Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- geralt
#39951 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Inace, presao sam Pillars of Eternity 2 nakon jedno 130h igranja.
Poslije toga, RPG-ove necu moci pogledati minimalno narednih mjesec dana, tako da sam uporedo uzeo da igram Age of Empires II: Definitive Edition (svaka cast Microsoftu, utegnut je ko bombona) i Kathy Rain (nekad davno pokupio na Steam saleu, nikad nisam instalirao).
Poslije toga, RPG-ove necu moci pogledati minimalno narednih mjesec dana, tako da sam uporedo uzeo da igram Age of Empires II: Definitive Edition (svaka cast Microsoftu, utegnut je ko bombona) i Kathy Rain (nekad davno pokupio na Steam saleu, nikad nisam instalirao).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39952 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ogadilo se ili si se samo zasitio?geralt wrote: ↑02/02/2022 15:33 Inace, presao sam Pillars of Eternity 2 nakon jedno 130h igranja.
Pazi sta ces napisati, fera cita.
- ferratilis
#39953 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da se samo zasitio. I ja uvijek odmorim nakon dugog RPG-a.
Jer ako nije...

Jer ako nije...

- geralt
#39954 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zasitio se, treba mi promjena zanra. Ne moze covjek ni janjetinu jesti svaki dan, koliko god dobra bilaChmoljo wrote: ↑02/02/2022 16:28Ogadilo se ili si se samo zasitio?geralt wrote: ↑02/02/2022 15:33 Inace, presao sam Pillars of Eternity 2 nakon jedno 130h igranja.
Pazi sta ces napisati, fera cita.![]()
Prije mjesec dana bih svrstao PoE2 medju najbolja 3 RPG-a koja sam ikad igrao, no u zadnjih cetrdesetak sati igranja sam se malo ohladio. Nervirali su me bugovi koji nisu rjeseni poslije vise od dvije godine, nerviralo me sto sam zadnju polovinu igre igrao sa dostignutim level cap-om sto je obesmislilo skupljanje XP-a (teski fejl kad je u pitanju RPG), zadnja borba u jednom od DLC-a me toliko iznervirala da sam htio uraditi uninstall, zavrsetak glavne igre je malo "meh".
Necu da grijesim dusu, prica i setting su fenomenalni, grafika, muzika i glumci koji daju glasove takodjer, uzivao sam u preko 90% igre, finalna ocjena je 9/10. Da su makar digli level cap na 30, mozda bih prelomio da im dam cistu desetku, ali preko toga im ne mogu preci.
- Tito_i_Partija
#39955 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma jest', al' u zadnje vrijeme slabo šta kupujem od Džefa. Gledam malo sinoć kakva im je ponuda filmova i serija, al' je potanko. Ukin'o sam pretplatu, nema fajde.geralt wrote: ↑02/02/2022 15:28Eeee, al ovo je GOG verzija igreTito_i_Partija wrote: ↑01/02/2022 21:12 Kako je krenulo, haman ću ukinut' Prime. Svaki mjesec sve gore igre.
Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već.![]()
![]()
Prime je prvenstveno koristan radi drugih stvari, a igrice su tu samo kao bonus. Ako ne kupujes preko Amazona i ne gledas Prime Video, ne isplati se drzati pretplatu samo radi igara.
Da su makar dali Lost Ark il' New World džaba, pa i nekako.
- ferratilis
#39956 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Slazem se za level cap. Ubacili su megabosses i Magran challenges da to nadomjeste, ali nije dovoljno. Na koji boss fight mislis?geralt wrote: ↑02/02/2022 16:53Zasitio se, treba mi promjena zanra. Ne moze covjek ni janjetinu jesti svaki dan, koliko god dobra bila![]()
Prije mjesec dana bih svrstao PoE2 medju najbolja 3 RPG-a koja sam ikad igrao, no u zadnjih cetrdesetak sati igranja sam se malo ohladio. Nervirali su me bugovi koji nisu rjeseni poslije vise od dvije godine, nerviralo me sto sam zadnju polovinu igre igrao sa dostignutim level cap-om sto je obesmislilo skupljanje XP-a (teski fejl kad je u pitanju RPG), zadnja borba u jednom od DLC-a me toliko iznervirala da sam htio uraditi uninstall, zavrsetak glavne igre je malo "meh".
