Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
House

#5101 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

seln wrote: 25/05/2021 17:25
House wrote: 25/05/2021 17:22 zamisli švabo održava mise za ubijene ss-ovce :-) :lol:
Nije problem u molitvi. Vjerujem da s eprodica svakog mrtvog zlocinca moli za njegovu dudu i da mu bog oprosti grijehe.
Problem je

a) estradizacija molitvi
b) viktimizacija zlocinaca.

Vec vidjeno u slucaju cetnika i ustasa. I ondasnjih i sadasnjih.
naravno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5102 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Humljanin

#5103 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

House wrote: 25/05/2021 17:22 zamisli švabo održava mise za ubijene ss-ovce :-) :lol:
Jelde? :lol:

A zamisli u Sarajevu i diljem BiH se u džamijama molilo za Sulejmanija, za vođu muslimanskog bratstva i za agresorske akcije Turske :lol: jelde kako je smiješno.
Humljanin

#5104 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

Black swan wrote: 25/05/2021 17:24
Humljanin wrote: 25/05/2021 17:04
Ja, i...?
Smeta im molitva i samo postojanje organiziranih hrvata kroz kradeze
Kod njih na manifestacije ne dolaze poznati ljudi...samo hrvatima dolaze poznati ljudi na komemoracije manifestacije kulturna sportska i vjerska dogadjanja
Ama ne interesira me kome šta smeta. Samo volim nabit na nos fašistu da je fašist. Eto to je sve.
Truba

#5105 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Zamisli svabo da ime skole po antisemiti :mrgreen:
seln

#5106 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by seln »

Humljanin wrote: 25/05/2021 17:28

Ama ne interesira me kome šta smeta. Samo volim nabit na nos fašistu da je fašist. Eto to je sve.
Pasa moj, onda ti imas u Hrvatskoj sta raditi do kraja zivota.
Truba

#5107 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Spomenik na radimlji izgradjen prije 20 godina znaci neki tek saznali da se dole slave mise
Al onaj novi put prema stocu ce upravo prolaziti ppred tog spomenika
House

#5108 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

Humljanin wrote: 25/05/2021 17:26

A zamisli u Sarajevu i diljem BiH se u džamijama molilo za Sulejmanija, za vođu muslimanskog bratstva i za agresorske akcije Turske :lol: jelde kako je smiješno.
auu kakvo poređenje. :lol: :lol:
seln

#5109 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by seln »

House wrote: 25/05/2021 17:33

Izvuceno iz gujce..
po sistemu "nova hrvatska misao".
Truba

#5110 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Okupljat cemo se i moliti gdje god zelimo u federaciji bih jer je to nas entitet
I tako ce biti dok postoji svijeta i vijeka
Mozete samo spinovati lagati petljati i kmecati
Nebitni ste za organe reda i zakon

Eto nije misa u sarajevu sjasite vise
House

#5111 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

Komšić: Radman propao u Briselu pa uvozi anticivilizacijske ideologije u BiH

"Nakon debakla koji je Grlić Radman doživio u Briselu sa svojim non paperom, pokušaj veličanja poražene kvislinške vojske sa Blajburga, ovaj put u Stocu, zaista je jadan i očajan. Očito je da u Hrvatskoj koja je članica EU ne mogu tek tako to veličati pa nastoje da prebace u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine u Sarajevu a ove u Stocu", rekao je Komšić.
:thumbup:
zrakomlat

#5112 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

seln wrote: 25/05/2021 17:34
Black swan wrote: 25/05/2021 17:32 Spomenik na radimlji izgradjen prije 20 godina znaci neki tek saznali da se dole slave mise
Al onaj novi put prema stocu ce upravo prolaziti ppred tog spomenika
Jarane, niste trebali kvariti Radimlju.
Mogli ste fino opet porusiti dzamiju u Stocu, pa tu lijepo postaviti spomenik, kako Boban zapovijeda.
:lol:
Humljanin

#5113 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

seln wrote: 25/05/2021 17:31

Tko je rekao da ga u Hrvatskoj nema?

Problem je što Bošnjaci misle da su kolektivno cijepljeni protiv fašizma te da isti ne postoji ni u kojem obliku u njihovim sredinama.

Ako se smije pričati o fašizmu u Hrvata, zašto se ne smije pročati o fašizmu u Bosnjaka?

