Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑04/10/2021 22:40
Hebo majku, mi ćemo do Neuma imati 10 vatrogasnih jedinica koje će pokrivati auto put....i koje će biti iz JPAutoceste federacije...
Kako je to u Njemačkoj riješeno???
Imas autoban policiju jebo ga ti ko da nikad nisi gledo semira i kobru 11....i oni su podjeljeni po zonama....stanice su im blizu ili tik uz autoput...i da voze zvjeri od masina
Vatrogasci dolaze iz najblize postaje
I eto sve da i imamo autoput policiju....gdje ce skidat one koje zaustve kad od zenice do sarajeva ima jedna pumpa i parking...strucnjaci ni jedan parking nisu napravili......dodikov ima 2 parkinga od doboja do gradiske...
drug_profi wrote: ↑05/10/2021 01:08
Jeste li stekli dojam da je danas saobracaj u Sarajevu bio tecniji, brzi?
ja u 16.30 na tranzitu bio , samo 10tak auta ceka a inace je do mosta kolona u tom vremenu al' zato 15min kasnije u Vilsonovom sa mostom Olge i Suade rasulo
Sinoć od At Mejdana prema Skenderiji ide nekakva Alfa 10km/h, kontam hajd ubrzat će. Mi već prošli džamiju i približavamo se Drveniji, i dalje ide sve 10-15km/h i to po sredini ceste. Dok mu nisam složio duga nije prestao drkati mobitel. Onda je stao kod Drvenije da nastavi mobitelanje.
Pa jucer frajer na motoru od Hotonja do KG vozi sredinom trake i lijevom drka po mobitelu, krivuda, koci, a ne mozes ga obici, Ispred njega najmanje 200 metara nikog.
I kad je izdrko, opleo po gasu.
drug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:38
Pa jucer frajer na motoru od Hotonja do KG vozi sredinom trake i lijevom drka po mobitelu, krivuda, koci, a ne mozes ga obici, Ispred njega najmanje 200 metara nikog.
I kad je izdrko, opleo po gasu.
Slična situacija bila sigurno. Ja to nikako ne mogu da shvatim šta je tim ljudima u glavi. Ako je akšam i noć ja blicnem malo ne bi li se probudio guslač, ako nastavi samo duga pod uslovom da ne ometa druge savjesne učesnike u saobraćaju.
Isto tako ne mogu da shvatim šta misle ljudi koji ti svjesno oduzimaju prvenstvo, pa ih preduhitriš i ne daš im da se uvale i onda hoće da im se vratiš. Tako neki dan lik krenu da mi sasječe traku prema pijaci na Ciglanama onaj put prema parkingu, a ja sam se kretao prema semaforu. Umjesto da je prošao iza mene, čovjek iza mene mu ostavio prostora, a tu mu je i isprekidana, on je fino ispred mene i haman oreko trotoara krenu da se uvali. Ja ga pročitao sreća na vrijeme i po gasu prije njega, zaustavi se u pola moje trake i hoće da se ja vratim u rikverc malo da gospodin prođe. I pomaknem se do njegovog auta na centimetar. Vratio se u rikverc pod ručnom.
black_adrian wrote: ↑05/10/2021 08:30
Sinoć od At Mejdana prema Skenderiji ide nekakva Alfa 10km/h, kontam hajd ubrzat će. Mi već prošli džamiju i približavamo se Drveniji, i dalje ide sve 10-15km/h i to po sredini ceste. Dok mu nisam složio duga nije prestao drkati mobitel. Onda je stao kod Drvenije da nastavi mobitelanje.
Bože sačuvaj. Staneš odmah i skratiš muke i sebi i drugima, a ne naopako.
Ne znam sta se desava, ali jutros u 8h prodjoh onaj kriticni semafor u Dz. Bijedica kod Grasa bez zaustavljanja.
Obicno bude kolona u 2 trake do skretanja u "Miljacku".