Necu da grijesim dusu, prica i setting su fenomenalni, grafika, muzika i glumci koji daju glasove takodjer, uzivao sam u preko 90% igre, finalna ocjena je 9/10. Da su makar digli level cap na 30, mozda bih prelomio da im dam cistu desetku, ali preko toga im ne mogu preci.
- geralt
#39957 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Onog damage-sponge gustera na kraju Seeker, Slayer, Survivor. Cista lijenost, ono kad nemas ideja kako da napravis borbu interesantnom, pa das bossu milion HP. Mlatis se sa njim sat vremena, nista mu.ferratilis wrote: ↑02/02/2022 17:28 Slazem se za level cap. Ubacili su megabosses i Magran challenges da to nadomjeste, ali nije dovoljno. Na koji boss fight mislis?
Borbe na kraju Beast of Winter i Forgotten Sanctuma su mi bile dobre.
- ferratilis
#39958 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam imao puno problema sa SSS, ali to zavisi i od builda i toga kakav party imas. Interrupt je kralj za SSS.
Nego, nisam nikad vidio ovako podijeljene recenzije kao u slucaju DYing Light 2. Od 2/5, 5/10 pa sve to 9.5/10. Jedino u cemu se svi slazu je da ima dosta bugova i tehnickih problema. Opet ce se isplatit patient gaming.
Nego, nisam nikad vidio ovako podijeljene recenzije kao u slucaju DYing Light 2. Od 2/5, 5/10 pa sve to 9.5/10. Jedino u cemu se svi slazu je da ima dosta bugova i tehnickih problema. Opet ce se isplatit patient gaming.
- Chmoljo
#39959 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa onda je vrlo vjerovatno da je dobra igra kojoj treba bugove ispeglati.ferratilis wrote: ↑02/02/2022 22:24 Nisam imao puno problema sa SSS, ali to zavisi i od builda i toga kakav party imas. Interrupt je kralj za SSS.
Nego, nisam nikad vidio ovako podijeljene recenzije kao u slucaju DYing Light 2. Od 2/5, 5/10 pa sve to 9.5/10. Jedino u cemu se svi slazu je da ima dosta bugova i tehnickih problema. Opet ce se isplatit patient gaming.![]()
Rekao bih na prvu da je silovanje recenzija to sto se daju lose ocjene zbog necega sto nema veze sa sustinom igre.
Ali onda opet, ipak ocjenjujes kompletan dojam, i bezobrazluk, necu reci developera nego prvenstveno izdavaca, treba na neki nacin sankcionisati, u smislu da ipak koliko toliko testiraju igru i ispeglaju bugove i glitcheve prije izlaska igre. Svima je jasno da je igra takav proizvod kojeg je tesko izbaciti maksimalno ispeglanog, pogotovo danas kad su igre kompleksnije, ali razlika izmedju bolikurca prema igracima i rada na tome da proizvod bude ispeglan se uvijek primjeti.
-
DonieBrasco
#39960 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gran Turismo 7 prezentacija na Play Station - State of Play.
Steta sto je samo ekskluziva za PS5, kako bi ovo graficki i peromanski letilo na racunarima.
Steta sto je samo ekskluziva za PS5, kako bi ovo graficki i peromanski letilo na racunarima.
- Chmoljo
#39961 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo da se pohvalim da sam se Hagrulki najebo mamare, i da je Troll lair zavrsen iz prvog pokusaja i u cugu.
Da, znam da igram na normal tezini, da mi je party od 6 i igram turn-based, ali sam sastavio finu ekipicu i nevjerovatno je koliko build glavnog lika mnogo znaci.
Al moram reci da je Ekundayo nezamjenjiv kompanjon u ovom kvestu. Fantasticno je to sto ova igra nagradjuje sistematicnost u sakupljanju svega, sto zaista vrlo cesto mozes naci vrlo korisnu opremu ako precesljas cijelu mapu. To sam i ovaj put uradio i nasao long bow sa acid damage, i on je bukvalno sacuvao cijelu ekipicu od trollova, jer ih je sredjivao prije nego sto dodju do ostalih likova.
