Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salik79

#9276 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 17/07/2021 17:42
salik79 wrote: 17/07/2021 11:44

Kod organa nema progresa. Oni su takvi kakvi su. Devet mjeseci se jos jos uvijek nosi dijete, bez obzira na progres.
Ne uzgajaju organe majstore, prave vakcine...
A te vakcine ubrizgavaju u motore, kompjutere, odnosno u nekakve kiborge?
GandalfSivi

#9277 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 17/07/2021 18:24
GandalfSivi wrote: 17/07/2021 17:42

Ne uzgajaju organe majstore, prave vakcine...
We are the Borg, join us...

Edit: Zapravo, ti si se davno pridruzio Borgu 8-)
salik79

#9278 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 17/07/2021 18:30
salik79 wrote: 17/07/2021 18:24

Ne, kod mene je organizam (i organi u njemu) ostao na istom nivou kao i onih prije mene, nije pratio razvoj nauke da bi mogao primati nekakve najnovije, totalno neispitane, sastojke u sebe bez sumnje da bi mu oni mogli nastetiti.

Za vas kiborgove, kojima organizam prati tehnoloska dostignuca, je to - haman - ok :thumbup:
GandalfSivi

#9279 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 17/07/2021 19:02
GandalfSivi wrote: 17/07/2021 18:30

Ne, kod mene je organizam (i organi u njemu) ostao na istom nivou kao i onih prije mene, nije pratio razvoj nauke da bi mogao primati nekakve najnovije, totalno neispitane, sastojke u sebe bez sumnje da bi mu oni mogli nastetiti.

Za vas kiborgove, kojima organizam prati tehnoloska dostignuca, je to - haman - ok :thumbup:
Pretpostavljam da nikada nisi otisao doktoru, ili gluho bilo, zubaru da plombu stavis...
salik79

#9280 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 17/07/2021 19:19
salik79 wrote: 17/07/2021 19:02

Pretpostavljam da nikada nisi otisao doktoru, ili gluho bilo, zubaru da plombu stavis...
Nisam, hvala Bogu. Osim plombu sa 7 godina, koja i dan danas stoji u ustima. Pardon, jesam otisao i doktoru u 5. razredu osnovne skole, uganuo nogu, pa mi gips morali staviti. I to bi bilo to, iako ne vidim kakve to veze ima s ovim o cemu diskutujemo.
jeza u ledja

#9281 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

A eto ti znas da sastojci nisu ispitani. :-)

Znam da si svojevremeno pisao i protiv drugih vakcina, MMR, teski metali, autizam i slicno. Nije tebi problem samo ova vakcina vec vakcine generalno.

Posto se cesto povlaci prica o tome kako trebaju godine da se vakcina razvije i tako....Je li vi znate tacno sta to znaci i zasto je to tako? Sta konkretno traje koliko vremena?

Cetvrta faza, koja je ta dugorocna, se radi NAKON odobrenja i pustanja u promet vakcine/lijeka.

Historija je puna primjera kojekakvih zajeba sa vakcinama, ali ne vidim da se desio neki incident gdje su se posljedice osjetile dugorocno, A DA SE NISU primjetile u vrlo kratkom roku nakon primljene vakcine.

Vakcine koje primamo sada mogu biti neefektivne, mogu biti pogresno proizvedene na nekoj lokaciji, ili mogu izazvati rijetke ozbiljne probleme. Ali to da cemo posljedice tek osjecati za 5 godina, a da ih nemamo sada je naucna fantastika.

Svi smo mi primali vakcine kao djeca. Primali smo bruku kojekakvih lijekova, sto oralno sto bocama. Boga pitaj kakve smo sve procedure radili, ovisno kako ko, i to za najmanje gluposti. Gore se spominje medijska napuhanost opasnosti Covida. Pa ja bih rekao da se isto tako napuhava opasnost od vakcine. Ono kao magicno sve sto smo do sad primali je ok, ispitano, pravilno proizvedeno, i to. Nema briga. Ali vakcina za Covid! Heej gdje ce tako brzo. :oops:
jeza u ledja

#9282 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 17/07/2021 19:29

Nisam, hvala Bogu. Osim plombu sa 7 godina, koja i dan danas stoji u ustima. Pardon, jesam otisao i doktoru u 5. razredu osnovne skole, uganuo nogu, pa mi gips morali staviti. I to bi bilo to,
:shock:
Nisi nikad bio kod doktora???

