Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kljiks00

#9251 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kljiks00 »

Ježu šta je problem, ako vjeruješ da je zemlja okrugla onda moraš vjerovati da je ova slika iz Australije isto tako stvarna :D
I nemoj spamati temu sa ravnom zemljom. Napravite sebi poseban thread. Ovdje je priča o smrotosnim vakcinama. Treća doza samo što nije ...
jeza u ledja

#9252 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

kljiks00 wrote: 16/07/2021 21:05 Ježu šta je problem, ako vjeruješ da je zemlja okrugla onda moraš vjerovati da je ova slika iz Australije isto tako stvarna :D
I nemoj spamati temu sa ravnom zemljom. Napravite sebi poseban thread. Ovdje je priča o smrotosnim vakcinama. Treća doza samo što nije ...
Nisam ja kriv sto ti vjerujes da ja spominjem ravnu zemlju. To se tebi samo cini.
Point.

#9253 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

97% koji su trenutno zaglavili u bolnici u USA su nevakcinisani.

Just sayin'.
GandalfSivi

#9254 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

kljiks00 wrote: 16/07/2021 08:18 Treća doza stiže izgleda ubrzo.

Vjerovatno Jež i Gandalf osjećaju uzbuđenje i jedva čekaju :D . Svaka sljedeća doza udara sve više i više.

Image
I da dodje, kakve veze ima? Odes, zavrsis za pet minuta i vozdrica. Niti placam, niti problema imam.

Jebote, godinama se vakcinisem svaku jesen protiv gripe, pa niko problem od toga nije napravio.

Vi ovdje predstavljate potencijalnu trecu vakcinu kao da ce vam neko ruku odsjeci...
kljiks00

#9255 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kljiks00 »

Point. wrote: 16/07/2021 23:45 97% koji su trenutno zaglavili u bolnici u USA su nevakcinisani.

Just sayin'.
Odakle ti ovaj podatak?

U Londonu bolnica neće da kaže koliko od covid pacijenata su vakcinisani:
https://www.mylondon.news/news/south-lo ... e-21003332
cvrčak_na_hedonizmu

#9256 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GandalfSivi wrote: 15/07/2021 05:40 Eki Cvrle.

Anyhow, par stvari znamo.
Preko cetiri miliona mrtvih.
Do sada oko 3.5 milijardi vakcina, bez ikakvih ozbiljnih nuspojava u 99.99999% slucajeva.
Vakcina stiti u preko 96% slucajeva.
Ravnozemljasi ne rade drugima o glavi, antivaxeri da.
Rekao si da se hvalim, ja bih prije rekao da se kurcim, dosta je bilo biti fin sa svakakvim likovima.
Anyhow, treba avion opet hvatati, naleti ponekad na temu, smijesna je...
Slazem se da je smijesna tema cim se zagovara autokratija ispred demokratije, o ljudskim pravima da ne pricam. Dio nauke je postao mainstream dogma dok je drugi dio nauke cenzurisan i to zestoko. Sve sto se ne uklapa u dogmu je teorija zavjere, potencijalni si ubica kojeg treba zatvoriti u kucu ako odbijas vakcinu sklepanu za sest mjeseci pri cemu se ne znaju dugogodisnje posljedice i slicne nebuloze.

Bas sega....

Da mi je neko pricao prije dvije godine da je ovo moguce u zapadnim "demokratijama" i da ce dio naroda takve nebuloze podrzavati i pravdati rekao bih mu da je lud 1/1. Malo sam se zajebo u procjeni.
jeza u ledja

#9257 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 Dio nauke je postao mainstream dogma dok je drugi dio nauke cenzurisan i to zestoko.
Ovo me podsjeca na "debate" o ljudskom uticaju na klimatske promjene.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 potencijalni si ubica kojeg treba zatvoriti u kucu ako odbijas vakcinu sklepanu za sest mjeseci pri cemu se ne znaju dugogodisnje posljedice i slicne nebuloze.
Zar je neko doslovce zatvoren u kucu jer nije primio vakcinu? Postoji li igdje uopste i prijedlog za takvo nesto?

