@banjaluka078
Moze recept ?
Moderator: anex
Prasu na kolutove 1 cm, krompir na kockice. Prokuhaj skupa u lagano poseljenoj vodi 10-ak minuta.
Stranica s koje sam ga skinula je prestala s radom, pripadala je forumašici koju više, nažalost, ne vidim ovdje.

Bice prejedenih kid tebebanjaluka078 wrote: ↑30/12/2021 22:54Uh!
Šta, kako...?
Kod mene ruska salata napravljena, sutra sarma, maslenica, janjetina u rerni i do ponedjeljka samo skakaonice i kuhinja.
![]()
epik wrote: ↑30/12/2021 23:41Super, hvala, ne bi palo na um inače da je tako napravim.banjaluka078 wrote: ↑30/12/2021 22:54
Bice prejedenih kid tebe....
Pizza sa lisnatim tijestom je nevjerovatno dobra, a nastala zbog nedostatka vremena.... Napravio sam loptice od kockastog lisnatog ostalo sve isto. Koristio sam ledo dodju dva komada po 250 gr, sasvim dovoljno za veliku pizzu.
Ovo kod mene se danas skuha i do idućeg radnog dana možda samo nekad neku supu. Neradni su mi dani.

banjaluka078 wrote: ↑29/12/2021 22:26Stranica s koje sam ga skinula je prestala s radom, pripadala je forumašici koju više, nažalost, ne vidim ovdje.
Mislim da je bila "bluu". I ja često napravim taj rolat.suspect_zero wrote: ↑01/01/2022 14:00
Mislim da je to forumašica blues40.....često pravim onaj rolat sa višnjama/malinama po njenom receptu
...nadam se da je dobro i zdravo.
Sretna vam Nova, u zdravlju kuhali![]()
Šta je ovo? Predjelo? Gdje janjka neka na raznju? Kotlić?

Hm, da vidimo. Poslije ovoga je isla zeljanica, pa onda isla gusta corba od koljenice (slow cooker varijanta) sa povrcem, pa onda skampe na buzaru, pa onde ricotta i spinach cannelloni, pa onda parmigiana di zucchine, pa poslije ponoci leca za poslovni uspjeh u novoj godini, i onda tamo negdje oko tri ujutro sarma u kiselom kupusu za borbu protiv mamurluka. Umjesto torte smo imali pistaccio panettone sa cokoladnim prelivom. Od alkohola, ponuda je bila pive razne, vino crno i bijelo, ceska kosher sljivovica, whiskey, negroni cocktails, sampanjac. Od droga, tu su bile zastupljene vutra, gljive i adderall. Jedino smo od cigara imali samo Marlboro Special Blend gold 100s. Eto

Reci ne drogamasuspect_zero wrote: ↑01/01/2022 22:08 Joj Gandalfa![]()
![]()
![]()
Ja hoću slike tog/tih adderalla...šta god to bilo
![]()
Nazalost, da. Uvijek je isjecena na “kriske”. Moze i u rerni normalno, ali ovaj crock pot (pretis) je ubjedljivo najbolja stvar koju imam za kuhanje, a vjeruj mi da imam posudja za armiju a ne za jedno kucanstvo…
Baš ću pokušati ispeći. Samostalno. Blagodarim na upustvu.GandalfSivi wrote: ↑01/01/2022 22:22Nazalost, da. Uvijek je isjecena na “kriske”. Moze i u rerni normalno, ali ovaj crock pot (pretis) je ubjedljivo najbolja stvar koju imam za kuhanje, a vjeruj mi da imam posudja za armiju a ne za jedno kucanstvo…
Da se nebi drigirali molim recept za pannetoneGandalfSivi wrote: ↑01/01/2022 22:13Reci ne drogamasuspect_zero wrote: ↑01/01/2022 22:08 Joj Gandalfa![]()
![]()
![]()
Ja hoću slike tog/tih adderalla...šta god to bilo
![]()
Tablete za ADHD, drugim rijecima legalni kokain.
Nazalost nema. To je jedina kupovna stvar bila, donjela zena iz Italije.
OK hvala, nije grehota ponekad nesto kupiti gotovo ako je dobroGandalfSivi wrote: ↑02/01/2022 16:15Nazalost nema. To je jedina kupovna stvar bila, donjela zena iz Italije.
Hvala na zeljama i sretna Nova takodjer…