Moram fkt reci da pathfinder ima fantasticne mehanizme koji bar mene cesto nerviraju u ovakvim igrama. Mozda banalno, ali mi je predobro to sto kad izlazis sa odredjene mape, da se pojavi dijalog da se tako uzme sva oprema koja nije pokupljena ili je zaboravljena.
Jedina stvar koja me zivcira jeste to sto je vrijeme od znacaja, ali opet, mogu i razumjeti, jer se nesto htjelo sa tim postici. Npr. izbjeci ovakve stvari

Ili

Al to me iritira jer ne mogu cejfiti igru.
Dobra je. Odlicna je. Nije mi jasno kako nije razvikanija, al haj...
Da, znam da igram na normal tezini, da mi je party od 6 i igram turn-based, ali sam sastavio finu ekipicu i nevjerovatno je koliko build glavnog lika mnogo znaci.
Al moram reci da je Ekundayo nezamjenjiv kompanjon u ovom kvestu. Fantasticno je to sto ova igra nagradjuje sistematicnost u sakupljanju svega, sto zaista vrlo cesto mozes naci vrlo korisnu opremu ako precesljas cijelu mapu. To sam i ovaj put uradio i nasao long bow sa acid damage, i on je bukvalno sacuvao cijelu ekipicu od trollova, jer ih je sredjivao prije nego sto dodju do ostalih likova.
Moram fkt reci da pathfinder ima fantasticne mehanizme koji bar mene cesto nerviraju u ovakvim igrama. Mozda banalno, ali mi je predobro to sto kad izlazis sa odredjene mape, da se pojavi dijalog da se tako uzme sva oprema koja nije pokupljena ili je zaboravljena.
Jedina stvar koja me zivcira jeste to sto je vrijeme od znacaja, ali opet, mogu i razumjeti, jer se nesto htjelo sa tim postici. Npr. izbjeci ovakve stvari

Ili

Al to me iritira jer ne mogu cejfiti igru.
Dobra je. Odlicna je. Nije mi jasno kako nije razvikanija, al haj...
- ferratilis
#39962 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije razvikanija jer gaming "novinari" ne razumiju sistem. Neko bi rekao da je i zbog toga sto je ruski developer, ali se ne bi slozio s tim jer je Paizo americki pen & paper sistem. Ali je moguce. Ako je jedna igra zasluzila RPG of the year, onda je to Pathfinder WotR prosle godine. Konkurencija je bila rinaka, ali opet su ih zakinuli. Al nema veze, zato svaki RPG youtuber hvali na sva zvona, kao i reddit i forumi.
Kad je cisti damage u pitanju, Nok Nok je bez premca, Ekundayo je odmah iza njega. Oba su odlicni, mada preferiram Nok Noka zbog saljivog elementa. Ustvari, vecina kompanjona su odlicni, ovo je jedan od onih RPG-a gdje uvijek nekog moras zrtvovat jer nema mjesta za sve. Tristian je healer bez premca, Jubilost isto moze imati ogroman damage zbog mutationa i bombi, Amiri je luda sa enlarge, pogotovo ako uzmes jedan level alchemista pa ima strength mutation, ili mozes uzeti sacred huntsmaster podklasu koja daje animal companion da bude jos bolja, Linzi je isto korisna jer je bard uvijek koristan, ali moze i bez nje. Ali cudno mi je igrati bez Linzi iz roleplaying perspektive jer ona pise journal.
A kome se nije mrsko zajebavat s naprednijim klasama, tiefling sestre, Kalikke i Kanera, mogu biti najbolji likovi u cijeloj igri, ali je zajebano napravit dobar build za kineticista. Ima ponesto za svakog.