Posljedice vakcina su trenutne, ili se osjete u kratkom roku. Ovo bi bilo prvi put u historiji da se dese dugogodisnje posljedice vakcina, a ciji simptomi se nisu vidjeli odmah.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 Bas sega....

Da mi je neko pricao prije dvije godine da je ovo moguce u zapadnim "demokratijama" i da ce dio naroda takve nebuloze podrzavati i pravdati rekao bih mu da je lud 1/1. Malo sam se zajebo u procjeni.
Zapadni svijet se navikao na ogromne licne slobode pa su neke stvari odjednom postale "autokratske". Vjestacki snowflake first world problemi.

Ne mogu ni da zasmislim rat, pravu ekonomsku krizu, siromastvo, nerede ili pandemiju mnogo gore bolesti.
cvrčak_na_hedonizmu

#9258 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 04:18
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 Dio nauke je postao mainstream dogma dok je drugi dio nauke cenzurisan i to zestoko.
Ovo me podsjeca na "debate" o ljudskom uticaju na klimatske promjene.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 potencijalni si ubica kojeg treba zatvoriti u kucu ako odbijas vakcinu sklepanu za sest mjeseci pri cemu se ne znaju dugogodisnje posljedice i slicne nebuloze.
Zar je neko doslovce zatvoren u kucu jer nije primio vakcinu? Postoji li igdje uopste i prijedlog za takvo nesto?

Posljedice vakcina su trenutne, ili se osjete u kratkom roku. Ovo bi bilo prvi put u historiji da se dese dugogodisnje posljedice vakcina, a ciji simptomi se nisu vidjeli odmah.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56 Bas sega....

Zapadni svijet se navikao na ogromne licne slobode pa su neke stvari odjednom postale "autokratske". Vjestacki snowflake first world problemi.

Ne mogu ni da zasmislim rat, pravu ekonomsku krizu, siromastvo, nerede ili pandemiju mnogo gore bolesti.
Nisi tako pricao u Aprilu, Maju prosle godine. Jos malo pa ces pravdati socijalne kredite ( karikiram ). Zaista me ne bi cudilo.

Demokrate, liberali i ostali u grcevitoj borbi za totalitarizam. Dobro rece Gandalf, smijesna tema :D
jeza u ledja

#9259 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Ne sjecam se sta sam pricao u aprilu prosle godine, to je bilo tako davno. :lol:

Na samom pocetku pandemije sam kontao koji kurac se drami oko ovoga. Poslije brzo promjenio misljenje.

No ovo u vezi kuknjave sto se mora nosati maska, drzati distanca ili primati vakcina....o slicnim takvim stvarima pricam godinama.
cvrčak_na_hedonizmu

#9260 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 04:39 Ne sjecam se sta sam pricao u aprilu prosle godine, to je bilo tako davno. :lol:

Na samom pocetku pandemije sam kontao koji kurac se drami oko ovoga. Poslije brzo promjenio misljenje.

No ovo u vezi kuknjave sto se mora nosati maska, drzati distanca ili primati vakcina....o slicnim takvim stvarima pricam godinama.
Jasno ti je da nema vise nazad, dio restrikcija, pravila ili zabrana ce sigurno ostati pri cemu su opasni i neustavni presedani napravljeni sto se tice ljudskih prava, slobode kretanja, slobodnog poslovanja i tako tih "sitnica". Ne mogu da se nacudim, al fakat, sta ljudi pisu ili misle, a da nisu krezavi nepismeni glupani.

Ne mozes biti demokrata ili liberal, a podrzavati selektivne zabrane rada, kretanja i blatantno krsenje ljudskih prava. Zapravo mozes, kao sto vidimo sve je moguce u New Normal svijetu.
Sanjarko

#9261 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

Demokratija, sta je to i kad smo u svijetu imali to?
jeza u ledja

#9262 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Daj ba, drama nazor. :-) Cuj nema nazad. Nismo u filmu jebote.

