Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Romeo 80 wrote: ↑03/10/2021 21:20
Na istoj toj raskrsnici na kojoj je nas Mehemed imao bliski susret sa trecom vrstom je nastradalai ona mlada doktorica prije par godina. Na identican nacin je s boka udario sin vlasnika cevabdzinice Zmaj.
Prezivjela je srecom, ali mislim i sa trajnim posljedicama nazalost
2012e
Kako sam ja čuo idiot je hvatao crveni val, ciljao da prođe kroz što više crvenih semafora. Možeš misliti tog mentalnog sklopa...
Ja uvijek gledam na sve strane na semaforima, a pogotovo sto je kasnije, to vise gledam... Nisam jednom bio sam na cesti u 4-5 ujutro, i opet kad prelazim ove raskirsnice, hamah usporim, jer znam da tada se najvise leti kroz crvena...
Mehemed wrote: ↑03/10/2021 15:33
Extra sam prošao hvala Bogu, da sam samo desetinku ranije naišao ili da je on desetinku kasnije udario bi me direkt u vrata i u tom bi slučaju ili poginuo ili ostao invalid, vrata u Golfa 2 su ništa, možda milimetar lima, udariš nogom i napraviš uvalu, a kamo li šta bi uradio ovakav udes, prošao bi kroz mene. Samo jedna desetinka me dijelila od toga. Završio sam samo sa manjim (povremenim) bolovima, nisam ništa slomio. Baš dobro krene posao u Korpi i onda se ovo desi...
Prošao si odlično. Zamalo da te ubije, mogao te rastaviti na 100 komada. Brz oporavak ti želim, da što brže prođu bolovi. Novo auto će biti ako Bog da, naći će se nešto. Neka si ti u komadu ostao.
Dozer wrote: ↑03/10/2021 17:18
Kako ga nisi vidio da nailazi ba.... ?
Prekjuče, vozim na AP prema Sarajevu i prolazim Visoko, tempomat ograničenje +5, vozim desnom trakom, skoro nigdje nikog i dole iza one pumpe stižem lika u Altei, Touranu, šta li je, ide lijevom trakom cca 100 km/h. Samo prođem svojom trakom. Hajmo forume, koja bi bila zakonita akcija s moje strane?
rahmetli dedo wrote: ↑04/10/2021 09:34
Prekjuče, vozim na AP prema Sarajevu i prolazim Visoko, tempomat ograničenje +5, vozim desnom trakom, skoro nigdje nikog i dole iza one pumpe stižem lika u Altei, Touranu, šta li je, ide lijevom trakom cca 100 km/h. Samo prođem svojom trakom. Hajmo forume, koja bi bila zakonita akcija s moje strane?
Zalijepit se za njega i svirat dok krmak ne skonta da treba desnom voziti.
122.
Dobar dan, vozim se AP u smijeru prema Sarajevu. Imam vozaca koji ugrozava voznju, molim za instrukciju sta da radim. Mogu ga snimati, a spreman sam i lično da svojim imenom i prezimenom prvoj patroli potvrdim zapazanje, te da budem eventualno svjednok na sudu.
Romeo 80 wrote: ↑03/10/2021 21:20
Na istoj toj raskrsnici na kojoj je nas Mehemed imao bliski susret sa trecom vrstom je nastradalai ona mlada doktorica prije par godina. Na identican nacin je s boka udario sin vlasnika cevabdzinice Zmaj.
Prezivjela je srecom, ali mislim i sa trajnim posljedicama nazalost
2012e
Kako sam ja čuo idiot je hvatao crveni val, ciljao da prođe kroz što više crvenih semafora. Možeš misliti tog mentalnog sklopa...
Koje je ovo auto sto je zguzvano? I pored ovakve havarije opet je ovaj vozacev dio dobro izdrzao..
122.
Dobar dan, vozim se AP u smijeru prema Sarajevu. Imam vozaca koji ugrozava voznju, molim za instrukciju sta da radim. Mogu ga snimati, a spreman sam i lično da svojim imenom i prezimenom prvoj patroli potvrdim zapazanje, te da budem eventualno svjednok na sudu.
Iskren da ti budem, mene to ne zanima. Nazovem 122 i ne dozvoljavam da mi kazu da zovem taj i taj broj, ili me prebaci, ili odradi posao. Ako mi kaze da niko nije nadlezan za AC to bih trazio u pisanoj formi, pa da onda radimo svi sta zelimo na AP.
koja PU kad nijedna nije u nadležnosti nad AC?
Kako nije, kad bude udes ko ide na AC? Ima stanicno podrucje koje pokriva neka policijska stanica...
122.
Ovako kao je receno, jer si ti napravio prekrsaj preticanjem sa desne strane
Proteklih par dana sam iskoristio ovo malo lijepog vremena prije zime da setam. Nisam htio da vozim, nego parkiram kad idem negdje i udarim pjeske gdje god mislim da ce me guzva hvatati. Psa na lanac i udri.
Imao sam vremena da gledam auta u kolonama tokom spice.
Znaci bukvalno jedan dan sam brojao od 15 auta u koloni(i to samo ona strana koja je bila bliza meni na trotoaru), u 9 je telefon vozacima u ruci i ide video poziv, neko instagramanje, fejsbuchenje, selfiji.....jeeeeebo te zivot.
Porazavajuce. Najgore mi je bilo gledati i kad prelaze preko pjesackog, ne obaziru se na isti i pjesake kojima se pali zeleno.
Strasno. Sto je jos gore, vise nema neke dobne granice. Cak i zene/muskarci u visim godinama.
Kakvi smo, i malo je saobracajnih nesreca.
Ovako kao je receno, jer si ti napravio prekrsaj preticanjem sa desne strane
Znači forumaš je trebao dati žmigavac i krenuti u preticanje, a lik u Seatu se vjerovatno ne bi vratio nazad u desnu traku. Ili je trebao usporiti, jer kako će na autoputu prestići desnom trakom lika koji ide lijevom trakom i usprava saobraćaj i nema namjeru da se vrati u desnu. Znam da je Zakon takav, ali je u ovakvim situacijama potpuno debilan. Tako je kad Zakone donose nepismeni ljudi.