kiev ostati pod kontrolom.
Mozda zato i nema otpora jer Ukrajinci misle da su to njihovi i ne znaju sta se tacno desava jer su im u poledjini.
Ako uspiju unistiti tu specijalnu akciju Rusi ce morati doci s vojskom da vode borbe po gradu sto izgleda pokusavaju da sprijece.
Nista jos nije gotovo i od ove bitke zavisi sta ce sutra da se desi. Ne smiju da panice.
Ako dohvate predsjednika tu je kraj.
Ovo me previse podsjeca na 02.05
Unaprijed Ubacene diverzantske grupe, vojnici u laznim Ukrajinskim uniformama i uzetim Ukrajinskim oklopom.
Mislim da Rusi pokusavaju da ubiju Zelenskog i clanove vlade malim diverzantskim grupicama ovo uopste nije glavni napad.
Ako Ukrajinci skontaju da je ovo zapravo takav napad i uspiju odbiti napad kao mi 1992 onda ce Kiev ostati pod kontrolom.
Mozda zato i nema otpora jer Ukrajinci misle da su to njihovi i ne znaju sta se tacno desava jer su im u poledjini.
Ako uspiju unistiti tu specijalnu akciju Rusi ce morati doci s vojskom da vode borbe po gradu sto izgleda pokusavaju da sprijece.
Nista jos nije gotovo i od ove bitke zavisi sta ce sutra da se desi. Ne smiju da panice.
-
Maliodmene
#40067 Re: Ukrajina
Ne zna se ko je smotaniji, Ukrajinci sto su pustili Ruse da ovako udju u Kijev ili sami Rusi koji su se pogubili, ne znaju gdje su 
-
sumirprimus
#40068 Re: Ukrajina
Mike Eckel
@Mike_Eckel
·
5m
Armed men (Ukrainian) in civilian clothes carrying AK-47s and, in one case, an RPG, now seen on Kyiv street corners
Neil Hauer
@NeilPHauer
·
1m
Can hear gunfire from my apartment on Khreshatyk now, coming from the west
polako se okupljaju ukri.. da imaju jos dva tri dana i odbranu bi orgainzovali
salim se, curi im na sve strane nemaju tolik omobilnih jedinica, haos je treba to razumit a preko puta ruski okupacioni medjed koji haman jos samo u lisabonu u evropi nije na tenku uso

@Mike_Eckel
·
5m
Armed men (Ukrainian) in civilian clothes carrying AK-47s and, in one case, an RPG, now seen on Kyiv street corners
Neil Hauer
@NeilPHauer
·
1m
Can hear gunfire from my apartment on Khreshatyk now, coming from the west
polako se okupljaju ukri.. da imaju jos dva tri dana i odbranu bi orgainzovali
salim se, curi im na sve strane nemaju tolik omobilnih jedinica, haos je treba to razumit a preko puta ruski okupacioni medjed koji haman jos samo u lisabonu u evropi nije na tenku uso
-
gold'n'brown
#40069 Re: Ukrajina
Ja ne znam po cemu ste vi zakljucili da se oni ne brane? Po tome sto auta idu po Kijevu? Kakav mi imamo uvid u trenutnu situaciju na terenu? Granica Bjelorusije i Rusije je blizu, naravno da ce brzo doci do grada. Zauzeti ga je nesto sasvim drugo. Mozda ce cak zauzeti i neke djelove, ogroman grad je u pitanju. Vrlo je moguce da ce biti i "Istocni" i "Zapadni" Kijev.
-
pijo_zoljo
#40070 Re: Ukrajina
ne radi im navigacijaMaliodmene wrote: ↑25/02/2022 10:56 Ne zna se ko je smotaniji, Ukrajinci sto su pustili Ruse da ovako udju u Kijev ili sami Rusi koji su se pogubili, ne znaju gdje su![]()
-
sumirprimus
#40071 Re: Ukrajina
krecjak ulica je jedna od glavnih ona ja mislim vodi i na majdan a i na lajvu se vec par put culo neko puskaranje..
cuju se sad i detonacije zestoko svaku sekundu def
cuju se sad i detonacije zestoko svaku sekundu def
-
Guadalajara
#40072 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑25/02/2022 10:55 Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?
-
sumirprimus
#40073 Re: Ukrajina
Neil Hauer
@NeilPHauer
·
16m
Russian special forces have penetrated the Ukrainian capital, in central Kyiv now. Reports of fighting in government quarter, including Rada.
ruski specijalci
pa kolko ih ima, ajde estonija i litvanija sad ih s ledja napadnite nema vise nikog sve je na ukrajini bog te 
@NeilPHauer
·
16m
Russian special forces have penetrated the Ukrainian capital, in central Kyiv now. Reports of fighting in government quarter, including Rada.
ruski specijalci
- armin071
#40074 Re: Ukrajina
Ma nema zelje jer su nakon sssr bili "slobodni" i skontali da im ta sloboda nije nista donijela. Velika korupcija, bijeda, nesloga, onda dosta je tu i onih proruskih koji nikad nisu ni zeljeli da odu od sssr-a. Pa samo im pogledas predsjednika i skontas da tu nema hljeba. Koga on da povede i kuda? Ceceni su bili ko malo ko osvjesceni pa ih ovi pregazise samo tako i gledaj sad nema vecih "rusa" od njih. Jos kod Cecenije je bio i vjerski momenat. Ovdje ista vjera haman isti jezik. Ne vidim ja da ce ovdje vise biti nekog otpora. Za par dana ce se izabrati neki privremeni "Lukasenko" i to je to. Ako uzmes da je onda Rus na granici sa (proruskom) Madjarskom eto ti veze Srba sa "maticom" a to iz naseg ugla nije nimalo interesantno ali nikako....pijo_zoljo wrote:
ma meni je samo to pokazatelj koliko se zapravo nespremno, i ne znam, nije mi jasno...
kako ba ovo vako, hodaju ti neprijatelji pod prozorom, tenkovi drž nedaj
ti se vozikaš u autu, još s maskom....
tamo na onim trgovima raja šeta....
-
daddy-kool
#40075 Re: Ukrajina
Ako bi to bilo tačno onda je to velika kocka sa ruske strane, jer u slučaju neuspjeha moglo bi se sve okrenuti.lajkujMe wrote: ↑25/02/2022 10:55 Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?