Ukrajina

mali_balon

#40076 Re: Ukrajina

Post by mali_balon »

Kolorista55 wrote: 25/02/2022 10:19
mali_balon wrote: 25/02/2022 10:13
Pa idiot....sta drugo reci....umjesto da je samo sjedio jacao ekonomiju i modernizovao vojsku, jacao drustvo, drzavu,.....ovako....tipicni glupi slaven na silu nesta i daj para..sad ce vidit kad oligarsi pocnu gubit lovu....nema sa zapadom sile....s zapadom se igra saha....
upravo to razmišljam neko vrijeme
kako da ga ne kokne mafijaško tajkunska elita
Mora se shvatiti da zapad hoce kontrolu nad rusijom zadnjih 300g.....sve se svodi na to......a posto ih ima ko rusa :mrgreen: sila ne dolazi u obzir nego finansijsko i tehnolosko ratovanje.....zapad je pustio ukrajinu niz vodu ili ne, vidjet cemo....da bi uvukli rusiju u sukob u kojem ce izgubiti....rusiji ne odgovara rat duzi od 10 dana....zato kontam da su namjerno pusteni da se usetaju i da im se pruza minimalan otpor a ujedno ce isplivati i 5 kolona....
upravo zato sto su ljudskom bicu pare bitnije od nacije ponosa patriotizma ili bilo ceg drugog kontm da ce mu oligarsi doci glave....
TomANDJerry

#40077 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

ali i taktika Ukrajinaca je glupa ... mogao si pretpostaviti da ce ici na Kijev i da ce ici tenkovima/oklopnim vozilima.
OK 99% naroda nece da se brani, ali nek imas 2.000 oni koji hoce, stavis ih u zgrade i das anti-tank missle --- ne mogu promasiti, Ruski tenkovi bukvalno stoje parkirani ispred.
Nierika

#40078 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

zigubigule wrote: 25/02/2022 10:45 Razumijem da je zivot na prvom mjestu ali ne razumijem ovoliki manjak zelje da se pruzi otpor.. ne govorim o profi vojnicima koji se pakleno biju od jucer jos.
Mislim da su građani još u šoku.
sumirprimus

#40079 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ukri su u soku i dezorijentirani. moraju blokirat ceste kakvi civili kakve p materine.
sad se ide na posebne dozvole i insignije imas 5 kolonu i specijalce u gradu wtf :-)
invincible1921

#40080 Re: Ukrajina

Post by invincible1921 »

Nierika wrote: 25/02/2022 11:01
zigubigule wrote: 25/02/2022 10:45 Razumijem da je zivot na prvom mjestu ali ne razumijem ovoliki manjak zelje da se pruzi otpor.. ne govorim o profi vojnicima koji se pakleno biju od jucer jos.
Mislim da su građani još u šoku.
Ma ne diraju civile i tjt, kao sto rekoh da srbi nisu poceli ubijat sve redom bili bi mi lojalni u novoj jugi itekako
General War

#40081 Re: Ukrajina

Post by General War »

Nagledao sam se ratova, ali ovakve gluposti jos nisam vidio, ne zna se ko je gori...niti jednog jeza, bunkera, zapreke...nista. rusi opet s druge strane sa bvp ovima lutaju oko zgrada...pa rpg je dosta za njih...smjesno.
Herr Flick

#40082 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

Gdje su im avioni,helikopteri,dronovi,nije valjda sve u prvom napadu unisteno,dosta je ovo sve cudno i dosta neodgovorenih pitanja ima :-)
lajkujMe

#40083 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

daddy-kool wrote: 25/02/2022 11:00
lajkujMe wrote: 25/02/2022 10:55 Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?

Meni akcija strasno lici na 02.05.1992 i napad na predsjednistvo.

Unaprijed Ubacene diverzantske grupe, vojnici u laznim Ukrajinskim uniformama i uzetim Ukrajinskim oklopom.

Mislim da Rusi pokusavaju da ubiju Zelenskog i clanove vlade malim diverzantskim grupicama ovo uopste nije glavni napad.
Glavnina Ruske vojske je i dalje 10km od Kieva i vode se borbe tamo.

