Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzenanalic22 wrote: ↑02/09/2021 15:34
Pozdrav. Ima li ovdje ko ili poznajete li koga da je primio Pfizer vakcinu, a ima manje od 25 godina?
Baš sam se us*o, da izvinete Znači imam 20 godina i primim Pfizer neki dan i danas tek vidim neke članke na netu da Pfizer zna u nekim slučajevima uzrokovati upalu srca kod mladjih ljudi (16-25 g navodno). Doslovno sad mislim da je bolje da sam primio i AZ.
Danas dobijem neke manje bolove u prsima (znao sam i prije imati od jakog stresa) i sad ne mogu prestati misliti na tu mogucnost, izgleda da se um poigrava sa mnom.
No sikiriki, puca te health anxiety
Znam bruku raje sa fajzerom svi zivi i zdravi, u Njemackoj su svi mladi primili. To neki slucajevi ti je u prevodu jedan od milion.
Last edited by soha96 on 02/09/2021 16:02, edited 1 time in total.
Pozdrav. Ima li ovdje ko ili poznajete li koga da je primio Pfizer vakcinu, a ima manje od 25 godina?
Baš sam se us*o, da izvinete Znači imam 20 godina i primim Pfizer neki dan i danas tek vidim neke članke na netu da Pfizer zna u nekim slučajevima uzrokovati upalu srca kod mladjih ljudi (16-25 g navodno). Doslovno sad mislim da je bolje da sam primio i AZ.
Danas dobijem neke manje bolove u prsima (znao sam i prije imati od jakog stresa) i sad ne mogu prestati misliti na tu mogucnost, izgleda da se um poigrava sa mnom.
Od moje drugarice sestra 23 god primila pfizer nema problema nikakvih, vjerojatno te uhvatio napad panike, ako opet budes nelagode osjecao otici uradi pregled
Juni wrote: ↑02/09/2021 13:54
Jedno pitanje za nekoga ko je eventalno dobro upućen sa stanjem u Zetri;
Sljedeće sedmice bih trebala na revakcinaciju AZ.
Zna li neko kada NEĆE biti Pfizera da se ne guzvam i izlazem riziku bespotrebno? Ili možda neki broj telefona, ali da se neko javlja na isti.Hvala!
Ako dolazis na revakcinu odmah te puste preskocis citav red To jest imas svoj red za revakcinu gdje uglavnom nema nikoga
E super, hvala. Nadam se da je tako
Mama je bila na revakcinaciji prije 2-3 sedmice, potrefio se prvi dan da je Sinopharm pušten, bio je opšti haos i bilo je pitanje hoće li uopšte doći na red. Nadam se da su sada do organizovala kako treba.
No sikiriki, puca te halth anxiety
Znam bruku raje sa fajzerom svi zivi i zdravi, u Njemackoj su svi mladi primili. To neki slucajevi ti je u prevodu jedan od milion.
Hvala puno na odgovoru!
Nadam se da ovo samo moja hipohondrija progovara iz mene.
soha96 wrote: ↑02/09/2021 09:27
Apsolutno nigdje nisam napisao u posljednjih par objava da je pfizer kvalitetnija vakcina od AZ vec samo da je logicniji izbor za mladje ljude iz vec navedenih razloga. Barem po onome cemu sam ja svjedocio puno vise ljudi se zalilo na nuspojave astre nego na pfizer, covjek od 25 godina ce radije birati nesto sto ce mu dati manje sanse da lezi u krevetu dva dana bez razloga. Revakcinacija pfizerom je takodje brza a priznata je svuda sto je stavlja ispred kineza.
Priznata + brza revakcinacija i to je to. Sta briga mene od 25 godina jel astra efikasnija 10-15 posto, bilo koja je dovoljna da me zastiti sa medicinskog aspekta. Ovdje je samo pitanje prakticnosti.
