ZADRUGA I DJECA
-
AlbatrosXL
#26 Re: ZADRUGA I DJECA
Zadrugu i te gluposti gledaju samo bolesni umovi.
Zdrav čovjek koji ima morala i principa neće ni da pomisli na to.
Zdrav čovjek koji ima morala i principa neće ni da pomisli na to.
-
tap3ah75
#27 Re: ZADRUGA I DJECA
Nemožeš tražiti da neko ne gleda a ti gledaš to sranje.PerfekcionistaTZ wrote: ↑06/02/2022 08:49Ja ti pogledam kad vidim da je došlo do nekog sukoba, tuče, ali jako rijetko i to, sve klipove o dalili caru i ostale iscenirane ljubavne parove preskačem obavezno. I naravno ne trebam ništa gledati od tih sranja, sve je zlo i treba ga zabraniti zakonom.
I znaš likove po imenu.
- Sanjarko
#28 Re: ZADRUGA I DJECA
Pisao vec o tome ovdje. Imam rad u vezi toga. Nisam jedini koji ovo zagovara.Regulacija interneta
četvrtak, 1. august 2019
22:02:07
- Sanjarko
#29 Re: ZADRUGA I DJECA
razgovori-s-duhovima-t156483s25.html#p15749620
Zato sam ja za reformu interneta i izgleda nisam jedini. Imam radova vise u vezi toga. Zuki vlasnik Fejsbuka je isto za to.
itd.Ma kakvi. Reforma treba. Nije ni internet nedodirljiv sto se tice zakona iz RL i da se nemoze reformisati. Davno sam pisao rad u vezi njega i opet nedavno par dodatnih radova.
Zuki i drugi se slazu. Samo ne znam u kojoj mi je svesci prvi rad u vezi ovoga.
-
foxlife
#30 Re: ZADRUGA I DJECA
ne znam je li ko pomenuo vec nisam citao sve al djeca gledaju sta roditelji gledaju
prvo se treba zapitati koliko odraslih gleda zadrugu pa tek onda njihova djeca i sl
kad je glavna tema zadruga medju odraslim sta ocekivati nego da i djeca isto gledaju i komentarisu
prvo se treba zapitati koliko odraslih gleda zadrugu pa tek onda njihova djeca i sl
kad je glavna tema zadruga medju odraslim sta ocekivati nego da i djeca isto gledaju i komentarisu
- auspuhc
#31 Re: ZADRUGA I DJECA
Pazi samo kako otvarac teme zna imena ucesnika i desavanja. A kao ne prati on to nesto i ne zanima ga.
Cinjenica je da je to medju najgledanijim stvarima na ovim prostorima, sto dovoljno govori o ljudima tu zive. A djeca gledaju i gore stvari od toga. Svakako na to u kakvog covjeka ce ti dijete izaci ne mozes puno uticati. Toliko primjera imas gdje braca i sestre izrastu u totalno razlicite osobe, a imali potpuno jednake uslove i odgoj. Tako da ti se ne vrijedi zamarati.
Cinjenica je da je to medju najgledanijim stvarima na ovim prostorima, sto dovoljno govori o ljudima tu zive. A djeca gledaju i gore stvari od toga. Svakako na to u kakvog covjeka ce ti dijete izaci ne mozes puno uticati. Toliko primjera imas gdje braca i sestre izrastu u totalno razlicite osobe, a imali potpuno jednake uslove i odgoj. Tako da ti se ne vrijedi zamarati.
-
tap3ah75
#32 Re: ZADRUGA I DJECA
Ma lik gleda to sranje a kao čudi se što djeca gledaju.
- auspuhc
#33 Re: ZADRUGA I DJECA
-
Nierika
#34 Re: ZADRUGA I DJECA
Nije mi Zadruga nikako za preporuku ali mislim da ima i gorih stvari.
- Sanjarko
-
tap3ah75
-
foxlife
#37 Re: ZADRUGA I DJECA
ma necu o njemu nebitno je
poenta je da svaki dan cujemo kako odrasli raspravljaju o zadruzi
znam jednog ima preko 50 godina i nocni je cuvar u nekom kaficu i glavna stvar mu je gledanje zadruge
njemu je na mobitelu bitno samo da moze gledati zadrugu
trebam li napomenuti da su mu sinovi kofol zestoki momci koji su se pojavljivali u crnoj hronici sto naravno nije dirketno tema al je povezano kad bi dublje analizirali
- bingov buraz
- Magarece_godine
#39 Re: ZADRUGA I DJECA
Sad sam pitao moju djecu znaju li sta je Zadruga. Nemaju pojma, kao ni supruga a ni ja...zapravo znamo da je to neki reality kao Big Brother i to je to...
