Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
brazzo19 wrote: ↑02/11/2021 19:37
Ne ometa nista, moguce samo da je zato sto sam svjetla namjestio na "automatski" tamo nisu uvijek ukljucena na "kratka" nego zavisno od jacine svejtlosti pali se svjetlo ako i osvjetljenje u autu, cim okrenem sa automatski da su stalno recimo kratka odmah tamo na postavkama na multimediji gdje izbacuje sva upozorenja odmah se ovo ugasi?
ne znam kod mene radi
ako je sta od pomoci - pusti ga na miru popravice se sam
danas me potresla jedna tuzna vijest.
jucer nas je napustio jako dobar covjek i majstor- suad mujezinovic.
dugo godina je bio poslovodja u automehanici na pofalicima ,kad je propalo radio je privatno,na pocetku kasindolske .
bavio se mehanikom i ravnanjem diskova.vjerovatno ga je i poznavao neko od forumske raje.
laka mu zemlja bosanska...
brazzo19 wrote: ↑02/11/2021 19:10
Ne mogu da nadjem ww pa cu ovdje valjda nije problem
Prilikom voznje i kada ulazim u tunel ili garazu ili kada je ono pred mrak izbaci mi ovo, Golf 7 je u pitanju.
Čuj užeglo, to se kod nas tako kaže ?
Postoje ispitivači kočione tečnosti, koji pokazuju kvalitetu iste, odnosno sadržaj vlage / vode....
Ja sam sebi baš neki dan uzeo taj ispitivač za nekih 15-ak km
emotivac wrote: ↑03/11/2021 10:39
Postoje ispitivači kočione tečnosti, koji pokazuju kvalitetu iste, odnosno sadržaj vlage / vode....
Ja cijeli svoj život mislio da se neki drugi parametri gledaju kod ulja za kocnice.. Ili ti ga kocione tecnosti.
Ja cijeli svoj život mislio da se neki drugi parametri gledaju kod ulja za kocnice.. Ili ti ga kocione tecnosti.
Stvar je u tome što se kočiona tečnost ne može "UŽEĆI" jer baš zbog toga, što je tečnost, a ne ulje
Zato i jesam dao prijedlog: konzervans. Kao da govori o hrani (dobro, ulju tj. zejtinu) a ne o kočionoj tečnosti. Valjda bio kuhar pa se prebacio na automehaničara.
ne bih da budem prestrog - kao pojedini ovdje ali je vjerovatno se mislilo na to da je ulje postalo koloidno sa zapocetom parafinizacijom, dakle gubi tekuca svojstva a samim tim i sva druga..... a u biti ima istine u tome da je uzeglo jer je to bas izraz za domace ulje koje pocinje da parafinira.....
brazzo19 wrote: ↑02/11/2021 19:10
Ne mogu da nadjem ww pa cu ovdje valjda nije problem
Prilikom voznje i kada ulazim u tunel ili garazu ili kada je ono pred mrak izbaci mi ovo, Golf 7 je u pitanju.
Fault: Automatic Headlight Control??
Senzor na sofersajbi ili instalacija do senzora.
Sta to znaci, sta mi je ciniti je li neki kvar to??
Pa ne znam jel ti pali svjetla kratka navecer ako je prekidač na AUTO.
Ako ti se ne popravlja, drzi na 0 za dnevna i onda kratka ti pali kad treba.
Moze 0-30 za zime odlicno. Mozes i to fabricko, moze i ravenol, liqui moly,mobil. Sve sa tom specifikacijom 504 507
Pali, stoji mi uvijek na auto kako sam ga kupio, uglavnom "prepozna svaki put kada ulazim u mracnu garazu podzemnu ili tunel" recimo ako je jako sunce radi samo kao pozicija ili ispod ona pomocna svjetla ne radi u kabini osvjetljenje onih tipki dok recimo cim je mrak ili kada udjem u vlastitu garazu ako je slabije osvjetljenje izbaci mi tu poruku i autkmatski upali kartka svjetla i osvjetli mi tablu board kao i sve one tipke u autu, znaci trebalo bi da je ok cim ne moram rucno prebacivati nego on sam pali i gasi u zavisnosti od jacine djevnog svjetla napolju?
Al ne zeza me nista ljudi osim sto bude ta poruka kada mi automatski prebaci svjetla nisam recimo primjetio da vozim a mrak je da mi nije automatski upalio kratka i osvjetlio kabinu
brazzo19 wrote: ↑03/11/2021 22:33
Al ne zeza me nista ljudi osim sto bude ta poruka kada mi automatski prebaci svjetla nisam recimo primjetio da vozim a mrak je da mi nije automatski upalio kratka i osvjetlio kabinu
Ukoliko nekog zanima, auto sam odvezao na dijagnostiku i utvrđen je problem u nekakvom prekidaču koji s nalazi kod papučice kočnice. Ono što nisam znao jeste da je taj isti prekidač uzrokovao i prestanak rada štop svjetala. Dakle nije problem niti u kočionom ulju, niti nešto drugo već taj prekidač tako da su i troškovi servisa minimalni. Zanimljiva je činjenica da je mehaničar s tehničkog pregleda gdje mi radi drug odmah ukazivao na taj prekidač bez da je auto i vidio. Nakon dijagnostike, mogu reći da je bio i više nego pravu.
vjeshalica wrote: ↑04/11/2021 12:55
Đ e uzet povoljno kvalitetan lezaj amortizera FAG ili koji vec samo da je dobar da se ne uzjebuni za pola godine ili 20 dana
Sarajevo lokacija
Provjeri Simimpex, Školjića i Škoru. Lihvari iz Motorexa naplaćuju duplo u većini slučajeva.