Ja svo vrijeme kontam da razgovaram sa odraslom osobom. :shock: Cuj nikad nije bio kod doktora. :shock: :o

Pa mislim ono....nasli smo u cemu je problem. :shock:
salik79

#9283 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:43

Nisam, hvala Bogu. Osim plombu sa 7 godina, koja i dan danas stoji u ustima. Pardon, jesam otisao i doktoru u 5. razredu osnovne skole, uganuo nogu, pa mi gips morali staviti. I to bi bilo to,

Ja svo vrijeme kontam da razgovaram sa odraslom osobom. :shock: Cuj nikad nije bio kod doktora. :shock: :o

Nisam. Imas problem s time?
GandalfSivi

#9284 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

Nisam, hvala Bogu. Osim plombu sa 7 godina, koja i dan danas stoji u ustima. Pardon, jesam otisao i doktoru u 5. razredu osnovne skole, uganuo nogu, pa mi gips morali staviti. I to bi bilo to, iako ne vidim kakve to veze ima s ovim o cemu diskutujemo.
A imas li one dvije tacke od vakcine na ruci? Znas ono, kada te nisu ni pitali hoces li?

Svi se ba ludi prave, niko nikada nije vakcine primio...

PS (ovo ozbiljno): Cestitam i na zdravlju i na zubima, to jeste veliki uspjeh...
salik79

#9285 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:41 A eto ti znas da sastojci nisu ispitani. :-)

Znam da si svojevremeno pisao i protiv drugih vakcina, MMR, teski metali, autizam i slicno. Nije tebi problem samo ova vakcina vec vakcine generalno.

Posto se cesto povlaci prica o tome kako trebaju godine da se vakcina razvije i tako....Je li vi znate tacno sta to znaci i zasto je to tako? Sta konkretno traje koliko vremena?

Cetvrta faza, koja je ta dugorocna, se radi NAKON odobrenja i pustanja u promet vakcine/lijeka.

Historija je puna primjera kojekakvih zajeba sa vakcinama, ali ne vidim da se desio neki incident gdje su se posljedice osjetile dugorocno, A DA SE NISU primjetile u vrlo kratkom roku nakon primljene vakcine.

Vakcine koje primamo sada mogu biti neefektivne, mogu biti pogresno proizvedene na nekoj lokaciji, ili mogu izazvati rijetke ozbiljne probleme. Ali to da cemo posljedice tek osjecati za 5 godina, a da ih nemamo sada je naucna fantastika.

Svi smo mi primali vakcine kao djeca. Primali smo bruku kojekakvih lijekova, sto oralno sto bocama. Boga pitaj kakve smo sve procedure radili, ovisno kako ko, i to za najmanje gluposti. Gore se spominje medijska napuhanost opasnosti Covida. Pa ja bih rekao da se isto tako napuhava opasnost od vakcine. Ono kao magicno sve sto smo do sad primali je ok, ispitano, pravilno proizvedeno, i to. Nema briga. Ali vakcina za Covid! Heej gdje ce tako brzo. :oops:
Rahmetli nana mi je bila magistra farmacije, od nje sam zapamtio da lijekovi moraju proci minimum pet godina testiranja da bi se znalo koje sve posljedice ostavljaju na organizam/koliko i u kojoj mjeri uticu na isti. Deset godina je bio optimalani period za to.
jeza u ledja

#9286 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 17/07/2021 19:44
jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:43

Tebi je 40+ godina jel tako? Ako jeste, i ako je tacno da nikad nisi bio kod doktora, vadio krvnu sliku bar jednom, bilo sta....ti si potpuno neozbiljan covjek i zadnja osoba koja moze pisati o zdravlju. Pogotovo preventivnom.