Kakvo je herojstvo šutjeti godinama o paradzematima, o molitvama u dzamijama za muslimansko bratstvo, a dizati pola sarajeva na noge zbog katoličke molitve za pokojne iz WW2?
Humljanin

#5114 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

House wrote: 25/05/2021 17:33

Provjeri kakav status ima Muslimansko Bratstvo.
Ali nemoj provjeravati u Sarajevu, nego u istatku svijeta.
seln

#5115 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by seln »

Humljanin wrote: 25/05/2021 17:55
seln wrote: 25/05/2021 17:31

Tko je rekao da ga u Hrvatskoj nema?

Problem je što Bošnjaci misle da su kolektivno cijepljeni protiv fašizma te da isti ne postoji ni u kojem obliku u njihovim sredinama.

Ako se smije pričati o fašizmu u Hrvata, zašto se ne smije pročati o fašizmu u Bosnjaka?

Kakvo je herojstvo šutjeti godinama o paradzematima, o molitvama u dzamijama za muslimansko bratstvo, a dizati pola sarajeva na noge zbog katoličke molitve za pokojne iz WW2?
Moze biti da se varam , ali na forumu postoji tema o paradzematima. O molitvama za muslimanski bratstvo stvarno ne znam , moguce da postoje i takve budale, ali prica o "molitvama sirom BiH" ti je stvarno nidje veze.
Ja sam svoje misljenje o Handzar diviziji davno napisao: kvislinska formacije, koju nikakva pobuna u Villefranche-u ne moze oprati.
Tako da...
Point.

#5116 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Humljanin wrote: 25/05/2021 16:30
LBVIEW wrote: 25/05/2021 09:33
Humljanin wrote: 24/05/2021 22:45

Ništa, mene samo ponijelo kako su nedavno neki uvaženi komentatori na huliganske nerede u Mostaru krenuli tipa "eUropske vrijednosti" "Uljudba" i slično...

Pa se zaletio i ja ovdje, kad skonto da nije to ta strana...

Da su u Zrinjskom upali huligani i od čitave svlacionice pretukli npr dva Bošnjaka, već bi se vezali tesktovi o ustašama i uzpovcima...

Al avaj...
Ne lazi, nisu bili nikakvi huliganski neredei, vec su navijaci Zrinjskog napali stanovnike Donje Mahale.
Čuj ne laži... Šta sam slagao?

Bez ikakve potrebe i namjere da opravdavam debile i sa jedne strane, moram te radi istine ispraviti da meta napada huligana nisu bili stanovnici nego pripadnici protivničke navijacke skupine koji su dan prije presreli i pretukli jednog momka.

Nije ovo prvi put da jedni drugima upadaju na "teren" i prave nerede.
Isto tako su akademici iz RA prije koju godinu demolirali i zapalili kafić u kojem se okupljala protivnička navijacka skupina. A nije falilo ni godinama unazad presretanje obicnih ljudi i premlaćivanje. Ja osobno poznajem nekoliko momaka koji su ni krivi ni dužni popili degenek šetajući bulevarom ili parkom.

Ovaj put su nažalost zbog nasatlog meteža na ulici izašli iz kuća i obični ljudi pa se i oni uključili u to prelijepo događanje i susrete različitosti i tolerancije.

Tako da, ovo što ti pišes upravo potvrđuje ono što sam ja pisao.

Kada neki Hrvat napravi sranje od toga se napravi sveopći dernek u Sarajevu, danima na tome lešinare od medijskih i kulturnih djelatnika pa sve do visokih političara.

Sada, kada su od čitave svlacionice navijači FK Sarajevo pretukli samo jednog Srbina i Hrvata, odjednom nitko od dežurnih brojača krvnih zrnaca ne vidi ništa sumnjivo.

To je upravo ono o čemu pričamo.

Da su ne daj Bože navijači Zrinjskog upali na trening i od čitave svlacionice, uprave i stručnog štaba pretukli dva Bošnjaka, ovdje bi se ne danima, nego tjednima pričalo o fašizmu i rasizmu. I ne samo ovdje nego po svim sarajevskim medijima.

Kako nitko od tih dežurnih nacionalista sada ne vidi nikakav problem što su pretučena isključivo dva nebošnjaka u predominantno bošnjačkom klubu, neka ide na savjest tim isrim ljudima.

Za mene je ova priča gotova jer se nisam imao namjeru raspravljati na ovu temu, nego samo ukazati na nelogičnosti i svostruke aršine.