Ja nisam nikakav "demokrata", niti "liberal". Ne interesuju me kategorije. Ako ti mislis da "ne mogu biti XY", ako mislim ovako ili onako, so be it.

Sirom svijeta su vlade svih boja i oblika napravile kojekakve zabrane. U pitanju je pandemija, vanredno stanje, zdravlje ljudi, ne debata o pravima pojedinaca da rade sta hoce.

Previse se polemise o tim pravima pojedinaca zadnjih godina, a ta polemika dovodi do toga da svakakva bagra moze raditi i reci svasta, da malo koga interesuje dobrobit komsije, kamo li nekoga preko bare, da ne postoji nikakvo javno dobro, interes, da se sistem drustvenih vrijednosti potpuno raspada, i to potpomognut drustvima i zemljama kojima su ljudska prava strani izraz.

Kad se demokratski svijet ustao protiv fasizma (i komunizma), niko se nije pitao da li treba doprinositi drustvu, vojsci, drustvenom radu, sluzbi, zdravstvu, oporezivanju. Danas su svi razmazeni, hoce hljeba preko pogace (ili kako se vec kaze), a drustvo oko njih propada, dok im neko drugi uzima malo po malo svega, ukljucujuci i te nazovi slobode.

Pandemija je najbolji primjer, litmus test za ovakvo stanje zapadnog drustva.
Sanjarko

#9263 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 05:45 Daj ba, drama nazor. :-) Cuj nema nazad. Nismo u filmu jebote.

Ja nisam nikakav "demokrata", niti "liberal". Ne interesuju me kategorije. Ako ti mislis da "ne mogu biti XY", ako mislim ovako ili onako, so be it.

Sirom svijeta su vlade svih boja i oblika napravile kojekakve zabrane. U pitanju je pandemija, vanredno stanje, zdravlje ljudi, ne debata o pravima pojedinaca da rade sta hoce.

Previse se polemise o tim pravima pojedinaca zadnjih godina, a ta polemika dovodi do toga da svakakva bagra moze raditi i reci svasta, da malo koga interesuje dobrobit komsije, kamo li nekoga preko bare, da ne postoji nikakvo javno dobro, interes, da se sistem drustvenih vrijednosti potpuno raspada, i to potpomognut drustvima i zemljama kojima su ljudska prava strani izraz.

Kad se demokratski svijet ustao protiv fasizma (i komunizma), niko se nije pitao da li treba doprinositi drustvu, vojsci, drustvenom radu, sluzbi, zdravstvu, oporezivanju. Danas su svi razmazeni, hoce hljeba preko pogace (ili kako se vec kaze), a drustvo oko njih propada, dok im neko drugi uzima malo po malo svega, ukljucujuci i te nazovi slobode.

Nije Bjelorusija valjda, za Demokratsku Republiku Koreju ne znam.
Dead Man Walking

#9264 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 04:18

Ali zaboravljas da su ove vakcine u stvari elektronski cipovi i posljedice ce se osjetiti onda kad centralni kompjuter posalje signal, dal za mjesec, za godinu, za pet, ostaje da se vidi.
vet

#9265 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Image

Čovjek koji zna da SARS 2 COV virus nije nikad bio izolovan; – LINK

Čovjek koji zna da se u kovid vakcinama nalazi – grafen oksid; - LINK-1; LINK-2

Čovjek koji zna da je grafen oksid toksičan i da može izazvati simptome gripe, uključujući i citokinsku oluju, pa tako i smrt; - LINK

...
GandalfSivi

#9266 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 03:56
GandalfSivi wrote: 15/07/2021 05:40 Eki Cvrle.

