Pa jel' mora sve bit' u stilu Fromsofta da valja?
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Tito_i_Partija
#39926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa jel' mora sve bit' u stilu Fromsofta da valja?
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#39927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šta se ima izvinjavati. Marvel i Loki su zanimljivi dječurliji do 12 godinaRaigor Stonehoof wrote: ↑30/01/2022 17:48ferratilis wrote: ↑30/01/2022 17:08 Zavrsio sam s pricom. Ovo ce mi ostati u sjecanju kao jedno od boljih gaming iskustava. Poceo sam igrati kao skeptik i ocekivao nesto na nivou glupih Marvel filmova sa Thorom i Lokijem, ali prica itekako ima odlicnih momenata, i zalazi malo dublje u mitologiju. Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste ali opet nisam razocaran ponudjenim. Sve u svemu, money well spent. Sad su mi preostali side qustovi i valkire, mozda i najzanimljiviji dio. 9/10.
![]()
IZVINI SE
- ferratilis
#39928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa sta cu kad su tako visoko postavili ljestvicu da je nemoguce izbjeci poredjenje. GoW nije los, ali problem je sto u prvih par sati vidis sve tipove protivnika do kraja igre, samo ih prepakuju. Postoji mozda pet setova pokreta protivnika, sa malim varijacijama damage tipova. Npr. Dark Souls 3 ima roster od 141, i tih 141 protivnika dijeli oko 90 move setova. Kad dodas power stances koje ima svako oruzje, neces ni u jednom trenutku pomisliti da nesto gledas po dvadeseti put. Toliko je paznje poklonjeno animacijama i pokretima da se niko u industriji ne moze nositi s njima. Da ne govorim koliko su im precizni hitboxovi, i Tekken bi pozavidio. Cinjenice jbg.
- Raigor Stonehoof
#39929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- House
-
Smoothie
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#39932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Lik se uvrijedio jer su mu napali marvel, hahahahhahahaRaigor Stonehoof wrote: ↑30/01/2022 19:18Otkud ti na ovoj temi uopste, banovali te zbog proljeva na ostalim podforumima pa si i ovdje kenjat krenuo?
Voz.
- Raigor Stonehoof
#39933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uvrijedio mi se nos kad sam vidio tvoj nick na ovoj temi.Gerro wrote: ↑30/01/2022 19:32Lik se uvrijedio jer su mu napali marvel, hahahahhahahaRaigor Stonehoof wrote: ↑30/01/2022 19:18
Otkud ti na ovoj temi uopste, banovali te zbog proljeva na ostalim podforumima pa si i ovdje kenjat krenuo?
Voz.
- Heva
#39934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dok je BIHNet imao one svoje servere sa nekom rajom sam igrao vremešni CoD Base Assault... bez puno pametovanja, baš kao i CS... ali 3x sam već prelazio Far Cry 3 i svaki put mi je zanimljivo bilo igrati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pathfinder: kingmaker
Drugi put evoigram, lagano, natenane i uzivam. Ovaj put malo potkovaniji, pa je puno sladje igrati.
Jednostavno sam skontao da hocu da uzivam u igri, a ova nudi sasvim dovoljno opcija za to.
Dakle, igram sa sest kompanjona. Ne znam.hocu li levelovati do 20, ali nije ni bitno. Ne stresiram se kod borbi previse, i pratim build za glavnog lika. Jedino sam kod level 5 morak improvizovati jer mi arcana nije dovoljno bila velika za Eldtrich knight, al poklopicu to narednim levelom.
I ono gdje samsebi mnog, mnogo olaksao i gdje sam u stvari poceo uzivati, jeste da uzmem turnbased borbe. Zasto? Zato sto se pogubim u silnim varijantama kad je borba fluidna i lako zaboravim neke najbitnije stvari, cesto prekinem i spell u tom srkletu. Ovako, lagano i takticki, pa kom obojci kom opanci.
Nabasao sam na Trolreaper greataxe,.koji mi sad dobro dodje protiv trolova. Uskoro idem ka Hagrulki
Drugi put evoigram, lagano, natenane i uzivam. Ovaj put malo potkovaniji, pa je puno sladje igrati.
Jednostavno sam skontao da hocu da uzivam u igri, a ova nudi sasvim dovoljno opcija za to.
Dakle, igram sa sest kompanjona. Ne znam.hocu li levelovati do 20, ali nije ni bitno. Ne stresiram se kod borbi previse, i pratim build za glavnog lika. Jedino sam kod level 5 morak improvizovati jer mi arcana nije dovoljno bila velika za Eldtrich knight, al poklopicu to narednim levelom.
