inspiron wrote: ↑12/01/2022 09:18
ma ja kakav sam hajvan oba bi i zadrzao
Djesi Norme, hvala na zeljama, i tebi 2022 da bude sva u superlativima
Kad si vec tu, sta mislis o Sellitama? Da li si se susretao ili imas neku ideju. Ja sam citao dosta, jedni pljuju vele ne valjaju im lezajevi rotora, drugi hvale dfa su tacniji od ETA, nema tu konsistentnosti da ima neke poznate nedostatke karakteristicne za njih da covjek moze reci "e dobro, znam da to necu/hocu". Izgleda da ne stizu da proizvedu dovoljno 2824 pa sellita ulece sa klupe za rezervne igrace kod nekoliko brendova, tako da su vremena dostave za ETA duzi nego za one koji imaju sellita.
Hvala na lijepim zeljama...
ETA je ETA i tu nema sta da se doda...Sellita je solidan klon ETA masine...medjutim, iskreno, imao sam je rukama, zavrsna obrada kod ETA-a i kvalitet materijala samih zupcanika je, barem meni, u odnosu na sellitu, vidljiva...moje skromno misljenje, je da je trenutna tacnost kao i lezajevi rotora (relativno lako i jeftino za zamjeniti) najmanji problem...koliko ce odstupanje tacnosti biti nakon deset godina eksploatacije? To je pitanje a ETA se tu dokazala...Takodje, moje skromno misljenje, je da nije u pitanju samo vrijeme isporuke i broj proizvedenih ETA 2824 nego poplava ovih 'novih menadjera' koji na ustedi kvalitete za krajnjeg korisnika nastoje objezbjediti sto vecu dobit a samim tim i sebi objezbjediti godisnje bonuse...mozda i grijesim ipak sam ja 'old school'...
Ako se kupuje sat za ponekad nosit i mozda nekad zamjeniti/prodati OK, ali ako se misli zadrzati i prenijeti sa koljena na koljeno i da uvijek bude atraktivan onda ETA...
Luksuzni proizvodjaci nisu jos pali pod taj uticaj te razvijaju svoje mehanizme, dokazane kvalitete, sto naravno masno i naplacuju...ali gledaj apsurda i opstaju...