Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakotakonikako

#7826 Re: Telemach BiH

Post by kakotakonikako »

fusion_ba wrote: 21/11/2021 00:01
kakotakonikako wrote: 20/11/2021 23:40 Kako moze ugovor koji istekne da i dalje traje ??????

I kakav ima obavezni i ne obavezni dio ugovora ?????
Obavezno trajanje je 24 mjeseca. U tom periodu ne možeš raskinuti ugovor (osim ako ne dođe do poskupljenja).

Kad prođu 24 mjeseca - nema više obaveznog trajanja, već nastavljaš koristiti uslugu ali je možeš raskinuti kad želiš.

Naravno da si pod ugovorom sve dok koristiš uslugu. Razlika je samo što nakon 24 mjeseca uslugu možeš raskinuti kad želiš i zato to nije "obavezno trajanje". Vrlo prosto.
Sta sve neces ovdje procitati. Cuj da ima obavezno i ne obavezno trajanje Ugovora :-) Neka nova definicija i tumacenje Ugovora.

I kada si pod Ugovorom ( 12 ili 24 mjeseca ) mozes ga raskinuti uz odredjene konsekvence. A kada istekne trajanje Ugovora iliti Ugovor, onda si korisnik usluge bez Ugovora, jer tako odgovara objema stranama. Tebi da mozes prestati koristiti uslugu bez ikakvih konsekvenci a Telemachu jer si i dalje NJIHOV korisnik i placas uslugu ( a to je najvaznije za njih ).

Ove stvari znaju i brucosi na Pravnom fakultetu.
Boban0726

#7827 Re: Telemach BiH

Post by Boban0726 »

Postoji ugovorni odnos i ugovorna obaveza.Ugovorni odnos traje sve dok ne podneseš zahtjev za raskid ugovora,platiš sve račune i vratiš opremu.
Ugovorna obaveza je minimalni period na koji se obavezuješ biti korisnik usluge.
I tada se može raskinuti ugovor ali si obavezan platiti sve pretplate do isteka UO ili bez plaćanja kod poskupljenja usluge.
Telemach

#7828 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 20/11/2021 20:15
Telemach wrote: 20/11/2021 19:24

Zdravo @Coldplay1,
Prenos utakmica sezone 2021/2022 Premier Lige ekskluzivno možete pratiti Sport Klub kanalima. Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o pravima emitovanja ovog fudbalskog takmičenja u narednoj sezoni, poduzet ćemo sve neophodne korake kako bismo zaštitili interes kompanije i naših korisnika.
Čekajte Jeli to zvanično kažete da ste telemach, sport klub i Uniteda media jedna kompanija. Pa zašto onda kada vas pitamo za SK kanale kažete da nije do vas. Kad Evo ovdje kažete da ste jedna kompanija.

A zvanično se zna da od slijedeće sezona engleska liga ide na arena kanalima. Zato ne mojte kriti nesto sto je javno i zvanično.
Zdravo @kakaljin,
Odgovor koji smo uputili se odnosi na kompaniju Telemach. Naš prioritet tokom 10 godina poslovanja je da korisnicima obezbijedimo vrhunske usluge i ekskluzivne sadržaje, na čemu nastavljamo raditi i u budućnosti.
channel10

#7829 Re: Telemach BiH

Post by channel10 »

I onda ide na kraju sezone, trudili smo se, ali nazalost nismo uspjeli osigurati prava prijenosa :D.

A svi znaju da je engleska premier liga od iduce sezone na Arenama :-)
fusion_ba

#7830 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

@kakotakonikako

Vidim ti si baš dobro prostudirao pravo :lol:
tap3ah75

#7831 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

Ček malo
Gube i englesku ligu?

Pa šta će ostati za gledati?
Njemci samo? Njih ionako niko i ne gleda.
Njegova Visost

#7832 Re: Telemach BiH

Post by Njegova Visost »

tap3ah75 wrote: 21/11/2021 10:45 Ček malo
Gube i englesku ligu?

to tek sazno
Adobeg

#7833 Re: Telemach BiH

Post by Adobeg »

Gube i englesku ligu?

Pasa imamo tursku,rusku,holandsku,cesku,dansku,slovensku,finsku ... :-)
Njegova Visost

#7834 Re: Telemach BiH

Post by Njegova Visost »

Adobeg wrote: 21/11/2021 11:55
Gube i englesku ligu?

Pasa imamo tursku,rusku,holandsku,cesku,dansku,slovensku,finsku ... :-)
ukrajinska islandska banglades litvanska liga nije dA nema
studeni76

#7835 Re: Telemach BiH

Post by studeni76 »

A danas najavljuju od 13h na SK2 i makedonsku ligu. Nije da se nema sta gledat :-)
tap3ah75

#7836 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

Da izvineš .... ljubitelji fudbala su ga onda tek nahebali.
Ovako inekako gleda ae engleska liga za vikend.
A od iduće znači šipak.
benzapen