I ono gdje samsebi mnog, mnogo olaksao i gdje sam u stvari poceo uzivati, jeste da uzmem turnbased borbe. Zasto? Zato sto se pogubim u silnim varijantama kad je borba fluidna i lako zaboravim neke najbitnije stvari, cesto prekinem i spell u tom srkletu. Ovako, lagano i takticki, pa kom obojci kom opanci.
Nabasao sam na Trolreaper greataxe,.koji mi sad dobro dodje protiv trolova. Uskoro idem ka Hagrulki
- Tito_i_Partija
#39936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Turn-based opcija je nešto najbolje što ima u toj igri, pogotovo kad igraš sa punom grupom. Ne mogu zamislit' da moram pauzirat' svaki milisekund da dam nove naredbe svakom individualnom članu grupe, pa izludio bi.
Što se tiče tvog builda i propuštenog EK levela, samo se vrati do Olegove birtije. U njoj za šankom ima onaj član Pathfinder Society-a, koji ti za džaba daje mogućnost respec-a. Ne znam kako će ta tvoja improvizacija uticat' na konačni build, al' ja bi tako uradio.
Drago mi je da ti se sviđa, igra je fenomenalna.
Što se tiče tvog builda i propuštenog EK levela, samo se vrati do Olegove birtije. U njoj za šankom ima onaj član Pathfinder Society-a, koji ti za džaba daje mogućnost respec-a. Ne znam kako će ta tvoja improvizacija uticat' na konačni build, al' ja bi tako uradio.
Drago mi je da ti se sviđa, igra je fenomenalna.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
a pa da jebote, ja zaboravio na toTito_i_Partija wrote: ↑31/01/2022 23:48 Turn-based opcija je nešto najbolje što ima u toj igri, pogotovo kad igraš sa punom grupom. Ne mogu zamislit' da moram pauzirat' svaki milisekund da dam nove naredbe svakom individualnom članu grupe, pa izludio bi.![]()
Drago mi je da ti se sviđa, igra je fenomenalna.![]()
hoću, naravno, nisam nijednom iskoristio dosad.
a vidiš, ja konto da malo čitam što igram turn based
- ferratilis
#39938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Turn based is for pussies.
Salim se naravno. Uzivaj, i pazi sa kingdom menadzmentom.
Salim se naravno. Uzivaj, i pazi sa kingdom menadzmentom.
- REDDEVILS
#39939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dying Light 2 Stay Human

- Tito_i_Partija
#39940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisi valjda pre-order? Šta ćeš ako bude poluprodukt, k'o onaj novi Battlefield?
- REDDEVILS
#39941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam dobio sam kod for freeTito_i_Partija wrote: ↑01/02/2022 13:52 Nisi valjda pre-order? Šta ćeš ako bude poluprodukt, k'o onaj novi Battlefield?
- arnes_king
#39942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
100%, platina osvojenaferratilis wrote: ↑30/01/2022 17:08 Zavrsio sam s pricom. Ovo ce mi ostati u sjecanju kao jedno od boljih gaming iskustava. Poceo sam igrati kao skeptik i ocekivao nesto na nivou glupih Marvel filmova sa Thorom i Lokijem, ali prica itekako ima odlicnih momenata, i zalazi malo dublje u mitologiju. Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste ali opet nisam razocaran ponudjenim. Sve u svemu, money well spent. Sad su mi preostali side qustovi i valkire, mozda i najzanimljiviji dio. 9/10.
![]()

- ferratilis
#39943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti.arnes_king wrote: ↑01/02/2022 14:26100%, platina osvojenaferratilis wrote: ↑30/01/2022 17:08 Zavrsio sam s pricom. Ovo ce mi ostati u sjecanju kao jedno od boljih gaming iskustava. Poceo sam igrati kao skeptik i ocekivao nesto na nivou glupih Marvel filmova sa Thorom i Lokijem, ali prica itekako ima odlicnih momenata, i zalazi malo dublje u mitologiju. Nisam veliki ljubitelj borbe, odnosno ogranicenosti iste ali opet nisam razocaran ponudjenim. Sve u svemu, money well spent. Sad su mi preostali side qustovi i valkire, mozda i najzanimljiviji dio. 9/10.
