Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tito_i_Partija

#39926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 30/01/2022 17:08 Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste...
:lol:

Pa jel' mora sve bit' u stilu Fromsofta da valja?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#39927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Gerro »

Raigor Stonehoof wrote: 30/01/2022 17:48
ferratilis wrote: 30/01/2022 17:08 Zavrsio sam s pricom. Ovo ce mi ostati u sjecanju kao jedno od boljih gaming iskustava. Poceo sam igrati kao skeptik i ocekivao nesto na nivou glupih Marvel filmova sa Thorom i Lokijem, ali prica itekako ima odlicnih momenata, i zalazi malo dublje u mitologiju. Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste ali opet nisam razocaran ponudjenim. Sve u svemu, money well spent. Sad su mi preostali side qustovi i valkire, mozda i najzanimljiviji dio. 9/10.

Image

IZVINI SE
Šta se ima izvinjavati. Marvel i Loki su zanimljivi dječurliji do 12 godina
ferratilis

#39928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 30/01/2022 18:56
ferratilis wrote: 30/01/2022 17:08 Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste...
:lol:

Pa jel' mora sve bit' u stilu Fromsofta da valja?
Pa sta cu kad su tako visoko postavili ljestvicu da je nemoguce izbjeci poredjenje. GoW nije los, ali problem je sto u prvih par sati vidis sve tipove protivnika do kraja igre, samo ih prepakuju. Postoji mozda pet setova pokreta protivnika, sa malim varijacijama damage tipova. Npr. Dark Souls 3 ima roster od 141, i tih 141 protivnika dijeli oko 90 move setova. Kad dodas power stances koje ima svako oruzje, neces ni u jednom trenutku pomisliti da nesto gledas po dvadeseti put. Toliko je paznje poklonjeno animacijama i pokretima da se niko u industriji ne moze nositi s njima. Da ne govorim koliko su im precizni hitboxovi, i Tekken bi pozavidio. Cinjenice jbg. :)
Raigor Stonehoof

#39929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Gerro wrote: 30/01/2022 18:58
Raigor Stonehoof wrote: 30/01/2022 17:48

IZVINI SE
Otkud ti na ovoj temi uopste, banovali te zbog proljeva na ostalim podforumima pa si i ovdje kenjat krenuo?
Voz.
House

#39930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

DC>Marvel
Smoothie

#39931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Smoothie »

House wrote: 30/01/2022 19:19 DC>Marvel
:thumbup:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#39932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Gerro »

Raigor Stonehoof wrote: 30/01/2022 19:18
Gerro wrote: 30/01/2022 18:58

Otkud ti na ovoj temi uopste, banovali te zbog proljeva na ostalim podforumima pa si i ovdje kenjat krenuo?
Voz.
Lik se uvrijedio jer su mu napali marvel, hahahahhahaha
Raigor Stonehoof

#39933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Gerro wrote: 30/01/2022 19:32
Raigor Stonehoof wrote: 30/01/2022 19:18

Voz.
Lik se uvrijedio jer su mu napali marvel, hahahahhahaha
Uvrijedio mi se nos kad sam vidio tvoj nick na ovoj temi.
Heva

#39934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Heva »

Dok je BIHNet imao one svoje servere sa nekom rajom sam igrao vremešni CoD Base Assault... bez puno pametovanja, baš kao i CS... ali 3x sam već prelazio Far Cry 3 i svaki put mi je zanimljivo bilo igrati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Pathfinder: kingmaker

Drugi put evoigram, lagano, natenane i uzivam. Ovaj put malo potkovaniji, pa je puno sladje igrati.

Jednostavno sam skontao da hocu da uzivam u igri, a ova nudi sasvim dovoljno opcija za to.

Dakle, igram sa sest kompanjona. Ne znam.hocu li levelovati do 20, ali nije ni bitno. Ne stresiram se kod borbi previse, i pratim build za glavnog lika. Jedino sam kod level 5 morak improvizovati jer mi arcana nije dovoljno bila velika za Eldtrich knight, al poklopicu to narednim levelom.

I ono gdje samsebi mnog, mnogo olaksao i gdje sam u stvari poceo uzivati, jeste da uzmem turnbased borbe. Zasto? Zato sto se pogubim u silnim varijantama kad je borba fluidna i lako zaboravim neke najbitnije stvari, cesto prekinem i spell u tom srkletu. Ovako, lagano i takticki, pa kom obojci kom opanci.

Nabasao sam na Trolreaper greataxe,.koji mi sad dobro dodje protiv trolova. Uskoro idem ka Hagrulki :-D
Tito_i_Partija

#39936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Turn-based opcija je nešto najbolje što ima u toj igri, pogotovo kad igraš sa punom grupom. Ne mogu zamislit' da moram pauzirat' svaki milisekund da dam nove naredbe svakom individualnom članu grupe, pa izludio bi. :-D

Što se tiče tvog builda i propuštenog EK levela, samo se vrati do Olegove birtije. U njoj za šankom ima onaj član Pathfinder Society-a, koji ti za džaba daje mogućnost respec-a. Ne znam kako će ta tvoja improvizacija uticat' na konačni build, al' ja bi tako uradio.

Drago mi je da ti se sviđa, igra je fenomenalna. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 31/01/2022 23:48 Turn-based opcija je nešto najbolje što ima u toj igri, pogotovo kad igraš sa punom grupom. Ne mogu zamislit' da moram pauzirat' svaki milisekund da dam nove naredbe svakom individualnom članu grupe, pa izludio bi. :-D

Što se tiče tvog builda i propuštenog EK levela, samo se vrati do Olegove birtije. U njoj za šankom ima onaj član Pathfinder Society-a, koji ti za džaba daje mogućnost respec-a. Ne znam kako će ta tvoja improvizacija uticat' na konačni build, al' ja bi tako uradio.

