Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GandalfSivi

#9301 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 17/07/2021 22:58
GAU8 wrote: 17/07/2021 22:45
Nisu ljudi džaba rekli: "bolje spriječiti nego liječiti".
Šta je sistematski pregled, ako ne prevencija? A kažeš i sam da radiš sistematske preglede.
Posebno kod malignih tumora, što ranije otkrivanje je pitanje bukvalno života ili smrti. Ja danas ne bih bio među živima, da ne idem kod dermatologa svakih 9 mjeseci na pregled koji traje 10 minuta.
Nisam sistematski radio sto sam zelio nego sto sam morao, u tome je razlika... Jedna anegdota za dermatologa, kada ga vec spominjes - na sistematskom pregledu u Njemackoj su mi uocili tamnu okruglu fleku izmedju kljucne kosti i prsa, koja mi se duze vremena zadrzala nakon nekakvog ujeda/uboda (sta li?) i prvobitne crvene faze iste... Ja sam doktorici ispricao sta sam znao, a ona mi je savjetovala da se u svakom slucaju obratim dermatologu. Posto sam bas u to vrijeme imao dosta slobodnog vremena otisao sam u Tuzlu svojima. Tu sam rahmetli djedu, koji je bio doajen radiologije u BiH, a vec odavno (prije rata) u penziji, pokazao tu fleku i rekao mu sta mi je doktorica savjetovala. On je pogledao i ispipao fleku i doslovno mi ovo rekao: "Mozes ti otici dermatologu ako bas zelis, ali ce ti ta fleka i s njim i bez njeg za isto vrijeme se povuci, samo sto ce ti on dati jos neke maze da se mazes.". I bi tako :mrgreen:
Ja ba, samo mazati. Tako sam se i ja zajebavao dok mi ne ustanovise melanom drugi level. Vise sam sretan nego tezak sto sam zavrsio kod najbolje svjetske strucnjakinje, izvuce me zena bez daljnih problema. Ali onaj momenat kada ti ubrizgavaju radioaktivnu substancu da vide prema kojoj limfnoj zlijezdi ide necu zaboraviti.

Ne budi glup da navlacis raju na ovu pricu, sad ozbiljno...
belfy

#9302 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 14:55
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 14:19 Nije drama nazor, druga godina and counting bez naznaka da ce popustiti ( spominju se trece doze, deveti valovi, epsilon sojevi, a covid pasosi i raznorazna ogranicenja su vec realnost ). Ako mislis da ce se ovo tek tako ukinuti, grijesis. Samo gledaj.
Kako nece popustiti kad je vec popustilo? “Druga godina and counting” je upravo drama nazor. Pasosi za neke druge bolesti postoje vec od ranije. Naravno da mislim da ce se ovo ukinuti. Meni je bocanje najmanji problem.
Dobrobit komsije, slazem se. U prvih sest mjeseci ove godine je vise ljudi umrlo od raka nego sto je umrlo od covida od pocetka pandemije do danas pa nikome nista. Nit znamo sta se desava i zasto ljudi dobijaju rak i.....dje dobrobit. Kanceri i kardiovaskularnae bolesti su i dalje glavne ubice na planeti...i niko nista. Meni je veca briga zasto i kako se dobija cancer od covida za koji barem znas da trebas podici imunitet. Javno dobro je i borba protiv kardiovaskularnih oboljenja pa ne vidim neku javnu kampanju da se zdravo zivi, jede i ta prica. Nit koga zanima jel neko uopste ima sta da jede. To nikoga ne zanima, a kao brinemo se. Javno dobro, aha.
Whataboutism. Ja od kad znam za sebe prica se o prevenciji protiv kardiovaskularnih oboljenja i raka. Meni je stvarno nejasno kako ti izgleda nikad nisi cuo za kampanje protiv pusenja ili za zdravu hranu, korist vjezbe ili cistog vazduha. Bitna razlika je sto se ne radi o visoko zaraznoj prenosivoj bolesti koja ubija mnogo brze od pusenja.
Ali cim ti mislis da je “dovoljno podici imunitet” jasno je da ne shvatas ozbiljnost bolesti. Osim naravno ako ne mislis na vakcine.
Kada se vec brinemo, kakve su posljedice mjera na djecu, porodice, ljude, obrazovanje, poslove ? Granica siromastva se uduplala, milijarda ljudi nema prostup pitkoj vodi i ? Dje su te zajednicke akcije drzava.
Slazem se. Bas neki dan izasla vijest o ogromnom povecanju overdosea u Americi za vrijeme pandemije. Mada naravno dio toga bi se svakako desio jer ni ljudi sami ne zele da se izlazu opasnostima ako ne moraju.
A sto se tice prava pojedinaca, pa vise se govori i polemise o pravima raznoraznih manjina nego o krsenjima ustava i svih mogucih ljudskih prava za vrijeme covida. Kazes da se krse se ljudska prava i ustav za vrijeme covida - teoreticar zavjere, antivaxxer ili bezosjecajni ubica nana i deda. Kazes nesto, lose, o manjinama - fasista ili barem netolerantan. Vani pogotovo. Znaci da postoji lista prioriteta gdje je covid na prvom mjestu onda je stotinjak mjesta prazno pa se prica nastavlja sa temama tipa gender equality.
Postoji lista prioriteta sto se djelimicno pumpa medijima, u ovisnosti sta je trenutno “popularno”. Slazem se. No to ne mijenja fakat da se radi o sebicnosti, antinauci, bezosjecajnosti ili rasizmu, sovinizmu, itd. Jedno ne iskljucuje drugo.