![]()
![]()
![]()
- arnes_king
#39944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moram bas vidjeti koliko sati mi je trebalo, ali uglavnom u 10 dana sam zavrsio 100%ferratilis wrote: ↑01/02/2022 16:01Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti.![]()
Jesi li vidio pravi kraj? Mislim kad zavrsis misiju ne pokazuje ti vise nista, ali tad odes kuci i prespavas pa bude taj ending, vjerovatno na njega i mislis
- ferratilis
#39945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
arnes_king wrote: ↑01/02/2022 16:20Moram bas vidjeti koliko sati mi je trebalo, ali uglavnom u 10 dana sam zavrsio 100%ferratilis wrote: ↑01/02/2022 16:01
Kad prije, wtf?! Ja sam tek zavrsio one side questove za dva patuljka i jednu valkiru, nisam imao puno vremena za igranje. Sigurno cu jos jednom odigrati sve na Give Me God of War tezini, ali kad najave da ce Ragnarok izaci na PC-u. Kraj je pravi stinger, imam osjecaj da prava prica tek treba poceti.![]()
Dobro jesam letio kroz igru i stavio na easy, posto sam je vec jednom igrao a sad cisto da se podsjetim i ubacim platinu u kolekciju pa je islo puno brze jer borbe nisu usporavale
Jesi li vidio pravi kraj? Mislim kad zavrsis misiju ne pokazuje ti vise nista, ali tad odes kuci i prespavas pa bude taj ending, vjerovatno na njega i mislis![]()
Spoiler
Show
Da, mislio sam na ono kad se Thor pojavi ispred kuce, vrhunski teaser. Napravio sam gresku i pogledao trailer za Ragnarok, previse su pokazali, sad je tesko cekat. 
btw, ovo mi je bio najtezi fight u cijeloj igri, trebalo mi je sigurno 10+ pokusaja. A uopce nije boss fight.
Spoiler
Show
- arnes_king
#39946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema nista vezano za tezinu. Meni su definitivno najteze neke od valkyra, odnosno sve su teske ali ima ih par koje su i na easy i napucanom opremom bas bas teske.ferratilis wrote: ↑01/02/2022 16:43arnes_king wrote: ↑01/02/2022 16:20
Moram bas vidjeti koliko sati mi je trebalo, ali uglavnom u 10 dana sam zavrsio 100%Dobro jesam letio kroz igru i stavio na easy, posto sam je vec jednom igrao a sad cisto da se podsjetim i ubacim platinu u kolekciju pa je islo puno brze jer borbe nisu usporavale
Jesi li vidio pravi kraj? Mislim kad zavrsis misiju ne pokazuje ti vise nista, ali tad odes kuci i prespavas pa bude taj ending, vjerovatno na njega i mislis
A mislio sam da ima neki achievement vezan za tezinu, ali izgleda da nema. U tom slucaju, mogu i ja zavrsit 100% jer igram na Give Me Challenge.SpoilerShowDa, mislio sam na ono kad se Thor pojavi ispred kuce, vrhunski teaser. Napravio sam gresku i pogledao trailer za Ragnarok, previse su pokazali, sad je tesko cekat.
btw, ovo mi je bio najtezi fight u cijeloj igri, trebalo mi je sigurno 10+ pokusaja. A uopce nije boss fight.
SpoilerShow
- ferratilis
#39947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nakon dugih 8 godina cekanja, sutra bi trebao izaci RE4 HD Project. Dobar razlog da se reinstalira RE4 i odigra u novom ruhu. Nekad moderi urade daleko bolji posao od zvanicnih izdanja, sto ce i ovdje biti slucaj izgleda.
https://www.re4hd.com/
RE4 je trenutno na snizenju
https://www.re4hd.com/
RE4 je trenutno na snizenju
- Tito_i_Partija
#39948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako je krenulo, haman ću ukinut' Prime. Svaki mjesec sve gore igre.
Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već.
Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već.
-
DonieBrasco
#39949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nadam se da Capcom radi na remake cetvorke, mozda za narednu godinu,
- geralt
#39950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eeee, al ovo je GOG verzija igreTito_i_Partija wrote: ↑01/02/2022 21:12 Kako je krenulo, haman ću ukinut' Prime. Svaki mjesec sve gore igre.
Ovog mjeseca je "kapitalac" Stellaris, kojeg je Epic dav'o ne jednom već dva puta već.![]()
Prime je prvenstveno koristan radi drugih stvari, a igrice su tu samo kao bonus. Ako ne kupujes preko Amazona i ne gledas Prime Video, ne isplati se drzati pretplatu samo radi igara.