Ako Ukrajinci skontaju da je ovo zapravo takav napad i uspiju odbiti napad kao mi 1992 onda ce Kiev ostati pod kontrolom.

Mozda zato i nema otpora jer Ukrajinci misle da su to njihovi i ne znaju sta se tacno desava jer su im u poledjini.

Ako uspiju unistiti tu specijalnu akciju Rusi ce morati doci s vojskom da vode borbe po gradu sto izgleda pokusavaju da sprijece.

Nista jos nije gotovo i od ove bitke zavisi sta ce sutra da se desi. Ne smiju da panice.

Ako dohvate predsjednika tu je kraj.

Ovo me previse podsjeca na 02.05
Ako bi to bilo tačno onda je to velika kocka sa ruske strane, jer u slučaju neuspjeha moglo bi se sve okrenuti.

Rusi se kockaju citav dan jucer, vecina napada na strateska mjesta su bila padobranska diverzantska takvi napadi su enormno rizicni jer te jedinice su automatski odsjecenw od logistike i podrske, odsjecenw od pojacanja a jos u limitiranom su broju s lakim naoruzanjem.

Zato su i na aerodromu popusili, osvojili su ga iznenada ali kad su se Ukrajinci reorganizovali i odbili dodatna pojacanja masakrirali su the Ruske padobrance.

Tako s obzirom na jucer uopste me ne cudi ovo.

A nije toliko rizik ako te boli briga za svoje vojnike u malom planu.

Bolje poslati 200 diverzanata da izginu u pokusaju neutralizacije vodstva nego 2000 u ulicnim borbama
daddy-kool

#40084 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

sumirprimus wrote: 25/02/2022 11:04 ukri su u soku i dezorijentirani. moraju blokirat ceste kakvi civili kakve p materine.
sad se ide na posebne dozvole i insignije imas 5 kolonu i specijalce u gradu wtf :-)
peta kolona se nalazi i u okviru njihove vojske i komandne strukture
mali_balon

#40085 Re: Ukrajina

Post by mali_balon »

lajkujMe wrote: 25/02/2022 10:55 Jel ikom poznat ovaj napad na Kijev?

Meni akcija strasno lici na 02.05.1992 i napad na predsjednistvo.

Unaprijed Ubacene diverzantske grupe, vojnici u laznim Ukrajinskim uniformama i uzetim Ukrajinskim oklopom.

Mislim da Rusi pokusavaju da ubiju Zelenskog i clanove vlade malim diverzantskim grupicama ovo uopste nije glavni napad.
Glavnina Ruske vojske je i dalje 10km od Kieva i vode se borbe tamo.

Ako Ukrajinci skontaju da je ovo zapravo takav napad i uspiju odbiti napad kao mi 1992 onda ce Kiev ostati pod kontrolom.

Mozda zato i nema otpora jer Ukrajinci misle da su to njihovi i ne znaju sta se tacno desava jer su im u poledjini.

Ako uspiju unistiti tu specijalnu akciju Rusi ce morati doci s vojskom da vode borbe po gradu sto izgleda pokusavaju da sprijece.

Nista jos nije gotovo i od ove bitke zavisi sta ce sutra da se desi. Ne smiju da panice.

Ako dohvate predsjednika tu je kraj.

Ovo me previse podsjeca na 02.05
Pa to je klasicna vojna taktika.....zastarjela.....ubacivanje diverzantskih grupa koje ce praviti diverzije i eliminisati odredjene mete i dovoditi do destabilizacije sistema i panike u drustvu nije to nista novo
Herr Flick

#40086 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

General War wrote: 25/02/2022 11:04 Nagledao sam se ratova, ali ovakve gluposti jos nisam vidio, ne zna se ko je gori...niti jednog jeza, bunkera, zapreke...nista. rusi opet s druge strane sa bvp ovima lutaju oko zgrada...pa rpg je dosta za njih...smjesno.