Meni je smijesno ovo oko krsenja prava. Ono, pandemija hara, ljudi umiru (jebiga nisu podigli imunitet), ali krsi se pravo jer nema okupljanja na javnim mjestima. Postoje stvari koje su vlasti radile u nekim zemljama koje su mozda pretjerane ili su besmislene, ali su brzo promjenjene ili su prilagodjene. Zamisljanje da je to samo pocetak necega, a ne hitna i privremena mjera, je masta iz filmova.
O propadanju drustva tek mogu elaborat da napisem. Ono sto vidno propada jeste porodica, to je barem ocito. Roditelji umjesto da odgajaju djecu rade, a onda djecu odgajaju internet, igrice, socijalne mreze i tehnologija. Kao rezultat svega toga dobijamo generacije buducih kretena. I svaka generacija je retardiranija od one prethodne. I ? Ko se brine o tome, apsolutno niko. Covid i samo covid, ostalo je nebitno.
E jebiga zvucis ko neki dedo. :)
Problem je ipak u tome sto drustva na Zapadu zive bez velikih kriza vec decenijama. Djeca ne znaju sta je rat, sta je prava ekonomska kriza i stradanje. Ne samo djeca vec i njihovi roditeji. Stoga i nema dovoljno drustvene kohezije. Plus internet.
Koliko god se trudio ne mozes da me ubijedis da vjerujem tvojim rijecima umjesto svojim ocima. A slika je vrlo jasna.
Niko nikoga nikad nije ubijedio na forumu. Samo pricamo.
+1 :thumbup:
belfy

#9303 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

salik79 wrote: 17/07/2021 19:52
jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:41 A eto ti znas da sastojci nisu ispitani. :-)

Znam da si svojevremeno pisao i protiv drugih vakcina, MMR, teski metali, autizam i slicno. Nije tebi problem samo ova vakcina vec vakcine generalno.

Posto se cesto povlaci prica o tome kako trebaju godine da se vakcina razvije i tako....Je li vi znate tacno sta to znaci i zasto je to tako? Sta konkretno traje koliko vremena?

Cetvrta faza, koja je ta dugorocna, se radi NAKON odobrenja i pustanja u promet vakcine/lijeka.

Historija je puna primjera kojekakvih zajeba sa vakcinama, ali ne vidim da se desio neki incident gdje su se posljedice osjetile dugorocno, A DA SE NISU primjetile u vrlo kratkom roku nakon primljene vakcine.

Vakcine koje primamo sada mogu biti neefektivne, mogu biti pogresno proizvedene na nekoj lokaciji, ili mogu izazvati rijetke ozbiljne probleme. Ali to da cemo posljedice tek osjecati za 5 godina, a da ih nemamo sada je naucna fantastika.