Moj malac se sa drugarima nafurao na Squid Game, teta u produzenom im je ocitala traktat o tome i ne pomislja vise na to...
Moj malac se sa drugarima nafurao na Squid Game, teta u produzenom im je ocitala traktat o tome i ne pomislja vise na to...
-
Naslovnica
#40 Re: ZADRUGA I DJECA
Ja koristim Kaspersky Safe Kids, oko 20KM godišnje, 5 uređaja.
-
Iker C
#41 Re: ZADRUGA I DJECA
Po meni djeca moraju da gledaju Zadrugu kako bi na vrijeme shvatili sta je zivot. Ono sto nauce za sat gledanja Zadruge ne mogu u skolama nauciti za godinu...
Dakle roditelji potencirajte kod djece gledanje Zadruge!!
Dakle roditelji potencirajte kod djece gledanje Zadruge!!
- avetinja
#42 Re: ZADRUGA I DJECA
Valjda je jasno da su rijalitiji u službi moralnog sakaćenja naroda, a u ofanzifu se krenulo prije nekih osam godina kada su određene TV kuće odlučile da rijaliti traje svaki dan u godini bez prestanka. Pri tome niti jedan rijaliti nema licencu, pa onda moraju mijenjati ime nakon određenog vremena. Sve to država dozvoljava i potiče. Čak su htjeli za učesnike rijalitija uvesti da im ide staž dok se oni pred kamerama opijaju, tuku, mrkaju i šta sve ne. Kao narod smo poznati po tome da volim gledati u tuđe dvorište i svoje probleme opravdavati i zanemarivati tuđim problemima. Zato rijalitiji imaju uspjeha, jer 24 sata na dan gledaš šta njih 30-40 tamo rade, a ne misliš kako unaprijediti svoj trenutni položaj.
To je samo jedna faza moralnog stradanja stanovništva. Država je odlučila da potiče kriminal kako bi opravdala i omogućila svoj vlastiti i stvorila je kriminalno stanovništvo. Eto i sami se zapitajte koliko znate ljudi koji ukradu nešto sa posla (olovke, papir za printer, rokovnik). Nemojte sada reći da su to male stvari, jer ni kleptoman ne krade auta, nego upaljače, šibice, žvake. Poenta je da na kriminal nećeš gledati ispravno, ako si i ti malo u sivoj zoni. Da ne govorim o korupciji i štelama. Danas ti treba štela od toga da kupiš limitirani prozivod u marketu, pa sve do toga da se zaposliš. Najnormalnija stvar je da digneš 10-15 hiljada maraka kredita i daš određenoj osobi koja će taj novac odnijeti do glave koja klima u pozitivnom ili negativnom smjeru prilikom zapošljavanja. Sudstvo je u rasulu. Ubiješ čovjeka i dobiješ 4-6 godina zatvorske kazne. Da si psa ubio natovarile bi se av-mjau organizacije pa bi završio na 10 godina. Još ako se "dobro vladaš" eto te za 3-4 godine nazad. Dakle, moralno stradanje je već završilo svoj ciklus i tu popravke nema. Onda se neko pita što kod nas ljudi ne izlaze na ulice. Kako će izaći kada su i sami kriminalci. Čuje da je političar ukrao milion KM, pa kaže sebi da i on mazne svašta sa posla, da je imao štelu za srednu školu, fakultet, posao, u zdravstvu, u sudu i odmah stane sa preispitivanjem jer je i sam naučio da pliva u bari. Naravno, čast izuzecima.