:lol: :lol: :lol: To je od jucer govorim,toliko je ovo sve cudno,da u historiji nije vidjeno :lol:
Last edited by Herr Flick on 25/02/2022 11:06, edited 1 time in total.
Porodice Foht

#40087 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

armin071 wrote: 25/02/2022 10:59
pijo_zoljo wrote:
ma meni je samo to pokazatelj koliko se zapravo nespremno, i ne znam, nije mi jasno...
kako ba ovo vako, hodaju ti neprijatelji pod prozorom, tenkovi drž nedaj

ti se vozikaš u autu, još s maskom....
tamo na onim trgovima raja šeta....
Ma nema zelje jer su nakon sssr bili "slobodni" i skontali da im ta sloboda nije nista donijela. Velika korupcija, bijeda, nesloga, onda dosta je tu i onih proruskih koji nikad nisu ni zeljeli da odu od sssr-a. Pa samo im pogledas predsjednika i skontas da tu nema hljeba. Koga on da povede i kuda? Ceceni su bili ko malo ko osvjesceni pa ih ovi pregazise samo tako i gledaj sad nema vecih "rusa" od njih. Jos kod Cecenije je bio i vjerski momenat. Ovdje ista vjera haman isti jezik. Ne vidim ja da ce ovdje vise biti nekog otpora. Za par dana ce se izabrati neki privremeni "Lukasenko" i to je to. Ako uzmes da je onda Rus na granici sa (proruskom) Madjarskom eto ti veze Srba sa "maticom" a to iz naseg ugla nije nimalo interesantno ali nikako....
Ocigledno je Putko dobro procijenio da oko 8,3 miliona Rusa u Ukrajini je veliki zalog za okupaciju, jer od njih se regrutuju petokolonasi a jos kad ubacis specijalce u vozilima i uniformama ukrajinske vojske, onda je to gotovo do nedjelje najkasnije. Ameri fakat nisu promasili niti u jednoj obavjestajnoj info.
isie

#40088 Re: Ukrajina

Post by isie »

Ima li ko kakvih kamera u Kijevu ?
GandalfSivi

#40089 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Znaci, Ukrajinci da se realno roknu i nikada vise ratovanje da ne spomenu (nazalost).

U drugim vijestima, pazi ove djece cvijeca…

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ajnovije_m
sumirprimus

#40090 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

General War wrote: 25/02/2022 11:04 Nagledao sam se ratova, ali ovakve gluposti jos nisam vidio, ne zna se ko je gori...niti jednog jeza, bunkera, zapreke...nista. rusi opet s druge strane sa bvp ovima lutaju oko zgrada...pa rpg je dosta za njih...smjesno.
e ba to, pa i kod nas su bile zapreke jezevi barikade odma.
kakvi civili i prava i voznje sad po gradu mrs sve sto nema posebnu dozvolu, to se puca na licu mejsta :-)
pogotov kad znas da su u gradu i da imaju hit liste :-)
sumirprimus

#40091 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 25/02/2022 11:06 Znaci, Ukrajinci da se realno roknu i nikada vise ratovanje da ne spomenu (nazalost).

U drugim vijestima, pazi ove djece cvijeca…

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ajnovije_m
iranski, pakistanski i ciji ono jos drugari :oops: :evil:
Maliodmene

#40092 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Meni je ovo presmjesno, pogubljeni i jedni i drugi. Gledaj Rusa jesu rastrkani i pogubljeni, ne znaju gdje su, jbt led mogu ih kamenjem iz ovih zgrada gadjat. :D
video

#40093 Re: Ukrajina

Post by video »

@katakomba
Nije ono istina.
Ukrajina je od 2014 u ratu.
Sad su imali NATO iza ledja, sto vojnu sto obavjestajnu pomoc.
Sve im je dato na pladnju.
Oni su se segali, prvi komedijas u vezi samog napada. I sta sad? Zovu NATO snage da udje u drzavu od 40M stanovnika da ginu za njih a ovi se setkaju.
Ma bjeZ ba :run:
Sramota je ovo.
fakrmader