Svi smo mi primali vakcine kao djeca. Primali smo bruku kojekakvih lijekova, sto oralno sto bocama. Boga pitaj kakve smo sve procedure radili, ovisno kako ko, i to za najmanje gluposti. Gore se spominje medijska napuhanost opasnosti Covida. Pa ja bih rekao da se isto tako napuhava opasnost od vakcine. Ono kao magicno sve sto smo do sad primali je ok, ispitano, pravilno proizvedeno, i to. Nema briga. Ali vakcina za Covid! Heej gdje ce tako brzo. :oops:
Rahmetli nana mi je bila magistra farmacije, od nje sam zapamtio da lijekovi moraju proci minimum pet godina testiranja da bi se znalo koje sve posljedice ostavljaju na organizam/koliko i u kojoj mjeri uticu na isti. Deset godina je bio optimalani period za to.
ovo sto pricas zvuci nevjerovatno, zato bih da pitam: koje godiste ti nana i koliko si ti imao godina kada ti je ona sve to prenosila, pa ti upamtio...
belfy

#9304 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

vet wrote: 18/07/2021 01:20 Izgleda da cink igra veliku ulogu u bitci s grafen-oksidom iz vakcina i drugih izvora kontaminacije a dostupan je u tabletama skoro svugdje!?

Već znamo da je sastavni dio tzv. „trostruke terapije“ kovida: ivermektin+doksiciklin+cink ili hidroksihlorokin+azitromicin+cink

...a takođe i one „dvostruke“: glutation (N-acetil-cistein) + cink: Relationship between Zinc & Glutathione

Ovdje imamo i naučni rad:

Effect of zinc deficiency on blood glutathione levels

...gdje je navedeno to da je nedostatak cinka u organizmu usko povezan s niskim nivoom glutationa. (Navodno, to je i razlog zašto kod mnogih vakcinisanih muškaraca dolazi do poremećaja kod erekcije i impotencije)

Learn how graphene multiplies energy and damages cells when exposed to EMF

Patokratiji je bitno da vakcinisanim ljudima bude što duže dobro, tako da služe kao navlakuša za nevakcinisane.
“He, he, evo ja se cijepio i nije mi ništa”!

A, “nije im ništa” sve dok ne odvrnu 5G, kako se može vidjeti u ovom gornjem videu.

ako vec imas sve ove naucne radove, statistike, i misljenja strucnjaka, a ne saljes to na bitne adrese ti ugrozavas milione zivota. nadam se da si svjestan svoje odgovornosti. jesi ikada poslao mail koji bi sadrzavao ove informacije koje pises u postu na bilo koji mail ili vise njih koje smatras relevanatnim i zasto nisi? ako je odgovor opet da su svi potkupljeni ili nesto trece, odakle ti i ko pravi sve te naucne radove statistike i daje misljenja? kreni od prvog istomisljenika i onda vas je vec dvojica...

ovako samo zvucih kao eho koji odzvanja od nekih drugih. budi aktivan i pomozi u spasavnju miliona zivota, jer imas znanje koje, ocigledno, ostali ne razumiju...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9305 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Dead Man Walking wrote: 17/07/2021 06:13
jeza u ledja wrote: 17/07/2021 04:18

Posljedice vakcina su trenutne, ili se osjete u kratkom roku. Ovo bi bilo prvi put u historiji da se dese dugogodisnje posljedice vakcina, a ciji simptomi se nisu vidjeli odmah.
Ali zaboravljas da su ove vakcine u stvari elektronski cipovi i posljedice ce se osjetiti onda kad centralni kompjuter posalje signal, dal za mjesec, za godinu, za pet, ostaje da se vidi.

Ja svoj izvadio nakon vakcinisanja. :oops:

Na njemu autogram od Bill-a Gates-a. :lol:

Prodajem. 8-)
salik79

#9306 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

belfy wrote: 18/07/2021 02:40
salik79 wrote: 17/07/2021 11:44

Kod organa nema progresa. Oni su takvi kakvi su. Devet mjeseci se jos jos uvijek nosi dijete, bez obzira na progres.
kad se gleda pristrasno tako je. ali su nekada i sedmancad bila otpisivana, a danas rodjena i dosta prije, a bogami i puno "nedostataka" (sa manjom tezinom ili tezim oboljenjima) prezivljavaju. naravno da ima progresa.

a o ostalim organima i njihovim tretmanima i ostalom je sasvim suvisno pricati da li ima progresa. no, opet rekoh, sa takvim stavom je sasvim razumiljivo da se isti ne vidi...
Rahmetli djed mi je rodjen kao sedmace. Babo mu vec bio napravio tabutic.