Kad je cisti damage u pitanju, Nok Nok je bez premca, Ekundayo je odmah iza njega. Oba su odlicni, mada preferiram Nok Noka zbog saljivog elementa. Ustvari, vecina kompanjona su odlicni, ovo je jedan od onih RPG-a gdje uvijek nekog moras zrtvovat jer nema mjesta za sve. Tristian je healer bez premca, Jubilost isto moze imati ogroman damage zbog mutationa i bombi, Amiri je luda sa enlarge, pogotovo ako uzmes jedan level alchemista pa ima strength mutation, ili mozes uzeti sacred huntsmaster podklasu koja daje animal companion da bude jos bolja, Linzi je isto korisna jer je bard uvijek koristan, ali moze i bez nje. Ali cudno mi je igrati bez Linzi iz roleplaying perspektive jer ona pise journal.
A kome se nije mrsko zajebavat s naprednijim klasama, tiefling sestre, Kalikke i Kanera, mogu biti najbolji likovi u cijeloj igri, ali je zajebano napravit dobar build za kineticista. Ima ponesto za svakog.
- Rootboi
#39963 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑01/02/2022 16:01Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti.![]()

- Tito_i_Partija
#39964 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Svaka čast.
Hargulka je prvi pravi test grupe i builda. Stag Lord je ok, al' je realno pičkin dim kad ga uporediš sa trolovima.
Svi hvale Ekuna na sva zvona, al' ima jedna caka: zbog nekog razloga mu je Owlcat dao više ability pointsa nego što je default za human karaktera. Spominje se 32 poena, neki kažu da je čak i 36. Vidim da si naš'o Devourer of Metal, to je odličan luk za njega koji će bit' koristan sve dok ti Kimo ne napravi Mirror Bow.Al moram reci da je Ekundayo nezamjenjiv kompanjon u ovom kvestu. Fantasticno je to sto ova igra nagradjuje sistematicnost u sakupljanju svega, sto zaista vrlo cesto mozes naci vrlo korisnu opremu ako precesljas cijelu mapu. To sam i ovaj put uradio i nasao long bow sa acid damage, i on je bukvalno sacuvao cijelu ekipicu od trollova, jer ih je sredjivao prije nego sto dodju do ostalih likova.
Sve u svemu, probaj da ga leveluješ ovako, biće još bolji:
https://www.neoseeker.com/pathfinder-ki ... s/Ekundayo
- Tito_i_Partija
#39965 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eto vidiš, ja u zadnje vrijeme jedem samo grah i sarmu, jedva čekam opet malo janjetine da probam.
Hoću da kažem: u zadnje vrijeme sam se bacio skroz na pucačine. Prvo sam odigr'o Division 2, sad igram Borderlands 2, pa onda planiram Call of Juarez. Već sam počeo da mislim na RPGs, al' hoću još malo da poželim. Eh, kad završim CoJ, počeću sa Piranha Bytes ekstravagancom: prvo Risen 3, pa onda Elex.
Uglavnom, shvatio sam da treba mijenjat' žanrove često, da ne dobijem onaj "burnout" k'o što sam ga im'o prije godinu dana.
- Riddle
#39966 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Call of Juarez je meni bila fenomenalna igra.
- ferratilis
#39967 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zasto ne odigras neki dobar FPS, npr. Doom 2016 ili Eternal?Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 15:23Eto vidiš, ja u zadnje vrijeme jedem samo grah i sarmu, jedva čekam opet malo janjetine da probam.![]()
Hoću da kažem: u zadnje vrijeme sam se bacio skroz na pucačine. Prvo sam odigr'o Division 2, sad igram Borderlands 2, pa onda planiram Call of Juarez. Već sam počeo da mislim na RPGs, al' hoću još malo da poželim. Eh, kad završim CoJ, počeću sa Piranha Bytes ekstravagancom: prvo Risen 3, pa onda Elex.![]()
Uglavnom, shvatio sam da treba mijenjat' žanrove često, da ne dobijem onaj "burnout" k'o što sam ga im'o prije godinu dana.
Slobodno preskoci Risen 3 i baci se na Elex, nista ne propustas.