#40094 Re: Ukrajina

Post by fakrmader »

armin071 wrote: 25/02/2022 10:59
pijo_zoljo wrote:
ma meni je samo to pokazatelj koliko se zapravo nespremno, i ne znam, nije mi jasno...
kako ba ovo vako, hodaju ti neprijatelji pod prozorom, tenkovi drž nedaj

ti se vozikaš u autu, još s maskom....
tamo na onim trgovima raja šeta....
Ma nema zelje jer su nakon sssr bili "slobodni" i skontali da im ta sloboda nije nista donijela. Velika korupcija, bijeda, nesloga, onda dosta je tu i onih proruskih koji nikad nisu ni zeljeli da odu od sssr-a. Pa samo im pogledas predsjednika i skontas da tu nema hljeba. Koga on da povede i kuda? Ceceni su bili ko malo ko osvjesceni pa ih ovi pregazise samo tako i gledaj sad nema vecih "rusa" od njih. Jos kod Cecenije je bio i vjerski momenat. Ovdje ista vjera haman isti jezik. Ne vidim ja da ce ovdje vise biti nekog otpora. Za par dana ce se izabrati neki privremeni "Lukasenko" i to je to. Ako uzmes da je onda Rus na granici sa (proruskom) Madjarskom eto ti veze Srba sa "maticom" a to iz naseg ugla nije nimalo interesantno ali nikako....
Pa ovo i ja govorim
Plus znaju da Rus kakav god bio neće ga masovno klati iz čista mira, silovati mu žene i spaljivali djecu. Kao što se nama dešavalo tamo gdje se nismo branili. Znači nema najvažnijeg motiva za borbu, onog samoodržanja. Za šta da se bori? Da mu faktički dođe ponovo Rus (koji mu je brat i istorijski po svemu blizak), kao što je bilo i vjekovima ranije
p206

#40095 Re: Ukrajina

Post by p206 »

ako je Ukrajina predata za Balkan tj. Srbiju i njene satelite ja sam za
takođe i u Siriji je neriješeno, kad se sve smiri znat će se šta je dogovoreno prije svega ovoga
MMM1977

#40096 Re: Ukrajina

Post by MMM1977 »

video wrote: 25/02/2022 11:08 @katakomba
Nije ono istina.
Ukrajina je od 2014 u ratu.
Sad su imali NATO iza ledja, sto vojnu sto obavjestajnu pomoc.
Sve im je dato na pladnju.
Oni su se segali, prvi komedijas u vezi samog napada. I sta sad? Zovu NATO snage da udje u drzavu od 40M stanovnika da ginu za njih a ovi se setkaju.
Ma bjeZ ba :run:
Sramota je ovo.
:thumbup:
sumirprimus

#40097 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ocekuju i dole iskrcavanje, opet je neko dao info na vakat :skoljka:
General War

#40098 Re: Ukrajina

Post by General War »

Herr Flick wrote: 25/02/2022 11:05 Gdje su im avioni,helikopteri,dronovi,nije valjda sve u prvom napadu unisteno,dosta je ovo sve cudno i dosta neodgovorenih pitanja ima :-)
Na drugom kraju fronta, kijev nije ukraina...ovi su iz bjelorusije dosli.
djugum

#40099 Re: Ukrajina

Post by djugum »

Ovo stvarno izgleda sve vrlo cudno...ali ne treba ni zanemariti da je vecina infromacija koje izlaze vjerovatno dezinformacija.
Mislim ruski hakeri su poznati kao vrlo efikasni, vidi mjesanje u izbore raznih zemalja zapada.
Znaci treba sacekati koji dan prije nego se proglasi jedno ili drugo.
lajkujMe

#40100 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ako Kijev padne to nece biti zato sto Ukrajinci ne zele da se brane, nego iskljucivo zbog domacih izdajnika.

U pravu je jedan od postova iznad mene, jos neki dan Kijev je trebao stvoriti masovne barikade i checkpointove i stvoriti kontrolu kretanja civila.
Tako bi se petokolonasi sprijecili
Post Reply