Rijetko kad upotrijebim onu forumsku frazu "izbacio si se iz ozbiljne rasprave", ali ti ovime fakat jesi. Ono, 21. vijek, halo.
salik79

#9287 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 17/07/2021 19:46

A imas li one dvije tacke od vakcine na ruci? Znas ono, kada te nisu ni pitali hoces li?

Svi se ba ludi prave, niko nikada nije vakcine primio...

PS (ovo ozbiljno): Cestitam i na zdravlju i na zubima, to jeste veliki uspjeh...
Imam dvije tacke, ali nisam isao doktoru, doktor je dosao meni, tj. nama (samo, tada je ondasnji "Torlak" i Zagrebacki imunoloski zavod proizvodio te vakcine, uz rigorozne kontrole i nekomercijalno). Mislim, ako cemo tako, jesam kao sportista isao i na sistematske, ali - hvala Bogu - nikada nisam isao doktoru zbog bolesti (sad mi naumpade, kako ovo napisah, da sam slagao - jednom davno sam imao tezu upalu uha i morao sam primati geramicine)...

Hvala Bogu dragom na tome, nadam se da ce tako i ostati...
salik79

#9288 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:58

Tebi je 40+ godina jel tako? Ako jeste, i ako je tacno da nikad nisi bio kod doktora, vadio krvnu sliku bar jednom, bilo sta....ti si potpuno neozbiljan covjek i zadnja osoba koja moze pisati o zdravlju. Pogotovo preventivnom.

Rijetko kad upotrijebim onu forumsku frazu "izbacio si se iz ozbiljne rasprave", ali ti ovime fakat jesi. Ono, 21. vijek, halo.
Da, tacno. Nikada osim ako sam morao sistematski uraditi, ne zbog sebe, nego zbog kluba i posla (kao student u Njemackoj).

Pod prevencijom ja podrazumijevam sto zdraviji nacin zivota, a ne "hodanje" po doktorima.

Krv sam davao na transfuziologiji (i u firmi kada dodju s transfuziologije) a, ako se dobro sjecam, za pretrage zadnji put kada sam isao na sistematski za vojsku.
spinel_

#9289 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 19:58

A izvini molim te ali sta je tebi cudno ako covjek nije bio kod doktora?
Znam osobe koje za zivota nisu nikad otisli kod doktora i eno ih jos zivi 85+ godina. A isto tako znam koje je doktor bukvalno unistio sa svojom nestrucnoscu i pogresnom dijagnozom i terapijom. Sad ih vise nema.
Dead Man Walking

#9290 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

Doktori i medicina najvece prevare i ublehe. Treba sve bolnice pozatvarati, vidimo da se moze i bez toga. Produzena ruka farmaceutske mafije.
GandalfSivi

#9291 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

Dead Man Walking wrote: 17/07/2021 21:35 Doktori i medicina najvece prevare i ublehe. Treba sve bolnice pozatvarati, vidimo da se moze i bez toga. Produzena ruka farmaceutske mafije.
Pa to je i poenta. Ako ja nisam nista uspio u zivotu, ‘ta ce oni meni pricati...
jeza u ledja

#9292 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 17/07/2021 20:05 Da, tacno. Nikada osim ako sam morao sistematski uraditi, ne zbog sebe, nego zbog kluba i posla (kao student u Njemackoj).

Pod prevencijom ja podrazumijevam sto zdraviji nacin zivota, a ne "hodanje" po doktorima.

Krv sam davao na transfuziologiji (i u firmi kada dodju s transfuziologije) a, ako se dobro sjecam, za pretrage zadnji put kada sam isao na sistematski za vojsku.
Zdrav zivot i ishrana nije dovoljno za prevenciju protiv bolesti na koje nemas nikakvog uticaja. Ne mislim ni ja na "hodanje" po doktorima vec jednostavnu kontrolu krvne slike i konsultaciju jednom u svaku godinu-dvije, a nakon sto dodjes u odredjene godine. "Vodim zdrav zivot" je nesto sto bi rekla nena koja je imala srecu da dozivi starost bez znacajnih bolesti. (Onih 99% drugih niko ne pita, jer mrtva usta ne govore)

Kad nabijes X godina u guzicu, ne ides kod doktora samo kad te nesto zaboli. Ovo sto pises je skroz neozbiljno, zato i ne cudi antivakserska prica.