- Tito_i_Partija
#39968 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dva razloga:ferratilis wrote: ↑03/02/2022 16:14Zasto ne odigras neki dobar FPS, npr. Doom 2016 ili Eternal?Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 15:23
Eto vidiš, ja u zadnje vrijeme jedem samo grah i sarmu, jedva čekam opet malo janjetine da probam.![]()
Hoću da kažem: u zadnje vrijeme sam se bacio skroz na pucačine. Prvo sam odigr'o Division 2, sad igram Borderlands 2, pa onda planiram Call of Juarez. Već sam počeo da mislim na RPGs, al' hoću još malo da poželim. Eh, kad završim CoJ, počeću sa Piranha Bytes ekstravagancom: prvo Risen 3, pa onda Elex.![]()
Uglavnom, shvatio sam da treba mijenjat' žanrove često, da ne dobijem onaj "burnout" k'o što sam ga im'o prije godinu dana.![]()
1) zato što ih nemam
2) djeluje mi nekako previše brzo i hektično
Risen 1 i 2 su mi bile lijepe igre. Nisu bile savršen RPG naravno, što je tipično za Piranha igre, al' sam stvarno uživ'o igrajući ih. Imaju neki svoj šarm što mi baš godi. Zato moram odigrat' trojku, pa da je i najgora.Slobodno preskoci Risen 3 i baci se na Elex, nista ne propustas.
A već sam gled'o gameplay klipove od trojke, i izgleda mi k'o nešto što će (po mom ukusu) bit' zabavno k'o i prva dva dijela.
- Tito_i_Partija
- ferratilis
#39970 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako ti je Risen 2 bio dobar, onda ce ti Risen 3 biti odlican. U tom slucaju, opleti. 
- Riddle
#39971 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam je davno igrao, ima preko 10 godina. Super mi je sjeo onaj dizajn sa dvije perspektive. Gunslinger imam dugo, ali nisam je prešao, nekako mi je previše animirana. Čuo sam jednom da je i treća izašla, ali nisam je nikad nabavio.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 16:36Da, čuo sam da je poprilično hvaljena igra. 95% ocjena na Steamu, čak.
A još nisam igr'o ni jednu RDR igru, tako da mi je ovo "next best thing".![]()
- Tito_i_Partija
#39972 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izvini, nismo se razumili. Ja govorim baš o Gunslingeru, nisam znao da je to ustvari druga igra u seriji.Riddle wrote: ↑03/02/2022 16:51Ja sam je davno igrao, ima preko 10 godina. Super mi je sjeo onaj dizajn sa dvije perspektive. Gunslinger imam dugo, ali nisam je prešao, nekako mi je previše animirana. Čuo sam jednom da je i treća izašla, ali nisam je nikad nabavio.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 16:36
Da, čuo sam da je poprilično hvaljena igra. 95% ocjena na Steamu, čak.
A još nisam igr'o ni jednu RDR igru, tako da mi je ovo "next best thing".![]()
- Tito_i_Partija
#39973 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Razumijem kritike u vezi dvojke, uopšte nije ista igra k'o original, ima dosta mana...al' jebiga, nešto me je privuklo i bilo mi je zabavno od početka do kraja. Da li je ta piratska tematika il' nešto drugo, nisam siguran. Al' legla mi je fino, baš opušteno i bez stresa.ferratilis wrote: ↑03/02/2022 16:44 Ako ti je Risen 2 bio dobar, onda ce ti Risen 3 biti odlican. U tom slucaju, opleti.![]()
Valjda nekad čovjeka smore AAA igre, do te mjere da počne da traži nešto što je nekonvencionalno i drugačije, možda čak i pomalo amaterski, al' opet interesantno.
- Riddle
#39974 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Onda ti preporučujem original. Pazi, to je starija igra i nemam pojma kako bi mi izgledala danas, ali znam da mi je onda bila super.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 17:14Izvini, nismo se razumili. Ja govorim baš o Gunslingeru, nisam znao da je to ustvari druga igra u seriji.
- Rootboi
#39975 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nek odigra 2cu predbra igraRiddle wrote: ↑03/02/2022 17:31Onda ti preporučujem original. Pazi, to je starija igra i nemam pojma kako bi mi izgledala danas, ali znam da mi je onda bila super.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2022 17:14Izvini, nismo se razumili. Ja govorim baš o Gunslingeru, nisam znao da je to ustvari druga igra u seriji.