Drago mi je da ti se sviđa, igra je fenomenalna. :thumbup:
a pa da jebote, ja zaboravio na to :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

hoću, naravno, nisam nijednom iskoristio dosad. :D

a vidiš, ja konto da malo čitam što igram turn based :lol:
ferratilis

#39938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Turn based is for pussies. :P

Salim se naravno. Uzivaj, i pazi sa kingdom menadzmentom. :thumbup:
REDDEVILS

#39939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Dying Light 2 Stay Human
Image
Image
:D
Tito_i_Partija

#39940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nisi valjda pre-order? Šta ćeš ako bude poluprodukt, k'o onaj novi Battlefield?
REDDEVILS

#39941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Tito_i_Partija wrote: 01/02/2022 13:52 Nisi valjda pre-order? Šta ćeš ako bude poluprodukt, k'o onaj novi Battlefield?
Nisam dobio sam kod for free 🙂
arnes_king

#39942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 30/01/2022 17:08 Zavrsio sam s pricom. Ovo ce mi ostati u sjecanju kao jedno od boljih gaming iskustava. Poceo sam igrati kao skeptik i ocekivao nesto na nivou glupih Marvel filmova sa Thorom i Lokijem, ali prica itekako ima odlicnih momenata, i zalazi malo dublje u mitologiju. Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste ali opet nisam razocaran ponudjenim. Sve u svemu, money well spent. Sad su mi preostali side qustovi i valkire, mozda i najzanimljiviji dio. 9/10.

Image
100%, platina osvojena :D
Image
ferratilis

#39943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

arnes_king wrote: 01/02/2022 14:26

Image
Image
Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti. :)
arnes_king

#39944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 01/02/2022 16:01
arnes_king wrote: 01/02/2022 14:26
imgur.com/osx7U4O.jpg[/img]
Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti. :)
Moram bas vidjeti koliko sati mi je trebalo, ali uglavnom u 10 dana sam zavrsio 100% :D Dobro jesam letio kroz igru i stavio na easy, posto sam je vec jednom igrao a sad cisto da se podsjetim i ubacim platinu u kolekciju pa je islo puno brze jer borbe nisu usporavale :D

Jesi li vidio pravi kraj? Mislim kad zavrsis misiju ne pokazuje ti vise nista, ali tad odes kuci i prespavas pa bude taj ending, vjerovatno na njega i mislis :D
ferratilis

#39945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

arnes_king wrote: 01/02/2022 16:20
ferratilis wrote: 01/02/2022 16:01
Moram bas vidjeti koliko sati mi je trebalo, ali uglavnom u 10 dana sam zavrsio 100% :D Dobro jesam letio kroz igru i stavio na easy, posto sam je vec jednom igrao a sad cisto da se podsjetim i ubacim platinu u kolekciju pa je islo puno brze jer borbe nisu usporavale :D

Jesi li vidio pravi kraj? Mislim kad zavrsis misiju ne pokazuje ti vise nista, ali tad odes kuci i prespavas pa bude taj ending, vjerovatno na njega i mislis :D
Spoiler
Show
Da, mislio sam na ono kad se Thor pojavi ispred kuce, vrhunski teaser. Napravio sam gresku i pogledao trailer za Ragnarok, previse su pokazali, sad je tesko cekat. :D
A mislio sam da ima neki achievement vezan za tezinu, ali izgleda da nema. U tom slucaju, mogu i ja zavrsit 100% jer igram na Give Me Challenge. :)

btw, ovo mi je bio najtezi fight u cijeloj igri, trebalo mi je sigurno 10+ pokusaja. A uopce nije boss fight. :D
Spoiler
Show
arnes_king

#39946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 01/02/2022 16:43
arnes_king wrote: 01/02/2022 16:20

Spoiler
Show
Da, mislio sam na ono kad se Thor pojavi ispred kuce, vrhunski teaser. Napravio sam gresku i pogledao trailer za Ragnarok, previse su pokazali, sad je tesko cekat. :D
A mislio sam da ima neki achievement vezan za tezinu, ali izgleda da nema. U tom slucaju, mogu i ja zavrsit 100% jer igram na Give Me Challenge. :)

btw, ovo mi je bio najtezi fight u cijeloj igri, trebalo mi je sigurno 10+ pokusaja. A uopce nije boss fight. :D
Spoiler
Show
Nema nista vezano za tezinu. Meni su definitivno najteze neke od valkyra, odnosno sve su teske ali ima ih par koje su i na easy i napucanom opremom bas bas teske.
ferratilis

#39947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nakon dugih 8 godina cekanja, sutra bi trebao izaci RE4 HD Project. Dobar razlog da se reinstalira RE4 i odigra u novom ruhu. Nekad moderi urade daleko bolji posao od zvanicnih izdanja, sto ce i ovdje biti slucaj izgleda.

https://www.re4hd.com/

RE4 je trenutno na snizenju
Tito_i_Partija

#39948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kako je krenulo, haman ću ukinut' Prime. Svaki mjesec sve gore igre.

Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već. :roll:
DonieBrasco

#39949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Nadam se da Capcom radi na remake cetvorke, mozda za narednu godinu,
geralt

#39950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Tito_i_Partija wrote: 01/02/2022 21:12 Kako je krenulo, haman ću ukinut' Prime. Svaki mjesec sve gore igre.

Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već. :roll:
Eeee, al ovo je GOG verzija igre :D

Prime je prvenstveno koristan radi drugih stvari, a igrice su tu samo kao bonus. Ako ne kupujes preko Amazona i ne gledas Prime Video, ne isplati se drzati pretplatu samo radi igara.
Post Reply