Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
komsinica_s_drugog wrote: ↑12/09/2021 14:31
Napokon dani bez obaveza, pa sam se prepustila svojoj antistres terapiji.
Kiflice punjene suhim mesom i sirom
Kako ih to namotas da ispadnu tako lijepe?
I daj pliiiz recept za onaj kruh
Od koje god kolicine da pravim kiflice razvucem samo jednu lopticu. Za kiflice sam zakuhala tijesto od 600 gr brasna i samo jednu loptu razvukla u veliki krug, pa sjekla na 24 jednaka dijela. Tako svaki dio bude uzak i dug i jos kad motam povlacim pomalo. Nadam se da sam dobro objasnila, ako nisam potrazit cu neki video.
Evo i recept za hljeb
Od koje god kolicine da pravim kiflice razvucem samo jednu lopticu. Za kiflice sam zakuhala tijesto od 600 gr brasna i samo jednu loptu razvukla u veliki krug, pa sjekla na 24 jednaka dijela. Tako svaki dio bude uzak i dug i jos kad motam povlacim pomalo. Nadam se da sam dobro objasnila, ako nisam potrazit cu neki video.
Evo i recept za hljeb
Hvala ti
Jedino ne razumijem kako si zakuhala tijesto.. Mislis umjesila? To me buni
Ništa brže nije moglo.
Inače ujutro sve pripremim (ogulim krompir, ostavim u Tupperware zdjeli zatvoreno, meso mariniram, čak i tepsiju u kojoj ću peći), kad dodjem samo složim i u rernu.
Šta znači Tupperware?
Da se ne naljute ostali forumaši, nekako mi tvoja jela najbolja, a poslije tebe, ove komšinice.
Ništa brže nije moglo.
Inače ujutro sve pripremim (ogulim krompir, ostavim u Tupperware zdjeli zatvoreno, meso mariniram, čak i tepsiju u kojoj ću peći), kad dodjem samo složim i u rernu.
Šta znači Tupperware?
Da se ne naljute ostali forumaši, nekako mi tvoja jela najbolja, a poslije tebe, ove komšinice.
Sudje plastično u kojem čuvam povrće i hranu općenito. Meni desna ruka u kuhinji.