Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
znači trebao sam nazvati 122 i prijaviti. A onda? A nemam hands free - opet prekršaj? Prestrojiti se iza i blicati - super, a šta ako on ne skonta ili neće da se skloni, onda smo 2 u lijevoj traci na 90-100km/h. Nekako mi je najispravnije sa zakonske strane da sam, umjesto što sam prošao pored njega desnom trakom, usporio na njegovu brzinu i ostao u desnoj traci nikad ga ne preteknuvši. Napominjem da sam išao desnom trakom kilometrima prije nego što sam stigao njega u lijevoj (znam da sam i dalje u prekršaju).
rahmetli dedo wrote: ↑04/10/2021 13:19
znači trebao sam nazvati 122 i prijaviti
Tako je, to da radimo svi, morali bi imati odgovornost prema nama građanima koji želimo da poštujemo propise.
A onda? A nemam hands free - opet prekršaj?
Postoji nešto što je bitnije i što anulira prekršaj. Ako ćeš tim pozivom spriječiti kršenje Zakona, niko te normalan neće kazniti.
Nekako mi je najispravnije sa zakonske strane da sam, umjesto što sam prošao pored njega desnom trakom, usporio na njegovu brzinu i ostao u desnoj traci nikad ga ne preteknuvši.
Naravno da je pogrešno preteći s desne strane. Da se desi bilo kakav kontakt, ti si automatski kriv, jer pretičeš sa strane koja nije dozovljena.
Kako nije, kad bude udes ko ide na AC? Ima stanicno podrucje koje pokriva neka policijska stanica...
ima ali to im je jedino što urade, uviđaj
PU zenica pa i ovaj u vogošći su imale okršaje sa autocestama vezano za mjerenje brzine koje ne smiju raditi na autocesti, oni ne.
već xx godina se čeka uspostavljanje federalne jedinice koja će imati ovo u nadležnosti...
Kako nije, kad bude udes ko ide na AC? Ima stanicno podrucje koje pokriva neka policijska stanica...
PU zenica pa i ovaj u vogošći su imale okršaje sa autocestama vezano za mjerenje brzine koje ne smiju raditi na autocesti, oni ne.
već xx godina se čeka uspostavljanje federalne jedinice koja će imati ovo u nadležnosti...
Od koga mi stigne plava koverta kad prekoračim 120 km/h i uslika me kamera između Jošanice i Podlugova?
Od koga mi stigne plava koverta kad prekoračim 120 km/h i uslika me kamera između Jošanice i Podlugova?
Od pošte
Od Mupa KS jer se to nalazi u KS
MEni se cini da je problem sa presretacima jer bi morali na dijelu da mogu kaznjavati a na dijelu da ne mogu jer predju u drugi kanton pa dok se okrenu na slijedecoj petlji
Usred ove pandemije koronavirusa ispod radara se provukla epidemija jednog drugog virusa: kolonavirusa. Pogađa samo vozače, a simptomi su: opšta pospanost na semaforima, značajan gubitak koncentracije, usporeni refleksi do nivoa refleksa mrtve kornjače, kašnjenje/lag pri kretanju sa semafora, nemogućnost vožnje brzinama preko 30 km/h, tunelski vid i selektivna nagluhost. Posljedica: stvaranje nepreglednih kolona u svako doba dana i zagušenje saobraćajnica. Bolest je neizlječiva a ni vakcine nisu ni na pomolu (nikome se ne isplati da ih razvija jer bolest pogađa samo usko geografsko područje koje prosječan zapadnjak ne može ni da nađe na geografskoj karti).
Laplace wrote: ↑04/10/2021 21:15
Usred ove pandemije koronavirusa ispod radara se provukla epidemija jednog drugog virusa: kolonavirusa. Pogađa samo vozače, a simptomi su: opšta pospanost na semaforima, značajan gubitak koncentracije, usporeni refleksi do nivoa refleksa mrtve kornjače, kašnjenje/lag pri kretanju sa semafora, nemogućnost vožnje brzinama preko 30 km/h, tunelski vid i selektivna nagluhost. Posljedica: stvaranje nepreglednih kolona u svako doba dana i zagušenje saobraćajnica. Bolest je neizlječiva a ni vakcine nisu ni na pomolu (nikome se ne isplati da ih razvija jer bolest pogađa samo usko geografsko područje koje prosječan zapadnjak ne može ni da nađe na geografskoj karti).
Zenica - Tarčin, gdje sve imaju radari i kamere, primjetio sam da neki jurcaju i 150+ u tunelima, osim radara poslije naplatnih u vogošći, nisam zapazio drugi?
Mup KS
I sve je to tako i privremeno stoji
Zasto dolaxi vatrogasac iz zenice u sarajevo na intervenciju ako moze sa Stupa duplo brze?
Niti smiju mjeriti naknadno brzinu na AC niti zaustavljati na autocesti sto su iz Mupa KS radili na izlazu iz jednog od tunela na Sarajevskoj zaobilaznici, zaustavljali na sred AC u zaustavnu traku
Za sve te stvari su imali sukobe sa JPAC pa i za mjerenje ispred naplatnih koje je proslo na kraju jer je neki vjestak dokazao da taj pojas prije naplatnih ne pripada autocesti
Ili stajanje u tunelu 1mart da se mjeri brzina, to zakonski ne smiju osim u kvaru.
Trenutno vatrogasci iz Zenice idu u Tarcin na intervencije sto je besmisleno.
U planu je da se gradi jos jedan COKP ali u Tarcinu koji ce pokrivati novu dionicu koja bi trebala biti pustena iduce godine, kao i buduci tunel Ivan.
Njihov rejon ce vjerovatno onda biti do Josanice.
Hebo majku, mi ćemo do Neuma imati 10 vatrogasnih jedinica koje će pokrivati auto put....i koje će biti iz JPAutoceste federacije...
Kako je to u Njemačkoj riješeno???