Bulova su koliko znam americka firma, ciji je najpoznatiniji(barem za mene ) model jedna verzija prelaska sa mehanickog na kvarcne satove iz 70-tih, model se zove Accutron. Inace nisam neki veliki fan kvarcnih satova, zato sam prije nesto vise od godina dana kupio sebi Maurice Lacroix Pontos RdM sat

koji kosta oko 1500€ i nisam se pokajao. Poslje toga je doslo jos par satova,ali ovaj je na ruci najduze vremena. Automatik je i bazira se na ETA 2897 kalibru.
Ovaj Tissot

se moze kupiti ko za vas za 800 KM,ako ima zainteresovanih nek se jave na PP.
Inace moj san od sata izgleda ovako
http://www.timephilosophy.com/watches/j ... 51842A.jpg
Samo taj sat u markama kosta nekih 12.000,ali je vrijedan svake marke. Inace jako cijenim JLC, kao firmu, jer su uvijek 100% in-house,dok recimo druge,pa cak i skuplje marke se nemogu sa tim pohvaliti. U maju sam u Londonu probao IWC inzinjer, par komara i najvise mi se sivido AMG verzija, samo je furka sto chronograph nije in-house, dok obicni jeste,a i nisam bas bio nesto pri parama (£3800)
Mogu reci da je i meni nedostajala ova tema,jer sam prosle godine malo prorovario kod urara,ali slabo da sam nasao nesto sto bi me zanimalo, a to su vecinom svicarci iz 60-tih, pa mozda i 70-tih,za neku pristojnu lovu,ali probat cu opet ove godine.