Ponovo ograničeno rezonovanje. Zdrav razum, logika, psiholozi, naučnici, doktori i ostali relevantni ljudi, grupe, se slažu da gledanje ružnih, prostih programa može ozbiljno negativno uticati na razvoj ličnosti dijeteta, tinejdžera, i u tome nema spora. Na tebi ako nije rat ostavio nikakvog traga hvala Bogu, odlično, ali ima ljudi na koje je ostavio traga a koje lično poznajem, i koji jesu postali psihopate, psihički bolesnici na osnovu PTSD-a.Guadalajara wrote: ↑06/02/2022 20:40
Prema toj logici ja bih trebao biti psihopata, sociopata, manijak, ubica...jer sam zivio na prvoj liniji kao dijete u ratnom Sarajevu...Non stop snajperisanje, gadjanje sa sijacem, tenkovima, patovima sa Teologije u Nedzaricima, iz kasarne, iz Doma slijepih, radione...![]()
snajperisti-u-sarajevu-t71938s7025.html#p17895708
Opet s druge strane gledanje nekih stvari se lakše upija i prihvaća kao normalno.
Mene čudi i brine da postoji neko ko misli da gledanje zadruge gdje su 24 sata na dan psovke, kurvaluci, tuče, svađe, pljuvanje, neće nimalo uticati na jednu djevojku ili mladića. Upravo takvi roditelji i dopuštaju svojoj djeci da to gledaju, to se zove linija lakšeg otpora.
I još jednom naglašavam, kada kažem opasnost po djecu mislim na opasnost po našu djecu, imali oni 9 godina ili 18, mnogi od nas imaju dijete, neko mladje neko starije, veća je opasnost po djevojke i momke od 15-20 godina neko za dijete od 8 godina koje vjerovatno još ne zna spoznati šta je šta i o čemu se tu radi. Dakle ko god ima dijete, nebitno koliko godina, obratite pažnju, razgovarajte sa njima.