PS: Inace ne mogu vise tvog biflanja, busanja u prsa i hvalisanja za svaku glupost u raznim konverzacijama. Malogradjanstina jedan kroz jedan. Nisi ti jedini, ali i od tebe je vise previse.
salik79

#9293 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 22:20
salik79 wrote: 17/07/2021 20:05 Da, tacno. Nikada osim ako sam morao sistematski uraditi, ne zbog sebe, nego zbog kluba i posla (kao student u Njemackoj).

Zdrav zivot i ishrana nije dovoljno za prevenciju protiv bolesti na koje nemas nikakvog uticaja. Ne mislim ni ja na "hodanje" po doktorima vec jednostavnu kontrolu krvne slike i konsultaciju jednom u svaku godinu-dvije, a nakon sto dodjes u odredjene godine. "Vodim zdrav zivot" je nesto sto bi rekla nena koja je imala srecu da dozivi starost bez znacajnih bolesti. (Onih 99% drugih niko ne pita, jer mrtva usta ne govore)

Kad nabijes X godina u guzicu, ne ides kod doktora samo kad te nesto zaboli. Ovo sto pises je skroz neozbiljno, zato i ne cudi antivakserska prica.

PS: Inace ne mogu vise tvog biflanja, busanja u prsa i hvalisanja za svaku glupost u raznim konverzacijama. Malogradjanstina jedan kroz jedan. Nisi ti jedini, ali i od tebe je vise previse.
:lol:

Naprotiv, posto sam iz ljekarske porodice, doktori i medicina mi nisu "egzotika". U bivsoj drzavi se visilo po doktorima za svaku sitnicu i sta?!

Neka sam ja malogradjanin, a ti prosvijetljeni Amer - koji je vidio svijeta i sve zna. Drago mi je... Samo ti redovno obilazi doktore i uzivaj u svojoj superiornosti :mrgreen: :thumbup:
GAU8

#9294 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

salik79 wrote: 17/07/2021 22:29
jeza u ledja wrote: 17/07/2021 22:20

Naprotiv, posto sam iz ljekarske porodice, doktori i medicina mi nisu "egzotika". U bivsoj drzavi se visilo po doktorima za svaku sitnicu i sta?!

Neka sam ja malogradjanin, a ti prosvijetljeni Amer - koji je vidio svijeta i sve zna. Drago mi je... Samo ti redovno obilazi doktore i uzivaj u svojoj superiornosti :mrgreen: :thumbup:
Nisu ljudi džaba rekli: "bolje spriječiti nego liječiti".
Šta je sistematski pregled, ako ne prevencija? A kažeš i sam da radiš sistematske preglede.
Posebno kod malignih tumora, što ranije otkrivanje je pitanje bukvalno života ili smrti. Ja danas ne bih bio među živima, da ne idem kod dermatologa svakih 9 mjeseci na pregled koji traje 10 minuta.
salik79

#9295 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GAU8 wrote: 17/07/2021 22:45
salik79 wrote: 17/07/2021 22:29

Nisu ljudi džaba rekli: "bolje spriječiti nego liječiti".
Šta je sistematski pregled, ako ne prevencija? A kažeš i sam da radiš sistematske preglede.
Posebno kod malignih tumora, što ranije otkrivanje je pitanje bukvalno života ili smrti. Ja danas ne bih bio među živima, da ne idem kod dermatologa svakih 9 mjeseci na pregled koji traje 10 minuta.
Nisam sistematski radio sto sam zelio nego sto sam morao, u tome je razlika... Jedna anegdota za dermatologa, kada ga vec spominjes - na sistematskom pregledu u Njemackoj su mi uocili tamnu okruglu fleku izmedju kljucne kosti i prsa, koja mi se duze vremena zadrzala nakon nekakvog ujeda/uboda (sta li?) i prvobitne crvene faze iste... Ja sam doktorici ispricao sta sam znao, a ona mi je savjetovala da se u svakom slucaju obratim dermatologu. Posto sam bas u to vrijeme imao dosta slobodnog vremena otisao sam u Tuzlu svojima. Tu sam rahmetli djedu, koji je bio doajen radiologije u BiH, a vec odavno (prije rata) u penziji, pokazao tu fleku i rekao mu sta mi je doktorica savjetovala. On je pogledao i ispipao fleku i doslovno mi ovo rekao: "Mozes ti otici dermatologu ako bas zelis, ali ce ti ta fleka i s njim i bez njeg za isto vrijeme se povuci, samo sto ce ti on dati jos neke maze da se mazes.". I bi tako :mrgreen:
jeza u ledja