Anyhow, par stvari znamo.
Preko cetiri miliona mrtvih.
Do sada oko 3.5 milijardi vakcina, bez ikakvih ozbiljnih nuspojava u 99.99999% slucajeva.
Vakcina stiti u preko 96% slucajeva.
Ravnozemljasi ne rade drugima o glavi, antivaxeri da.
Rekao si da se hvalim, ja bih prije rekao da se kurcim, dosta je bilo biti fin sa svakakvim likovima.
Anyhow, treba avion opet hvatati, naleti ponekad na temu, smijesna je...
Slazem se da je smijesna tema cim se zagovara autokratija ispred demokratije, o ljudskim pravima da ne pricam. Dio nauke je postao mainstream dogma dok je drugi dio nauke cenzurisan i to zestoko. Sve sto se ne uklapa u dogmu je teorija zavjere, potencijalni si ubica kojeg treba zatvoriti u kucu ako odbijas vakcinu sklepanu za sest mjeseci pri cemu se ne znaju dugogodisnje posljedice i slicne nebuloze.

Bas sega....

Ja ba, da vidis kako tjeraju djecu koja nisu vakcinisana protiv ospica u skolu, sve biju ko nece...

A i ovo “sklepana za sest mjeseci” je isto smijesno. Nekada je trebalo 10 godina za novu tipu kompjutera, sada ih stancaju haman dnevno. Nauka, progres i te zajebancije...
salik79

#9267 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 17/07/2021 11:37

Bas sega....

Ja ba, da vidis kako tjeraju djecu koja nisu vakcinisana protiv ospica u skolu, sve biju ko nece...

A i ovo “sklepana za sest mjeseci” je isto smijesno. Nekada je trebalo 10 godina za novu tipu kompjutera, sada ih stancaju haman dnevno. Nauka, progres i te zajebancije...
Kod organa nema progresa. Oni su takvi kakvi su. Devet mjeseci se jos jos uvijek nosi dijete, bez obzira na progres.
Point.

#9268 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

kljiks00 wrote: 17/07/2021 00:39
Point. wrote: 16/07/2021 23:45 97% koji su trenutno zaglavili u bolnici u USA su nevakcinisani.

Just sayin'.
Odakle ti ovaj podatak?

Čitao sam u švedskoj štampi koji su citirali američke izvore.
cvrčak_na_hedonizmu

#9269 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Bas sega....

Dobro, nisu sklepane za sest mjeseci, sklepane su za sedam mjeseci :D

Super su ti primjeri, samo ospice su tu stotinjak godina, vakcine malo krace, a kada se racunar pokvari - poravis ga ili kupis novi. Mada, mozemo i to da radimo, bice 3 D printeri pa da stancamo organe ako bude problema. Nauka, progres i te zajebancije.

Ne odgovori mi ma pitanje, sta se desava u organizmu za dvije, pet ili deset godina. Zna li neko ili idemo pa sta bude ?
kljiks00

#9270 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kljiks00 »

Point. wrote: 17/07/2021 12:06
kljiks00 wrote: 17/07/2021 00:39

Odakle ti ovaj podatak?

Čitao sam u švedskoj štampi koji su citirali američke izvore.
Bilo bi super ako bi nam mogao posativiti link ili zalijepiti sliku od članka gdje si to pročitao. Inače, neko bi mogao pomisliti da izmišljaš.

Just sayin'
cvrčak_na_hedonizmu

#9271 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

jeza u ledja wrote: 17/07/2021 05:45 Daj ba, drama nazor. :-) Cuj nema nazad. Nismo u filmu jebote.

Nije drama nazor, druga godina and counting bez naznaka da ce popustiti ( spominju se trece doze, deveti valovi, epsilon sojevi, a covid pasosi i raznorazna ogranicenja su vec realnost ). Ako mislis da ce se ovo tek tako ukinuti, grijesis. Samo gledaj.

Dobrobit komsije, slazem se. U prvih sest mjeseci ove godine je vise ljudi umrlo od raka nego sto je umrlo od covida od pocetka pandemije do danas pa nikome nista. Nit znamo sta se desava i zasto ljudi dobijaju rak i.....dje dobrobit. Kanceri i kardiovaskularnae bolesti su i dalje glavne ubice na planeti...i niko nista. Meni je veca briga zasto i kako se dobija cancer od covida za koji barem znas da trebas podici imunitet. Javno dobro je i borba protiv kardiovaskularnih oboljenja pa ne vidim neku javnu kampanju da se zdravo zivi, jede i ta prica. Nit koga zanima jel neko uopste ima sta da jede. To nikoga ne zanima, a kao brinemo se. Javno dobro, aha.