To sto ti zelis reci bi imalo smisla da se je s napretkom tehnologije normalno trajanje trudnoce skraceno sa devet na sedam mjeseci.
salik79

#9307 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 18/07/2021 02:41
salik79 wrote: 17/07/2021 22:58

Nisam sistematski radio sto sam zelio nego sto sam morao, u tome je razlika... Jedna anegdota za dermatologa, kada ga vec spominjes - na sistematskom pregledu u Njemackoj su mi uocili tamnu okruglu fleku izmedju kljucne kosti i prsa, koja mi se duze vremena zadrzala nakon nekakvog ujeda/uboda (sta li?) i prvobitne crvene faze iste... Ja sam doktorici ispricao sta sam znao, a ona mi je savjetovala da se u svakom slucaju obratim dermatologu. Posto sam bas u to vrijeme imao dosta slobodnog vremena otisao sam u Tuzlu svojima. Tu sam rahmetli djedu, koji je bio doajen radiologije u BiH, a vec odavno (prije rata) u penziji, pokazao tu fleku i rekao mu sta mi je doktorica savjetovala. On je pogledao i ispipao fleku i doslovno mi ovo rekao: "Mozes ti otici dermatologu ako bas zelis, ali ce ti ta fleka i s njim i bez njeg za isto vrijeme se povuci, samo sto ce ti on dati jos neke maze da se mazes.". I bi tako :mrgreen:
Ja ba, samo mazati. Tako sam se i ja zajebavao dok mi ne ustanovise melanom drugi level. Vise sam sretan nego tezak sto sam zavrsio kod najbolje svjetske strucnjakinje, izvuce me zena bez daljnih problema. Ali onaj momenat kada ti ubrizgavaju radioaktivnu substancu da vide prema kojoj limfnoj zlijezdi ide necu zaboraviti.

Ja sam samo prenio svoje licno iskustvo, a nikoga ni na sta ne navlacim...
salik79

#9308 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

belfy wrote: 18/07/2021 02:52
salik79 wrote: 17/07/2021 19:52

Rahmetli nana mi je bila magistra farmacije, od nje sam zapamtio da lijekovi moraju proci minimum pet godina testiranja da bi se znalo koje sve posljedice ostavljaju na organizam/koliko i u kojoj mjeri uticu na isti. Deset godina je bio optimalani period za to.
ovo sto pricas zvuci nevjerovatno, zato bih da pitam: koje godiste ti nana i koliko si ti imao godina kada ti je ona sve to prenosila, pa ti upamtio...
Rahmetli nana je bila 1926. godiste. Ja sam imao 20+ godina kada smo o tome razgovarali.
GandalfSivi

#9309 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 18/07/2021 03:37
GandalfSivi wrote: 18/07/2021 02:41

Ti se hvalis time sto nisi otisao dermatologu, nego si umjesto toga koristio maze. Da se i ne hvalis, da samo pricu pricas, je li tebi to normalno, svega ti?

Kako je moguce da ljudi u tako paralelnim univerzumima zive?
salik79

#9310 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 18/07/2021 04:08
salik79 wrote: 18/07/2021 03:37

Ti se hvalis time sto nisi otisao dermatologu, nego si umjesto toga koristio maze. Da se i ne hvalis, da samo pricu pricas, je li tebi to normalno, svega ti?

Kako je moguce da ljudi u tako paralelnim univerzumima zive?
Ko je koristio maze, gdje sam to napisao?! Nikakve maze nisam koristio, samo se sve povuklo, a prije toga sam razgovarao sa vrhunskim radiologom, primarijusom sa vise subspecijalizacija.
GandalfSivi

#9311 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

Do mene sto se tice maza, lose procitao, a s druge strane, moze biti da ti je rahmetli dedo prepoznao to kao nesto bezopasno (mada opet, to nije njegova specijalizacija), ili si samo srece imao. U svakom slucaju, ako je maligno samo jednom od 10 puta, do opet ne znaci da ne treba specijalisti otici (btw, oni ne daju maze, oni rade biopsiju ako sumnjaju na rak), nista ne kosta, a zivot spasava...
vet

#9312 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Preveden video materijal na temu štetnog dejstva vakcina (grafen-oksida) na - djecu:

…ili, ukratko rečeno, samo oni roditelji koji su žestoko razvedeni od realnosti (uglavnom, uz pomoć ‘mejnstrim’ medija), dozvoliće patokratiji/”autoritetima” da im cijepe djecu. Na žalost, već sada je veliki broj djece postalo žrtvom ove - ogromne obmane čiji je cilj depopulacija čovječanstva, ne - svojom krivicom, nego, krivicom svojih - zombificiranih roditelja.