NediM17 wrote: ↑05/10/2021 09:28
Ne znam sta se desava, ali jutros u 8h prodjoh onaj kriticni semafor u Dz. Bijedica kod Grasa bez zaustavljanja.
Obicno bude kolona u 2 trake do skretanja u "Miljacku".
zaustavljen saobraćaj u nedžarićima zbog rekonstrukcije stanice
ovo gore odmah prodisalo
Nemoj se bezveze prosipati evo opet te citiram jer mi nije bilo mrsko slikati taj dio
Zato sada postavljam
Horizontalna i vertikalna signalizacija često nisu koherentne - dokazano je na ovoj temi slikama.
Bila je plava tabla na banderi sa jasno iscrtanim smjerovima svih traka te raskrsnice i sa isrctanim PRAVO I DESNO i za srednju traku (krajnja desna je bila iscrtana samo za desno).
Nisam obraćao pažnju na tu tablu a ovih dana baš i ne prolazim ali pretpostavljam da je još uvijek tu.
teskeredzic_22 wrote: ↑05/10/2021 14:15
Bila je plava tabla na banderi sa jasno iscrtanim smjerovima svih traka te raskrsnice i sa isrctanim PRAVO I DESNO i za srednju traku (krajnja desna je bila iscrtana samo za desno).
Ako ide tabla, pa znakovi na cesti, onda se primijenjuju, da se izrazim laicki, "znakovi koji su blize raskrsnici" tj oni na cesti.
Mislim, ali nisam 100% siguran, da je ovo gore tacno.
teskeredzic_22 wrote: ↑05/10/2021 14:15
Ako ide tabla, pa znakovi na cesti, onda se primijenjuju, da se izrazim laicki, "znakovi koji su blize raskrsnici" tj oni na cesti.
Mislim, ali nisam 100% siguran, da je ovo gore tacno.
Horizontalna signalizacija se primjenjuje samo ako ne postoji vertikalna signalizacija.
Mislim da je neko postavljao clan zakona koji ne kaze tako. Znam da je bilo u pitanju neslaganje znakova u kotromanicevoj, kod 'rdjave zgrade, gdje horizontalni znakovi kazu da se moze desno iz krajnje lijeve, dok znak prije kaze da se ne moze.
Zakon kaze da hor i vert siganlizacija imaju istu snagu i da moraju biti usklađeni, a za šta je odgovorno pravno lice koje upravlja cestama.
Uglavnom, kako god da postupiš, ako je u skladu sa nekim od znakova, nisi pogriješio iako je u koliziji sa drugim, kao u Kotromanićevoj.
Štaviše, ako ima jedno vozilo koje čeka na semaforu ti ne možeš vidjeti horizontalnu koja ne dozvoljava skretanje iz lijeve u desno, dok vertikalna to dozvoljava, a nju jasno vidiš prilikom prestrojavanja i biranja trake.
Ovdje je nekad i horizontalna pokazivala isto, ali su je pri zadnjem osvježenju namjerno ili greškom doveli u koliziju sa vertikalnom.
U Nedžarićima se sinoć oko pola 10 zagužvalo dobro, jer raja, koja vozi lijevom trakom za grad, se samo zaustavi u toj traci (na čisto zeleno), blokiraju kolonu iza sebe i čekaju zeleno za skretanje prema DHL-u.
S4mpion wrote: ↑05/10/2021 15:50
U Nedžarićima se sinoć oko pola 10 zagužvalo dobro, jer raja, koja vozi lijevom trakom za grad, se samo zaustavi u toj traci (na čisto zeleno), blokiraju kolonu iza sebe i čekaju zeleno za skretanje prema DHL-u.
Guzva je non stop sada, ne moze Bosnjo na slijedecem semaforu lijevo da skrene mora tu Trebali su opaliti zabranu da se ne moze lijevo dok se ne zavrse radovi svi pravo i vozdra.
S4mpion wrote: ↑05/10/2021 15:50