Kada se vec brinemo, kakve su posljedice mjera na djecu, porodice, ljude, obrazovanje, poslove ? Granica siromastva se uduplala, milijarda ljudi nema prostup pitkoj vodi i ? Dje su te zajednicke akcije drzava.

A sto se tice prava pojedinaca, pa vise se govori i polemise o pravima raznoraznih manjina nego o krsenjima ustava i svih mogucih ljudskih prava za vrijeme covida. Kazes da se krse se ljudska prava i ustav za vrijeme covida - teoreticar zavjere, antivaxxer ili bezosjecajni ubica nana i deda. Kazes nesto, lose, o manjinama - fasista ili barem netolerantan. Vani pogotovo. Znaci da postoji lista prioriteta gdje je covid na prvom mjestu onda je stotinjak mjesta prazno pa se prica nastavlja sa temama tipa gender equality.

O propadanju drustva tek mogu elaborat da napisem. Ono sto vidno propada jeste porodica, to je barem ocito. Roditelji umjesto da odgajaju djecu rade, a onda djecu odgajaju internet, igrice, socijalne mreze i tehnologija. Kao rezultat svega toga dobijamo generacije buducih kretena. I svaka generacija je retardiranija od one prethodne. I ? Ko se brine o tome, apsolutno niko. Covid i samo covid, ostalo je nebitno.

Koliko god se trudio ne mozes da me ubijedis da vjerujem tvojim rijecima umjesto svojim ocima. A slika je vrlo jasna.
Sanjarko

#9272 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 12:43

Dobro, nisu sklepane za sest mjeseci, sklepane su za sedam mjeseci :D

Super su ti primjeri, samo ospice su tu stotinjak godina, vakcine malo krace, a kada se racunar pokvari - poravis ga ili kupis novi. Mada, mozemo i to da radimo, bice 3 D printeri pa da stancamo organe ako bude problema. Nauka, progres i te zajebancije.

Ne odgovori mi ma pitanje, sta se desava u organizmu za dvije, pet ili deset godina. Zna li neko ili idemo pa sta bude ?
Ja ne znam. Znam da nakon 25-te godine prestanemo rast i pocnemo starit. Kad bi mogli nac nesto i usporit ovaj proces duze bi zivili, sad ne znam bi li bili zdraviji.
jeza u ledja