..
belfy

#9313 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

salik79 wrote: 18/07/2021 03:39
belfy wrote: 18/07/2021 02:52

Rahmetli nana je bila 1926. godiste. Ja sam imao 20+ godina kada smo o tome razgovarali.
znaci ona je tebi sa preko 90 godina pricala o testiranju lijekova. na stranu sto ti vec sada, kao sto se da primjetiti, ne vjerujem. ako je ona magistrirala farmaciju od 25-30 godine, to bi bilo onda u najboljem slucaju 1956. tada se kao lijek za kasalj koristio i kokain, pa cak i u picima. i ti onda tvrdis kako je danas isto kao i prije 65 godina... i svaki put se pozivas kako ti je porodica ljekarskog porijekla iako ti nisi. opet filozofija - nisam hebao, al' sam gledao...

i, da, organi jesu isti (vise-manje), ali nacin na koji ih se danas tretira im omogucava mnogo duzi zivotni vijek, kao i samom covjeku. to je sasvim lako dokazati samim osvrtom na to koliko je produzen zivotni vijek covjeka medicinom. ako si pokupio imalo tih gena, ili imas dovoljno soli u glavi ta cinjenica je dovoljna. nikada se duze nije zivjelo, nikada prije nisi mogao zamijeniti kuk ili srce sa umjetnim, odstraniti mrenu sa oka ili smanjiti/ukinuti dioptriju. karijes prije je znacio odstranjivanje zuba, a danas se tako lako plombira. ako ti zub totalno propadne danas ti naprave umjetni i zasarafe (kao i kuk). da ne nastavljam o jetri, bubrezima i laksim i najtezim oboljenjima kicme, pa do samog presadjivanja kose...

time je tvoja tvrdnja, u najmanju ruku, netacna. a ovo je bas tema na kojoj se prica o tretmanu, a ne o tome da li je neko razvio novi ili bolji organ. :kakoste:
belfy

#9314 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

vet wrote: 18/07/2021 04:26 Preveden video materijal na temu štetnog dejstva vakcina (grafen-oksida) na - djecu:

…ili, ukratko rečeno, samo oni roditelji koji su žestoko razvedeni od realnosti (uglavnom, uz pomoć ‘mejnstrim’ medija), dozvoliće patokratiji/”autoritetima” da im cijepe djecu. Na žalost, već sada je veliki broj djece postalo žrtvom ove - ogromne obmane čiji je cilj depopulacija čovječanstva, ne - svojom krivicom, nego, krivicom svojih - zombificiranih roditelja.

..
bukvalno niko u postavljenim videima ne pominje grafen-oksid.
Last edited by belfy on 18/07/2021 04:36, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#9315 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

Proguglah ovu Jane Ruby, ime joj iskocilo inace ne bih otvarao, i ono treba vidjeti to da bi se vjerovalo. Grob te jeb’o, gdje ih nalaze ovakve...

http://drjaneruby.com/
salik79

#9316 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 18/07/2021 04:23 Do mene sto se tice maza, lose procitao, a s druge strane, moze biti da ti je rahmetli dedo prepoznao to kao nesto bezopasno (mada opet, to nije njegova specijalizacija), ili si samo srece imao. U svakom slucaju, ako je maligno samo jednom od 10 puta, do opet ne znaci da ne treba specijalisti otici (btw, oni ne daju maze, oni rade biopsiju ako sumnjaju na rak), nista ne kosta, a zivot spasava...
Ne sporim, ali sam vise vjerovao znanju i iskustvu dede nego bilo kojeg dermatologa u BiH. I bio je 100% u pravu. Da nije ne bi sada pisali. A sasvim sigurno nije bio neko ko bi se igrao s bilo cijim zivotom, a kamoli zivotom vlastitog, prvog, unuka.
belfy

#9317 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

GandalfSivi wrote: 18/07/2021 04:31 Proguglah ovu Jane Ruby, ime joj iskocilo inace ne bih otvarao, i ono treba vidjeti to da bi se vjerovalo. Grob te jeb’o, gdje ih nalaze ovakve...

