Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakotakonikako wrote: ↑20/11/2021 23:40
Kako moze ugovor koji istekne da i dalje traje ??????
I kakav ima obavezni i ne obavezni dio ugovora ?????
Obavezno trajanje je 24 mjeseca. U tom periodu ne možeš raskinuti ugovor (osim ako ne dođe do poskupljenja).
Kad prođu 24 mjeseca - nema više obaveznog trajanja, već nastavljaš koristiti uslugu ali je možeš raskinuti kad želiš.
Naravno da si pod ugovorom sve dok koristiš uslugu. Razlika je samo što nakon 24 mjeseca uslugu možeš raskinuti kad želiš i zato to nije "obavezno trajanje". Vrlo prosto.
Sta sve neces ovdje procitati. Cuj da ima obavezno i ne obavezno trajanje Ugovora Neka nova definicija i tumacenje Ugovora.
I kada si pod Ugovorom ( 12 ili 24 mjeseca ) mozes ga raskinuti uz odredjene konsekvence. A kada istekne trajanje Ugovora iliti Ugovor, onda si korisnik usluge bez Ugovora, jer tako odgovara objema stranama. Tebi da mozes prestati koristiti uslugu bez ikakvih konsekvenci a Telemachu jer si i dalje NJIHOV korisnik i placas uslugu ( a to je najvaznije za njih ).
Postoji ugovorni odnos i ugovorna obaveza.Ugovorni odnos traje sve dok ne podneseš zahtjev za raskid ugovora,platiš sve račune i vratiš opremu.
Ugovorna obaveza je minimalni period na koji se obavezuješ biti korisnik usluge.
I tada se može raskinuti ugovor ali si obavezan platiti sve pretplate do isteka UO ili bez plaćanja kod poskupljenja usluge.
Zdravo @Coldplay1,
Prenos utakmica sezone 2021/2022 Premier Lige ekskluzivno možete pratiti Sport Klub kanalima. Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o pravima emitovanja ovog fudbalskog takmičenja u narednoj sezoni, poduzet ćemo sve neophodne korake kako bismo zaštitili interes kompanije i naših korisnika.
Čekajte Jeli to zvanično kažete da ste telemach, sport klub i Uniteda media jedna kompanija. Pa zašto onda kada vas pitamo za SK kanale kažete da nije do vas. Kad Evo ovdje kažete da ste jedna kompanija.
A zvanično se zna da od slijedeće sezona engleska liga ide na arena kanalima. Zato ne mojte kriti nesto sto je javno i zvanično.
Zdravo @kakaljin,
Odgovor koji smo uputili se odnosi na kompaniju Telemach. Naš prioritet tokom 10 godina poslovanja je da korisnicima obezbijedimo vrhunske usluge i ekskluzivne sadržaje, na čemu nastavljamo raditi i u budućnosti.
benzapen wrote: ↑20/11/2021 22:05
Moje iskustvo s telemachom. U januaru potpišem novi ugovor (koja sam budala bio), premium paket, bez obzira na arene. Internet mi je jedini razlog, jer bht mi je napismeno dao da mi ne mogu isporučiti brzinu preko 10 mb (Č.Vila). Bilo je problema s Internetom, pucanja konekcije ali ne baš često. Međutim, zadnjih oko 2 mjeseca internet puca minimalno 10,15 puta dnevno, možda i češće. Skoro uvijek poslijepodne i navečer. Zvao 1360, dolazili, kao problem je u dovodnom kablu iz haustora do stana. Malo mi je bila glupa priča jer kako je moguće da je kabal ispravan prijepodne a odjednom poslijepodne ne valja. Al haj rekoh, neka urade i to (naravno da će mi to naplatiti dodatno). Uradili danas, čekao sam tu intervenciju oko 10 dana. I kao što sam pretpostavljao konekcija opet puca, čak i više nego prije. Zvao opet nekoliko puta 1360, šaltaju me gore dole. Dođem i do nekakve tehničke podrške, naravno odmah je pretpostavka da sam nešto mijenjao u postavkama rutera (nisam ništa), vjerovatno im to piše u vodiču kako da razgovaraju s nezadovoljnim korisnicima. Optuži klijenta da je sam kriv. Jedino što sam uspio je da saznam da postoji i neka napredna tehnička podrška. Neki ko izgleda specijalci, šta li. Al valjda nemaju kad da me kontaktiraju. U međuvremenu, u zadnjih sat vremena je opet konekcija pukla 2 puta. Nema interneta, nema videokluba itd. Uglavnom, ima li neko kakav pametan savjet kako da riješim problem ili da raskinem ugovor na zakonit način.