Zar neko stvarno bira vakcinu na osnovu toga hoće li imati glavobolju i malo temperature? Svi koje znam da su izbjegavali Astru, radili su to zbog priče o ugrušcima. A mislim da svakako i ne stoji to da je blaža reakcija na Pfizer.
Sve istina, drugo je sto ti branis astru ovdje vec 2 mjeseca jer su te natjerali da se vakcinises sa njom tj nisi mogao da biras.
Pa druga glavobolja i bolovi u tijelu razvaljivali 7 dana nakon astre, vakcinisao se samo radi putovanja. Kaze momak, kad je imao covid prosao extra.
Ne bih se složio da je Pfizer bolji od AZ. Eno Izraela i velikih problema sa novozaraženim, a vidi Britaniju gdje je daleko bolja situacija i sve je otvoreno. Da AZ ima više nuspojava od Pfizera nije baš tačno. Sve je to u par deka. Eno moj tata se vakcinisao sa AZ i nije imao nikakvih nuspojava ni nakon prve ni nakon druge doze. Britanija je dok još niko nije ni razmišljao o vakcinama iskeširala novac Oxfordu za istraživanje i pravljenje vakcine i unaprijed kupila ogromne količine. I kad je vakcina gotova, onda se EU uključila u tu priču i htjela da kupi AZ vakcine, ali su htjeli preko reda da odmah dobiju. I kako ih ovi nisu mogli ispoštovati, onda je krenula kampanja protiv AZ i počeli su da izmišljaju svašta protiv vakcine i da favorizuju Pfizer koji klasična komercijalna vakcina rađena da se dobro zaradi na njoj, dok AZ radi samo da pokriju troškove. I zna se da je Britanija vodeća u svijetu po genetičkom istraživanju i svemu drugom vezano za viruse i slično. Tako da favoriziranje Pfizera ne stoji, jer nije ništa bolji od AZ. Reklama i kampaqnja su čudo,a naši ljudi vrlo lako nasjedaju na takve stvari.
Britanija se vakcinisala par mjeseci poslije Izraela. Da sacekamo do novembra-decembra prije poredjenja?
Ne bih se složio da je Pfizer bolji od AZ. Eno Izraela i velikih problema sa novozaraženim, a vidi Britaniju gdje je daleko bolja situacija i sve je otvoreno. Da AZ ima više nuspojava od Pfizera nije baš tačno. Sve je to u par deka. Eno moj tata se vakcinisao sa AZ i nije imao nikakvih nuspojava ni nakon prve ni nakon druge doze. Britanija je dok još niko nije ni razmišljao o vakcinama iskeširala novac Oxfordu za istraživanje i pravljenje vakcine i unaprijed kupila ogromne količine. I kad je vakcina gotova, onda se EU uključila u tu priču i htjela da kupi AZ vakcine, ali su htjeli preko reda da odmah dobiju. I kako ih ovi nisu mogli ispoštovati, onda je krenula kampanja protiv AZ i počeli su da izmišljaju svašta protiv vakcine i da favorizuju Pfizer koji klasična komercijalna vakcina rađena da se dobro zaradi na njoj, dok AZ radi samo da pokriju troškove. I zna se da je Britanija vodeća u svijetu po genetičkom istraživanju i svemu drugom vezano za viruse i slično. Tako da favoriziranje Pfizera ne stoji, jer nije ništa bolji od AZ. Reklama i kampaqnja su čudo,a naši ljudi vrlo lako nasjedaju na takve stvari.
Britanija se vakcinisala par mjeseci poslije Izraela. Da sacekamo do novembra-decembra prije poredjenja?
Mislim da je Britanija prva krenula s vakcinacijom, jer su prvi odobrili vakcine.
soha96 wrote: ↑02/09/2021 15:50
Uh to je relativno cesto,kod AZ se javljaju ugrusci na jedan od 20 miliona...
Kad bi organizovali timove koji idu od stana do stana i vakcinisu mislim da bi bilo jedno 80% vakcinisanih. Mi smo prije sve poznati kao lijen narod bez interesa za opce (a cesto i licno) dobro.