http://drjaneruby.com/
e, ovo je pravi Ruby on Rails, a ne onaj programski jezik... :D
salik79

#9318 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

belfy wrote: 18/07/2021 04:30
salik79 wrote: 18/07/2021 03:39

znaci ona je tebi sa preko 90 godina pricala o testiranju lijekova. na stranu sto ti vec sada, kao sto se da primjetiti, ne vjerujem. ako je ona magistrirala farmaciju od 25-30 godine, to bi bilo onda u najboljem slucaju 1956. tada se kao lijek za kasalj koristio i kokain, pa cak i u picima. i ti onda tvrdis kako je danas isto kao i prije 65 godina... i svaki put se pozivas kako ti je porodica ljekarskog porijekla iako ti nisi. opet filozofija - nisam hebao, al' sam gledao...

i, da, organi jesu isti (vise-manje), ali nacin na koji ih se danas tretira im omogucava mnogo duzi zivotni vijek, kao i samom covjeku. to je sasvim lako dokazati samim osvrtom na to koliko je produzen zivotni vijek covjeka medicinom. ako si pokupio imalo tih gena, ili imas dovoljno soli u glavi ta cinjenica je dovoljna. nikada se duze nije zivjelo, nikada prije nisi mogao zamijeniti kuk ili srce sa umjetnim, odstraniti mrenu sa oka ili smanjiti/ukinuti dioptriju. karijes prije je znacio odstranjivanje zuba, a danas se tako lako plombira. ako ti zub totalno propadne danas ti naprave umjetni i zasarafe (kao i kuk). da ne nastavljam o jetri, bubrezima i laksim i najtezim oboljenjima kicme, pa do samog presadjivanja kose...

time je tvoja tvrdnja, u najmanju ruku, netacna. a ovo je bas tema na kojoj se prica o tretmanu, a ne o tome da li je neko razvio novi ili bolji organ. :kakoste:
Ona je preselila u 83. godini, a magistrirala je 1952. Gdje si ti ucio matematiku?
jeza u ledja

#9319 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

TITO! :lol:
belfy

#9320 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

salik79 wrote: 18/07/2021 04:42

Ona je preselila u 83. godini, a magistrirala je 1952. Gdje si ti ucio matematiku?
pa, uzeo sam u obzir okolnosti gdje je sasvim u redu magistrirati poslije redovnog roka, jer smo nakon WW2 imali jako los procenat zena koje su uopste osnovnu skolu zavrsile... kada se saberu godine skolovanja ispada da je dio radila tokom WW2, a vjerovatno i dedo...

no, jesi jos uvijek u De? da organizujemo druzenje preko dana ili vikenda. ako si za posalji PP.
vet

#9321 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

vet wrote: 18/07/2021 04:26 Preveden video materijal na temu štetnog dejstva vakcina (grafen-oksida) na - djecu:

..
bukvalno niko u postavljenim videima ne pominje grafen-oksid.
Dr Ruby ga pominje ovdje:

…i sve što svjestan čovjek treba uraditi, to je samo da sabere 1 i 1.

Nadalje, čuvena trol-strategija diskreditacije izvora informacije, slabo će ovdje da pije vode jer postoji i naučni rad koji to dokazuje: LINK

..
Last edited by vet on 18/07/2021 05:29, edited 1 time in total.
belfy

#9322 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

svjestan covjek ne bi pricao o jednom, a postavljao videe o necemu drugom jer to ne vodi nicemu.

zamisli da ja kazem kako si ti prosvijetljeni najpametniji covjek na planeti i video koji to potvrdjuje bude ovaj:

nakon ovoga treba sacekati da factcheckeri provjere, jel tako?
jeza u ledja

#9323 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

belfy wrote: 18/07/2021 05:12
salik79 wrote: 18/07/2021 04:42

pa, uzeo sam u obzir okolnosti gdje je sasvim u redu magistrirati poslije redovnog roka, jer smo nakon WW2 imali jako los procenat zena koje su uopste osnovnu skolu zavrsile... kada se saberu godine skolovanja ispada da je dio radila tokom WW2, a vjerovatno i dedo...

no, jesi jos uvijek u De? da organizujemo druzenje preko dana ili vikenda. ako si za posalji PP.
Ako se nadjete, mozda ti isprica i pricu kako su u ratu prodavali bunde i jeli meso. Jebiga ima se moze se.