#9273 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/07/2021 14:19 Nije drama nazor, druga godina and counting bez naznaka da ce popustiti ( spominju se trece doze, deveti valovi, epsilon sojevi, a covid pasosi i raznorazna ogranicenja su vec realnost ). Ako mislis da ce se ovo tek tako ukinuti, grijesis. Samo gledaj.
Kako nece popustiti kad je vec popustilo? “Druga godina and counting” je upravo drama nazor. Pasosi za neke druge bolesti postoje vec od ranije. Naravno da mislim da ce se ovo ukinuti. Meni je bocanje najmanji problem.
Dobrobit komsije, slazem se. U prvih sest mjeseci ove godine je vise ljudi umrlo od raka nego sto je umrlo od covida od pocetka pandemije do danas pa nikome nista. Nit znamo sta se desava i zasto ljudi dobijaju rak i.....dje dobrobit. Kanceri i kardiovaskularnae bolesti su i dalje glavne ubice na planeti...i niko nista. Meni je veca briga zasto i kako se dobija cancer od covida za koji barem znas da trebas podici imunitet. Javno dobro je i borba protiv kardiovaskularnih oboljenja pa ne vidim neku javnu kampanju da se zdravo zivi, jede i ta prica. Nit koga zanima jel neko uopste ima sta da jede. To nikoga ne zanima, a kao brinemo se. Javno dobro, aha.
Whataboutism. Ja od kad znam za sebe prica se o prevenciji protiv kardiovaskularnih oboljenja i raka. Meni je stvarno nejasno kako ti izgleda nikad nisi cuo za kampanje protiv pusenja ili za zdravu hranu, korist vjezbe ili cistog vazduha. Bitna razlika je sto se ne radi o visoko zaraznoj prenosivoj bolesti koja ubija mnogo brze od pusenja.
Ali cim ti mislis da je “dovoljno podici imunitet” jasno je da ne shvatas ozbiljnost bolesti. Osim naravno ako ne mislis na vakcine.
Kada se vec brinemo, kakve su posljedice mjera na djecu, porodice, ljude, obrazovanje, poslove ? Granica siromastva se uduplala, milijarda ljudi nema prostup pitkoj vodi i ? Dje su te zajednicke akcije drzava.
Slazem se. Bas neki dan izasla vijest o ogromnom povecanju overdosea u Americi za vrijeme pandemije. Mada naravno dio toga bi se svakako desio jer ni ljudi sami ne zele da se izlazu opasnostima ako ne moraju.
A sto se tice prava pojedinaca, pa vise se govori i polemise o pravima raznoraznih manjina nego o krsenjima ustava i svih mogucih ljudskih prava za vrijeme covida. Kazes da se krse se ljudska prava i ustav za vrijeme covida - teoreticar zavjere, antivaxxer ili bezosjecajni ubica nana i deda. Kazes nesto, lose, o manjinama - fasista ili barem netolerantan. Vani pogotovo. Znaci da postoji lista prioriteta gdje je covid na prvom mjestu onda je stotinjak mjesta prazno pa se prica nastavlja sa temama tipa gender equality.
Postoji lista prioriteta sto se djelimicno pumpa medijima, u ovisnosti sta je trenutno “popularno”. Slazem se. No to ne mijenja fakat da se radi o sebicnosti, antinauci, bezosjecajnosti ili rasizmu, sovinizmu, itd. Jedno ne iskljucuje drugo.

Meni je smijesno ovo oko krsenja prava. Ono, pandemija hara, ljudi umiru (jebiga nisu podigli imunitet), ali krsi se pravo jer nema okupljanja na javnim mjestima. Postoje stvari koje su vlasti radile u nekim zemljama koje su mozda pretjerane ili su besmislene, ali su brzo promjenjene ili su prilagodjene. Zamisljanje da je to samo pocetak necega, a ne hitna i privremena mjera, je masta iz filmova.
O propadanju drustva tek mogu elaborat da napisem. Ono sto vidno propada jeste porodica, to je barem ocito. Roditelji umjesto da odgajaju djecu rade, a onda djecu odgajaju internet, igrice, socijalne mreze i tehnologija. Kao rezultat svega toga dobijamo generacije buducih kretena. I svaka generacija je retardiranija od one prethodne. I ? Ko se brine o tome, apsolutno niko. Covid i samo covid, ostalo je nebitno.
E jebiga zvucis ko neki dedo. :)
Problem je ipak u tome sto drustva na Zapadu zive bez velikih kriza vec decenijama. Djeca ne znaju sta je rat, sta je prava ekonomska kriza i stradanje. Ne samo djeca vec i njihovi roditeji. Stoga i nema dovoljno drustvene kohezije. Plus internet.
Koliko god se trudio ne mozes da me ubijedis da vjerujem tvojim rijecima umjesto svojim ocima. A slika je vrlo jasna.
Niko nikoga nikad nije ubijedio na forumu. Samo pricamo.
GandalfSivi

#9274 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 17/07/2021 11:44

Kod organa nema progresa. Oni su takvi kakvi su. Devet mjeseci se jos jos uvijek nosi dijete, bez obzira na progres.
Ne uzgajaju organe majstore, prave vakcine...
GandalfSivi

#9275 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

udri me jace wrote: 15/07/2021 22:08 Danas je citav dan neki avion nadlijetao sarajevo. Za 2 hefte ocekujte buktinju.
Hajde sto avioni nadlijecu, ali vidje li u BG sto iz kamiona prskaju. Sreca uhvatise ih i prebise. Lafo protiv komaraca prskali 8-)
Post Reply