7 dana sam naveo primjer, u orginalnom postu sam napisao da dobar dio populacije lezi po 2 dana u krevetu i to je tacno. Ja sam spomenuo da je pfizer najlogicniji za mladju populaciju i to je tacno.Nadzornik wrote: ↑01/09/2021 12:22Cuj bolovi 7 dana,pa ja da sam samo jedan dan bolovanja uzeo dobio bih otkaz je Austrijski poslodavci ne akceptiraju bolovanjesoha96 wrote: ↑01/09/2021 11:57
Sve istina, drugo je sto ti branis astru ovdje vec 2 mjeseca jer su te natjerali da se vakcinises sa njom tj nisi mogao da biras.
Pa druga glavobolja i bolovi u tijelu razvaljivali 7 dana nakon astre, vakcinisao se samo radi putovanja. Kaze momak, kad je imao covid prosao extra.
nakon vakcinacije jer nus pojave kod rijetkih pojedinaca nisu toliko izrazite da bi neko otisao na bolovanje.
Drugo,tacno je da nisam imao izbora kao sto ga ni danas u Austriji nema i sto je dobro jer su sve odobrene vakcine u EU dobre,
pouzdane i sve 100% stite od tezih oblika bolesti.
Kad bih sad birao ponovo bih izabrao AZ jer nikakvih problema nisam imao kao sto ih ni sad nemam a antitijela u krvi su mi trenutno na zavidnom nivou.
Sta reci na ovo tvoje,da je Pfizer najlogicniji izbor,da je Kinez dobar ali ga EU ne priznaje i da se od AZ boluje po sedam dana nego...![]()
Jel kinez nepriznat u EU? Jeste.
Jel astra dobra vakcina sto se tice zastite? Jeste.
Je li mladom covjeku bitno kolika mu je zastita od vakcine i da li je Astra lupam 10% bolja od pfizere kad ce svakako i bez vakcine prebolovati na nogama? Nije mu bitno.
Bitno mu je da ima papir i zaobidje restrikcije uz sto manje posljedica. Puno vise raje lezi po dan dva od astre nego od pfizera a nekome od 25 godina je i to mrsko.