To je samo jedna faza moralnog stradanja stanovništva. Država je odlučila da potiče kriminal kako bi opravdala i omogućila svoj vlastiti i stvorila je kriminalno stanovništvo. Eto i sami se zapitajte koliko znate ljudi koji ukradu nešto sa posla (olovke, papir za printer, rokovnik). Nemojte sada reći da su to male stvari, jer ni kleptoman ne krade auta, nego upaljače, šibice, žvake. Poenta je da na kriminal nećeš gledati ispravno, ako si i ti malo u sivoj zoni. Da ne govorim o korupciji i štelama. Danas ti treba štela od toga da kupiš limitirani prozivod u marketu, pa sve do toga da se zaposliš. Najnormalnija stvar je da digneš 10-15 hiljada maraka kredita i daš određenoj osobi koja će taj novac odnijeti do glave koja klima u pozitivnom ili negativnom smjeru prilikom zapošljavanja. Sudstvo je u rasulu. Ubiješ čovjeka i dobiješ 4-6 godina zatvorske kazne. Da si psa ubio natovarile bi se av-mjau organizacije pa bi završio na 10 godina. Još ako se "dobro vladaš" eto te za 3-4 godine nazad. Dakle, moralno stradanje je već završilo svoj ciklus i tu popravke nema. Onda se neko pita što kod nas ljudi ne izlaze na ulice. Kako će izaći kada su i sami kriminalci. Čuje da je političar ukrao milion KM, pa kaže sebi da i on mazne svašta sa posla, da je imao štelu za srednu školu, fakultet, posao, u zdravstvu, u sudu i odmah stane sa preispitivanjem jer je i sam naučio da pliva u bari. Naravno, čast izuzecima.
-
Nierika
#43 Re: ZADRUGA I DJECA
Je li ovo slaganje ili neslaganje?
Hm, sadržaji koji promovišu nacionalizam, nasilje, diskriminaciju. I ovdje ima i nasilja i užasnih izjava ali budu sankcionisani. Slažem se definitivno da nije za preporuku ali ne bih rekla da se ništa ne može naučiti o npr. ljubavi ili prijateljstvu ili nezdravim odnosima ili međuljudskim odnosima generalno.tap3ah75 wrote:Šta to ima gore na tv od toga?
A ok, kad si tako siguran.bingov buraz wrote:Nema.
-
Nierika
#44 Re: ZADRUGA I DJECA
I da, dosta ljudi koji tamo dođu nakon izlaska razviju muzičku karijeru, snime pjesme, albume i sl. Ne slušam tu muziku većinom ali mi je okej što ima i pozitivnog uticaja na te ljude.
- muha_sa
#45 Re: ZADRUGA I DJECA
Kojim danima je Zadruga i na kojem kanalu
-
Nierika
#46 Re: ZADRUGA I DJECA
- muha_sa
#47 Re: ZADRUGA I DJECA
Stariji cojk
- dječak sa šibicama
#48 Re: ZADRUGA I DJECA
Memo inace narodni poslanik, Avaz i jos neki mediji, svojski rade na popularizaciji zadruge.
Na YT mi konstantno iskakao Memo kao novinar u posjeti ucesnicima zadruge, svaka epizoda, dok nisam blokirao.
Prije nekih dvije godine u moj haustor, kod nekoga ne znam koga, dosla u posjetu ona Kristina Kockar pobjednica Zadruge. Svi se odusevili, djeca se slikaju sa njom, ona dosla sa svalerom.
Na YT mi konstantno iskakao Memo kao novinar u posjeti ucesnicima zadruge, svaka epizoda, dok nisam blokirao.
Prije nekih dvije godine u moj haustor, kod nekoga ne znam koga, dosla u posjetu ona Kristina Kockar pobjednica Zadruge. Svi se odusevili, djeca se slikaju sa njom, ona dosla sa svalerom.
-
foxlife
#49 Re: ZADRUGA I DJECA
bravo ovo je poentaavetinja wrote: ↑06/02/2022 19:08 Valjda je jasno da su rijalitiji u službi moralnog sakaćenja naroda, a u ofanzifu se krenulo prije nekih osam godina kada su određene TV kuće odlučile da rijaliti traje svaki dan u godini bez prestanka. Pri tome niti jedan rijaliti nema licencu, pa onda moraju mijenjati ime nakon određenog vremena. Sve to država dozvoljava i potiče. Čak su htjeli za učesnike rijalitija uvesti da im ide staž dok se oni pred kamerama opijaju, tuku, mrkaju i šta sve ne. Kao narod smo poznati po tome da volim gledati u tuđe dvorište i svoje probleme opravdavati i zanemarivati tuđim problemima. Zato rijalitiji imaju uspjeha, jer 24 sata na dan gledaš šta njih 30-40 tamo rade, a ne misliš kako unaprijediti svoj trenutni položaj.
kod nas se sve opravdava zato jer i sami su u sivoj zoni
vecina gradjana
-
Nierika
#50 Re: ZADRUGA I DJECA
Ima svih generacija i među učesnicima, ovi stariji učesnici su većinom šokirani ponašanjem mlađih i ne znaju šta ih je snašlo.