Chmoljo wrote: ↑23/11/2021 23:50Može, a mora li se sve dovesti do pucanja prije nego što se krene u nešto što je davno trebalo. Ja evo iskreno i ne znam ima li podzemnu garažu Sarajevo tower, ali da bi mogla dijelom podmiriti stanovnike, morala bi biti ogromna. I ova pored hitne pitanje je koliko će uspjeti, ali svakako je dobrodošlo.
A naravno tu ostaje taj problem protoka zraka. Svjestan sam da ne možemo imati alpski zrak i da zgrade nisu jedini, čak ni glavni problem, al opet kažem, moramo li sebi dodavati probleme prije nego ih riješimo.
Malo mi je mrsko se kao pravdati da sam protiv gradnje mijenjanja ili šta već, kada čovjek sa pravom strepi da mi komšiluk ne postane udavljen zakednosa mojomporodicom u nabacanim zgradama bez reda i smisla onako kako pogoduje kapitalu.
Da je tinra izgrađena po planu, da onosranje od ST nije toliko koliko jeste, pozdravljam. Ali niko od nas ne može biti siguran šta će se sve izgraditi, samo smo sigurni da neće biti nikoga da uzme u obzir kvalitet života ljudi u tim zgrada i zgradama oko njih.
Preglupo je što postoji zakon koji traži da se na svaki stan izgrade dva parking mjesta, ali nigdje nije izričito navedeno da ta mjesta ne smiješ prodavati.
Bila je na Facebooku reklama Sarajevo Towera, da prodaju garažna mjesta vlasnicima penthousea i većih stanova po 30.000 KM, pa druže ako je to akcijska cijena, koja je standardna cijena onda. To je najveći paradoks u svemu.
Ako već investitor treba nešto da zaradi i na parkingu, nek objave zakon po kojem uz stan, obavezna je i kupovina parking prostora i odrede neki normalan limit za cijenu parkirnog mjesta.
Pa nije se budala sjetila pravit garažu prekoputa Hitne službe, to je potez koji je posljedica dolaska Sarajevo Towera u to naselje.
Što se tiče Sarajevo Towera i njegovih gabarita, tu možemo biti subjektivni, sama zgrada kao zgrada bi se bolje uklopila na nekom drugom mjestu ili eventualno da ja razbijena na kompleks manjih zgrada.
Nekom se ta zgrada sviđa, a nekom se ne sviđa, ona je postala dio Sarajeva, htjeli mi to ili ne. Sada je na potezu onaj koji im je dao dozvolu za to da pratećom infrastrukturom ublaži udar koji će proizvesti njena izgradnja u ovom naselju.
_BataZiv_0809 wrote: ↑23/11/2021 23:53
Kome god je ono u redu, zelim mu jednu takvu zgradu pod prozorom. Jel posteno?
Je li Šibica uredu, ali ovako objektivno?