#9296 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Koliko frajer bifla tita mi evo smijem se ko blesav. :lol:

Idi begaj ba… :lol:

Ti si TITO!
Point.

#9297 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

kljiks00 wrote: 17/07/2021 12:51
Point. wrote: 17/07/2021 12:06

Čitao sam u švedskoj štampi koji su citirali američke izvore.
Bilo bi super ako bi nam mogao posativiti link ili zalijepiti sliku od članka gdje si to pročitao. Inače, neko bi mogao pomisliti da izmišljaš.

Just sayin'
Razumiješ li švedski?

Ako ne, da se bezze ne zahmetim tražeći.
vet

#9298 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Izgleda da cink igra veliku ulogu u bitci s grafen-oksidom iz vakcina i drugih izvora kontaminacije a dostupan je u tabletama skoro svugdje!?

Već znamo da je sastavni dio tzv. „trostruke terapije“ kovida: ivermektin+doksiciklin+cink ili hidroksihlorokin+azitromicin+cink

...a takođe i one „dvostruke“: glutation (N-acetil-cistein) + cink: Relationship between Zinc & Glutathione

Ovdje imamo i naučni rad:

Effect of zinc deficiency on blood glutathione levels

...gdje je navedeno to da je nedostatak cinka u organizmu usko povezan s niskim nivoom glutationa. (Navodno, to je i razlog zašto kod mnogih vakcinisanih muškaraca dolazi do poremećaja kod erekcije i impotencije)

Learn how graphene multiplies energy and damages cells when exposed to EMF

Patokratiji je bitno da vakcinisanim ljudima bude što duže dobro, tako da služe kao navlakuša za nevakcinisane.
“He, he, evo ja se cijepio i nije mi ništa”!

A, “nije im ništa” sve dok ne odvrnu 5G, kako se može vidjeti u ovom gornjem videu.

belfy

#9299 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

vet wrote: 17/07/2021 06:59 Image

Čovjek koji zna da SARS 2 COV virus nije nikad bio izolovan; – LINK

Čovjek koji zna da se u kovid vakcinama nalazi – grafen oksid; - LINK-1; LINK-2

Čovjek koji zna da je grafen oksid toksičan i da može izazvati simptome gripe, uključujući i citokinsku oluju, pa tako i smrt; - LINK

...
covjek koji zna trenutacno i vise nego trojica nabrojanih -> @vet.
belfy

#9300 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

salik79 wrote: 17/07/2021 11:44
GandalfSivi wrote: 17/07/2021 11:37

Ja ba, da vidis kako tjeraju djecu koja nisu vakcinisana protiv ospica u skolu, sve biju ko nece...

A i ovo “sklepana za sest mjeseci” je isto smijesno. Nekada je trebalo 10 godina za novu tipu kompjutera, sada ih stancaju haman dnevno. Nauka, progres i te zajebancije...
Kod organa nema progresa. Oni su takvi kakvi su. Devet mjeseci se jos jos uvijek nosi dijete, bez obzira na progres.
kad se gleda pristrasno tako je. ali su nekada i sedmancad bila otpisivana, a danas rodjena i dosta prije, a bogami i puno "nedostataka" (sa manjom tezinom ili tezim oboljenjima) prezivljavaju. naravno da ima progresa.

a o ostalim organima i njihovim tretmanima i ostalom je sasvim suvisno pricati da li ima progresa. no, opet rekoh, sa takvim stavom je sasvim razumiljivo da se isti ne vidi...
Last edited by belfy on 18/07/2021 02:43, edited 1 time in total.
Post Reply