Nastavak za nedjelju 21.11. Nastavlja se pucanje konekcije, samo je danas počelo ranije oko12:30. Ponovo sam kontaktirao 1360, opet objašnjavaju sve ispočetka, bla, bla, bla. Ti neki napredni tehničari naravno ne rade vikendom i naravno da mi neće umanjiti račun za uslugu koju mi ne pružaju. Uglavnom, telemach naplaćuje nešto što nemam i nije ih apsolutno briga za svoje klijente. Ko nam je kriv što mi moramo raditi vikendom, ha ja. Ko.... levata što je potpisao ugovor u januaru, jel tako @Telemach
benzapen wrote: ↑20/11/2021 22:05
Moje iskustvo s telemachom. U januaru potpišem novi ugovor (koja sam budala bio), premium paket, bez obzira na arene. Internet mi je jedini razlog, jer bht mi je napismeno dao da mi ne mogu isporučiti brzinu preko 10 mb (Č.Vila). Bilo je problema s Internetom, pucanja konekcije ali ne baš često. Međutim, zadnjih oko 2 mjeseca internet puca minimalno 10,15 puta dnevno, možda i češće. Skoro uvijek poslijepodne i navečer. Zvao 1360, dolazili, kao problem je u dovodnom kablu iz haustora do stana. Malo mi je bila glupa priča jer kako je moguće da je kabal ispravan prijepodne a odjednom poslijepodne ne valja. Al haj rekoh, neka urade i to (naravno da će mi to naplatiti dodatno). Uradili danas, čekao sam tu intervenciju oko 10 dana. I kao što sam pretpostavljao konekcija opet puca, čak i više nego prije. Zvao opet nekoliko puta 1360, šaltaju me gore dole. Dođem i do nekakve tehničke podrške, naravno odmah je pretpostavka da sam nešto mijenjao u postavkama rutera (nisam ništa), vjerovatno im to piše u vodiču kako da razgovaraju s nezadovoljnim korisnicima. Optuži klijenta da je sam kriv. Jedino što sam uspio je da saznam da postoji i neka napredna tehnička podrška. Neki ko izgleda specijalci, šta li. Al valjda nemaju kad da me kontaktiraju. U međuvremenu, u zadnjih sat vremena je opet konekcija pukla 2 puta. Nema interneta, nema videokluba itd. Uglavnom, ima li neko kakav pametan savjet kako da riješim problem ili da raskinem ugovor na zakonit način.
Nastavak za nedjelju 21.11. Nastavlja se pucanje konekcije, samo je danas počelo ranije oko12:30. Ponovo sam kontaktirao 1360, opet objašnjavaju sve ispočetka, bla, bla, bla. Ti neki napredni tehničari naravno ne rade vikendom i naravno da mi neće umanjiti račun za uslugu koju mi ne pružaju. Uglavnom, telemach naplaćuje nešto što nemam i nije ih apsolutno briga za svoje klijente. Ko nam je kriv što mi moramo raditi vikendom, ha ja. Ko.... levata što je potpisao ugovor u januaru, jel tako @Telemach
Zdravo @benzapen,
Prvenstveno zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju, razumijevanju i saradnji na ovaj način. Ne želimo da budete nezadovoljni niti da Vas za nas veže loše iskustvo. Cilj nam je da riješimo problem na naše obostrano zadovoljstvo. Naravno, jako nam je važno da budete zadovoljni i našim načinom poslovanja. Ljubazno Vas molimo da nam u pp dostavite korisničke podatke Vašeg Ugovora, kako bi mogli izvršiti detaljnu provjeru i pružiti Vam više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
Zdravo @benzapen,
Prvenstveno zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju, razumijevanju i saradnji na ovaj način. Ne želimo da budete nezadovoljni niti da Vas za nas veže loše iskustvo. Cilj nam je da riješimo problem na naše obostrano zadovoljstvo. Naravno, jako nam je važno da budete zadovoljni i našim načinom poslovanja. Ljubazno Vas molimo da nam u pp dostavite korisničke podatke Vašeg Ugovora, kako bi mogli izvršiti detaljnu provjeru i pružiti Vam više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
Nema potrebe da vam šaljem podatke, dovoljno da provjerite informacije iz korisničke službe, žalba Čengić Vila. I da opet, ne radi Internet i opet ovo kucam s mobilnog interneta. I tako iz dana u dan dok vaši operateri me šaltaju s broja na broj a internetske konekcije pucaju više ni sam ne znam koliko puta.
Zdravo @benzapen,
Nema potrebe da vam šaljem podatke, dovoljno da provjerite informacije iz korisničke službe, žalba Čengić Vila. I da opet, ne radi Internet i opet ovo kucam s mobilnog interneta. I tako iz dana u dan dok vaši operateri me šaltaju s broja na broj a internetske konekcije pucaju više ni sam ne znam koliko puta.
@benzapen,
Za detaljnu provjeru i poziv od strane kolega su nam potrebni korisnički podaci nosioca Ugovora. Stoga Vas još jednom molimo da nam iste dostavite u pp. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
odmor wrote: ↑22/11/2021 01:53
Hoce li ove godine decembar/januar biti otkljucani svi kanali i videoklub?
@Telemach slijedom ovog gori pitanja... 'oce li i nama premiumasima otkljucati onije folder sa davno vec vidjenim prastarim filmovima... znate, spuca i naske ponekad nostalgija
odmor wrote: ↑22/11/2021 01:53
Hoce li ove godine decembar/januar biti otkljucani svi kanali i videoklub?
@Telemach slijedom ovog gori pitanja... 'oce li i nama premiumasima otkljucati onije folder sa davno vec vidjenim prastarim filmovima... znate, spuca i naske ponekad nostalgija
Umanjice nam racune za 20 KM naredna tri mjeseca, jer nemaju nista da nam ponude. To ce biti prvo pokazivanje postovanja prema premium korisnicima sto i nije tako lose obzirom da nas TM kosta 1000 KM godisnje.
Htio bih da prikljucim u stan eon full duo ali situacija je sljedeca. Koaksijalni kabal iz stana ima do haustora do razvodne kutije u haustoru medjutim neki kloc je prije par dana taj kabal prerezao skoro do zida htio bih da pitam jel postoji sansa da ekipa prvo izadje na teren da vidi jel uopste moguce da se nastavi (nastikla) spojnicama kabal do razvoden kutije!? jer ne bih sad provlacio nove kablove kroz stan i sl..