#7837 Re: Telemach BiH

Post by benzapen »

benzapen wrote: 20/11/2021 22:05 Moje iskustvo s telemachom. U januaru potpišem novi ugovor (koja sam budala bio), premium paket, bez obzira na arene. Internet mi je jedini razlog, jer bht mi je napismeno dao da mi ne mogu isporučiti brzinu preko 10 mb (Č.Vila). Bilo je problema s Internetom, pucanja konekcije ali ne baš često. Međutim, zadnjih oko 2 mjeseca internet puca minimalno 10,15 puta dnevno, možda i češće. Skoro uvijek poslijepodne i navečer. Zvao 1360, dolazili, kao problem je u dovodnom kablu iz haustora do stana. Malo mi je bila glupa priča jer kako je moguće da je kabal ispravan prijepodne a odjednom poslijepodne ne valja. Al haj rekoh, neka urade i to (naravno da će mi to naplatiti dodatno). Uradili danas, čekao sam tu intervenciju oko 10 dana. I kao što sam pretpostavljao konekcija opet puca, čak i više nego prije. Zvao opet nekoliko puta 1360, šaltaju me gore dole. Dođem i do nekakve tehničke podrške, naravno odmah je pretpostavka da sam nešto mijenjao u postavkama rutera (nisam ništa), vjerovatno im to piše u vodiču kako da razgovaraju s nezadovoljnim korisnicima. Optuži klijenta da je sam kriv. Jedino što sam uspio je da saznam da postoji i neka napredna tehnička podrška. Neki ko izgleda specijalci, šta li. Al valjda nemaju kad da me kontaktiraju. U međuvremenu, u zadnjih sat vremena je opet konekcija pukla 2 puta. Nema interneta, nema videokluba itd. Uglavnom, ima li neko kakav pametan savjet kako da riješim problem ili da raskinem ugovor na zakonit način.
Nastavak za nedjelju 21.11. Nastavlja se pucanje konekcije, samo je danas počelo ranije oko12:30. Ponovo sam kontaktirao 1360, opet objašnjavaju sve ispočetka, bla, bla, bla. Ti neki napredni tehničari naravno ne rade vikendom i naravno da mi neće umanjiti račun za uslugu koju mi ne pružaju. Uglavnom, telemach naplaćuje nešto što nemam i nije ih apsolutno briga za svoje klijente. Ko nam je kriv što mi moramo raditi vikendom, ha ja. Ko.... levata što je potpisao ugovor u januaru, jel tako @Telemach
Telemach

#7838 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

benzapen wrote: 21/11/2021 12:49
benzapen wrote: 20/11/2021 22:05 Moje iskustvo s telemachom. U januaru potpišem novi ugovor (koja sam budala bio), premium paket, bez obzira na arene. Internet mi je jedini razlog, jer bht mi je napismeno dao da mi ne mogu isporučiti brzinu preko 10 mb (Č.Vila). Bilo je problema s Internetom, pucanja konekcije ali ne baš često. Međutim, zadnjih oko 2 mjeseca internet puca minimalno 10,15 puta dnevno, možda i češće. Skoro uvijek poslijepodne i navečer. Zvao 1360, dolazili, kao problem je u dovodnom kablu iz haustora do stana. Malo mi je bila glupa priča jer kako je moguće da je kabal ispravan prijepodne a odjednom poslijepodne ne valja. Al haj rekoh, neka urade i to (naravno da će mi to naplatiti dodatno). Uradili danas, čekao sam tu intervenciju oko 10 dana. I kao što sam pretpostavljao konekcija opet puca, čak i više nego prije. Zvao opet nekoliko puta 1360, šaltaju me gore dole. Dođem i do nekakve tehničke podrške, naravno odmah je pretpostavka da sam nešto mijenjao u postavkama rutera (nisam ništa), vjerovatno im to piše u vodiču kako da razgovaraju s nezadovoljnim korisnicima. Optuži klijenta da je sam kriv. Jedino što sam uspio je da saznam da postoji i neka napredna tehnička podrška. Neki ko izgleda specijalci, šta li. Al valjda nemaju kad da me kontaktiraju. U međuvremenu, u zadnjih sat vremena je opet konekcija pukla 2 puta. Nema interneta, nema videokluba itd. Uglavnom, ima li neko kakav pametan savjet kako da riješim problem ili da raskinem ugovor na zakonit način.
Nastavak za nedjelju 21.11. Nastavlja se pucanje konekcije, samo je danas počelo ranije oko12:30. Ponovo sam kontaktirao 1360, opet objašnjavaju sve ispočetka, bla, bla, bla. Ti neki napredni tehničari naravno ne rade vikendom i naravno da mi neće umanjiti račun za uslugu koju mi ne pružaju. Uglavnom, telemach naplaćuje nešto što nemam i nije ih apsolutno briga za svoje klijente. Ko nam je kriv što mi moramo raditi vikendom, ha ja. Ko.... levata što je potpisao ugovor u januaru, jel tako @Telemach
Zdravo @benzapen,
Prvenstveno zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju, razumijevanju i saradnji na ovaj način. Ne želimo da budete nezadovoljni niti da Vas za nas veže loše iskustvo. Cilj nam je da riješimo problem na naše obostrano zadovoljstvo. Naravno, jako nam je važno da budete zadovoljni i našim načinom poslovanja. Ljubazno Vas molimo da nam u pp dostavite korisničke podatke Vašeg Ugovora, kako bi mogli izvršiti detaljnu provjeru i pružiti Vam više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
Tesla Edison

#7839 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

Kad će FTV HD na broj 3?