Samo pogledajte teme o Adisu Pokviću i sjetite se svojih komentara dok još nije isplivala istina. Hrvatima u Uskoplju su sa najviših pozicija prijetili, pisali se tekstovi o fašizmu Hrvata....i poslje kao da ništa nije bilo. Pokoja umivena isprika koja je više sličila na izljev bijesa što se Adis otkrio nego žal za onim što je učinio.
Kakve bolesne moždane križaljke vas lupaju, fakat je za stručnog posmatranja. Koliko jadan i patetičan moraš biti da od običnog upada navijača na trening svoga kluba pokušavaš obojiti u tobože nacionalnu netrpeljivost i atak na obespravljene i majorizirane Hrvate. Kakva jadna politika jadnog HDZ.
Humljanin

#5117 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

seln wrote: 25/05/2021 18:12
Moze biti da se varam , ali na forumu postoji tema o paradzematima. O molitvama za muslimanski bratstvo stvarno ne znam , moguce da postoje i takve budale, ali prica o "molitvama sirom BiH" ti je stvarno nidje veze.
Ja sam svoje misljenje o Handzar diviziji davno napisao: kvislinska formacije, koju nikakva pobuna u Villefranche-u ne moze oprati.
Tako da...
Hoces reci da se u dzamijama nije molilo za Mursija, za Sulejmanija, za Turske vojne pohode?
Humljanin

#5118 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

Point. wrote: 25/05/2021 18:29
Kakve bolesne moždane križaljke vas lupaju, fakat je za stručnog posmatranja. Koliko jadan i patetičan moraš biti da od običnog upada navijača na trening svoga kluba pokušavaš obojiti u tobože nacionalnu netrpeljivost i atak na obespravljene i majorizirane Hrvate. Kakva jadna politika jadnog HDZ.
Obični upad navijača? :lol:
Sasvim normalno da navijači premlaćuju nogometaše?
Super... bravo za tebe. :thumbup:

Zašto onda ne kažeš da je "obični upad navijača" bio u Donjoj Mahali? Sasvim obično se pomarisale navijačke skupine
seln

#5119 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by seln »

Humljanin wrote: 25/05/2021 18:34
Tako da...
Hoces reci da se u dzamijama nije molilo za Mursija, za Sulejmanija, za Turske vojne pohode?
Ne znam, reci mi ti, posto vidim da posjecujes dzamije cesce od mene.
O nekim molitvama "sirom BiH" nema govora, dakle, ne sagoljaj.
A ako ih je bilo, bujrum: napisi kad i gdje.
House

#5120 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

HDZ i ovo malo hrvata vodi u ambis
Dalmatinac322

#5121 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Dalmatinac322 »

Muslimanima smeta misa za Bleiburg a Komšić 2010 osobno doveo stranku koja je veličala Pavelića, stranku koja je njegova nasljednica u vlast.

Ta stranka je dahijama odgovarala samo zato što je nacistička, fašistička i anti srpska.

Isto tako je Komšić imao sliku Kraljevića zlog ustaše u svom kabinetu, fašiste koji im je odgovarao samo jer je bio antihrvatski srbofobno orjentiran i jer je se borio pod babom Alijom.
House

#5122 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

evo humljanin napravio novi profil-burner :D
Dalmatinac322

#5123 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Dalmatinac322 »

Slava veličanstvenim Srbima koje ova tzv nacija ne ponižava poput ovog bolesnika Komšića, sociopata koji nam prijeti mitraljezom i živi od bolesti kod naših susjeda tj PTSP-a.
Last edited by Dalmatinac322 on 25/05/2021 18:57, edited 1 time in total.
Dalmatinac322

#5124 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Dalmatinac322 »

House wrote: 25/05/2021 18:55 evo humljanin napravio novi profil-burner :D
Nešto nije točno?
Krivo je?
Svi ste vi fašisti do zadnjega, svi vi BiH Muslimani volite Pavelića ali takijate isto kao i što volite ISIL glavosječe ili braću u Gazi.

Komšić možda neće platiti ali hoće njegovi.

Živko fašist je završio u zatvoru kao i lopov Lijanović, svi kvinslinzi fašistički koji surađuju s islamistima to čeka a ovu misu za Bleiburg nebi obilježavao.

Obilježavao bi obljetnice stradanja Hrvata 1993 kao i oslobođenje Foče 1942.
Last edited by Dalmatinac322 on 25/05/2021 19:00, edited 1 time in total.
Humljanin

#5125 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

seln wrote: 25/05/2021 18:40
Humljanin wrote: 25/05/2021 18:34
Tako da...
Ne znam, reci mi ti, posto vidim da posjecujes dzamije cesce od mene.
O nekim molitvama "sirom BiH" nema govora, dakle, ne sagoljaj.
A ako ih je bilo, bujrum: napisi kad i gdje.
Joj što se pravimo blesavi :-)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /190619080

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-begov ... /180127002

Imas i upisivanje u knjige zalosti za Sulejmanija....itd
Locked