Lik je zdrav ko drijen, jednu samo plombu ima, nikad nije isao kod doktora, jer zaboga, ipak je sportista. Iz ljecnicke je porodice, 40+ kuka u guzici, ali rak preventivno lijeci zdravim zivotom i strucnim savjetima penzionisanih radiologa. Jest da se ko student zabrinuo za melanomu.
Ima i dobro pamcenje, sjeca se razgovora sa nenom od prije 15+ godina o vrlo specificnim stvarima tipa duzina trajanja klinickih istrazivanja lijekova.

Ah da, da ne zaboravim, lik je platinum korisnik Raiffeisen banke, ovako nesto. Moze podici desetine hiljada maraka jos koliko sutra, bez kamate, ista. Ima dokaz, pokazao mi sliku pozivnice na gala veceru za VIP musterije banke. Drzi istu u pretincu auta kao memorabiliju.

Bio je i vojnik, ucesnik u ratu, isao na sistematski pregled za vojsku. Sportista. Vjernik. Patriota. Ekonomski strucnjak. Iz ugledne porodice. Nema plombi…

Iz nekog razloga sve ovo znamo o njemu…jer je on tokom svoje forumske karijere nalazio za shodnim da sve ovo podijeli s nama.
vet

#9324 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

belfy wrote: 18/07/2021 05:27 svjestan covjek ne bi pricao o jednom, a postavljao videe o necemu drugom jer to ne vodi nicemu.

zamisli da ja kazem kako si ti prosvijetljeni najpametniji covjek na planeti i video koji to potvrdjuje bude ovaj (...)
Uz pomoć jednostavnog procesa opservacije i dvije povezane i funkcionalne nervne ćelije, moguće je sasvim lako ustanoviti da NIŠTA od ovoga u vezi s kontaminacijom vakcina, brisova, maski, vazduha itd. grafen-oksidom, njegovim svojstvima i štetnim posljedicama, nisam ja lično otkrio, nego su to otkrili drugi a ja sam samo prenjeo te vijesti. Naravno, ono što sam ja zaključio na osnovu toga, zaključili su i mnogi drugi.

..
belfy

#9325 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 18/07/2021 05:35
belfy wrote: 18/07/2021 05:12

Ako se nadjete, mozda ti isprica i pricu kako su u ratu prodavali bunde i jeli meso. Jebiga ima se moze se.

Lik je zdrav ko drijen, jednu samo plombu ima, nikad nije isao kod doktora, jer zaboga, ipak je sportista. Iz ljecnicke je porodice, 40+ kuka u guzici, ali rak lijeci zdravim zivotom i strucnim savjetima penzionisanih radiologa. Jest da se ko student zabrinuo za melanomu.
Ima i dobro pamcenje, sjeca se razgovora sa nenom od prije 15+ godina o vrlo specificnim stvarima tipa duzina trajanja klinickih istrazivanja lijekova.

Ah da, da ne zaboravim, lik je platinum korisnik Raiffeisen banke, ovako nesto. Moze podici desetine hiljada maraka jos koliko sutra, bez kamate, ista. Ima dokaz, pokazao mi sliku pozivnice na gala veceru za VIP musterije banke. Drzi istu u pretincu auta kao memorabiliju.

Bio je i vojnik, ucesnik u ratu, isao na sistematski pregled za vojsku. Sportista. Vjernik. Patriota. Ekonomski strucnjak. Iz ugledne porodice. Nema plombi…

Iz nekog razloga sve ovo znamo o njemu…jer je on tokom svoje forumske karijere nalazio za shodnim da sve ovo podijeli s nama.
pazi jednu stvar drug jez. moja zivotna prica, da sam je ikada napisao na forumu ubijedjen sam da vecina ne bi vjerovala, a ostali se sprdali. ja, doduse, nisam nikada pominjao porodicu niti korjene. on u svojim opisima mozda malo pretjeruje, ali ja bih to zaista volio licno provjeriti. ako je istina, onda to moze biti jedno dobro i kvalitetno druzenje, a sta bi iko imao protiv necega takvog? ja volim upoznavati nove ljude i siriti krug poznanstva, kao i vidike. to covjeka moze samo osnaziti, napraviti boljim i suzbiti predrasude.

ne znam da li si vidio video koji sam vec na nekoj temi postavljao o tome. ponovit cu ga i ovdje:

Post Reply