Kad će SK 4K na module?
perfect_guy

#7840 Re: Telemach BiH

Post by perfect_guy »

zbog čega se ovo javlja samo na određenom kanalu (par sekundi radi normalno i izbaci ovo)

An error receiving the signal has occurred. (#5600)
Tesla Edison

#7841 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

perfect_guy wrote: 21/11/2021 16:17 zbog čega se ovo javlja samo na određenom kanalu (par sekundi radi normalno i izbaci ovo)

I meni je tako na kartici. Izbacuje tu grešku na Planet Earth, CS action i TLC
crnivrag

#7842 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

perfect_guy wrote: 21/11/2021 16:17 zbog čega se ovo javlja samo na određenom kanalu (par sekundi radi normalno i izbaci ovo)

Servver ne snimi sadržaj kako treba na nekoliko sekundi i onda "štucne".
perfect_guy

#7843 Re: Telemach BiH

Post by perfect_guy »

crnivrag wrote: 21/11/2021 16:36 Servver ne snimi sadržaj kako treba na nekoliko sekundi i onda "štucne".
zasad kako funkcioniše, prebacim se na drugi kanal i nakon par minuta se mogu vratiti
benzapen

#7844 Re: Telemach BiH

Post by benzapen »

Telemach wrote: 21/11/2021 13:10
benzapen wrote: 21/11/2021 12:49

Zdravo @benzapen,
Prvenstveno zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju, razumijevanju i saradnji na ovaj način. Ne želimo da budete nezadovoljni niti da Vas za nas veže loše iskustvo. Cilj nam je da riješimo problem na naše obostrano zadovoljstvo. Naravno, jako nam je važno da budete zadovoljni i našim načinom poslovanja. Ljubazno Vas molimo da nam u pp dostavite korisničke podatke Vašeg Ugovora, kako bi mogli izvršiti detaljnu provjeru i pružiti Vam više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
Nema potrebe da vam šaljem podatke, dovoljno da provjerite informacije iz korisničke službe, žalba Čengić Vila. I da opet, ne radi Internet i opet ovo kucam s mobilnog interneta. I tako iz dana u dan dok vaši operateri me šaltaju s broja na broj a internetske konekcije pucaju više ni sam ne znam koliko puta.
Telemach

#7845 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

benzapen wrote: 21/11/2021 18:00
Telemach wrote: 21/11/2021 13:10

Zdravo @benzapen,
Nema potrebe da vam šaljem podatke, dovoljno da provjerite informacije iz korisničke službe, žalba Čengić Vila. I da opet, ne radi Internet i opet ovo kucam s mobilnog interneta. I tako iz dana u dan dok vaši operateri me šaltaju s broja na broj a internetske konekcije pucaju više ni sam ne znam koliko puta.
@benzapen,
Za detaljnu provjeru i poziv od strane kolega su nam potrebni korisnički podaci nosioca Ugovora. Stoga Vas još jednom molimo da nam iste dostavite u pp. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
odmor

#7846 Re: Telemach BiH

Post by odmor »

Hoce li ove godine decembar/januar biti otkljucani svi kanali i videoklub?
semirsar

#7847 Re: Telemach BiH

Post by semirsar »

odmor wrote: 22/11/2021 01:53 Hoce li ove godine decembar/januar biti otkljucani svi kanali i videoklub?
@Telemach slijedom ovog gori pitanja... 'oce li i nama premiumasima otkljucati onije folder sa davno vec vidjenim prastarim filmovima... znate, spuca i naske ponekad nostalgija :mrgreen:
drugtito2011

#7848 Re: Telemach BiH

Post by drugtito2011 »

semirsar wrote: 22/11/2021 06:53
odmor wrote: 22/11/2021 01:53 Hoce li ove godine decembar/januar biti otkljucani svi kanali i videoklub?
@Telemach slijedom ovog gori pitanja... 'oce li i nama premiumasima otkljucati onije folder sa davno vec vidjenim prastarim filmovima... znate, spuca i naske ponekad nostalgija :mrgreen:
Umanjice nam racune za 20 KM naredna tri mjeseca, jer nemaju nista da nam ponude. To ce biti prvo pokazivanje postovanja prema premium korisnicima sto i nije tako lose obzirom da nas TM kosta 1000 KM godisnje.
Tesla Edison

#7849 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

....
BaDa

#7850 Re: Telemach BiH

Post by BaDa »

@Telemach

Htio bih da prikljucim u stan eon full duo ali situacija je sljedeca. Koaksijalni kabal iz stana ima do haustora do razvodne kutije u haustoru medjutim neki kloc je prije par dana taj kabal prerezao skoro do zida htio bih da pitam jel postoji sansa da ekipa prvo izadje na teren da vidi jel uopste moguce da se nastavi (nastikla) spojnicama kabal do razvoden kutije!? jer ne bih sad provlacio nove kablove kroz stan i sl..
Post Reply